X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jelitowek ciąg dalszy..to druga w przeciągu 2 tygodni. Jakieś pol godz temu młody przestał wymiotować :-( mąż tez chory.

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mi chyba zaraz eksplodują.Swoje mam mega wielkie a teraz jak JeSzxze urosną to będzie dramat. :/ aż spać noe mogę :(

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie siw boje wizyty wlasnie sie zbieram :( i szykuje wizyta na 8:50

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, głowa do góry.
    Ja tez się niepokoje o maleństwo. Jadę fo szpitala na 9.25 fo kliniki prenatalnej.
    Zaczęłam modlić się fo sw. gerarda- opiekuna matek oczekujących.

Ściskam Cie mocno.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki bedzie dobrze :)

age.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 18 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty i jak najmniej stresu :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana :-) Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty :-) tyle napisałyście, że ciężko nadrobić ;-) Ja byłam dziś drugi raz na becie

Tak pisałyście o L4 to ja chciałabym pracować jak najdłużej, ale pracuję w biurze, mam bezpośredni kontakt z klientami, a o choroby łatwo. Zobaczymy co powie lekarz

A jeśli chodzi o poród to mój pierwszy to też miałam cc, bo malutka nie mogła wstawić w się w kanał rodny. Potem dla porody synów sn. Ale dlatego, ze obaj urodzili sie tydzień przed terminem i ważyli poniżej 3600 g. Niestety po pierwszym cc źle dochodziłam do siebie a po sn bardzo szybko. Ale to wszystko zależy od organizmu. Moja koleżanka po dwóch cc szybko dochodziła do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:24

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Powiedział, ze ostrożnie z seksem :D i dbać o siebie, w sumie tylko tyle :D
    Spytałam go tez o to czy to normalnie ze już mnie piersi nie bolą i powiedział, ze jak najbardziej, ciało się po prostu już przyzwyczaiło do nowej sytuacji. Ja myśle żeby do końca roku popracować bo pracuje jako spedytora wiec i tak się nie mecze tylko siedzę przed komprm :) ale najważniejsze jest zdrowie maleństwa wiec jak będę się zle czuć to będę siedzieć w domu, może szef będzie Ok z tym żebym z domu pracowała :) a Ty kiedy chcesz iść?

Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat :(

Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku :)

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ! :*

I mam pytanko - macie jakieś dobre sposoby na zgagę ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Głowa do góry dziewczyny. Będzie dobrze :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Cześć Dziewczyny, gratuluję Wam serdecznie :-)

I ja nieśmiało do Was dołączam ;-) Kilka testów pokazało II a wczorajsza beta w 27 dc 519,3 :-)
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach dzisiejszych, dajcie znać :) na pewno wszystko będzie dobrze!

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat :(

Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku :)

Ponoć na zgagę dobre jest mleko/kefir itp. ale nie próbowałam tego sposobu, póki co wczoraj mnie dopadła chyba pierwszy raz w życiu :(

Ja się też spytałam o orgazmy... też powiedział, że "no ostrożnie z seksem" więc nie wiem jak to interpretować :D ogólnie powiedział, że kiedyś wierzono, że seks w 1. trymestrze jest niebezpieczny, teraz już tak lekarze nie myślą, ale trzeba bardzo uważać.

• Vero Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie nie o seks chodzi a o orgazmy :) to one doprowadzają do skurczy macicy my w poprzedniej ciazy jak i teraz będziemy na spokojnie ale moje libido zawsze w ciazy skacze tak Ze szok hahah

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się witam... Jestem po IVF:) w teorii jestem w 5 tyg i 2 dniu ciąży...w czwartek wizyta zobaczyć, co widać w USG. Betę robiłam 4 razy - wartości w stopce. Właśnie zwymiotowałam wszystko, co mialam w żołądku i chyba jelitach:p czy to możliwe, żeby tak wcześnie byl objaw ciąży?
    witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Bo wlasnie nie o seks chodzi a o orgazmy :) to one doprowadzają do skurczy macicy my w poprzedniej ciazy jak i teraz będziemy na spokojnie ale moje libido zawsze w ciazy skacze tak Ze szok hahah

Mi mówił lekarz, że seks sam w sobie też powinien być "delikatny" :D
    Czyli, że lepiej zero orgazmów przez całą ciąże? Mi też tak skoczyło libido że masakra :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedzial że jeżeli ciąż A nie jest zagrożona i wszystko jest dobrze to nie ma żadnych przeciwwskazan do seksu.
    I tego się trzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:37

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnanadziei no właśnie wszystko zależy od tego jak na to reaguje nasz organizm.

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
    ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy :(
    Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...

Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie :) a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje :)

łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie :))

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

No pięknie, dwa maleństwa :-)

Co do zgagi to podobno migdały. Mój lekarz rodzinny mówił żeby gryźć :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
    ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy :(
    Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...

Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie :) a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje :)

łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie :))

Oby oby! A jak tam mdłości? Męczą Cię? Mnie trochę, ale tak, że nie mam ochoty nawet nic jeść, więc potem to już nie wiem czy mi niedobrze z głodu czy mam mdłości :D

Ja też miałam bóle straszne w niedziele przez orgazm właśnie i stwierdziłam, że już wolę ich nie mieć przez pare miesięcy niżeli się potem stresować niepotrzebnie :( a jeszcze Cie trzyma ten skurcz?

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ