CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarrra dobrze ze czekasz. Sama nie chodź bo to ryzykowne. Z każdym wstawanie potem będzie lepiej. Jutro już pójdziesz sama. Wiem jak to boli. Nie oszczędzaj na tabletkach przeciwbólowych. Ucałuj Wojtusia ode mnie.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda, a tak szczerze po ilu dniach przechodzi ten największy ból po cc. Czy teraz już po tygodniu sama się poruszasz? Możesz sama podnieść i zająć się Malenstwem? Czy jeszcze jesteś na przeciwbólowych? Sorry, że tak wypytuję, ale nie wiem czego mam się spodziewać, powiedziałam mężowi żeby wziął sobie 1 tydzień wolnego, z myślą że potem już dam radę. On ma własną działalność i teoretycznie mógłby więcej ale z drugiej strony ma teraz biznesowo gorący czas i wolałabym sama zacząć wszystko ogarniać po tygodniu. Tylko jak to do chodzenie do siebie wygląda w praktyce...tego nie wiem. Gorące pozdrowienia dla Ciebie i Synusia.
Ha, Tini gratuluję wejścia w 40 tydzień, ale to zleciało:)
Sarrra wypoczywaj i ciesz się z macierzyństwa:)Tini lubi tę wiadomość
-
Sarrra ogromne gratulacje dla Ciebie i Wojtusia
Odpoczywaj i jeszcze chwila i będziesz mogła cieszyć się Nim w pełni
U mnie trochę straszaków w nocy i nic. Jutro znów przychodzi do mnie położna, może coś pomoże aby ruszyło, bo jak nie to w terminie trafię do szpitala i znów oksy, a tego nie chcę. Chyba za dobrze mojej królewnie w brzuchu i nie chce wychodzićMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Sarrrra gratulacje i dużo zdrowia dla Wojtka i mamy
Jestes dzielna.
Mój mąż też jest wczesniakiem i leżał miesiąc w inkubatorze w innym szpitalu i miejscowości niż mama, która mogła go zobaczyć tylko przez szybę. Okropne były kiedyś czasy! Jak dobrze, że my mozemy od razu wziąć nasze maleństwa w objęcia
Ja już na moim etapie czuje się zmęczona. Wczoraj myslalam, ze ten dzień będzie dzisiaj ale teraz wiem na pewno, ze nie. W nocy bardzo uciążliwe były bóle miesiaczkowe i miałam mdłości ale tak jak w czasie okresy tak i teraz najlepszym środkiem okazywał się sen.
Z mężem stosunki się poprawily. Przemyslal pare spraw i jest jak anioł.
Wydaje mi się, że moja ciąża będzie przenoszona. Tak jak liczyłam, ze urodze w maju tak teraz mam nadzieję na poczatek czerwca. Codziennie mówię do brzuszka, ze chciałabym wkoncu dotknąć włosków Frania, spojrzeć mu w oczka, wycalowac kazdy paluszek i faldke a jemu najwyraźniej jest tam tak dobrze, bo gdzie lepiej jak u mamy
"Ukończyłaś 40 tydzień ciąży i dokonałaś prawdziwego cudu - w Twoim ciele powstała nowa ludzka istota! Ostatni tydzień ciąży kończy data zaznaczona w kalendarzu na czerwono. Magiczny dzień nadchodzi i... w połowie przypadków dalej chodzisz w ciąży.
Pamiętaj, że tylko 5% kobiet rodzi dokładnie "w terminie". Około 50% będzie mieć swoje dzieci między 39 a 41 tygodniem, a nawet do 88% z nas, między 38 do 42 tygodniem. 6 do 7% dzieci urodzi się przedwcześnie (przed 37 tygodniem)." -
A my dziś wkraczamy w donoszona ciążę
Zwiastuny porodu -brak.!
Więc pewnie dołączę do tych które dotrwaja co najmniej do 40 tygodnia ciąży .
Jak cała ciążę nie narzekalam tak przyznam że teraz już mi ciężko . Nie mam ochoty na nic... A tu trzeba się ogarnąć ! .
Chyba ostatnio już za bardzo czekam i odliczam. Wizyta 1 czerwca ciekawe co powie lekarz .Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Sarrra,gratulacje
Dziewczyny z tym bólem po cc to różnie bywa.Alan się urodził o 12.15 w południe,na drugi dzień pionizacja i przejście na salę.Szlam sama,nie potrzebowałam tabletek,oczywiście ciągnęła rana podczas wstawania ale mogłam robić przy małym wszystko.Druga dziewczyna cierpiała dobre 3 doby po zabiegu,więc tu wszystko zależy od kobiety -
Co do bólu po cc - u mnie była pionizacja po 6h, nie bolało, na spokojnie wstałam, wzięłam prysznic itp. Następnego dnia już nie wzięłam ani jednej tabletki. Normalnie zajmowałam się Czarkiem. Aczkolwiek wczoraj bardzo długo go nosiłam i zaczęło piec w jednym kąciku rany i musiałam wziąć tabletki bo bym nie dała rady. Ciągnie rana jak siedzę dłużej albo długo pochodzę, przy leżeniu w ogóle nie boli.
-
welonka wrote:Ptaszek a czemu wywoływać będą jak wszystko dobrze?czy masz do tego wskazania żeby zakończyć ciążę w terminie ?
Przez cukrzycę ciążową, w pierwszej ciąży też tak było niestety. Jak wybije 40 tydzień to szpital mnie przejmuje i się zacznie wyganianie, takie procedury.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Teqz, Malinka bardzo dziękuje za odpowiedź, no to póki co wygląda to dosyć pozytywnie:) czyli chyba i tak wszystko zależy od organizmu i wprawnej ręki lekarza.
-
Jestem po wizycie, szyjka straszyła pół ciąży a póki co wysoko i zamknięta - zdaniem lekarza na poród się nie zapowiada. GBS pobrany, przepływy prawidłowe, tylko kurczę Mała niewiele urosła w 2 tygodnie. Na poprzedniej wizycie waga wynosiła niespełna 2400 teraz niespełna 2600, więc 200 g to malutko
lekarz kazał się nie martwić i że wszystko wygląda ok, ale pewnie będzie mi to siedzieć w głowie.
Mam nadzieję, że to kwestia niedokładności pomiaru.. bo brzuszek i kość udowa są do przodu, a główka do tyłu.. a ostatnio główka była mocno do przodu.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:)
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek
Ja wczoraj od 20 do 4 rano miałam skurcze ale niestety nic konkretnego się nie zadziało i dalej w dwupakupociesza mnie fakt, że już bliżej niż dalej ale jestem strasznie niecierpliwa na tej końcówce
do tego wczoraj miałam słaby dzień płacz i smutek ahhh te hormony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 10:21
-
Ha, trzymamy kciuki!
Sarra, bardzo sie wzruszylam czytając Twój wpis. Jesteś super dzielna i jesteśmy z Tobą wspierając że juz niebawem będziesz mogła cały czas tulić maluszka :-* Tak jak pisały dziewczyny, nie wstawaj sama na pewno za chwilkę ktoś przyjedzie Ci pomóc. Wojtuś jest kochany i grzecznie czeka na mamusie tak jak Ty na niegoTrzymajcie się tam na pewno jest dużo emocji i wzruszen ale i tak ja uważam że jesteś największą bohaterka!!! Brawo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 10:39