CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dużo by pisać... W szpitalu gdzie planuję rodzić nie ustala się terminu cc z wyprzedzeniem. Ustalenia są takie, że w poniedziałek mam dzwonić do lekarza jaki jest plan operacji na wtorek i jeśli będzie okienko to we wtorek mam się zgłosić na IP i on zrobi cięcie. Staram się nie nakręcać ale nie ukrywam, że jestem zdenerwowana tą niepewnościa. Mam ogromną nadzieję że już za tydzień malutka ze mną.
-
U nas dziś maluch szczególnie aktywny . Kopie jak szalona i się rozpycha.
Trochę zmęczona jestem ale dziś mamy Poznaniu spotkanie czy tam warsztaty w kinie i będę miała szansę obejrzeć film Tully:) więc bardzo chce iść .
Moja siostra używała dady to jej syn był ciągle cały mokry i zaczęła zakładać tylko pampers. Ale to chyba rzeczywiście zależy od tego ile dziecko siusia. Chłopcy mają też tendencje do przesiusiania:) ja mam i pampersy i dady . Zobaczymy jak się sprawdza
-
A u nas zależało od rozmiaru. Raz lepsze okazywały się Pampera innym razem Dady. Lidla źle wspominam - krótkie były, jednak najgorsze były z Rossmanna. Co prawda moja córa na nic nie miała uczulenia. Sądzę, że to wszystko zależy od pupy i jej preferencji ;p
-
teqz wrote:Co do pampersow to u nas już leci 3 opakowanie pampersow rozmiar 1. Siku się nie wylewa, Magda może za lekko zapinasz albo nie kierujesz siusiaka w dół?
Też nie kupuje zapasów, na razie sprawdzam po jednym opakowaniu.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Fasola1234 wrote:Na raszei:) tak mam mojego lekarza prowadzącego i w sumie znajome położne .
Słyszałam same dobre opinie
A ty ? -
Ha wrote:No ja też właśnie na Raszei. Druga córkę tam rodzilam i byłam bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo.
Generalnie położne są tam bardzo miłe . Ale są niestety przemeczone. Braki w personelu są;( byłam na badaniach w tamtym roku to położne miały taki zapieprz że lataly z oddziału na oddział.
Ale byłabym pozytywnie nastawiona bo moja siostra też tam rodziła tez mega zadowolona .
P.s może się spotkamy haha na oddziale gdzieś. Ale bym musiała chyba zacząć coś działać żeby Cię dogonićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:58
-
Położne są bardzo miłe, gorzej jest z komunikacja między lekarzami. Każdy gada co innego, a i tak decydujące zdanie ma szef, którego boją się chyba wszyscy
To ile pracy mają położne zależy od ilości pacjentek. Jak ja byłam teraz na patologii ciąży to był luz, pokoje były puste.
-
joann wrote:Ha i Fasola ja też Poznań i też Raszei
tylko boję się, że porodówka będzie przepełniona i mnie odeślą...jak widać Raszei jest popularne
Mam dokładnie ta sama obawę;/ jak będzie pełno i mi powiedzą że mnie nie przyjmą to masakra ... chyba urodze im przed szpitalem.
Chyba w sumie trzeba się zastanowić gdzie pojechać jak się okaże że mnie ni4 przyjmą;O
Haha ciekawa jestem czy się spotkamy -
joann wrote:Ha i Fasola ja też Poznań i też Raszei
tylko boję się, że porodówka będzie przepełniona i mnie odeślą...jak widać Raszei jest popularne
Fasola1234, joann lubią tę wiadomość
-
Trójka,
Jakie masz afi? Ja też mam dużo wód, stąd też taki ogromny brzuch... Oczywiście mam ciągle rozkmninę jaka jest przyczyna tego wielowodzia... Miałam 3 prenatalne i na każdym było w porządku ( w sensie żadnych znamion trisomii), co nie zmienia faktu, że ciężko nie myśleć o tym. Liczę na to, że to po prostu wielowodzie idiopatyczne.