X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jelitowek ciąg dalszy..to druga w przeciągu 2 tygodni. Jakieś pol godz temu młody przestał wymiotować :-( mąż tez chory.

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mi chyba zaraz eksplodują.Swoje mam mega wielkie a teraz jak JeSzxze urosną to będzie dramat. :/ aż spać noe mogę :(

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie siw boje wizyty wlasnie sie zbieram :( i szykuje wizyta na 8:50

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, głowa do góry.
    Ja tez się niepokoje o maleństwo. Jadę fo szpitala na 9.25 fo kliniki prenatalnej.
    Zaczęłam modlić się fo sw. gerarda- opiekuna matek oczekujących.

Ściskam Cie mocno.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki bedzie dobrze :)

age.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 18 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty i jak najmniej stresu :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana :-) Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty :-) tyle napisałyście, że ciężko nadrobić ;-) Ja byłam dziś drugi raz na becie

Tak pisałyście o L4 to ja chciałabym pracować jak najdłużej, ale pracuję w biurze, mam bezpośredni kontakt z klientami, a o choroby łatwo. Zobaczymy co powie lekarz

A jeśli chodzi o poród to mój pierwszy to też miałam cc, bo malutka nie mogła wstawić w się w kanał rodny. Potem dla porody synów sn. Ale dlatego, ze obaj urodzili sie tydzień przed terminem i ważyli poniżej 3600 g. Niestety po pierwszym cc źle dochodziłam do siebie a po sn bardzo szybko. Ale to wszystko zależy od organizmu. Moja koleżanka po dwóch cc szybko dochodziła do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:24

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Powiedział, ze ostrożnie z seksem :D i dbać o siebie, w sumie tylko tyle :D
    Spytałam go tez o to czy to normalnie ze już mnie piersi nie bolą i powiedział, ze jak najbardziej, ciało się po prostu już przyzwyczaiło do nowej sytuacji. Ja myśle żeby do końca roku popracować bo pracuje jako spedytora wiec i tak się nie mecze tylko siedzę przed komprm :) ale najważniejsze jest zdrowie maleństwa wiec jak będę się zle czuć to będę siedzieć w domu, może szef będzie Ok z tym żebym z domu pracowała :) a Ty kiedy chcesz iść?

Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat :(

Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku :)

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ! :*

I mam pytanko - macie jakieś dobre sposoby na zgagę ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ha Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Głowa do góry dziewczyny. Będzie dobrze :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Cześć Dziewczyny, gratuluję Wam serdecznie :-)

I ja nieśmiało do Was dołączam ;-) Kilka testów pokazało II a wczorajsza beta w 27 dc 519,3 :-)
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach dzisiejszych, dajcie znać :) na pewno wszystko będzie dobrze!

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Ja nie zapytałam się o współżycie ! ;/ a przy ostatnim miałam skurcz taki trzymający ze 2 minuty i narazie robimy sobie celibat :(

Ja też mam pracę biurową i jeżeli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do końca stycznia lub lutego . Lecz jeżeli utrzyma się ciąża bliźniacza to pewnie do końca roku :)

Ponoć na zgagę dobre jest mleko/kefir itp. ale nie próbowałam tego sposobu, póki co wczoraj mnie dopadła chyba pierwszy raz w życiu :(

Ja się też spytałam o orgazmy... też powiedział, że "no ostrożnie z seksem" więc nie wiem jak to interpretować :D ogólnie powiedział, że kiedyś wierzono, że seks w 1. trymestrze jest niebezpieczny, teraz już tak lekarze nie myślą, ale trzeba bardzo uważać.

• Vero Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie nie o seks chodzi a o orgazmy :) to one doprowadzają do skurczy macicy my w poprzedniej ciazy jak i teraz będziemy na spokojnie ale moje libido zawsze w ciazy skacze tak Ze szok hahah

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Cześć Dziewczyny. Nieśmiało się witam... Jestem po IVF:) w teorii jestem w 5 tyg i 2 dniu ciąży...w czwartek wizyta zobaczyć, co widać w USG. Betę robiłam 4 razy - wartości w stopce. Właśnie zwymiotowałam wszystko, co mialam w żołądku i chyba jelitach:p czy to możliwe, żeby tak wcześnie byl objaw ciąży?
    witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Bo wlasnie nie o seks chodzi a o orgazmy :) to one doprowadzają do skurczy macicy my w poprzedniej ciazy jak i teraz będziemy na spokojnie ale moje libido zawsze w ciazy skacze tak Ze szok hahah

Mi mówił lekarz, że seks sam w sobie też powinien być "delikatny" :D
    Czyli, że lepiej zero orgazmów przez całą ciąże? Mi też tak skoczyło libido że masakra :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedzial że jeżeli ciąż A nie jest zagrożona i wszystko jest dobrze to nie ma żadnych przeciwwskazan do seksu.
    I tego się trzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:37

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnanadziei no właśnie wszystko zależy od tego jak na to reaguje nasz organizm.

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
    ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy :(
    Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...

Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie :) a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje :)

łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie :))

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

No pięknie, dwa maleństwa :-)

Co do zgagi to podobno migdały. Mój lekarz rodzinny mówił żeby gryźć :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi naszymi orgazmami trzeba uważać :p
    ten skurcz co miałam to naprawdę bolał i to dużo gorzej niż ból miesiączkowy :(
    Mam nadzieje że to przejdzie z czasem ...

Tegz ja jestem anty nabiałowa właśnie :) a żadnych prochów nie bd brać bez wiedzy lekarza więc chyba ciepła woda z cytryną mi pozostaje :)

łącze się z Tobą w bólu z tą zgagą bo moim zdaniem jest to gorsze niż mdłości ;/ (mam nadzieje że nam szybko [przejdzie :))

Oby oby! A jak tam mdłości? Męczą Cię? Mnie trochę, ale tak, że nie mam ochoty nawet nic jeść, więc potem to już nie wiem czy mi niedobrze z głodu czy mam mdłości :D

Ja też miałam bóle straszne w niedziele przez orgazm właśnie i stwierdziłam, że już wolę ich nie mieć przez pare miesięcy niżeli się potem stresować niepotrzebnie :( a jeszcze Cie trzyma ten skurcz?

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ