X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata fajny brzusio, chyba mamy podobne ;) Karolinko Twój też superancki ;)
    Dada powodzenia z Kartonami !
    Agata Jedź śmiało na majówkę, jeśli dobrze się czujesz. Ja nie jadę bo mi się nie chce zwyczajnie (zaproszenie było na melanż i 30-tkę na Mazurach więc sobie daruję bo chcę się wysypiać). Co do wagi dziecka... jem po prostu witaminy całą ciążę, do tego jem sporo cukru bo nie wyszła mi cukrzyca no i tym sposobem dlatego się trochę o to martwię ;) a chyba nie chciałabym mieć cesarki. Już sama nie wiem :/
    Dziewczyny link do allegro do torby, która mi odpowiadała:

http://allegro.pl/przybornik-serca-specjalny-na-pampersy-nowosc-i5290857636.html

Jest coś podobnego w ikei sporo taniej, ale mi nie pasowało bo te paski na górze są na rzep, a tu wiązane. Ja mam grubą ramę łóżeczka więc ta na rzep by jej nie objęła.

Scintilla, Sista, karolinka85, Z., nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wróciłam z Urzędu Skarnowego, stałam w kolejce max. 15 minut, nawet nie próbowałam wykorzystać brzucha :)

Agata - jak dobrze sie czujesz to jedz i sie nie zastanawiaj. 80km to czasami tyle dziewczyny maja z domu do najbliższego szpitala, jakby sie cos miało dziać dojedziecie w pol godziny. Zazdroszczę leżaczka nad woda :) Ja miałam jechac z M. na weekend do jego mamy na wieś 8-10 maja, to ponad trzy godziny drogi na wschód. Ale juz jestem umówiona z koleżankami, wiec M. jedzie sam. My na weekend jedziemy nad Kraków na dwudniowa parapetowe. Jak by sie cos działo, sama wsiądę w samochod i pojadę, bo pewnie poza mną i dziećmi nikt nie bedzie w stanie prowadzić ;)
    Co do włosów na nogach, to mnie tez nie rosną prawie wcale, pod pachami tez. Tylko Bożena zarasta jak nigdy wczesniej :)

Aś - co do ruchow to u mnie czasami Olga cały dzien śpi. Rano jeszcze w łożku mnie budzi i bywa tak, ze pózniej dopiero wieczorem sie uaktywnia :)

Viola lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pamietam na samym poczatku jak wszystkie jechalysmy po Żyrci bo pokazala swoj brzuszek w 3 miesiacu albo wczesniej i ciuszki bo dostala

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to jeśli mam doliczyć za 4 tygodnie jeden kilogram, to Olga w dniu urodzin bedzie ważyła 3500g - dla mnie idealnie :) My z siostra należymy do tych dużych, siostra 4200, ja ponad 4000g :) Mała jest głowa do dołu, wiec rozcięcie bedzie niewielkie, najwyżej gin mocniej na mostek naciśnie :)

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane:)

Od rana jeszcze Was nie doczytałam, bo jak wyszłam po 8" to dopiero wróciłam.

Na wizycie wszystko w jak najlepszym porządku :)
    Przepływy, poziom wód ok.
    Julka zrobiła nam psikusa i w ciagu 3 tyg odwróciła sie głową w dół.
    Waga 2560 :)
    Wynik GBS ujemny ( przy opcji cc to tylko informacja dla pediatry), hemoglobina i mocz też bez zastrzeżeń.
    Termin cc 2 czerwca :)

bdxcf0dl1w6g_t.jpg
    6d0pevyzqilm_t.jpg

No a teraz zabieram sie za obiadek i nadrabianie wpisów co u Was:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:54

Sista, Alorrene13, Muniek, karolinka85, dorcia8919, Aka81, nenette, Ania1704, A1984, Rozalia, lilly78, Z., Scintilla, Viola, Inesicia, Nieukowa, Karolaja2271, nadine24, gosi_a, Lilianka27, karolina0522, sss lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale łapka!! :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie pamiętam abym po kimś jechała :P
    Joasiu słodkie foteczki :D śliczne !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu fotki cudo!! Słodka niunia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia Twój gin jest najlepszym fotografem maluszków w brzuchu :) super fotki!! :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia super ta łapka wyszła, ma gin talent! :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka rączka piekna i Julka jakie pulchne policzki :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kiedyś słyszałam, że mięta nie jest wskazana na zgagę ale mi pomaga to nie będę sobie żałować :)
    Jeżeli chodzi o wagę która jest wskazaniem do CC to różnie bywa, moja bratowa SN urodziła trójkę dzieci z czego dwójka ważyła ponad 4000g i o cesarce nie było mowy :/
    Joasia bardzo ładne zdjęcia, to łapką cudowne :)
    Agata i Karolinka bardzo ładne brzuszki :)
    Wszystko wskazuje na to, że dziś będzie skończony remont- jeżeli nie to pogryzę!

karolinka85, Scintilla, Joasia:), Z., Rozalia lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:29

Sista, Scintilla, Joasia:), Z., Rozalia, nadine24 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Właśnie wróciłam od lekarza i jestem tak niesamowicie szczęśliwa, bo Niunia wysłuchała moich próśb i się obróciła! Aż płakać mi się chce ze szczęścia. Teraz mogę rodzić, choćby zaraz :) Chociaż podobno na szybki poród się nie zapowiada, mimo główki w dole nadal jest jeszcze wysoko, a szyjka zamknięta na 4 spusty. Czekam więc do 20 maja i do boju :) Waga na dziś 2265, prognoza porodowa jest na max. 3500, tymbardziej że nie biorę już żadnych witamin od ponad miesiąca i nie mam czym dziecia utuczyć :)
    W poniedziałek trzeba będzie się dobijać do położnej i umawiać na spotkanie :)

Scintilla, Joasia:), Z., Rozalia, Nieukowa, karolinka85, nenette, Alorrene13, A1984, Inesicia, sss, Muniek lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ... zdjęcia cudne - szczególnie to pt. "Przybij piątkę Mama!" :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jestem na bierząco :)
    Kasika dobrze, że sytuacja opanowana. Amelka napewno jeszcze poczeka :)

Kochane Wasze brzuszki śliczne :)

Dada życzę aby te kartony same sie rozpakowały.

Za wizyty kciuki zaciśniete, a tych pozytywnych gratuluje.

A co do fotek to faktycznie mój gin uwielbia je robić. W swoim gabinecie ma och sporo :) Niestety Julka nadal uparta i twarzą do moich pleców. Dopiero gdy położyłam sie na prawym boku to troszkę uchwyciliśmy Julinkową buzie.
    A piąteczka dla tatusia bo pierwszy raz niestety nie mógł pójść ze mną. Bardzo oj bardzo ubolewa i stąd ta fotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:53

nadine24, karolinka85, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - grzeczna Hania, możesz byc z niej dumna :) A nie mówiłam...? ;) Bardzo sie cieszę, ze sie udalo :)

nadine24 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - grzeczna Hania, możesz byc z niej dumna :) A nie mówiłam...? ;) Bardzo sie cieszę, ze sie udalo :)

Jestem niezmiernie dumna :) Chociaż na samolocie lekarz kręcił nosem że chyba nic z tego, bo wysoko ją czuje to na USG na szczęście wyszło inaczej :)

Teraz mam schize, że obróci się z powrotem, ale mam nadzieję że nie szykuje nam takiego psikusa :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super fotki Joasia :)

Wrocilam ze spaceru, 2h lazenia po lesie to ostatnio moj rekord :)
    Odsapne chwilke i zaraz smigam do gina. Moze po ostatniej wizycie bez fotek Radża sie laskawie odwroci i pokaze buzie ;)

Ja bym miala 3kg synka na koniec gdybynto sie sprawdzalo. Tak bym wlasnie chciala, miedzy 3 a 3,2kg rodzic :)

nadine24, Scintilla, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ale super fotki Joasia :)

Wrocilam ze spaceru, 2h lazenia po lesie to ostatnio moj rekord :)
    Odsapne chwilke i zaraz smigam do gina. Moze po ostatniej wizycie bez fotek Radża sie laskawie odwroci i pokaze buzie ;)

Ja bym miala 3kg synka na koniec gdybynto sie sprawdzalo. Tak bym wlasnie chciala, miedzy 3 a 3,2kg rodzic :)

Im szybciej ich wygonimy z brzucha, tym bardziej prawdopodobne że w 3200 się zmieścimy :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: