X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    aaa takie pompki :D
    Boże a ja pomyślałam o jakiś pompkach do biustu :D haha
    Nieee..hihi dość rosną ;-)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Witam
    Mogę dołączyć? Termin na 3 czerwca bo ciąża mlodsza jak z OM

Witaj Kiki :-)
    Widzę, że też masz już "prawie" nastolatka;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Tegz 19 to jeszcze w miarę wcześnie a gorzej by było jakbyś o 22 z tekstem do męża by poszedł do sklepu po dzem i ogórki :D
    Haha ja to mam codziennie faze na frytki itp. rzeczy z piekarnika i Kinder Chocolate więc mi mnóstwo już tego nakupił i wcinam haha :D

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Widzę, że też masz już "prawie" nastolatka;-)

Tak

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa juz nie może się doczekać rodzeństwa

Vero lubi tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:09

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi Was nadrobić nie raz, bo ja z pracy piszę :-P
    Eunice, lepiej po 48 h. Trzymam kciuki żeby dobrze rosła. Ja też właśnie dziś byłam na drugiej becie i czekam na wynik :-) Poza tym widzę, że idziemy prawie równocześnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 12:06

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kiki !:)

Tegz to już od początku mąż Cię rozpieszcza :D Ja narazie nie mam żadnych zachcianek ale już maż się śmiał że jest do mojej dyspozycji i kurs do sklepu zrobi o każdej porze dnia :D

Meginka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje menu sniadaniowe- kefir z boczkiem. Polecam :)

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż z kolei ciągle mi podtyka jakieś marcheweczki albo owoce i mówi że mam zdrowo jeść i dostarczać witaminek dzidzi:) ojjj chyba będę musiała po kryjomu jeść moje chipsy :) :)
    Tak jak w pierwszej ciąży mam ochotę na słone i ostre a słodkiego prawie wcale i właśnie sobie opierdzieliłam kilka Kabanosków z ostrą musztarda :) :) mmmmm
    Niby malutko jem a wieczorem mam brzuch jak balon :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 18 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo z tymi wzdęciami :/ nie wiem czym jest to spowodowane bo ogólnie zdrowo się odżywiam :( a już wyglądam na 3 -4 msc czasem tak mnie wypycha :(

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    Nie wiem czy tylko w moim przypadku, ale wydaje mi się ten mój brzuch wzdęty. Spodnie już mnie cisną. A przed ciążą miałam 52 kg.

U mnie tak samo, jeansy które kupiłam na początku września teraz są ciasne więc na pasku też jedno oczko zeszłam i po prostu guzik rozpinam i nie widać no i się trzymają :D

• Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Dzis wg ostatniej miesiączki zaczynam 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w następny wtorek. Objawy to mega mega bolące piersi i strach przed kichaniem/kaszlem bo jajniki szaleją:)

Za miesiąc niecały bierzemy z narzeczonym slub i zaczelismy się starać od wrzesnia o dzidziusia bo nei moglismy sie doczekac:) Gdy okazało się, że tak szybkio się udało to radość byla ogromna ale teraz zaczyna mnie dopadać głupi stres, ze ktos bedzie liczyl naszemu dzidziusiowi miesiące, że zaszłam w ciaze przed slubem (wiem, to chore, ale takie glupie myslenie mnie dopadlo)... Oprocz tego niedawno bo pół roku temu zaczęłam pracę biurową w nowej firmie gdzie juz na rozmowie kierowniczka mówiła, ze ma o tyle kiepska sytuacje ze dwie dziewczyny są na zwolnieniu bo są w ciąży i wrócą dopiero po macierzynskim. Jest bardzo miłą osobą i baaardzo mnie lubi ale nieraz robili sobie ludzie w pracy zarty ze kto wie, moze i ja niedlugo ucieknę- jej reakcja byla "nawet mnie nie denerwujcie". Stąd tez dochodzi u mnie paniczny strach przed przyznaniem sie w pracy! :/

Robilam tak duzo testow, tak bardzo czekalam na fasolke a teraz ciagle mysle o tym co ma najmniejsze znaczenie. Ma tak któraś z Was?:)

Madzik84 lubi tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu mam inny problem - hemoroidy :-( nie wiem nawet czy coś na to pomaga, bo to mi wychodziło z każdą ciążą i teraz mi to zaczyna najwcześniej przeszkadzać :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 12:48

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka mam takie same smaki ostre i kwaśne najbardziej a przed ciąża uwielbiałam słodkie:) i moj M tak samo soczki owoce wciska mi ale jak mam ochotę to hot doga lub hamburgera kupi :d

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka Welonka ja Jeszce nic takiego nie odczuwam, ale w zeszłej ciąży raz w miesiącu wizyta w macu na wieśmacu musiała być hihi ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 18 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:

Dzis wg ostatniej miesiączki zaczynam 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w następny wtorek. Objawy to mega mega bolące piersi i strach przed kichaniem/kaszlem bo jajniki szaleją:)

Za miesiąc niecały bierzemy z narzeczonym slub i zaczelismy się starać od wrzesnia o dzidziusia bo nei moglismy sie doczekac:) Gdy okazało się, że tak szybkio się udało to radość byla ogromna ale teraz zaczyna mnie dopadać głupi stres, ze ktos bedzie liczyl naszemu dzidziusiowi miesiące, że zaszłam w ciaze przed slubem (wiem, to chore, ale takie glupie myslenie mnie dopadlo)... Oprocz tego niedawno bo pół roku temu zaczęłam pracę biurową w nowej firmie gdzie juz na rozmowie kierowniczka mówiła, ze ma o tyle kiepska sytuacje ze dwie dziewczyny są na zwolnieniu bo są w ciąży i wrócą dopiero po macierzynskim. Jest bardzo miłą osobą i baaardzo mnie lubi ale nieraz robili sobie ludzie w pracy zarty ze kto wie, moze i ja niedlugo ucieknę- jej reakcja byla "nawet mnie nie denerwujcie". Stąd tez dochodzi u mnie paniczny strach przed przyznaniem sie w pracy! :/

Robilam tak duzo testow, tak bardzo czekalam na fasolke a teraz ciagle mysle o tym co ma najmniejsze znaczenie. Ma tak któraś z Was?:)

Witaj w gronie Mamusiek :)

Nie martw się pracą bo zdrówko Twoje i dziecka jest najważniejsze. Kierowniczka może się zdenerwować na początku ale jej przejdzie na pewno . Chyba każdy pracodawca zatrudniają kobietę liczy się z tym że może zdecydować się na dziecko :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:

Gratulacje!

Nie przejmuj się co inni ludzie pomyślą. My z moim braliśmy ślub cywilny we wrześniu, a kościelny chcemy za rok to wszyscy ludzie (mieszkamy na przedmieściach, każdy się tutaj zna) od razu mówili, że pewnie ślub bo wpadli itp. a my już mieliśmy wszystko zapłacone itp. w lipcu, ale ludzie zawsze będą gadać, nie słuchaj ich i ciesz się maleństwem :)

Praca to najmniejszy problem, nie mów na razie, poczekaj tak do 3 miesiąca i daj jej oświadczenie (czy jak to się tam nazywa) o ciąży żeby Cie ze złości nie zwolniła, bądź co bądź musi zrozumieć, jesteś kobietą i w życiu każdej z nas przyjdzie moment, że będzie dziecko, więc koniec końców będzie musiała to zrozumieć. Powiedz jej, że cenisz sobie prace i nie spodziewaliście się ciąży i że na pewno będziesz pracować jak najdłużej Ci na to zdrowie swoje i maleństwa pozwoli :)

Nie martw się tylko się ciesz!! :)

Wysłany: 18 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ma się co martwić będzie dobrze !:)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ