X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nastała piękna, błoga cisza :-) starszak w szkole, młodziak śpi, M w pracy, obiadek zrobiony, chata posprzatana, pranie zrobione :-) pozostało mi tylko leżeć i się tym cieszyć :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;-) na usg Jeszce Janic nie widać, czego się spodziewałam:-) dostałam skierowanie na badania:
    Gr krwi
    Tsh
    Hiv
    Mocz
    Morfologia
    Antygen HBs-AgHBs
    Glukoza
    VDRL (?) Nie mam pojęcia co to :-P

I..modlę się żeby wszystko było ok, bo to moja ostatnia możliwa ciąża.. tak dziś usłyszałam..że mam macie juz jak papier..( po każdej cc słyszałam, że mi zniszczyli macie lyzeczkowaniem po poronieniu)..także rośnij kruszyno ;-)

Trzymam dziewczyny za Was kciuki <3

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnanadziei ja planuję basen dwa razy w ty, dostałam dziś pełne przyzwolenie od gina pod warunkiem, że nie ma upławów.
    No i oczywiście spacery 5km wieczorem:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ja już po wizycie ;-) na usg Jeszce Janic nie widać, czego się spodziewałam:-) dostałam skierowanie na badania:
    Gr krwi
    Tsh
    Hiv
    Mocz
    Morfologia
    Antygen HBs-AgHBs
    Glukoza
    VDRL (?) Nie mam pojęcia co to :-P

I..modlę się żeby wszystko było ok, bo to moja ostatnia możliwa ciąża.. tak dziś usłyszałam..że mam macie juz jak papier..( po każdej cc słyszałam, że mi zniszczyli macie lyzeczkowaniem po poronieniu)..także rośnij kruszyno ;-)

Trzymam dziewczyny za Was kciuki <3

Ruth a kiedy następna wizyta ?
    Wszystko będzie dobrze kochana , na pewno się uda i bobasek bd z Wami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna za tydz w pt z wynikami:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth trzymam kciuki :-* wszystko będzie dobrze :-) a pęcherzyk juz był widoczny czy też jeszcze nie?

ug37gu1r4avkpjo0.png

Wysłany: 19 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Następna za tydz w pt z wynikami:-)

Szybko minie zobaczysz:)
    ja nie zapytałam się lekarza o ćwiczenia , o współżycie bo byłam zszokowana dwoma pęcherzykami i mi wszystko z głowy wyleciało :)
    Narazie pozostanę przy spacerkach :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Nadrobic was to nie lada wyzwanie :D

Nisia nie przejmuj sie tym co pomysla inni, ja tak samo biore slub w listopadzie tyle ze cywilny ( koscielny myslelismy na koniec czerwca, ale w tej sytuacji sie troszke przesunie ) tez od razu przyszlo mi na mysl,ze ludzie beda gadac,ze zaszlam w ciaze to i slub szybko, ale niech sobie gadaja najblizsze mi osoby wiedza, ze planowalismy juz to wczesniej :)
    Ale w sumie teraz mam wiekszy problem niz gadanie ludzi :D sukienke kupilam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy i w biuscie byla doslownie na styk, boje sie, ze za miesiac sie w nia nie zmieszcze, juz teraz boje sie przymierzac :p

Co do wczesniejszego pytania o starania w pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach, ale to raczej bylo na zasadzie co ma byc to bedzie. W tamtej ciazy bylam 8-9 tyg ( puste jajo plodowe ) i mialam zabieg lyzeczkowania i od tego zabiegu minal akurat rok i zaszlam znowu w ciaze :) a juz panikowalam strasznie ze rok minal i nic sie nie dzieje ;) nawet bylam u ginekologa dostalam recepte na clo, ale nie zdarzylam jej wykupic bo okazalo sie, ze jestem w ciazy :)

Ja miałam dokładnie tak samo rok tu puste jajo plodowe i zabieg, od października miałam mieć clo ale się udało. Teraz jestem na l4 bo plamienia miałam okazało się ze to krwiak, lekarz dal mi duphaston i kazal leżeć, ciąża według uSGH mlodsza ale serduszko juz słyszałam

Ruth, zielonooka7 lubią tę wiadomość

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ruth trzymam kciuki :-* wszystko będzie dobrze :-) a pęcherzyk juz był widoczny czy też jeszcze nie?

Tini narazie nic, bo 5 tydz to trochę wcześnie;-) jedynie endometrium powiększone do 22mm

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknelam na zegarek..kitulec prwnie właśnie leży na kozetce :-) trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 11:22

Kitulec lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Tini narazie nic, bo 5 tydz to trochę wcześnie;-) jedynie endometrium powiększone do 22mm

A u mnie już wczoraj widziano pęcherzyk 5.5 mm a to był 4 tydzien i 1 dzień więc coś szybko :) dziękuję dziewczyny za dobre słowa. Już czuję się lepiej. Jestem po najgorszym badaniu więc teraz leżę:) i odpoczywam od pracy i klientów:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    A to faktycznie :-) jakoś myślałam, że już w starszej ciąży jesteś :-) trzymam wiec kciuki za kolejną wizytę :-) szybko zleci :-) ja mam na 31 października i tez juz nie mogę się doczekać ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj juz byl kropek widpoczny, ale mysle ze moze ciaza jest ciut starsza kazda ciaza jest inna nie ma co porownywac dziewczyny.,

Co do cwiczen trzeba uwazac jesli przed ciaza prowadzilo sie bardzo aktywny tryb zycia to mozna sobie pozwolic na niektore cwiczenia ( nic co obciaza miesni brucha itd ) najlepiej bez silowego obciazenia tylko waga ciala itd ale jesli sie tego nie robilo powinno sie ograniczyc do spacerow,i lekkich cwiczen oddehcow kregoslupa itd.

Basen ja osobiscie nie lubie na poczatku ciazy bo boje sie infekcji. Mysle ze zostawie to na koniec ciazy jak poprzednim razem bardzo rozluznia kregoslup.

Pierwszy trymestr jest "delikatny" moim zdaniem i powinno sie uwazac, ja wiecej cwiczylam w drugim na pilce, jednak trzeba uwazac na rozcaganie czyli chodzic na cwiczenia przeznaczone dla kobiet w ciazy, unikac pilatesu ogolnie jesli sie nie za duzo cwiczylo przed to mozna sobie krzywde zrobic

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero to szybko było widać :-)

Ja ćwiczyłam po dwie godz 5xw tyg ;-) dwa razy w tyg basen będzie jak relax;-)

jeszcze mnie dziś czeka dentysta i spotkanie komunijne..co za dzień :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też tak ciągle wywala z BBF? Nie wchodzę tu przez to bo rzadko kiedy uda mi się coś napisać :( Ruth napewno będzie dobrze, byle do kolejnej wizyty ;) za resztę wizytujących kciuki!! <3 :*

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:09

Paula2702, zielonooka7, tomania2806, jagodowa91, teqz, Tini lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Wiecie co przeczytałam? Że jak uwidoczni się serduszko na usg to ryzyko poronienia spada do 3% :). Ponoć większość poronień następuje jeszcze przed zagnieżdżeniem a wśród reszty duży procent to puste jaja płodowe. Jak już uwidoczni się zarodek z serduszkiem to naprawdę ryzyko maleje także myślę, że to dobry moment żeby powiedzieć:).

Nie widziałam o tym! :-) cudownie <3

Jagodowa przeszłam na tel i już mnie nie wywala ;-)

AdaEva lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :* jeśli można to dołaczam do Was kobietki ;)

test zrobiony 14 października, betka w poniedziałek 90 dzisiaj prawie 390 <3
    wizyta u gina w przyszłym tygodniu, aplikacja na razie podaje mi date porodu na 21 czerwca ;)

Paula2702, Vero, Barbarka1984, jagodowa91, Ruth, Mysza 3, Tini lubią tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png

Wysłany: 19 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    hej :* jeśli można to dołaczam do Was kobietki ;)

test zrobiony 14 października, betka w poniedziałek 90 dzisiaj prawie 390 <3
    wizyta u gina w przyszłym tygodniu, aplikacja na razie podaje mi date porodu na 21 czerwca ;)

Witaj w naszym gronie ! :)

Eunice super informacja, nie wiedziałam o tym :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Vero Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth moim zdaniem tez wczesnie, nastawialam sie tylko na pecherzyk a tu lekarka mowi o mamy szczescie juz widac zarodek bylam w szoku. Bo ovu mam na 13 dzien cyklu ale bardzo sie ucieszylam :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ