X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna u Nas mowila, ze od razu mozna, nie ma zadnych restrykcji co do spacerow. No chyba, ze byloby ekstremalnie zimno ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie uda mi się Was nadrobić. Ja walczę z ogromnym bólem, nie wiem czemu tak jest ale nie mogę ani siedziec ani leżeć ani stać ani cjodzic. Wczoraj była u nas pani doradca laktacyjny, pocieszyła, wszystko wytłumaczyła, narazie jedziemy mm i laktatorem i z butelki bo maluszek ma za krótkie wędzidełko i nie umie chwytać. Oczywiście w szpitalu tego nie mogli zrobić od razu bo - nikt nie umie...a to taki mini zabieg kurcze no ale jutro będziemy dzwonić i mam nadzieję że się szybko uda znaleźć odpowiednią osobę która to zrobi. Karmimy się co 3h równiutkio się dzieciątko prawie budzi, tylko ja ciągle płacze bo a to usiądę źle a to wstanę za szybko a to tak boli ze płacze chodząc z Maluszkiem na rękach. Ile u Was dziewczyny taki ból trwał? Biorę 2*500mg paracetamolu co 6h od porodu do teraz a to już 6 doba. Mam jeszcze jego całą paczkę ale czy to będzie tak bardzo długo trwać? Kiedy mógłbyś je usiąść? Iść normalnie do toalety...? Ja mam z tym największy prroblem, niby mam czopki ale staram się bez, Tylko to boli jak kolejny poród, płacze i jecze z bolu :(

Tak bardzo chciałabym się już w pełni cieszyć maluszkiem i przestać płakać nad swoim bólem, to takie egoistyczne z mojej strony :( A mąż tak dzielnie mi pomaga, wszystko absolutnie robi i pomaga przy malutkim tez. A ja mimo to tak płacze. No wstyd...

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak czytam że już możecie wyjść, coś sprzątnąć to jestem pod wrażeniem. Ja nie mogę dojść czasem do łazienki z pokoju i idę w pół zgięta. W domu wszystko robi mąż, teraz pojechał sam na msze. Bardzo mi było przykro że nie mogłam z Maluszkiem tam też pojechać.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha śliczna córeczka. I tak chętnie trzyma smoczek, czy jakoś ją uczyłaś? Bo Mój wcale nie chce, od razu wypluwa.
    Na spacer poszliśmy w 9 dobie, ale my wyszliśmy ze szpitala dopiero w 5 więc po 4 dniach. I ile było przy tym śmiechu, bo mądrzy rodzice się umówili, że ja idę po wózek i go pozapinać a tata weźmie tylko małego i czapkę. Oczywiście zgadnijcie czego tata zapomniał?
    Nie, nie synka, tylko czapki a ja się zorientowałam w połowie spaceru. Taki był nasz pierwszy wypad, na szczęście było ciepło. Teraz ma 3 czapki przy sobie zawsze.

U nas dzisiaj okropna pogoda, pada już od 4:20 (wiem, bo wtedy było karmienie) i na chwile teraz przestało, więc nigdzie nie pójdziemy.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka paracetamolu można brać 8x500mg na dobę. To info ze szpitala od lekarza. Nie męcz się. Możesz dołożyć ibuprofen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 13:17

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha my wyszliśmy na spacer po 4 dniach, położna mówiła, ze można od razu w taka pogode i można siedzieć bez limitu :)

• Ha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej. Trzymam kciuki abyś szybko doszła do siebie.

Magda moja Łucja tez wypluwa smoczka. Wtedy na chwilę zaskoczyła i udało jej się usnąć.

Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, śliczna córeczka :-)

Oj, napisałyście tyle, że Was nie nadrobię, ale dobrze dzieje sięi nasze forum kwitnie :-)

A ja siedzę w bólach, podbrzusze mocno boli, tak, ze chodzić nie mogę, pojawiają się regularne skurcze, niedługo dowiem się czy to starszaki czy akcja...Właśnie...rano niepotrzebnie wziełam dwie nos-py, tak teraz już czekam na rozwój sytuacji.
    Maz w razie czego dziś prędzej będzie.
    Wiem, że duzo z nas już miało takie fałszywe alrmy, także po prostu czekam..czy cierpliwie...troszkę się denerwuję, ale i nie moge doczekać.

welonka, Joaszo lubią tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Zadzwoniłam w końcu do położnej i do lekarza. Okazuje się że najprawdopodobniej mam stan zapalny w szwach. Muszę robić nasiadowki, psując octeniseptem, możliwe że trzeba będzie poluzować szwy, dać antybiotyk, ale to muszę zacząć działać najpierw z nasiadowkami i zobaczyć. Lekarz tez kazał spróbować wycisnąć ropę z któregoś miejsca na szwie...Matko jak jaa mam to zrobić nie wyobrażam sobie. Bardzo dziękuję Wam za wsparcie, odezwę się jak już się podlecze. Powiem tylko że mimo zrobiło mi się to mimo podmywania non stop, po każdym siku myciu szarym mydłem, suszeniem krocza i mimo to. Także proszę róbcie jak najwięcej też takich osuszen abyście nie miały żadna z Was czegoś takiego.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, to nie obkurczanie, mnie boli nacięcie i stan zapalny w szwie.

U nas doradca była wczoraj, wspaniała sprawa, polecam. Najlepiej wydane pieniadze.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, szalona z tym balonikiem, ale faktycznie, to na pewno jest bezpieczne, jak tylko założenie na skórę.

U mnie nieco się uspokoiło, także to chyba nie to.
    Z jednej str już się nastawiłam na dziś, szkoda.
    Cieszę się, że rodzę w klinice, jednak ten ból jak dla mnie nie do zniesienia.
    Kochane, ja takie gadanie biorę na luz, dziś też usłyszałam, abym się wysypiała i bez pomocy będzie mi ciężko, nie dam rady, bo teraz będzie ciężko, szkoda Małej, bo spadnie z piedestału itp. Nie mam zamiaru korzystać, wiem, że będzie dobrze. A zmęczenie, oj będzie, człowiek w nocy będzie miał dość...ale to takie piękne zmęczenie i już nie mogę się doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 16:55

• Edytaaa Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej walczymy. W nocy powtórka z rozrywki czyli od 3 skurcze co 10min A od 5 już co 5min... O 7 badanie niby szyjka ruszyla ale od 13 skurcze ustaly za to mały się rozkręcil i tak ponad 2h pod ktg ... bóle w krzyżu i podbrzusze to już norma u nas... moje dziecko już pokazuje kto tu rządzi

3jgxk0s37fedlcal.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, a jesteś w szpitalu dalej?
    Nieźle się męczysz, oby to już za Tobą było.
    Dostałaś oxy?

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha piekna coreczka :)

Leira zobaczysz zaraz i Ciebie zlapapie :) bylas na ktg?

Kropka ja jeszcze ani razu nie bylam sie wyproznic czuje ze musze ale nie moge mam wrazenie jakby moje miesnie brzucha nie funkcjonowaly nie potrafie ich napiac . Po wizycie mam dostac syrop zeby pomoglo . Co do krocza to wspolczuje mnie boli jak dlugo siedze i przy zmianie pozycji .

Nam tez polozna mowila ze mozna wychodzic od razu na dwor tylko
    trzeba patrzec zeby nie wychodzic w same slonce wtedy np gdzies mala werandowac chwile w cieniu. I tak samo polozna powiedziala ze w taka pogode na wyjscie ze szpitala wystarczy body z dlugim rekawem i spiochy i zabrac jakis cienki kocyk zeby okryc jakby bylo chlodniej na przejscie do samochodu . Mi polozna powiedziala zeby lepiej zmywac przed karmieniem masc maltan bo to jednak jest lek .

Dzisiaj jak widziałam jak w sali dziewczyna Skalska na piłce ile ja meczyly skurcze to cieszyłam się ze tak szybko mi poszło .

Mala ma slady zoltaczki ale jest wszystko w normie dzisiaj polozne wziely mala do sali gdzie grzeje mocno slonce i na golaska nagrzewala sie na sloneczku pediatra smial sie ze wroca do domu lepiej opalone od nas . Mamy kapturki i mala zaczyna jesc z prawej piersi :)

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wyjściu ze szpitala ubraliśmy małego tylko w body, skarpetki i czapeczkę i okrylismy pielucha muślinowa. W aucie klima - tak radziła lekarka i położne bo dziecko łatwo się może przegrzać. A wracaliśmy jak było bardzo ciepło wiec by się mały zagrzal jakby miał coś więcej na sobie.

• Leira Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kontroli wszystko OK, wszystko zamkniete, szyjka dluga i twarda, ulozona wysoko, lozysko pierwszej swiezosci, wod duzo, "maly" 3900 i.. czekamy. Teraz kontrole co dwa dni.

Podobno mam jeszcze dwa tygodnie, wiec mam zluzowac poslady i cieszyc sie ciaza.

Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super że prawa strona ruszyła ;-)
    Edyta współczuję tych męczarni, jak to widać na przykładzie naszego forum jak różnie można przejść poród. Oby się skończyło jak najszybciej.
    Ha śliczne maleństwo, jak wrzucacie tu fotki swoich pociech to jakoś tak od razu mniej się porodu boję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira no to niezły mały ;-) łatwo powiedzieć ciesz się ciążą jak już ma się wszystkiego dość, no ale co Ci innego zostało. mały sam zdecyduje ;-)

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ