CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie
na usg Jeszce Janic nie widać, czego się spodziewałam:-) dostałam skierowanie na badania:
Gr krwi
Tsh
Hiv
Mocz
Morfologia
Antygen HBs-AgHBs
Glukoza
VDRL (?) Nie mam pojęcia co to
I..modlę się żeby wszystko było ok, bo to moja ostatnia możliwa ciąża.. tak dziś usłyszałam..że mam macie juz jak papier..( po każdej cc słyszałam, że mi zniszczyli macie lyzeczkowaniem po poronieniu)..także rośnij kruszyno
Trzymam dziewczyny za Was kciukiBarbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Ruth wrote:Ja już po wizycie
na usg Jeszce Janic nie widać, czego się spodziewałam:-) dostałam skierowanie na badania:
Gr krwi
Tsh
Hiv
Mocz
Morfologia
Antygen HBs-AgHBs
Glukoza
VDRL (?) Nie mam pojęcia co to
I..modlę się żeby wszystko było ok, bo to moja ostatnia możliwa ciąża.. tak dziś usłyszałam..że mam macie juz jak papier..( po każdej cc słyszałam, że mi zniszczyli macie lyzeczkowaniem po poronieniu)..także rośnij kruszyno
Trzymam dziewczyny za Was kciuki
Ruth a kiedy następna wizyta ?
Wszystko będzie dobrze kochana , na pewno się uda i bobasek bd z Wami
-
zielonooka7 wrote:Nadrobic was to nie lada wyzwanie
Nisia nie przejmuj sie tym co pomysla inni, ja tak samo biore slub w listopadzie tyle ze cywilny ( koscielny myslelismy na koniec czerwca, ale w tej sytuacji sie troszke przesunie ) tez od razu przyszlo mi na mysl,ze ludzie beda gadac,ze zaszlam w ciaze to i slub szybko, ale niech sobie gadaja najblizsze mi osoby wiedza, ze planowalismy juz to wczesniej
Ale w sumie teraz mam wiekszy problem niz gadanie ludzisukienke kupilam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy i w biuscie byla doslownie na styk, boje sie, ze za miesiac sie w nia nie zmieszcze, juz teraz boje sie przymierzac :p
Co do wczesniejszego pytania o starania w pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach, ale to raczej bylo na zasadzie co ma byc to bedzie. W tamtej ciazy bylam 8-9 tyg ( puste jajo plodowe ) i mialam zabieg lyzeczkowania i od tego zabiegu minal akurat rok i zaszlam znowu w ciazea juz panikowalam strasznie ze rok minal i nic sie nie dzieje
nawet bylam u ginekologa dostalam recepte na clo, ale nie zdarzylam jej wykupic bo okazalo sie, ze jestem w ciazy
Ja miałam dokładnie tak samo rok tu puste jajo plodowe i zabieg, od października miałam mieć clo ale się udało. Teraz jestem na l4 bo plamienia miałam okazało się ze to krwiak, lekarz dal mi duphaston i kazal leżeć, ciąża według uSGH mlodsza ale serduszko juz słyszałamRuth, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
Ruth wrote:Tini narazie nic, bo 5 tydz to trochę wcześnie;-) jedynie endometrium powiększone do 22mm
A u mnie już wczoraj widziano pęcherzyk 5.5 mm a to był 4 tydzien i 1 dzień więc coś szybkodziękuję dziewczyny za dobre słowa. Już czuję się lepiej. Jestem po najgorszym badaniu więc teraz leżę
i odpoczywam od pracy i klientów:)
-
Ruth wrote:Tini narazie nic, bo 5 tydz to trochę wcześnie;-) jedynie endometrium powiększone do 22mm
jakoś myślałam, że już w starszej ciąży jesteś
trzymam wiec kciuki za kolejną wizytę
szybko zleci
ja mam na 31 października i tez juz nie mogę się doczekać
-
U mnie wczoraj juz byl kropek widpoczny, ale mysle ze moze ciaza jest ciut starsza kazda ciaza jest inna nie ma co porownywac dziewczyny.,
Co do cwiczen trzeba uwazac jesli przed ciaza prowadzilo sie bardzo aktywny tryb zycia to mozna sobie pozwolic na niektore cwiczenia ( nic co obciaza miesni brucha itd ) najlepiej bez silowego obciazenia tylko waga ciala itd ale jesli sie tego nie robilo powinno sie ograniczyc do spacerow,i lekkich cwiczen oddehcow kregoslupa itd.
Basen ja osobiscie nie lubie na poczatku ciazy bo boje sie infekcji. Mysle ze zostawie to na koniec ciazy jak poprzednim razem bardzo rozluznia kregoslup.
Pierwszy trymestr jest "delikatny" moim zdaniem i powinno sie uwazac, ja wiecej cwiczylam w drugim na pilce, jednak trzeba uwazac na rozcaganie czyli chodzic na cwiczenia przeznaczone dla kobiet w ciazy, unikac pilatesu ogolnie jesli sie nie za duzo cwiczylo przed to mozna sobie krzywde zrobic17.03.2017Sofia
-
Czy Was też tak ciągle wywala z BBF? Nie wchodzę tu przez to bo rzadko kiedy uda mi się coś napisać
Ruth napewno będzie dobrze, byle do kolejnej wizyty
za resztę wizytujących kciuki!!
:*
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010moje Szczęście!
Aniołki[*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
eunice. wrote:Wiecie co przeczytałam? Że jak uwidoczni się serduszko na usg to ryzyko poronienia spada do 3%
. Ponoć większość poronień następuje jeszcze przed zagnieżdżeniem a wśród reszty duży procent to puste jaja płodowe. Jak już uwidoczni się zarodek z serduszkiem to naprawdę ryzyko maleje także myślę, że to dobry moment żeby powiedzieć
.
Nie widziałam o tym!cudownie
Jagodowa przeszłam na tel i już mnie nie wywalaAdaEva lubi tę wiadomość
-
hej :* jeśli można to dołaczam do Was kobietki
test zrobiony 14 października, betka w poniedziałek 90 dzisiaj prawie 390
wizyta u gina w przyszłym tygodniu, aplikacja na razie podaje mi date porodu na 21 czerwcaPaula2702, Vero, Barbarka1984, jagodowa91, Ruth, Mysza 3, Tini lubią tę wiadomość
27.06.15r.
-
An_ja wrote:hej :* jeśli można to dołaczam do Was kobietki
test zrobiony 14 października, betka w poniedziałek 90 dzisiaj prawie 390
wizyta u gina w przyszłym tygodniu, aplikacja na razie podaje mi date porodu na 21 czerwca
Witaj w naszym gronie !
Eunice super informacja, nie wiedziałam o tym