X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    aaa takie pompki :D
    Boże a ja pomyślałam o jakiś pompkach do biustu :D haha
    Nieee..hihi dość rosną ;-)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Witam
    Mogę dołączyć? Termin na 3 czerwca bo ciąża mlodsza jak z OM

Witaj Kiki :-)
    Widzę, że też masz już "prawie" nastolatka;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Tegz 19 to jeszcze w miarę wcześnie a gorzej by było jakbyś o 22 z tekstem do męża by poszedł do sklepu po dzem i ogórki :D
    Haha ja to mam codziennie faze na frytki itp. rzeczy z piekarnika i Kinder Chocolate więc mi mnóstwo już tego nakupił i wcinam haha :D

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Widzę, że też masz już "prawie" nastolatka;-)

Tak

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa juz nie może się doczekać rodzeństwa

Vero lubi tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi Was nadrobić nie raz, bo ja z pracy piszę :-P
    Eunice, lepiej po 48 h. Trzymam kciuki żeby dobrze rosła. Ja też właśnie dziś byłam na drugiej becie i czekam na wynik :-) Poza tym widzę, że idziemy prawie równocześnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 12:06

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kiki !:)

Tegz to już od początku mąż Cię rozpieszcza :D Ja narazie nie mam żadnych zachcianek ale już maż się śmiał że jest do mojej dyspozycji i kurs do sklepu zrobi o każdej porze dnia :D

Meginka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje menu sniadaniowe- kefir z boczkiem. Polecam :)

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż z kolei ciągle mi podtyka jakieś marcheweczki albo owoce i mówi że mam zdrowo jeść i dostarczać witaminek dzidzi:) ojjj chyba będę musiała po kryjomu jeść moje chipsy :) :)
    Tak jak w pierwszej ciąży mam ochotę na słone i ostre a słodkiego prawie wcale i właśnie sobie opierdzieliłam kilka Kabanosków z ostrą musztarda :) :) mmmmm
    Niby malutko jem a wieczorem mam brzuch jak balon :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 18 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo z tymi wzdęciami :/ nie wiem czym jest to spowodowane bo ogólnie zdrowo się odżywiam :( a już wyglądam na 3 -4 msc czasem tak mnie wypycha :(

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Nie wiem czy tylko w moim przypadku, ale wydaje mi się ten mój brzuch wzdęty. Spodnie już mnie cisną. A przed ciążą miałam 52 kg.

U mnie tak samo, jeansy które kupiłam na początku września teraz są ciasne więc na pasku też jedno oczko zeszłam i po prostu guzik rozpinam i nie widać no i się trzymają :D

• Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Dzis wg ostatniej miesiączki zaczynam 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w następny wtorek. Objawy to mega mega bolące piersi i strach przed kichaniem/kaszlem bo jajniki szaleją:)

Za miesiąc niecały bierzemy z narzeczonym slub i zaczelismy się starać od wrzesnia o dzidziusia bo nei moglismy sie doczekac:) Gdy okazało się, że tak szybkio się udało to radość byla ogromna ale teraz zaczyna mnie dopadać głupi stres, ze ktos bedzie liczyl naszemu dzidziusiowi miesiące, że zaszłam w ciaze przed slubem (wiem, to chore, ale takie glupie myslenie mnie dopadlo)... Oprocz tego niedawno bo pół roku temu zaczęłam pracę biurową w nowej firmie gdzie juz na rozmowie kierowniczka mówiła, ze ma o tyle kiepska sytuacje ze dwie dziewczyny są na zwolnieniu bo są w ciąży i wrócą dopiero po macierzynskim. Jest bardzo miłą osobą i baaardzo mnie lubi ale nieraz robili sobie ludzie w pracy zarty ze kto wie, moze i ja niedlugo ucieknę- jej reakcja byla "nawet mnie nie denerwujcie". Stąd tez dochodzi u mnie paniczny strach przed przyznaniem sie w pracy! :/

Robilam tak duzo testow, tak bardzo czekalam na fasolke a teraz ciagle mysle o tym co ma najmniejsze znaczenie. Ma tak któraś z Was?:)

Madzik84 lubi tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu mam inny problem - hemoroidy :-( nie wiem nawet czy coś na to pomaga, bo to mi wychodziło z każdą ciążą i teraz mi to zaczyna najwcześniej przeszkadzać :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 12:48

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka mam takie same smaki ostre i kwaśne najbardziej a przed ciąża uwielbiałam słodkie:) i moj M tak samo soczki owoce wciska mi ale jak mam ochotę to hot doga lub hamburgera kupi :d

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka Welonka ja Jeszce nic takiego nie odczuwam, ale w zeszłej ciąży raz w miesiącu wizyta w macu na wieśmacu musiała być hihi ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 18 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:

Dzis wg ostatniej miesiączki zaczynam 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w następny wtorek. Objawy to mega mega bolące piersi i strach przed kichaniem/kaszlem bo jajniki szaleją:)

Za miesiąc niecały bierzemy z narzeczonym slub i zaczelismy się starać od wrzesnia o dzidziusia bo nei moglismy sie doczekac:) Gdy okazało się, że tak szybkio się udało to radość byla ogromna ale teraz zaczyna mnie dopadać głupi stres, ze ktos bedzie liczyl naszemu dzidziusiowi miesiące, że zaszłam w ciaze przed slubem (wiem, to chore, ale takie glupie myslenie mnie dopadlo)... Oprocz tego niedawno bo pół roku temu zaczęłam pracę biurową w nowej firmie gdzie juz na rozmowie kierowniczka mówiła, ze ma o tyle kiepska sytuacje ze dwie dziewczyny są na zwolnieniu bo są w ciąży i wrócą dopiero po macierzynskim. Jest bardzo miłą osobą i baaardzo mnie lubi ale nieraz robili sobie ludzie w pracy zarty ze kto wie, moze i ja niedlugo ucieknę- jej reakcja byla "nawet mnie nie denerwujcie". Stąd tez dochodzi u mnie paniczny strach przed przyznaniem sie w pracy! :/

Robilam tak duzo testow, tak bardzo czekalam na fasolke a teraz ciagle mysle o tym co ma najmniejsze znaczenie. Ma tak któraś z Was?:)

Witaj w gronie Mamusiek :)

Nie martw się pracą bo zdrówko Twoje i dziecka jest najważniejsze. Kierowniczka może się zdenerwować na początku ale jej przejdzie na pewno . Chyba każdy pracodawca zatrudniają kobietę liczy się z tym że może zdecydować się na dziecko :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:

Gratulacje!

Nie przejmuj się co inni ludzie pomyślą. My z moim braliśmy ślub cywilny we wrześniu, a kościelny chcemy za rok to wszyscy ludzie (mieszkamy na przedmieściach, każdy się tutaj zna) od razu mówili, że pewnie ślub bo wpadli itp. a my już mieliśmy wszystko zapłacone itp. w lipcu, ale ludzie zawsze będą gadać, nie słuchaj ich i ciesz się maleństwem :)

Praca to najmniejszy problem, nie mów na razie, poczekaj tak do 3 miesiąca i daj jej oświadczenie (czy jak to się tam nazywa) o ciąży żeby Cie ze złości nie zwolniła, bądź co bądź musi zrozumieć, jesteś kobietą i w życiu każdej z nas przyjdzie moment, że będzie dziecko, więc koniec końców będzie musiała to zrozumieć. Powiedz jej, że cenisz sobie prace i nie spodziewaliście się ciąży i że na pewno będziesz pracować jak najdłużej Ci na to zdrowie swoje i maleństwa pozwoli :)

Nie martw się tylko się ciesz!! :)

Wysłany: 18 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ma się co martwić będzie dobrze !:)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ