X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Oby oby! A jak tam mdłości? Męczą Cię? Mnie trochę, ale tak, że nie mam ochoty nawet nic jeść, więc potem to już nie wiem czy mi niedobrze z głodu czy mam mdłości :D

Ja też miałam bóle straszne w niedziele przez orgazm właśnie i stwierdziłam, że już wolę ich nie mieć przez pare miesięcy niżeli się potem stresować niepotrzebnie :( a jeszcze Cie trzyma ten skurcz?

Czasami czuje nudności ale nigdy z rana tylko popołudniu :) żadnych wymiotów nie miałam ale węch mam wyostrzony strasznie :) właśnie to był pierwszy symptom przez który pomyślałam że to może być ciąża - mam psa i miałam ochotę go kąpać codziennie po kilka razy :D :)
    Jedz jedz bo fasolka potrzebuje jedzonka :D

Wiesz że tak samo pomyślałam z tymi orgazmami :p nie trzyma bp to dosłownie "po" trwało ok 2-3 minut i przeszło zaraz ale strasznie się przestraszyłam bo nigdy takiego bólu nie czułam.

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?
    Witaj Marya :-) Wg OM 26.06.2018r.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:56

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale głodne..od rana o seksie ;-)

Mój lekarz też jest zdania, że jeśli z ciąża nic się nie dzieje to nie ma przeciwwskazań żadnych jeśli chodzi o sex :-) mój M powiedział, że dopki nie przyjdę od lekarza to mnie tylko będzie głaskać:-P

Vero czekam na informacje, czy miałaś usg i czy coś było widać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 09:03

klauuudia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Czasami czuje nudności ale nigdy z rana tylko popołudniu :) żadnych wymiotów nie miałam ale węch mam wyostrzony strasznie :) właśnie to był pierwszy symptom przez który pomyślałam że to może być ciąża - mam psa i miałam ochotę go kąpać codziennie po kilka razy :D :)
    Jedz jedz bo fasolka potrzebuje jedzonka :D

Wiesz że tak samo pomyślałam z tymi orgazmami :p nie trzyma bp to dosłownie "po" trwało ok 2-3 minut i przeszło zaraz ale strasznie się przestraszyłam bo nigdy takiego bólu nie czułam.

Tak do wieczora to mi nic nie smakuje i najchętniej nic bym nie jadła :D a ja już teraz odliczam dni do następnej wizyty, chcę już zobaczyć jak pięknie rośnie :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała o zgadze- polecam często małymi porcjami jeść i parę łyków mleka mi pomagało ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 18 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth podobno kobiecie libido w ciąży szleje więc mąż nie zna dnia ani godziny hehe :p
    Ja jeszcze tydzień poczekam do następnej wizyty w celibacie :D

Tegz a kiedy następna za 3 tygodnie tak ?:) teraz już będzie coraz większy bobasek :D
    Ja od rana jestem wyluzowana i co ma być to będzie , co w mojej mocy będzie to zrobię a reszta zapisana gdzieś tam na górze :)

Ruth skorzystam z Twojej rady i bd jadła małymi porcjami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth podobno kobiecie libido w ciąży szleje więc mąż nie zna dnia ani godziny hehe :p
    Ja jeszcze tydzień poczekam do następnej wizyty w celibacie :D

Tegz a kiedy następna za 3 tygodnie tak ?:) teraz już będzie coraz większy bobasek :D
    Ja od rana jestem wyluzowana i co ma być to będzie , co w mojej mocy będzie to zrobię a reszta zapisana gdzieś tam na górze :)

Ruth skorzystam z Twojej rady i bd jadła małymi porcjami :)

Tak, teraz co 3 tygodnie wizyty mam :) Byłam wczoraj z mężem i był zachwycony, pytał się mnie już czy może ze mną na każde badanie chodzić :D Ty idziesz ze swoim?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz w którym tyg byłaś na pierwszej wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 09:20

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Teqz w którym tyg byłaś na pierwszej wizycie?

Byłam dokładnie 2 tyg temu, wg OM myślałam, że już był to 6 tydzień, ale okazało się że teraz dopiero jestem gdzieś pomiędzy 6-7 tyg, więc wtedy pewnie był 4 i kilka dni

Wysłany: 18 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tak, teraz co 3 tygodnie wizyty mam :) Byłam wczoraj z mężem i był zachwycony, pytał się mnie już czy może ze mną na każde badanie chodzić :D Ty idziesz ze swoim?

Ooo to świetnie ! Super że się tak zaangażował !:)

Na wczorajszą poszłam sama ale 5 minut przed wejściem mąż napisał mi takiego wpierającego smsa że płakać mi się chciało :)
    Teraz za tydzień idziemy razem, nie wiadomo co się wydarzy i chce mnie wspierać :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) muszę się wam przyznać że już dość długo was tu podglądam i czytam wszystkie posty ale po niedawnym poronieniu jakoś bałam się do was dołączyć. Wierzę że teraz wszystko będzie dobrze ale jestem ostrożna.
    Jestem w 7 tygodniu, termin na 9 czerwca. Byłam tydzień temu na wizycie ale był tylko pęcherzyk. Następna mam w czwartek za tydzień i mam nadzieję że ujrze już moje małe serduszko :)

pełnanadziei:}, Marti83, Arga, jagodowa91, welonka, palusia171, Mysza 3, Barbarka1984, Madzik84, Tini lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 18 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Cześć dziewczyny :) muszę się wam przyznać że już dość długo was tu podglądam i czytam wszystkie posty ale po niedawnym poronieniu jakoś bałam się do was dołączyć. Wierzę że teraz wszystko będzie dobrze ale jestem ostrożna.
    Jestem w 7 tygodniu, termin na 9 czerwca. Byłam tydzień temu na wizycie ale był tylko pęcherzyk. Następna mam w czwartek za tydzień i mam nadzieję że ujrze już moje małe serduszko :)

Witam Meginka - gratulacje i rośnijcie zdrowo ! :):)
    Za tydzień napewno już bd widać :):)

Meginka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest mi bardzo słabo. Oglądałam książeczki z córką i jak pokazała mi czarno białe krowy a zielonej łące to do tej pory mam mroczki przed oczami. Zastanawiam się czy to znaczy, że dziecko się rozwija bo przy pustym jaju nic nie czułam.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Byłam dokładnie 2 tyg temu, wg OM myślałam, że już był to 6 tydzień, ale okazało się że teraz dopiero jestem gdzieś pomiędzy 6-7 tyg, więc wtedy pewnie był 4 i kilka dni

Ja mam jutro wizytę na 10:30
    Raczej nastawiam się na odebranie skierowania na badania:-) u mnie dopiero skończony 5tydz

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Anitka201 też odzyłam jak wróciłam do pracy. Pracować chce pewnie do marca, umowę mam do kwietnia więc muszę wcześniej iść na l4.
    Ja mam umowę do maja i w Polsce jest tak że ona przedłuża Ci się automatycznie do dnia porodu więc nie musisz iść wcześniej na zwolnienie z tego co wiem.

02.09.2015 Marusia
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Witaj meginka! gratulacje:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to świetnie ! Super że się tak zaangażował !:)

Na wczorajszą poszłam sama ale 5 minut przed wejściem mąż napisał mi takiego wpierającego smsa że płakać mi się chciało :)
    Teraz za tydzień idziemy razem, nie wiadomo co się wydarzy i chce mnie wspierać :)

Bałam się, że nie będzie chciał chodzić a tu taka niespodzianka :D najważniejsze, że za tydzień z Tobą będzie, pewnie serduszko już zobaczycie :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:08

pełnanadziei:}, klauuudia, tomania2806, Barbarka1984, Madzik84 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Gratulacje :) Czyli bardzo blisko siebie bo ja wg USG termin na 11.06 :)

Wysłany: 18 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Bałam się, że nie będzie chciał chodzić a tu taka niespodzianka :D najważniejsze, że za tydzień z Tobą będzie, pewnie serduszko już zobaczycie :)

Będę się o to modlić :)
    A długo się starałyście dziewczynki o dzidziusia ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ