X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Oby oby! A jak tam mdłości? Męczą Cię? Mnie trochę, ale tak, że nie mam ochoty nawet nic jeść, więc potem to już nie wiem czy mi niedobrze z głodu czy mam mdłości :D

Ja też miałam bóle straszne w niedziele przez orgazm właśnie i stwierdziłam, że już wolę ich nie mieć przez pare miesięcy niżeli się potem stresować niepotrzebnie :( a jeszcze Cie trzyma ten skurcz?

Czasami czuje nudności ale nigdy z rana tylko popołudniu :) żadnych wymiotów nie miałam ale węch mam wyostrzony strasznie :) właśnie to był pierwszy symptom przez który pomyślałam że to może być ciąża - mam psa i miałam ochotę go kąpać codziennie po kilka razy :D :)
    Jedz jedz bo fasolka potrzebuje jedzonka :D

Wiesz że tak samo pomyślałam z tymi orgazmami :p nie trzyma bp to dosłownie "po" trwało ok 2-3 minut i przeszło zaraz ale strasznie się przestraszyłam bo nigdy takiego bólu nie czułam.

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?
    Witaj Marya :-) Wg OM 26.06.2018r.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:56

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale głodne..od rana o seksie ;-)

Mój lekarz też jest zdania, że jeśli z ciąża nic się nie dzieje to nie ma przeciwwskazań żadnych jeśli chodzi o sex :-) mój M powiedział, że dopki nie przyjdę od lekarza to mnie tylko będzie głaskać:-P

Vero czekam na informacje, czy miałaś usg i czy coś było widać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 09:03

klauuudia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Czasami czuje nudności ale nigdy z rana tylko popołudniu :) żadnych wymiotów nie miałam ale węch mam wyostrzony strasznie :) właśnie to był pierwszy symptom przez który pomyślałam że to może być ciąża - mam psa i miałam ochotę go kąpać codziennie po kilka razy :D :)
    Jedz jedz bo fasolka potrzebuje jedzonka :D

Wiesz że tak samo pomyślałam z tymi orgazmami :p nie trzyma bp to dosłownie "po" trwało ok 2-3 minut i przeszło zaraz ale strasznie się przestraszyłam bo nigdy takiego bólu nie czułam.

Tak do wieczora to mi nic nie smakuje i najchętniej nic bym nie jadła :D a ja już teraz odliczam dni do następnej wizyty, chcę już zobaczyć jak pięknie rośnie :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała o zgadze- polecam często małymi porcjami jeść i parę łyków mleka mi pomagało ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 18 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth podobno kobiecie libido w ciąży szleje więc mąż nie zna dnia ani godziny hehe :p
    Ja jeszcze tydzień poczekam do następnej wizyty w celibacie :D

Tegz a kiedy następna za 3 tygodnie tak ?:) teraz już będzie coraz większy bobasek :D
    Ja od rana jestem wyluzowana i co ma być to będzie , co w mojej mocy będzie to zrobię a reszta zapisana gdzieś tam na górze :)

Ruth skorzystam z Twojej rady i bd jadła małymi porcjami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth podobno kobiecie libido w ciąży szleje więc mąż nie zna dnia ani godziny hehe :p
    Ja jeszcze tydzień poczekam do następnej wizyty w celibacie :D

Tegz a kiedy następna za 3 tygodnie tak ?:) teraz już będzie coraz większy bobasek :D
    Ja od rana jestem wyluzowana i co ma być to będzie , co w mojej mocy będzie to zrobię a reszta zapisana gdzieś tam na górze :)

Ruth skorzystam z Twojej rady i bd jadła małymi porcjami :)

Tak, teraz co 3 tygodnie wizyty mam :) Byłam wczoraj z mężem i był zachwycony, pytał się mnie już czy może ze mną na każde badanie chodzić :D Ty idziesz ze swoim?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz w którym tyg byłaś na pierwszej wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 09:20

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Teqz w którym tyg byłaś na pierwszej wizycie?

Byłam dokładnie 2 tyg temu, wg OM myślałam, że już był to 6 tydzień, ale okazało się że teraz dopiero jestem gdzieś pomiędzy 6-7 tyg, więc wtedy pewnie był 4 i kilka dni

Wysłany: 18 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Tak, teraz co 3 tygodnie wizyty mam :) Byłam wczoraj z mężem i był zachwycony, pytał się mnie już czy może ze mną na każde badanie chodzić :D Ty idziesz ze swoim?

Ooo to świetnie ! Super że się tak zaangażował !:)

Na wczorajszą poszłam sama ale 5 minut przed wejściem mąż napisał mi takiego wpierającego smsa że płakać mi się chciało :)
    Teraz za tydzień idziemy razem, nie wiadomo co się wydarzy i chce mnie wspierać :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) muszę się wam przyznać że już dość długo was tu podglądam i czytam wszystkie posty ale po niedawnym poronieniu jakoś bałam się do was dołączyć. Wierzę że teraz wszystko będzie dobrze ale jestem ostrożna.
    Jestem w 7 tygodniu, termin na 9 czerwca. Byłam tydzień temu na wizycie ale był tylko pęcherzyk. Następna mam w czwartek za tydzień i mam nadzieję że ujrze już moje małe serduszko :)

pełnanadziei:}, Marti83, Arga, jagodowa91, welonka, palusia171, Mysza 3, Barbarka1984, Madzik84, Tini lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 18 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Cześć dziewczyny :) muszę się wam przyznać że już dość długo was tu podglądam i czytam wszystkie posty ale po niedawnym poronieniu jakoś bałam się do was dołączyć. Wierzę że teraz wszystko będzie dobrze ale jestem ostrożna.
    Jestem w 7 tygodniu, termin na 9 czerwca. Byłam tydzień temu na wizycie ale był tylko pęcherzyk. Następna mam w czwartek za tydzień i mam nadzieję że ujrze już moje małe serduszko :)

Witam Meginka - gratulacje i rośnijcie zdrowo ! :):)
    Za tydzień napewno już bd widać :):)

Meginka lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest mi bardzo słabo. Oglądałam książeczki z córką i jak pokazała mi czarno białe krowy a zielonej łące to do tej pory mam mroczki przed oczami. Zastanawiam się czy to znaczy, że dziecko się rozwija bo przy pustym jaju nic nie czułam.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Byłam dokładnie 2 tyg temu, wg OM myślałam, że już był to 6 tydzień, ale okazało się że teraz dopiero jestem gdzieś pomiędzy 6-7 tyg, więc wtedy pewnie był 4 i kilka dni

Ja mam jutro wizytę na 10:30
    Raczej nastawiam się na odebranie skierowania na badania:-) u mnie dopiero skończony 5tydz

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Anitka201 też odzyłam jak wróciłam do pracy. Pracować chce pewnie do marca, umowę mam do kwietnia więc muszę wcześniej iść na l4.
    Ja mam umowę do maja i w Polsce jest tak że ona przedłuża Ci się automatycznie do dnia porodu więc nie musisz iść wcześniej na zwolnienie z tego co wiem.

02.09.2015 Marusia
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Witaj meginka! gratulacje:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to świetnie ! Super że się tak zaangażował !:)

Na wczorajszą poszłam sama ale 5 minut przed wejściem mąż napisał mi takiego wpierającego smsa że płakać mi się chciało :)
    Teraz za tydzień idziemy razem, nie wiadomo co się wydarzy i chce mnie wspierać :)

Bałam się, że nie będzie chciał chodzić a tu taka niespodzianka :D najważniejsze, że za tydzień z Tobą będzie, pewnie serduszko już zobaczycie :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:08

pełnanadziei:}, klauuudia, tomania2806, Barbarka1984, Madzik84 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Gratulacje :) Czyli bardzo blisko siebie bo ja wg USG termin na 11.06 :)

Wysłany: 18 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Bałam się, że nie będzie chciał chodzić a tu taka niespodzianka :D najważniejsze, że za tydzień z Tobą będzie, pewnie serduszko już zobaczycie :)

Będę się o to modlić :)
    A długo się starałyście dziewczynki o dzidziusia ?:)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ