X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! U mnie od wczoraj od 21 skurcze między 15 a 8 min i śluz podbarwuony krwią licze, że niedlugo wszystko ładnie się rozwinie i Mikołaj przyjdzie na świat :)

kokkosanka, eunice., Anitka201, welonka, Dika, Leira, lotka1990, witaminkab, Joaszo, anna23, Kropka89, Andziula_1988, Magda33, Agnella, pumka1990 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Dziś mój termin porodu więc i ja zaczynam 10 miesiąc ciąży:D
    Wieczorem wizyta, zobaczymy co i jak..;)
    Ja myślę że jeszcze sporo jest w dwupaku w końcu czerwiec dopiero się zaczął ;)
    My mamy wizytę w środę. I jeszcze ponad dwa tygodnie do terminu i jeśli nie zaplanują mi cc to zapewne przenoszę ;)

Dzisiaj dla rozluznienia zapisałam się na masaż dla kobiet w ciąży bo już objawy ciężkości zaczęły mi doskwierać - szczególnie w te upały.

I chyba muszę być ogromna, bo wszędzie mi wszyscy ustępują miejsca w kolejkach. Na plusie 14,5kg ;p

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:32

Fufka30 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać czy któraś dziś rodzi ;) fufka trzymam kciuki :)

Ja jadę zaraz dzieciaki zawieść do przedszkola i na kontrolę ktg i afi. Trzymajcie kciuki żeby mnie nie zostawili bo jak już do dziś wytrzymałam to muszę iść na festyn rodzinny, jutro na spotkaniem organizacyjne do nowego przedszkola a w środę alergolog starszaka :P chociaż lekarza już może mąż ogarnąć hehe powiem wam, że mam lekki stresik, ostatnio już prawie mnie zostawili na oddziale. Dziwne to z jednej strony bardzo chce mieć to za sobą bo to wielowodzie mnie sttesuje a z drugiej wolałabym żeby się wszystko samo zaczęło. Jak zwykle rozdwojenie jaźni :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytyach :)no właśnie coś ostatnio tutaj postój.
    Fufka powodzenia :)
    Eunice mi pod koniec waga spadła w ciągu tygodnia prawie kg, więc możesz jescze stracić :)

My też czekamy może dzisiaj wyjdziemy do domu :) położne dały sasiadce glukoze do przepajania jak była naswietlana a dzisiaj na obchodzie jak to zobaczył ordynator to od razu kazał wyrzuć do kosza i powiedział ze nie wolono .

age.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza.. cały weekend miałam ciężkie nocki wczoraj wieczorem to w ogóle miałam zawroty głowy, nie wiem czy to od tego upału czy co.. czekam na jutro i pojutrze bo wg prognoz ma być trochę chłodniej to może opuchlizna zejdzie.. jak nie to chyba zdecyduje się na przecinanie tej obrączki i pierścionka :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza nocka o wiele lepsza od poprzedniej. Mała budziła się na jedzenie, ale potem bez problemu zasypiała :)

Dziewczyny rozpakowane jak z waszą wagą? U mnie +15,5kg w dniu porodu, w dniu wyjscia do domu +8kg. Pierwszy raz w zyciu się tym w ogóle nie przejmuję. Patrzę na swój flakowaty, wystający brzuch i jestem szczęśliwa bo mimo zupełnie nieidealnego wygladu mam swój cud jakim jest moja Łucja. Nie wiem czy to kwestia hormonów bo wcześniej byłam przewrazliwiona na punkcie plaskiego brzucha, ale dobrze mi z takim podejściem :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka trzymam kciuki aby udało Wam się dzisiaj wyjść do domu :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Dzisiejsza nocka o wiele lepsza od poprzedniej. Mała budziła się na jedzenie, ale potem bez problemu zasypiała :)

Dziewczyny rozpakowane jak z waszą wagą? U mnie +15,5kg w dniu porodu, w dniu wyjscia do domu +8kg. Pierwszy raz w zyciu się tym w ogóle nie przejmuję. Patrzę na swój flakowaty, wystający brzuch i jestem szczęśliwa bo mimo zupełnie nieidealnego wygladu mam swój cud jakim jest moja Łucja. Nie wiem czy to kwestia hormonów bo wcześniej byłam przewrazliwiona na punkcie plaskiego brzucha, ale dobrze mi z takim podejściem :)
    W poprzedniej ciąży cały czas płakałam jak zaczął mi brzuch rosnąć i pojawiać się rozstępy. Nie wiem ile miałam na wyjściu, ale miesiąc/ dwa miesiące po ciązy zostały mi 3-4kg (najmniej 3 kg, ale potem pojechaliśmy na tydzien do babci ;p). A ciąże zakończyłam z wagą +20kg

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nierozpakowanych jeszcze jest tu sporo, w końcu zaczął się dopiero czerwiec ;) Weekend jak widać był spokojny, bez porodów :D
    Fufka trzymam kciuki, żeby się dziś udało!

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:

Dziewczyny rozpakowane jak z waszą wagą? U mnie +15,5kg w dniu porodu, wa do +8kg. Pierwszy raz w zyciu się tym w ogóle nie przejmuję. Patrzę na swój flakowaty, wystający brzuch i jestem szczęśliwa bo mimo zupełnie nieidealnego wygladu mam swój cud jakim jest moja Łucja. Nie wiem czy to kwestia hormonów bo wcześniej byłam przewrazliwiona na punkcie plaskiego brzucha, ale dobrze mi z takim podejściem :)

Ja w dniu porodu +15kg A dziś zostało jeszcze +8kg :) No ale co zrobić jak trochę się ogarnę to i z waga pójdę w dół :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia ile mam na minusie bo nie ma nigdzie wagi :-) ale mój brzuch 2 doby po porodzie jest już płaski :-)

425dc16bbaee7595med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:22

Komcia, Joaszo, Andziula_1988, bondzik007, welonka, pumka1990 lubią tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wyjścia do domku :)
    Młody się budził już 2 noc z rzędu ok 2:00 w nocy i nie spał do 4. Pamiętam że w brzuchu o tej godz kopał :/ czyli jednak coś mu zostało z życia płodowego, haha :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, moja w brzuchu też ma takie pory aktywności, zatem szykuję się na nocne czuwania również po porodzie ;)

Dziewczyny, ja też jeszcze nierozpakowana i nie zanosi się aby miało to szybko nastąpić. Zadnych skurczy ani twardnień, czop też nie odszedł, jedynie w nocy czasem pojawia się ból miesiączkowy.

Dziś mam ktg a w środę wizytę, więc dowiem się jak to od środka tam wygląda.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira oby już niedługo się zaczęło u ciebie :)

Fufka właśnie myślałam o tobie, ale widzę, że zaczyna się coś dziać. Powodzenia żeby to było to i obyś dzisiaj już utuliła Mikołaja :)

Anitka nie wpedzaj nas w kompleksy z plaskim brzuchem :D my tu jeszcze przed porodem z wielkimi brzuchami siedzimy :D

Agnella, Annaya, Klarunia gratulacje donoszonej ciąży :)

Wczoraj miałam jakiś paskudny dzień, chyba pierwszy raz poczułam się już zmęczona tą ciążą i narzekałam strasznie, przeprowadziłam poważną rozmowę z brzuszkiem, ale to dziecko bardzo nie usłuchane jest :D dzisiaj się już przeprosiłyśmy z córką i nie narzekam w końcu jeszcze mam chwilę do terminu :)
    Z drugiej strony wolałabym, żeby jednak coś do piątku się zadziało, bo jeśli nie to w piątek do położnej i umawianie terminu do szpitala na kontrole a potem jeśli wszystko ok na kontroli to bodajże 11 dni czekają i wtedy trzeba się wstawić na wywołanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:56

klarunia1978, Fufka30, Agnella lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszych skurczach cisza jak makiem zasial. Dzis mam ktg, ale znając życie nic sie nie będzie pisać, żaden skurcz. Za to popoludnie mam intensywne zaplanowane to zobaczymy. Muszę dzis isc do laryngologa z córeczką i trochę się stresuje, bo musimy sprawdzic czy nie ma przerostu trzeciego migdala.
    Trzymam kciuki za wszystkie czekające ;)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jak to w ogóle jest z KTG? ja nigdy nie miałam i zastanawia mnie po pierwsze czy mąż będzie mógł być podczas badania a po drugie co daje KTG? jeśli nie mam żadnych skurczy, objawów itp a na KTG coś może wyjść nie tak to wsadzają do szpitala? czy jak to wygląda? ja idę jutro

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, mój lekarz jest zdania, że do terminu porodu w ciąży o przebiegu fizjologicznym robienie ktg nie ma sensu, ale wie też że jestem przewrażliwioną pacjentką zatem powiedział, że mogę robić raz w tygodniu. Za to lekarz u którego byłam na konsultacji w piątek od razu zapytał czy robiłam już ktg i że wie że to męczące, ale warto robić to badanie.

Oprócz skurczów macicy ktg pokazuje przede wszystkim tętno maluszka, tj. czy nie jest za wysokie albo za niskie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku ;) ale mi się nie spieszy. Tzn niecierpliwa jestem, ale dla Małego lepiej jak jeszcze sobie pofika w brzuszku;)

Fufka kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny za Wasze dzisiejsze wizyty też;)

Ja dziś od 3:50 nie śpię. Wstałam do wc i spać mi się odechciało. O 8 zjadłam śniadanie i udało mi się zasnąć na pół h, przez to teraz czuje się jeszcze bardziej nie wyspana.

Lotka u mojego gina ktg od skończonego 34 tc. Dodatkowo płatne 50 pln ;( w tym tyg wizyta, jeśli wszystko ok to za tydzień mam jechać do jego szpitala na ktg.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i gdzie robisz to ktg? U niego prywatnie?

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ