CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie mamy, wszystkiego dobrego z okazji naszego święta
my od rana już na pełnych obrotach
razem z moim pomocnikiem zapraszamy na tartę
pilik, Annaya, Joaszo, Kropka89, Andziula_1988, Alphelia, Magda33, Sonia94, Wonderland, pumka1990, Tini lubią tę wiadomość
-
Z tym wyciekaniem po zrobieniu siku mam identycznie. Wczoraj zrobiła mi się taka plama, że już myślałam, że to wody. Niestety potem było już sucho.
Co do wagi to u mnie przez 4 tygodnie tylko 1 kg do przodu wiec obecnie mam 15,5 kg na plusie. Myślałam, że będzie znacznie więcej zwłaszcza, że z jedzeniem się nie ograniczam.
U nas też dzisiaj będzie gorąco, a z dnia na dzień ma być cieplej. Dobrze, ze w domu mam dość chłodno bo inaczej bym chyba umarła. Dzieciaki od rana na ogrodzie więc całe szczęście nie muszę nigdzie z nimi wychodzić. -
Anitka201 wrote:Drogie mamy, wszystkiego dobrego z okazji naszego święta
my od rana już na pełnych obrotach
razem z moim pomocnikiem zapraszamy na tartę
Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny! Wspaniale byc mamą ❤ -
No dobra ja ostatnio jem słodycze ale nie jem ich tonami. I nie jem dużo w sensie nie pochlaniam jedzenia .
Ale co zrobić . Jeszcze 3 tygodnie a ja mam +15,5 kg. Doktor w sumie mówił że mam dobry przyrost wagi ale jednak bylo by fajnie mniej przytyć haha -
Ja się witam w 40 tygodniu i również życzę wszystkiego najlepszego Nam wszystkim z okazji dnia Matki!
Juz niebawem już tuż tuż!
Anitka, ciasto rewelacja, ja zrobiłam wczoraj jedynie drożdżowe z truskawkami zaraz będzie do kawki
U mnie od początku ciąży 13.5kg na plusie, ale od miesiąca juz waga stoi w miejscu wiec się nawet ciesze, bo ja wcale taka chudziutka nie byłam na początku.
Zapraszacie dziś swoje mamy? Ja się do swojej narazie nie mogę dodzwonic pewnie gdzieś spaceruje taka pogoda.
Tini, miałam dokładnie taka sama noc. Skurcze mocne, co chwile mnie budziły, zaczęłam liczyć no i w końcu zasnęłam nad ranem i teraz cisza -
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy dla już obecnych i przyszłych mam
Niestety moja mama zmarła już prawie 11 lat temu...dlatego dziś napewno wizyta na cmentarzu.
I tak jak podejrzewałam skurcze się wyciszyły i dalej mam tylko takie bezbolesnejak nic pokulam się przynajmniej tydzień. W środę idę na oddział na ktg i zobaczymy co z tym moim wielowodziem
czy będą chcieli wywoływać czy co...
-
Moje kochane a co to taki zastój? Żadna nie chce rodzić?? Pewnie czekacie na pełnie ciekawe czy któraś się w dzień mamy rozpakuje.
My wychodzimy dzis do domku :Dniebawem ma przybyc po mnie mąż. A oto takie piekne my
https://zapodaj.net/189ba3226d364.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 10:48
Magda33, welonka, Joaszo, Dika, Leira, Annaya, Kalinkaabc, lotka1990, Tini lubią tę wiadomość
-
Anitka ale robisz smaki, świetna tarta.
Niestety co do wagi to muszę Wam powiedzieć, że apetyt mi nie znika. Chyba to przez karmienie, rano jak wstaję to jestem bardziej głodna niż w ciąży. I nie wiem ile było dokładnie kg przed porodem bo w szpitalu byłam dwa tygodnie i nikt mnie nie zważył, zresztą i tak była tam już inna waga niż ta na której się ważyłam zawsze.
Przed szpitalem było 69kg po szpitalu 65kg, a teraz 63kg mały ważył 3,5kg +wody i cała reszta. Nie wiem jak to interpretować. Chciałabym wrócić do 55kg.
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Mam. Ja już dałam prezent mojej mamie, ślicznego wnuka
Trójka współczuję straty mamy...A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ojeju Scarlett jaka kochana
Jeszcze raz gratulacje
Super, że wychodzicie i to w dzień mamy!
Może któraś dzisiaj urodzi, do północy daleko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 10:57
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda ja jak urodziłam miałam taki apetyt, ze mąż musiał mi w nocy robić kanapki bo przy karmieniu dosłownie mdlilo mnie z głodu
później to się unormowało, a ja nigdy wcześniej nie jadłam w nocy
Scarlette nie wiem co jest nie tak ale nie otwierają mi się Twoje zdjęcia. Fajnie ze dzisiaj wychodzicie do domkuMagda33 lubi tę wiadomość
-
Andziula nie pytalam bo zanim poszlam na wizyte to przeszlo u mnie to trwalo kilka dni , a teraz jak zaczyna twardniec brzuch od gory to wtedy czuje ze mnie przetyka chwile i puszcza .
Leira mi moj lekarz wystawil juz w36tc do 8czerwca. Jesli w dniu terminu nie urodzisz powinnien wystawic Ci szpital dalsze zwolnienie jak zglosisz sie w dniu porodu zazwyczaj chyba wystawiaja tydzien-dwatygodnie. A jak np urodze 8czerwca w dniu w ktorym konczy mi sie zwolnienie to nie musze brac ze szpitala juz zwolnienia bo przechodze na macierzynski dobrze mysle ?
Anitka az slinka leci wyglada pysznie :p
Scarllet slicznie wygladacie:*
Mi narazie waga stanela i mam nadzieje ze tak zostanie to sznsna ze zakoncze ciaze z plus 12kg
U mnie rowniez po siku jest czesto wyciek na poczatku myslalam ze to wody ale to jednak mocz tym bardziej ze mam juz tak dluzszy czas a wody mam w normie.
Ja przyuwazylam ze jak zaczynam skupiac sie na skurzach albo liczyc to zaraz wyciszaja sie , dzisiaj sasiad mi zyczyl zebym juz urodzila :d jak na dzien mamy nie wyjdzie to moze w poniedzialek zrobi mezowi prezent urodzinowy , siostry narzeczony mowi ze urodzi sie 4czerwca bo on ma urodziny a siostra meza mowi ze 5 bo jej syn ma urodziny wtedy . U nas dzisiaj upal posadzilam w donice fuksje zrobilam krotki spacer a teraz leze i czekam na meza do 14 jest w pracy .
-
nick nieaktualny
-
Scarlett! Śliczności z Was
Ale masz cudowny Dzień Matki
Anitka, trzeba skopiowac całość, łącznie z tym jakby dziwnym znaczkiem przed linkiem. Jak na telefonie to robię to klikam najbliżej w ten znaczek i mi się otwiera, na komputerze może trzeba skopiowac całość -
Fasola1234 wrote:Ja jestem za ! Tylko mój ma z jutro wyjeżdża do zielonej góry ! Jak się coś zacznie to chyba helikopterem będą musieli to ściągać.
Lody lody lody mmm... A waga coraz więcej pokazuje ja się pytam dlaczeggoooooo?;(
Ciężko się na końcówce ciąży opanować z jedzeniem
20 maj -70.2 kg
26maj -71.5 kg
Wierzę że to woda albo włosy mi urosły czy cośW pierwszej ciąży miałam 17kg na plusie przy finale.
Ale oczywiście waga sama z siebie nie idzie (no chyba że to te włosy haha), apetyt mi dopisuje i raczej sobie nie odmawiam, chociaż nie jem też jakoś mega dużo
Andziula - mam problem z tarczycą, ale akurat w czwartek byłam u endo i ona mówi że to nie od tarczycy, chociaż tsh mi nieco spadło do 0,37.
Ja tego duszenia nie czuję w płucach bo mała mi jakoś na nich nie siedzi uciążliwie, tylko wyraźnie w gardle po bokach pod uszami.
Anitka - ale się zaśliniłam na widok tej tarty! -
Scarlette, śliczne zdjęcie, bardzo ładnie na nim wyglądacie.
Super, że dziś wyjście do domku, wspaniały prezent na Dzień Mamy.
Ja do swojej mamy zadzwoniłam, nie mam sił do niej przyjechać, tym bardziej, ze maż na agroturystyce i auto zabrał.
Pamiętajcie, że liczy się pamięć.
A ja już po spacerku, większość córcia przeszła na nóżkach i chwała temu. Upał niesamowity, zaraz Juleczka kończy jeść zupkę i kładę ją spać. Bedę miała chwilę dla siebie
Anitka, aż ślinka cieknie na sam widok tej tarty. Również zazdroszczę talentu kulinarnego, bo ja w kuchni nie mam takiego drygu.
Eunice, nie boisz się, że tym balonikiem wywołasz szybciej skurcze ?
Już po pierwszym porodzie jesteśmy zaprawione i na pewno dół już lepiej przygotowany.
Widzę, że twardo stoisz za ochroną krocza, mam przeczucie, ze Ci się to uda.
W końcu niedawno rodziłyśmy, więc nie będzie źle.
Ja z położną porozmawiam na ten temat już podczas porodu. Ale co ma być to będzie.
Coś mi się wydaję,ze teraz nasze córcie będą miały podobną wagę, góra do 3600.
Ile ostatnia Twoje maluszka ważyła?
Ja coraz mniej staję na wagę, jedynie przed wizytą, końcówkę sobie folguję z jedzeniem.
Przed wczorajszą wizytą było 10 na plusie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 12:47
-
No i sobie wygadalam. Umyłam się ogolilam. Miałam wychodzić na spacer a tu krew się że mnie polala;(
Jestem na porodowce . Nie mogę znaleźć przyczyny krwawienia. Powiedzieli że jak powtórzy się większe krwawienie zabierają mnie na cesarke.
Więc może rozpoczną kolejną turę urodzeń!
Mała ma się na szczęście dobrze to mnie uspokaja. Chociaż wizja cc mnie przeraża.
Czekam na męża aż przyjedzie z pracy ;( -
Fasola, trzymamy za Ciebie kciuki! Dawaj znac, mąż na pewno zaraz będzie. Będzie dobrze, bądź dobrej myśli! Najważniejsze że malutka ma się dobrze!
-
nick nieaktualny