X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam o co chodzi z tym ubieraniem łóżeczka :-) ja zakładam przescieradlo i tyle :-)
    Żadnych ochraniaczy, kołderek, poduszek itp itd nie przewiduje dla noworodka wiec ubranie przescieradla zajmuje minutę :-)

Ja sobie moge sprzątać..a i tak jak młody wpada do domu to po 5 minutach jest armagedon lacznie z wypalcowanymi szybami :-) także tego..odpuszczam :-) co mam zrobić robię i się nie rozczulam tak jak w 1 ciazy :-) wtedy jak sobie posprzątałam to przynajmniej zdążyłam się nacieszyć porządkiem :-)

anieszka lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Axana aż poszłam do szafy sprawdzić te pieluchy, ale ja na prawdę widzę różnicę. Może inne gramatury kupiłam czy coś, ale te od świata dziecka wyglądają gorzej po upraniu niż te od HubiWorld, nitki wystawały z nich i pamiętam, że się gorzej je prasowało jak te teraz.

Może rzeczywiście jakieś inne gramatury, chcociaż jestem w szoku bo jak sama zamawiałam, to przeglądałam obie aukcje i większość rzeczy była na nich identyczna :) Może też kwestia partii produkcyjnej? Bo od Hubi mam 5 sztuk i w sumie każda jest troszkę inna :D

Ja mam łóżeczko przygotowane, ale nie miałam za dużo pracy bo tylk prześcieradełko. U nas w łóżeczku nic więcej nie będzie ze względów bezpieczeństwa (żadnych misiów, ochraniaczy, kocyków, falbanek i innych cieszących oko mamy i zbierających kurz pierdół). Na razie przykryłam materacyk kocem żeby się nie kurzył a jednak powietrze dochodziło i troszkę się przewietrzył.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka u mnie to samo, młoda wraca ze spaceru i zaraz masakra, i co tu robić na zapas :-D Co do łóżeczka, ja też tylko prześcieradło i tyle, ale znając realia w Polsce to 95% będzie miała ochraniacze, kołdry i inne wynalazki :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi przygotować żeby pocieszyć oko już ,ale jak myślę że może jescze dwa tygodnie stać przyszykowane to zniechęca mnie a nałożyć prześcieradło na materac położyć rożek i kocyk to mąż może zrobić. Ja narazie tylko ułożyłam w szufladzie pod spodem schowalam tam pampersy chusteczki i
    W koszyczku przybory do pielęgnacji żeby były w jednym miejscu. I poki co nasze łóżeczko robi za schowek wczoraj nawet znalazłam tam po remoncie klosz od zylandora ale muszę powyciagac te wszystkie rzeczy żeby własnie ściągnąć wcześniej folie z materaca żeby przewietrzyl się.

Zielonka to dziwne , chociaż mają sporo negatywnych komentarzy odnośnie wysyłania niezgodnych rzeczy. Ja np widze różnice między bialaymi peluchami z pepco a od HubiWorld tylko u niego brałam te Lux a co do pieluch z nadrukiem to od Hubi to mam dwie opinie pielucha z malutkim nadrukiem w gwiazdki po praniu jest tak samo gruba jak lux a druga mam od niego z większą aplikacją i ta pielucha jest 100razy gorsza po praniu.

Mam takie pytanie ile kupujecie na poczatek pamprsow bo my kupilismy sea opoakowania 1po 26 sztuk I chcemy jedno opakowanie kupic 2 ale w zadnej biedronce nie maja dwojki z dady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:52

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, a może dzwoniono do ciebie i nie odebrałas? Ja nie podałam u nich koloru prześcieradła i nożyczek do paznokci. Pan do mnie zadzwonił i zapytał się jaki kolor chce :) Ale tak jak piszesz, jesteśmy tylko ludźmi i każdy może się pomylić.

Ja do łóżeczka jeszzze mam karuzele :) Stelaz kupiłam używany na olx, a ozdoby poszylam z filcu w kolorach: biały, czarny, czerwony. Ochraniaczy, kołdry, poduszki nie kupuje na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:53

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja kupiłam 2 opakowania jedynek. Myśle ze w zupełności wystarcza. Kupie ze 2 opakowania dwójek i na bieząco będziemy kupowali resztę.

Wy się już nie może je doczekać porodu, a ja myśle ze u mnie to jeszcze lata świetlne do rozwiązania :-) w 1 ciazy siedziałam jak na szpilkach l, a teraz jakoś mam wrażenie ze moge nawet przenosić :-) niech bobo samo wybiera dogodny termin :-)

Co do łóżeczka to widzę ze nie jestem sama z zakładaniem jedynie przescieradla :-) tylko ja ogólnie jestem przeciwna tzw kurzolapom. Tak się zastanawiam co ludzie maja w głowie przynosząc pierdyliard maskotek noworodkowi? Ze będzie się tym bawił? Ze rodzicom się spodoba? U mnie wszystkie wyładowały w worze i w sumie mam problem bo nie mam co z nimi zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara karuzela jest dobra dopiero jak dziecko będzie miało minimum miesiąc. Myśle ze takie 2 miesięczne coś się nią zainteresuje.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do łóżeczka też nic. Przedwczoraj wyjęłam materac z folii, żeby się przewietrzył, dziś przykryję kocykiem, żeby się nie kurzył i już :) potem tylko nałożyć prześcieradło.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Co do łóżeczka to widzę ze nie jestem sama z zakładaniem jedynie przescieradla :-) tylko ja ogólnie jestem przeciwna tzw kurzolapom. Tak się zastanawiam co ludzie maja w głowie przynosząc pierdyliard maskotek noworodkowi? Ze będzie się tym bawił? Ze rodzicom się spodoba? U mnie wszystkie wyładowały w worze i w sumie mam problem bo nie mam co z nimi zrobić.

Tak bardzo się zgadzam! A jak widzę łóżeczka z baldachimem jak na komary, to mnie trafia, przecież to jedno wielkie siedlisko kurzu.
    Ochraniacz może się przydać, ale na pewno nie w pierwszych 3ech miesiacach, a dopiero jak dziecko zacznie być bardziej mobilne a potem jak zacznie ząbkować i gryźć szczebelki.
    Karuzela do łóżeka polecana jest dopiero od 3 miesiąca życia, tak samo pałąki świecące i grające w leżaczkach bujaczkach, żeby niepotrzebnie nie stymulować dziecka.

Co do pielulszek to my mamy 1 paczkę Pampers 1 Premium Care 22 szt. do szpitala, druga paczka 1 Dada 26 sztuk i 80 sztuk Pampers Premium Care 2 bo były w promce w Rossmanie :) Reszta na bieżąco będzie kupowana jak już się okaże jakie są dla nas najlepszym wyborem. Chociaż wiem, że na wszelki wypadek i tak zawsze będę chciała mieć dwie różne firmy w domu.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ochraniacz chcemy używać jak będzie przekrecac się , koc będzie naszykowany żeby np w ciągu dnia albo nocy przykryć no i rożek , a będzie w łóżeczku pokoleniowa rzecz w lozeczku będzie serduszko z pozytywka ale jeśli będzie stać w łóżeczku w nogach w rogu to nie zagraża dziecku a pamiętam jak od pierwszych dni moja siostrzenica robiła się spojkojniensza jak była nakręcona

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f0a9775be62.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/858f420a82ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a83998fb90.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1216f340a5.jpg

Pielucha w gwiazdki od Swiat_Dziecka: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-premium-i7205285256.html

Pielucha w jeżyki od HubiWorld: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-premium-kolorowe-pielucha-tetrowa-i6757632067.html

Według opisów na aukcjach rzeczywiście oby dwie są PREMIUM, pierwszej jakości, wymiary 70x80 ;)

Czara co do telefonu to niestety nie wiem podany miałam nr do mamy, bo do rodziców to zamawiałam, więc może ona rzeczywiście nie zauważyła, że ktoś dzwonił. Nie wiem, nic nie mówiła w każdym bądź razie.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Komcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Komcia ale przecież waga powyżej 4,5kg jest wskazaniem i chyba po prostu MUSZĄ zrobić Ci cesarkę? Swoją drogą naprawdę jest taki problem w Trójmieście, że nawet jak masz skierowanie to nie chcą robić cesarki? przecież to jest chore :/
    Mam nadzieję że nie powiedzą że to już drugie i "da Pani radę" przy pierworodnej nie zrobili USG na przyjęciu i zasugerowali się waga od lekarza prowadzącego (sprzed dwóch tygodni) - myśleli że rodze dziecko 3300g a urodziłam 4400g.Tym razem brat na tym etapie jest większy od siostry o 600g. Ona ważyła w 36t2d 2890g, a synek teraz waży 3589g. Także tylko ta myśl że będą musieli trzyma mnie przy życiu bo noc plakalam - ja naprawdę boje się CC, ale naturalnego w tym momencie jeszcze bardziej.

Co do 3city to tak, problem jest tu duży. Wszędzie wizja naturalnych do granic możliwości.

Wiecie na co liczyłam? Że któraś napisze - nie przejmuj się moje było o 100 g większe w 36tc ;)
    I oczywiście cieszę się wszystkimi rozwiązaniami i zazdroszczę. Ja poza anemia (której nie odczuwam) nie mam żadnych dolegliwości ;) do wczoraj nawet spałam bardzo dobrze ;p no czasem zgaga

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f0a9775be62.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/858f420a82ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a83998fb90.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1216f340a5.jpg

Pielucha w gwiazdki od Swiat_Dziecka: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-premium-i7205285256.html

Pielucha w jeżyki od HubiWorld: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-premium-kolorowe-pielucha-tetrowa-i6757632067.html

Według opisów na aukcjach rzeczywiście oby dwie są PREMIUM, pierwszej jakości, wymiary 70x80 ;)

Czara co do telefonu to niestety nie wiem podany miałam nr do mamy, bo do rodziców to zamawiałam, więc może ona rzeczywiście nie zauważyła, że ktoś dzwonił. Nie wiem, nic nie mówiła w każdym bądź razie.

Wyglądają jak moje ;) Mimo że wszystkie mam do Hubi to też jest różnica w jakości zależności od wzoru i było to czuć już przed praniem ;) :) Ja osobiście jestem zachwycona tymi białymi LUX 140g/m2.
    Ale ogólnie jestem zadowolona z pieluszek bardzo. A jeśli chodzi o prześcieradła bawełniane do wózka i do łóżeczka na gumeczce to od świata dziecka bardzo polecam :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to moja opinia:

Lidl toujure są bardzo fajne, 1 opakowanie 24szt. do szpitala wystarczy. Jestem zadowolona.

Pampersy są cieńsze ale gorzej trzymają w nich zapięcia. Trzy razy już się mi z niej wylalo siku.

Dady 1 są o wiele większe i na razie nie używamy bo musiałabym na 3 razy zawijać pod pępuszkiem.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pieluch to od wielu osób słyszałam, a także dużo czytałam na różnych forach, że podobno Pampersy, pomimo że tak wypromowane, to są jedne z najgorszych pieluch na rynku, dupki się dzieciom odparzają, maluchy dostają uczuleń, etc. Ponoć najlepsze dostępne teraz to jedne z tych najtańszych: pieluchy z lidla i tesco. My kupiliśmy te z lidla 2 x opakowanie jedynek i jedno opakowanie dwójek + opakowanie dwójek z tesco. Zobaczymy jak się sprawdzą, w razie czego będziemy dokupować na bieżąco.

Magda33 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki u nas w mieście nie ma Lidla i nawet nie biorę ich pod uwagę nie widzi mi się specjalnie jeździć do innego miasta po pampersy.Co do firmy pampers właśnie słyszałam różne opini ale często słyszalam że nie różnią się niczym innym np.od dady i na majowkach dużo dziewczyn pisało ze dziecko przesikuje .

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda serdecznie Ci dziękuję za opisanie jak to u Ciebie wyglądało. Buziaki i zdrówka.
    Komcia czuje że moja córcia też urosła następne usg za 4 dni to będzie 36+1 więc zobaczymy ale po tym jak mocno się wierci i przekręca też czuję że może być naprawdę duża. Dam znać, póki co naprawdę nie martw się, zobaczy, może waga trochę spowolni się:)

Komcia, Magda33 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Axana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Magda dzięki u nas w mieście nie ma Lidla i nawet nie biorę ich pod uwagę nie widzi mi się specjalnie jeździć do innego miasta po pampersy.Co do firmy pampers właśnie słyszałam różne opini ale często słyszalam że nie różnią się niczym innym np.od dady i na majowkach dużo dziewczyn pisało ze dziecko przesikuje .

Z pieluszkami jest tak, że dużo zależy indywidualnie od dziecka, też od tego jaką ma budowę ciała, jaką ma skórę i metodą prób i błędów trzeba te najlepsze znaleźć. Znam dzieciaczki co tylko Pampersy nie uczulały i nie odparzały, a każde inny powodowały kłopoty. Inne z kolei każde pieluszki tolerowało poza Pampersami.

Ja słyszałam dużo dobrego o Dadach, duzo znajomych je używa, a że Biedronkę mam pod nosem to też będę próbować. Ale własnie z tego powodu nie kupuję zapasu pieluch przed tylko na bieżąco małe paczki będziemy testować, żeby znaleźć te najlepsze :)

Leira lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka, cisza, spokój, nawet po spacerze nic...chyba zostaje nam czekać na te pełnię :-P

welonka lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wieczorem coś się podzieje :p statystycznie podobno najwięcej porodów jest w nocy lub rano :d

Ostatnie zdjęcie w dwupaku :) mam wrażenie że obniżył się jescze bardziej . Proszę nie zwracać uwagę, że na dole piórka a u góry kolorowe kwiaty https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48291f6876de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:46

lotka1990, Alphelia, Magda33, Annaya, Kropka89, Tini, Joaszo lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ