CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Meginka witamy
Vero i jak po wizycie? Pełnanadziei no ciekawe czy u Ciebie będą bliźniaki
chciałabyś? Ja właściwie bez objawów
czasem zgaga, senność i mega ból piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:04
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010moje Szczęście!
Aniołki[*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
jagodowa91 czy chciałabym ? napewno początki byłyby ciężkie ale serce mam duże do kochania więc uciesze się i z dwóch fasolek
wiem że mam wielkie wsparcie w mężu i bd miała w rodzinie więc damy rade
Byleby było wszystko ok !
co do objawów to ja do piersi nie mogę się dotknąć , nosiłam B a wczoraj kupiłam pierwszy stanik z miseczką C...
Tegz ale pięknie ! zazdroszczę że tak szybkomy od stycznia a tak z nadzorem lekarza to 4 cykl
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
My się staraliśmy od marca i w kwietniu się udało, ale początkiem maja straciłam. Później w czercu przerwa i od lipca starania znów i tak o to wrześniowej @ już nie było
ja z rozmiaru B skoczyłam już na D!
-
eunice. wrote:Witam się w gronie czerwcowych mam:)
Pod koniec listopada moja córeczka skończy roczek, także będzie miała rodzeństwo o rok i 7 miesięcy młodsze;). Ciąża prawie planowana- chcieliśmy rozpocząć "starania pełną parą" od kolejnego cyklu, a ten cykl wzięliśmy na "co ma być to będzie". No i jest- pierwsza miesiączka po porodzie rozpoczęła szczęśliwy cykl:).
Ovu wylicza mi termin na 25 CZERWCA, ale nie jestem pewna- owulacja teoretycznie była w 26 dniu cyklu, ale jest to na podstawie testu owulacyjnego, który jednak był wątpliwy, bo kreska mocniejsza niż zawsze, ale nadal słabsza od kontrolnej. Natomiast jeśli zaznaczę na wykresie śluz płodny to owulacja przesuwa się o trzy dni później. Także możliwe, że zaszłam w 29 dniu cyklu i termin przypadłby na 28 CZERWCA wtedy.
Wczoraj beta 57, 40
Mam pytanko, bo może ktoś się orientuje- jeśli robiłam betę wczoraj o 14 to ma sens powtarzać ją jutro rano, około 8-9? Tak najbardziej by mi pasowało, bo przy okazji zrobiłabym mocz itp., ale pytanie czy jeśli nie minęło równe 48 godzin to czy tylko się nie zestresuję zbyt małym przyrostem? Ktoś wie jak ta beta rośnie? Tak równomiernie czy np. co ileś tam godzin jest jakiś taki wystrzał i skacze mocno do góry? Nie żeby pytanie zadawała matka co jeszcze z pieluch nie wyszła i powinna wiedzieć. Ale przy córce powtarzałam dopiero po 6 dniach, a pierwszą ciążę straciłam, więc tam w ogóle były skoki i spadki na przemian.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:16
-
jagodowa91 wrote:My się staraliśmy od marca i w kwietniu się udało, ale początkiem maja straciłam. Później w czercu przerwa i od lipca starania znów i tak o to wrześniowej @ już nie było
ja z rozmiaru B skoczyłam już na D!
Przykro mi z powodu stratyale teraz już będzie tylko lepiej !
O matko to duża zmiana
ja już mam problem bo jak wchodzę lub schodzę po schodach to trzymam a co dopiero później !
-
Jetem dziewczyny !! Wszystko pięknie nie musieli nawet bety robić bo mamy kropka !! Ładnie umiejscowione w macicy pęcherzyk z kropikem, jeszcze mały ale było widać gołym okiem , bede miała wizyty co dwa tyg tak jak poprzednio do końca ciazy i dali juz zastrzyk przeciw antycialom bo mam grupę krwi minus !! Nic tylko mamy sie cieszyć , zdziwiłam sie ze juz widać ale jestem bardzo szczęśliwa , serduszkowa wizyta za dwa tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:20
jagodowa91, Ruth, pełnanadziei:}, teqz, witaminkab, Mysza 3, tomania2806, Madzik84, Wonderland, Tini lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Bardzo duża
Ale i z córką w ciąży skoczyłam kilka rozmiarów do góry. Najgorzej się tak szybko przestawić i przyzwyczaić do tego ciężaru
-
pełnanadziei:} wrote:Przykro mi z powodu straty
ale teraz już będzie tylko lepiej !
O matko to duża zmiana
ja już mam problem bo jak wchodzę lub schodzę po schodach to trzymam a co dopiero później !
Haha mój M się śmieje, bo ja jak jagodowa z B na D wskoczylam..i tez jak schodzę to trzymam, bo skaczą i chol..e bolą : -P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:23
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
jagodowa91 wrote:Bardzo duża
Ale i z córką w ciąży skoczyłam kilka rozmiarów do góry. Najgorzej się tak szybko przestawić i przyzwyczaić do tego ciężaru
A rosły Ci piersi do samego końca ciąży czy w pewnym momencie stanęły w miejscu i już były takie same? Nie wiem kiedy kupować staniki bo już mi urosły do D ale nie wiem czy nie będzie gorzej -
Ja właśnie wyszłam z kliniki prenatalnej- dział endokrynologii
Postępowanie czy ciąży wysokiego ryzyka:
Przeprowadzenie wywiadu
Poparzenie w oczy
Wypisanie skierowania na badania za 4 tyg i za 10 tyg. I następna wizyta 10.01.2018.
Jedyne zareagowali na zły wynik moczu. Pilski ( wczoraj dostałam na maila wynik z posiewu)- i dali antybiotyk - amoksycylinę....Eva
[/url]
Aniolek 05.03.15 [*]
Aniolek 15.10.15 [*]
Aniołek 23.10.17 [*] -
Eunice witaj
Vero super wieściCudnie, ze już widziałaś kropeczkę
Ja wizytę mam we wtorek 24.10., wiem , ze to wcześnie ale przynajmniej lekarz sprawdzi czy maleństwo jest na właściwym miejscu
My tym razem nie staraliśmy się. Mąż był przed operacją przepukliny więc tak poszaleliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:46
-
AdaEva wrote:Ja właśnie wyszłam z kliniki prenatalnej- dział endokrynologii
Postępowanie czy ciąży wysokiego ryzyka:
Przeprowadzenie wywiadu
Poparzenie w oczy
Wypisanie skierowania na badania za 4 tyg i za 10 tyg. I następna wizyta 10.01.2018.
Jedyne zareagowali na zły wynik moczu. Pilski ( wczoraj dostałam na maila wynik z posiewu)- i dali antybiotyk - amoksycylinę....
Wszystko będzie dobrze
A wizyta 10.01 to w klinice prenatalnej a u ginekologa częściej tak ?