Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
.aś. wrote:Może i tak... obudziła się razem ze mną, poruszała się jak nigdy, a teraz śpi. Mam nadzieję, że śpi. Już mam tak dosyć tego stresu... Na ile przerwy pozwalacie swojemu dziecku? W sensie po jakim czasie bez ruchu zaczynacie się martwić?
Heh, nieukowa, też myślałam, że najlepiej, żeby dziecko żyło życiem matki, póki nie uznało, że wie lepiej co jest dla niego najlepsze. xD ale trzymam za Ciebie kciukasy, żeby na wizycie było wszystko ok i żebyś dalej śmigała
Dzisiaj mam SR, ale kurczę chyba nie idę. Nie dostałam zgody od gina na ćwiczenia, a dzisiaj właśnie joga miała być. Chyba nie chce przez 1,5h tylko patrzeć, a do porodu się raczej nic nie zmieni.
Aś ja bym nie poszła bez sensu patrzeć jak ktos ćwiczy..
Agata a na Twoim miejscu wogole bym sie nie przejmowała ...bez przesady to nie koniec swiata a blizej nie do koscierzyny?
Muniek musli odnalaZly sie ale mam wrażenie,ze 3 razy tam sprawdzalam a one śmiały sie cichutko ze mnie
Fajne macie brzuszki
Ja kaszankę ostatnio zjadłam z patelni taka i myslalam ,ze umrę ...ZGagaaaaa
Ale Za to piwko takiego desperadosa to bym duszkiem wypiła ...
Dziewczyny czy Wy macie jakies upławy czy cos ?ja od kilku dni mam i to lekko żółte...ale nic nie swędzi i nie piecze ale dosyc dużo tego.ostatnio robiłam posiew i nic nie wyszło...co myślicie ?
karolinka85, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane wracam z tematem przychodni - czy deklaracje wyboru pediatry powinnam ogarnąć już teraz czy dopiero w szpitalu mówię, którą przychodnie wybrałam i załatwiam resztę (deklarację) po powrocie do domu? Nie jestem w tej chwili zgłoszona do żadnej przychodni na NFZ.. znalazłam za to 3 polecane położne z okolicy, po majówce podzwonię, może któraś przyjdzie do mnie jeszcze przed porodem, oby
Nadine super wieści!! Ale te nasze czerwcowe maluchy grzecznenadine24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.aś. wrote:Myślę, że to norma. Ponoć ilość wydzielin się zwiększa w trzecim trymestrze. Pozostaje tylko dylemat czy to upławy czy sączące się wody. W szpitalu to sprawdzają i słyszałam też wersje, że w aptece są jakieś wskaźniki, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Cudoooowna łapka :0 Nic tylko na ścianę i potem wspominać
Dziewczyny ja miałam schizę, że sączą mi się wody w ok 20tc - zakupiłam wkładki testowe w aptece (zabarwiają się przy wodach). No i patrzę a tu faktycznie zabarwione jak na wody. Zmieniłam więc wkładkę na zwykłą i w szoku pojechałam na IP. Tam sprawdzili wkładkę płynem i też się zabarwiło. Lekarka już szykowała mi miejsce na patologii, ale między czasie dały mi nową szpitalną wielką podpaskę i jeszcze przez 30min kazały pochodzić po izbie.. przy kolejnym teście czysto. Okazało się, że problem był, ale z pęcherzem i siuśkamilekarka powiedziała żeby nie kupować tych wkładek testowych, bo one zabarwiają się i na mocz i na wodę (np po kąpieli). Lepiej jechać na IP, bo one sprawdzają patyczkiem w samej szyjce czy ph jest ok.
-
nenette wrote:Kochane wracam z tematem przychodni - czy deklaracje wyboru pediatry powinnam ogarnąć już teraz czy dopiero w szpitalu mówię, którą przychodnie wybrałam i załatwiam resztę (deklarację) po powrocie do domu? Nie jestem w tej chwili zgłoszona do żadnej przychodni na NFZ.. znalazłam za to 3 polecane położne z okolicy, po majówce podzwonię, może któraś przyjdzie do mnie jeszcze przed porodem, oby
Nadine super wieści!! Ale te nasze czerwcowe maluchy grzeczne
Ja bym się zapytała w przychodni, bo ostatnio jak poszłam to mi babka powiedziała, że już nie zapisują. Pokombinowaliśmy trochę i zapisaliśmy męża do przychodni bo dzieci pacjentów to przyjmują. Lepiej dopytaj, żeby nie było.nenette lubi tę wiadomość
-
Rozalia, ja zamawiałam taki smoczek:
http://www.aptekagemini.pl/lovi-dynamiczny-smoczek-uspokajajacy-night-day-0-3-miesiaca-2-sztuki.html
tylko przysłali mi ten wzór:
http://nodik.pl/smoczek-dynamiczny-night-day-swieci-w-nocy-2-szt-lovi-niebieski-baranek-p-2829.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:59
-
nick nieaktualnyWitam się i ja! Jestem już po wizycie...więc tak zdaniem mojego gina ilość wód w normie 130,przepływy ok,komory się nie powiększyły.Pobrał GBS tak to się chyba nazywa?..no i kazał przyjść za 2tyg,bo ja tak chciałam,żeby w razie ci spr czy się nic nie dzieje,bo do Łodzi dopiero za 4tyg,ale powiedział,że w razie czego i tak szybciej mnie wyśle..choć myślę,że nie będzie się nic działo,szyjka zamknięta,wyniki ok..samopoczucie ok,tylko ciężko mi strasznie..dziś padam na buzię..dopiero obiad gotuję..poza tym pytałam też o ruchy kończyn to też powiedział mi,że skoro było mało wód to wiadomo,że nimi nie ruszała i że raczej stopy końsko-szpotawe byłby widoczne dużo wcześniej!! Więc trochę mnie uspokoił..poza tym Laura dziś się rusza dość mocno więć chyba jej tam dobrze..te 4tyg niech tam jeszcze siedzi!! A w ogóle to zaczęłam mieć nadzieję,że to wszytsko dobrze się skończy..on w ogóle się tak przejmuje,zgadza się na każde usg i w ogóle na wszystko co chce...
Gratuluję wam dziewczyny pozytywnych wieśc
i,szczególnie Tobie kasika...dasz radę,poczekaj na mnie z porodem:))
Joasia jaki śliczny puldasek z Juleczki:)) ja mam tylko jedne zdj mojej,nie wołam już nie proszę,bo USG to ja się panicznie boję!!
Karolinka rośniesz w oczach:)) i nie masz rozstępów,a mi to tak wywaliło,że szok...
Witam nowe mamY:))
Trochę pozytywnej energii na mnie spłynęło,może moja córka nie będzie tak poważnie chora jak podejrzewają i wszystko skończy się w miarę dobrze!! Grunt,że mózg jest czysty i rozwija się prawidłowo.
POzdrawiam was mamusie:)) no nie mam dziś siły,mówię wam..a na dodatek wieje u mnie jak nie wiem co!gosi_a, Nieukowa, Z., A1984, nadine24, Scintilla, Alorrene13, karolinka85, Viola, dorcia8919, Joasia:), nenette, Inesicia, karolina0522, Rozalia, Muniek lubią tę wiadomość
-
Lilianko - super wieści
Bardzo sie cieszę, ze optymistycznie u Ciebie. Malutka sie rusza, a to najważniejsze
Kciuki nadal trzymam !!!
Nadine - nie odwróci sie juz, głowa mimo wszystko jest zbyt ciężka
Ja wróciłam ze spaceru: Aldi, Auchan, zaraz jadę do mieszkania zabrać rzeczy i na SN. Wieczorem wracam do Gliwic. Chyba jednak szybciej sie mecze niż jeszcze tydzien temuPrzez weekend tylko leze
nadine24 lubi tę wiadomość
-
A u nas nareszcie coś widać
http://www.tinypic.pl/qxh9tab1rxy6
Nie ogarnę wrzucania normalnych zdjęć tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 15:49
Marcia86, nadine24, Z., Alorrene13, A1984, karolinka85, lilly78, Scintilla, agawera, Ania1704, nenette, Muniek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
a jak to jest z tym skierowaniem od naszego gina na CC? Jeśli miałabym skierowanie na CC od mojego lekarza, i umówiona do szpitala na 9 czerwca. A na przykład w przyszłym tygodniu byłabym w Kielcach i tam zaczęłaby się akcja. To zrobią mi CC czy każą rodzić SN? -
Sista - fajny brzusio, ja pewnie będę miała taki po porodzie (i to jak dobrze pójdzie hehe)
Wydaje mi się że jeśli masz skierowanie na cesarkę to Ci ją zrobią niezależnie od tego w jakim szpitalu wylądujesz, jakbyś zaczęła wcześniej rodzić to chyba też by Ci zrobili
Całkiem nie ogarniam tego tematu wyboru pediatry i położnej która ma przyjść do domu po porodzieMogę wybrać pediatrę poza NFZ, czy musi być także z NFZ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:04
-
Zauważyłam że moje dziecię bardzo lubi (bądź też nie lubi - zależnie jak interpretować wypychanie kończyn) Bryana Adamsa
Jak sobie puszczę do sprzątania to szaleje, zaliczyliśmy nawet jego koncert w Krakowie ale wtedy chyba był jeszcze za mały żeby cokolwiek skumać. Ciekawe czy to możliwe żeby miał już jakieś preferencje muzyczne
Scintilla lubi tę wiadomość
-
hej Wam, dzieki Agatko ze pytasz
zapomniałam już o kleszczu, tzn nie chce się denerwowac a przeciez i tak teraz nic nie zrobię, bo nawet jeśli zrobilabym badanie krwi to jest za wcześnie zeby cokolwiek wyszlo. No i weterynarka powiedziala ze przez noc kleszcz nie opiłby się az tak na mnie, a wygladal jak landrynka, brrrrr....trzymam się więc wersji ze to moj śmierdzący york zwany Kilerem przywlókł te mendę
no i chciałam powiedzieć ze wszystkie brzuszki sa cudowne, a Joasi zdjęcia sa the best
A1984, Joasia:), Alorrene13, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość