CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vero, głowa do góry.
Ja tez się niepokoje o maleństwo. Jadę fo szpitala na 9.25 fo kliniki prenatalnej.
Zaczęłam modlić się fo sw. gerarda- opiekuna matek oczekujących.
Ściskam Cie mocno.Eva
[/url]
Aniolek 05.03.15 [*]
Aniolek 15.10.15 [*]
Aniołek 23.10.17 [*] -
Witam Was z rana Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty tyle napisałyście, że ciężko nadrobić Ja byłam dziś drugi raz na becie
Tak pisałyście o L4 to ja chciałabym pracować jak najdłużej, ale pracuję w biurze, mam bezpośredni kontakt z klientami, a o choroby łatwo. Zobaczymy co powie lekarz
A jeśli chodzi o poród to mój pierwszy to też miałam cc, bo malutka nie mogła wstawić w się w kanał rodny. Potem dla porody synów sn. Ale dlatego, ze obaj urodzili sie tydzień przed terminem i ważyli poniżej 3600 g. Niestety po pierwszym cc źle dochodziłam do siebie a po sn bardzo szybko. Ale to wszystko zależy od organizmu. Moja koleżanka po dwóch cc szybko dochodziła do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:24
-
teqz wrote:Powiedział, ze ostrożnie z seksem i dbać o siebie, w sumie tylko tyle
Spytałam go tez o to czy to normalnie ze już mnie piersi nie bolą i powiedział, ze jak najbardziej, ciało się po prostu już przyzwyczaiło do nowej sytuacji. Ja myśle żeby do końca roku popracować bo pracuje jako spedytora wiec i tak się nie mecze tylko siedzę przed komprm ale najważniejsze jest zdrowie maleństwa wiec jak będę się zle czuć to będę siedzieć w domu, może szef będzie Ok z tym żebym z domu pracowała a Ty kiedy chcesz iść?
Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat
Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku
Dziewczynki trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ! :*
I mam pytanko - macie jakieś dobre sposoby na zgagę ?
-
nick nieaktualny
-
pełnanadziei:} wrote:Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat
Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku
Ponoć na zgagę dobre jest mleko/kefir itp. ale nie próbowałam tego sposobu, póki co wczoraj mnie dopadła chyba pierwszy raz w życiu
Ja się też spytałam o orgazmy... też powiedział, że "no ostrożnie z seksem" więc nie wiem jak to interpretować ogólnie powiedział, że kiedyś wierzono, że seks w 1. trymestrze jest niebezpieczny, teraz już tak lekarze nie myślą, ale trzeba bardzo uważać. -
nick nieaktualnyzohasamoha wrote:Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się witam... Jestem po IVF:) w teorii jestem w 5 tyg i 2 dniu ciąży...w czwartek wizyta zobaczyć, co widać w USG. Betę robiłam 4 razy - wartości w stopce. Właśnie zwymiotowałam wszystko, co mialam w żołądku i chyba jelitach:p czy to możliwe, żeby tak wcześnie byl objaw ciąży?
-
Vero wrote:Bo wlasnie nie o seks chodzi a o orgazmy to one doprowadzają do skurczy macicy my w poprzedniej ciazy jak i teraz będziemy na spokojnie ale moje libido zawsze w ciazy skacze tak Ze szok hahah
Mi mówił lekarz, że seks sam w sobie też powinien być "delikatny"
Czyli, że lepiej zero orgazmów przez całą ciąże? Mi też tak skoczyło libido że masakra -
No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy
Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...
Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje
łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie )
-
pełnanadziei:} wrote:Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat
Co do zgagi to podobno migdały. Mój lekarz rodzinny mówił żeby gryźć -
pełnanadziei:} wrote:No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy
Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...
Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje
łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie )
Oby oby! A jak tam mdłości? Męczą Cię? Mnie trochę, ale tak, że nie mam ochoty nawet nic jeść, więc potem to już nie wiem czy mi niedobrze z głodu czy mam mdłości
Ja też miałam bóle straszne w niedziele przez orgazm właśnie i stwierdziłam, że już wolę ich nie mieć przez pare miesięcy niżeli się potem stresować niepotrzebnie a jeszcze Cie trzyma ten skurcz?