X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zaraz ale ja mierzylam ponad tydzien temu ;) hehe
    Dziewczyny zmierzymy się za miesiac albo wczesniej, w kazdym razie tuz przed porodem i zobaczymy ;)

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia bardzo ladny wozek ! Nie martw sie gadaniem ludzi, widzisz ile my mamy w brzuchach i kazda sie cieszy :D
    Na pewno fajńie wygladasz, tak apropo... Pokazywalas fotke? ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ja Cię pobiję w obwodzie przez tłuszcz na boczkach hehe ;)
    Marcia nie przejmuj się takim gadaniem, każda z nas ma inną budowę, wzrost, położenie macicy więc i brzuszki mamy różne. Wszystkie są piękne i noszą nasze najważniejsze skarby. Olać ludzi i ich gadanie, bo nie dogodzisz :)

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - jejku, mama pewnie nie chciała aby tak wyszło :/ Nie przejmuj sie, Aga za trzy tygodnie bedzie miała wielki brzuchol. Nam brzuszki wlasnie teraz wychodzą, dwa tygodnie temu to ja mogłam ubrać sie tak, ze nikt by sie nawet nie domyślił, a teraz mam juz namiot. W brzuszku masz dwukilową Majeczk, wiec musisz mieć brzusio :) Powiedz mamie o naszym rankingu, Twoje 90 cm, to malusio :)

Alorrene13, Muniek, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja mam 156cm wzrostu i 107cm w brzuchu ;) i dobrze mi z tym, nie przejmuj się gadaniem, każda z nas jest inna :) ja po weekendzie Wam wrzucę moją kulkę

Sista, Alorrene13, karolina0522, A1984, Z. lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny w poniedziałek miałam wizytę i miałam pobrane wymazy na paciorkowca Gbs i dzisiaj były wyniki dzwoniłam do gina i okazało się że wyszedł mi pozytywny i musiałam pojechać na nieplanowana wizytę bo jutro wyjeżdża na długi weekend przypisał mi antybiotyk Duomox i za dwa tygodnie przy wizycie będę miała kontrolny wymaz do sprawdzenia czy sie podleczyło okazało sie że jestem nosicielka i zawsze będę go miała tylko można podleczyć np.:Do porodu po jakimś czasie znowu się odnowi jest bezobjawowy. eh...mam nadzieję że Mała sie nie zarazi podczas porodu.

Widziałam na ostatnim usg na monitorze że zmieniła mi się data porodu bo wychodzi na 95% na 25 Maja ale gin nic nie mówił kiedyś sie go pytałam to mówił ze trzymamy sie jednak tego z Om ale sądzę że nie chciał mnie przerażać że to niedługo bo wtedy sie czeka na to.

Inesicia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze ja pobije rekord ale jestem egzekwo z Rozalia, rowniez 116cm.

Rozalia, Sista, Alorrene13, karolinka85, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko trzymam kciuki aby podleczyć diabelstwo. Podobno jak jest odkryte to można zrobić tak aby dziecko nie ucierpiało w trakcie porodu, więc ważne że wiesz że jesteś nosicielką.
    A co do daty to na tym etapie te wyliczenia już nie mają znaczenia, więc gin ma rację że nic Ci nie mówi bo nic się nie zmienia :) Ja mam wg usg 2 tygodnie wcześniej.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja sie zmierzylam i moj bandziorek ma 107 cm....cholera myślałam ze mniej będzie ;-)

Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka miala ppzytywny gbs i dostala antybiotyk dopiero przy samym porodzie.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko dałam lajka za wcześniejszą datę porodu bo u mnie podobnie ;)
    Żeby nie było, że to za pozytywny gbs

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Marcia bardzo ladny wozek ! Nie martw sie gadaniem ludzi, widzisz ile my mamy w brzuchach i kazda sie cieszy :D
    Na pewno fajńie wygladasz, tak apropo... Pokazywalas fotke? ;)

Dzięki dziewczyny :)
    Ja to się generalnie nie przejmuje ale tak jakoś dzisiaj dziwnie mnie to poruszylo ;)
    Jakiś czas temu pokazywalam brzuszek.
    Teraz muszę zrobic aktualne zdjęcie :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 111 cm a to dopiero początek 33 tygodnia, chyba wygrywam ;-) A mam 162 cm wzrostu więc zabawnie wyglądam.

Marcia mama pewnie nie chciała być niemiła, ludzie gadają czasem takie głupoty chociaż chcą dobrze, nie przejmujemy się i już :)

Truskaweczka mi gin wytłumaczył w końcu że data porodu jest najbardziej wiarygodna z USG w 1 trymestrze (u mnie np. 3 dni do przodu względem OM). Potem te daty się rozjeżdżają bo dzieciaczki mają po prostu różną budowę tempo wzrostu itp. I to że mój Borys jest jakieś 2 tygodnie do przodu w ostatnim USG nie oznacza że się wcześniej urodzi, raczej że będzie większym noworodkiem niż średnia.

Pozytywnym GBS bym się nie stresowała, co prawda jeszcze się nie orientowałam co to oznacza ale sporo dziewczyny ma pozytywny wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:36

Alorrene13, Viola, Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) cudowną pamiątkę będziesz miała dzięki tym zdjęciom. Ja niestety takiej nie mam. Mały się chowa z buźką a ginekologowi nawet do głowy nie przyszło by uchwycić stópkę czy rączkę. No trudno. Generalnie jak czytałam Wasze wpisy to aż pękałam z zazdrości. Moje usg trwały pół minuty i nawet nie po każdym znałam wagę :( Nawet jak prosiłam o ładną sesję zdjęciową dla Rodziców do których jechaliśmy na święta, to lekarz powiedział że dupką odwrócony Mały i nie ma co fotografować.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poczekalni u lekarza spotkałam małą dziewczynkę:
    "Ale pani jest piękną kobietą, na panią muszą lecieć mężczyzny (sic!)Pani jest w ciąży? A to będzie chłopiec czy dziewczynka?A ma pani ślub kościelny? A pani mąż jest przystojny?" [odpowiadam:tak, nawet bardzo] (...)"A pokaże mi go pani ?" [pokazuję zdjęcie męża],, "Ojej ale brzydki, nie podoba mi się...a jaką miała pani sukienkę do ślubu?" [pokazuję zdjęcie sukienki] "Ale brzydka, nie poszłabym w takiej, wolałabym taką księżniczkową" (...)

agawera, .aś., lilly78, Viola, sss, Alorrene13, BrumBrumek, Inesicia, Sista, gosi_a, zapah_ciszy, dorcia8919, nenette, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    W poczekalni u lekarza spotkałam małą dziewczynkę:
    "Ale pani jest piękną kobietą, na panią muszą lecieć mężczyzny (sic!)Pani jest w ciąży? A to będzie chłopiec czy dziewczynka?A ma pani ślub kościelny? A pani mąż jest przystojny?" [odpowiadam:tak, nawet bardzo] (...)"A pokaże mi go pani ?" [pokazuję zdjęcie męża],, "Ojej ale brzydki, nie podoba mi się...a jaką miała pani sukienkę do ślubu?" [pokazuję zdjęcie sukienki] "Ale brzydka, nie poszłabym w takiej, wolałabym taką księżniczkową" (...)

dzieci ci porawde powiedza :D

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam muary krawieckiej, chuba sie zmierze budowlana ;)

Gucio ja na Nfz mam tylko 1 zdjecie 2d z poczatku ciazy, gdybym nie chodzila tez prywatnie to b zero pamiatek miala. A i tak kazde.jedno zdjecie znostatjich 3 wizyt mam z mlodym co ma reke na twarzy bo zboj sie chowa :)

Truskaweczko termin z om, z owulki albo z usgmpierwszego trymestru jest najbardziej wiarygodny. Teraz dzieciaczki rosna w roznym tempie, a te wyliczenia wieku ciazy mowia tylko tyle, czy dziecko nie spozniansie za bardzo rozwojem w stosunku do terminu porodu :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie zmierzyłam a co :)
    Przy wzroście niecałe 158 cm brzusio 108 cm. Waga była 46 kg jest 60 :) Jest bosko, wyglądam jak chodząca kulka :)
    Gin dzisiaj jak tylko mnie zobaczył zaśmiał sie " oj rośnięcie, rośnięcie "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:29

Alorrene13, A1984, nenette, Z. lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:33

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy jakie masz koszty utrzymania poza kredytem

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ