X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dziś było Afi 24. U mnie też niby wszystko było wykluczane i trisomie, niedrożność przełyku, nie mam cukrzycy no ogólnie nie wiadomo czemu. Trochę się stresuję. Najgorsze jest to, że w ogóle nie mam na to wpływu...
    Ja tydzień temu miałam 22... Wczoraj położna mnie uspokajala, że przecież ginekolog ( a znają się, bo pracują razem) kładł by mnie na patologie gdyby coś było nie tak. Eh..

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeee i jeszcze do tego właśnie zaczynam mieć coś takiego jak migrenę z aurą. W polu widzenia jednego oka mam taką jakby rozmazana piłę i jak ona przejdzie przez całe oko z jednej strony na drugą to będę mieć zajebistą migrenę. I trzeba wziąć szybko tabsy...a ja nic nie mam w domu. Mam nadzieję, że mąż zdąży przyjechać zanim to coś się rozkręci.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Rzadko odsyłają. Owszem zdarzały się takie sytuacje, ale aktualnie raczej to mało prawdopodobne. Najwyżej najpierw poloza na patologie ciazy, a potem jak zwolni się porodowka to przewiozą :)
    to myślisz, że z tym odsyłaniem to taki straszak tylko? miejska legenda ;) ja na drugim miejscu mam Św. Rodzinę, ostatnio koleżanka tam rodziła i też sobie chwaliła. ale tak bardzo chciałabym uniknąć dodatkowych stresów w ten dzień!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    O nieeee i jeszcze do tego właśnie zaczynam mieć coś takiego jak migrenę z aurą. W polu widzenia jednego oka mam taką jakby rozmazana piłę i jak ona przejdzie przez całe oko z jednej strony na drugą to będę mieć zajebistą migrenę. I trzeba wziąć szybko tabsy...a ja nic nie mam w domu. Mam nadzieję, że mąż zdąży przyjechać zanim to coś się rozkręci.
    O nie :( a może sprobuj pozaslaniac wszystkie zasłony, zimny kompres na szyję i uciski skroni?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    to myślisz, że z tym odsyłaniem to taki straszak tylko? miejska legenda ;) ja na drugim miejscu mam Św. Rodzinę, ostatnio koleżanka tam rodziła i też sobie chwaliła. ale tak bardzo chciałabym uniknąć dodatkowych stresów w ten dzień!
    Był taki czas co odsyłali. Na bieżąco pytałam lekarza jak się ma sytuacja. Aktualnie się trochę uspokoiło więc byłabym spokojna :)

joann lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    O nie :( a może sprobuj pozaslaniac wszystkie zasłony, zimny kompres na szyję i uciski skroni?
    Nie nie to trzeba wziąć tabletki przeciwbólowe. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety mają coś takiego. Póki ta "piła" nie przejdzie przez całe pole.widzenia to nie boli głowa. Dopiero później. Czekam na prochy od męża :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Powizytowałam. Doktorek mówi, że wszystko ok. Skąd on wie, jak tylko zerknął na USG. Kazał więcej pić bo serducho małej szybko bije. Pobrał GBS, zawiozłam, ma być już w sobotę :) aaa i córcia wstawiona nisko w kanał, szyjka zamknięta.

Ja do łóżeczka i kołyski też daję tylko prześcieradło, pod główkę dam flanelową pieluszkę. Pampersy kupiłam małą paczkę dady i odebrałam paczkę z rossmana. Zobaczę, które będą lepsze i takie się dokupi :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Co do pampersow to u nas już leci 3 opakowanie pampersow rozmiar 1. Siku się nie wylewa, Magda może za lekko zapinasz albo nie kierujesz siusiaka w dół?

o kurcze,Czaruś ma 3 dni, to wychodzi prawie opakowanie na dzień?
    Nie pamiętam ile nam przy córce tych pampków schodziło ale chyba nie aż tyle.

Trójka - współczuję migreny, przeszło?

klz9hdgetuhl70jy.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrabiałam dziś zaległe zajęcia ze szkoły rodzenia i chciałam się tylko podzielić - bo ostatnio poruszałyśmy temat czy jest dieta matki karmiącej. Położna mówiła, że nie ma, ale, że wszystko oczywiście zależy od organizmu i matki i dziecka. Jeżeli kobieta po zjedzeniu 1 czy 2 gołąbków ma okropne wzdęcia i źle się czuje to maluszkowi też może coś dolegać.Powiedziała też, że jest zasada, że można zjeść wszystko w ilości mieszczącej się w garści/na dłoni. Czyli po prostu nie przesadzać z ilością np. ciężkostrawnych potraw. Wiadomo, najlepiej jak najmniej smażonych ciężkich rzeczy i słodyczy, no i zero alkoholu. Mówiła też żeby uważać na nowalijki i te pierwsze truskawki (haha ostatnio też o tym pisałyśmy - ja od 2 tygodni codziennie wcinam truskawki :p)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    odrabiałam dziś zaległe zajęcia ze szkoły rodzenia i chciałam się tylko podzielić - bo ostatnio poruszałyśmy temat czy jest dieta matki karmiącej. Położna mówiła, że nie ma, ale, że wszystko oczywiście zależy od organizmu i matki i dziecka. Jeżeli kobieta po zjedzeniu 1 czy 2 gołąbków ma okropne wzdęcia i źle się czuje to maluszkowi też może coś dolegać.Powiedziała też, że jest zasada, że można zjeść wszystko w ilości mieszczącej się w garści/na dłoni. Czyli po prostu nie przesadzać z ilością np. ciężkostrawnych potraw. Wiadomo, najlepiej jak najmniej smażonych ciężkich rzeczy i słodyczy, no i zero alkoholu. Mówiła też żeby uważać na nowalijki i te pierwsze truskawki (haha ostatnio też o tym pisałyśmy - ja od 2 tygodni codziennie wcinam truskawki :p)

To w sumie tak jakby ta położna powiedziała, że nie ma diety matki karmiącej, chociaż jednak jest dieta matki karmiącej :D

Wonderland lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę trzymać swojego maluszka. Walczę z laktacja aby ją rozruszać żeby dzidz miał co kolwiek do jedzenia. Z dnia na dzień coraz lepiej. Jutro 3 doba od cesarki. Dzidz coraz mocniejszy. Możliwe że w pon wyjdziemy.

Dziewczyny pamiętacie czemu oliwier od Klaudii Pospieszyl się też na świat?
    Nie umiem wątku znaleźć.

Chciałam się też zapytać o oczyszczanie organizmu. Czy mała ilość krwią to powód do zmartwień?

lotka1990, Magda33, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i moczu to jak z krwi jest wszystko ok to mi wyszły bakterie w moczu i duuużoooo leukocytów :/ jutro mam wizyte i pewnie coś gin zadziała ale we wtorek mam iść do szpitala i się martwię co teraz :(

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    age.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    To w sumie tak jakby ta położna powiedziała, że nie ma diety matki karmiącej, chociaż jednak jest dieta matki karmiącej :D

Bo w obecnym braku diety matki karmiącej chodzi o to, żeby nie stosować starej szkoły eliminacyjnej, tylko obserwację. Czyli nie zakładamy z góry, że nie będziemy jeść przetworów mlecznych, truskawek, czekolady, kapusty czy grochu bo coś się może dziecku dziać, tylko jemy wszystko w rozsądnych, normalnych ilościach, a jeżeli dziecko ma problemy to eliminuje się kolejno produkty. Ważne jest to, żeby po wyeliminowaniu jednego i braku poprawy wrócić do jego spożywania i eliminować kolejny.

Więc karmiąc obserwujemy, co się dzieje dziecku. Trzeba unikać dużych ilości surowego mleka (ze względu na laktozę) - ale nie eliminować go całkiem, dużych ilości soji, wyeliminować alkohol. A reszta... obserwować :)

Lucy010 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Więc karmiąc obserwujemy, co się dzieje dziecku. Trzeba unikać dużych ilości surowego mleka (ze względu na laktozę) - ale nie eliminować go całkiem, dużych ilości soji, wyeliminować alkohol. A reszta... obserwować :)

Akurat laktoza w mleku kobiecym jest cukrem, który występuje w dużej ilości i jej ilość jest niezależna od tego, co je matka :) Natomiast, jeśli dziecko ma silną alergię na białka mleka krowiego, to często już śladowe ilości mleka/jego przetworów powodują wystąpienie objawów u dziecka.
    Ja już jadłam i czekoladę i truskawki ;)

Alphelia, Anitka201 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana no właśnie obserwacja to jedno, a z góry uważanie na konkretne produkty to inna sprawa i już bardziej związana jest z pilnowaniem jedzenia, czyli dietą ;) Ja rozumiem brak diety właśnie tym, że nie muszę zastanawiać się czy truskawki uczulą dziecko albo mleko, tylko normalnie wszystko jem. Dopiero jak pojawią się objawy alergii, to wtedy szukam przyczyny i coś eliminuję, a nie najpierw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:56

Wonderland lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety rozmawiałam wczoraj z koleżanką którą niedawno urodziła i mały ma cały czas kolki pediatra kazał jej odstawić na kilka dni wszystkie te produkty Zero nabiału, czekolady, cytrusów, wołowiny, cielęciny, orzechów i sprawdzić czy kolki przejdą jesli tak to pojedynczo wprowadzać w małych ilościach w swoją dietę i sprawdzać jak reaguje dziecko żeby znaleźć co mu szkodzi . I jeśli np. Szkodzila by wołowina to nie wykluczać od razu całkowicie na stałe tylko spróbować czy w małych ilościach również szkodzi dziecku jeśli najmniejsza ilość by szkodzila to wtedy odstawić na jakiś czas i ponownie spróbować .

Dobra wysprzatalam sypialnie po remoncie umylam okno zmylam podłogę na kolanach lozeczko przesuwqlam w każdą stronę żeby sprawdzić jak najlepiej to samo z szafka pokrecilam bioderkami z siostrzenica(uczyła mnie tańczyć :d) i jak nic to nie da to podaje się i będę do porodu leżeć i pachnieć skoro i tak to nic nie pomaga .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:00

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Hej,odebrałam dzisiaj wyniki z morfologii i moczu to jak z krwi jest wszystko ok to mi wyszły bakterie w moczu i duuużoooo leukocytów :/ jutro mam wizyte i pewnie coś gin zadziała ale we wtorek mam iść do szpitala i się martwię co teraz :(

Jesteś już trzecia na tej grupie, którą dotknęła infekcja pęcherza na sam koniec. U mnie było identycznie. Skończyło się na MONURALu + zwiększeniu dawki żuravitu - po tygodniu wyniki idealne :) Nie martw się - szybko to wytępisz :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po wizycie, maluszek nic nie przytył, podobno ostatnio pomiary były zawyżone i lekarz sam powiedział że mógł źle zmierzyć wtedy i żeby się nie martwić. Wiec zostajemy przy 3200-3300 narazie. Gorzej ze moje ciśnienia znów mu się nie podobają ale tym razem wystawił mi już skierowanie do szpitala jeśliby w ciągu następnych paru dni się nie zmieniło, albo wystąpił ból głowy. A w poniedziałek znów wizyta. Jejku ja się bardziej tym stresuje mierzeniem całym może dlatego te wartości takie wysokie :( Zresztą aż tak wysokie nie są, po prostu coś powyżej 90, 93-95 czasem 98 a czasem np. dziś rano tylko 77. No juz nie wiem co o tym myśleć :( Oczywiście głowa tez mnie rozbolała ale to też raczej ze stresu. Tak bardzo chciałabym żeby z maluszkiem było wszystko dobrze więc pójdę jak będzie trzeba, ale chyba rozumiecie że z mężem tez miło być do końca plus że nie wierzę w nasze szpitale :(

Alphelia lubi tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    o kurcze,Czaruś ma 3 dni, to wychodzi prawie opakowanie na dzień?
    Nie pamiętam ile nam przy córce tych pampków schodziło ale chyba nie aż tyle.

Trójka - współczuję migreny, przeszło?
    W sumie to kończyny 4 dzień pełny i zaczęliśmy dzisiaj rano 3cia paczkę, sporo tego idzie bo co chwila siku, kupa tez często :D

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już bym wola infekcje pęcherza na koniec niż kamyka.

Kropka w razie pilnego rozwiązania jesteś już bezpieczna ,czasem lepiej zakończyć ciążę wcześniej . Mojej znajomej siostra miała ciśnienie ponad 200/100rozwiazali ciążę w 34tc wazyla mniej niż dwa kg ma teraz chyba dwa miesiące i jest zdrowa ciśnienie ani jej ani matce nie zaszkodziło mała ma badan sporo Ale to ze względu na wczesniactwo

age.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ