Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia- u mnie się pomylili i wysłali mi niebieskie w baranki a chciałam w owieczki. Może się zamienimy?
Laski u mnie też lody cukru nie podnoszą. ja jem po obiedzie jako deser i po godzinie cukier mierzę. Zawsze wynik poniżej 100. Maglic Ty się nie katuj tylko spróbuj !
Mnie na razie skurcze odpuściły, ale pewnie zaraz dziady wrócą, więc gin zalecił mi brać magnez. A oto relacja z mojej wizyty: Mała waży prawie 2kg, jest sporym dzieckiemale lekarz stwierdził, że ja to i 4-kilowca wypchnę taka jestem zdeterminowana na SN
Wolałabym jednak żeby 4kg nie przekroczyła
Poza tym wszystko super, jest zadowolony z mojej wagi i wagi dziecka. Wyniki też mam ok, ketony mam olać, bo każdy je ma jak jest na czczo i mam już nie brać żelaza i kwasu foliowego (dodatkowego). Także jestem super szczęśliwa
Kasika trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Śmigam zaraz na miasto, mam nadzieję, że w Rossmanie nie wykupili mi tuszu, a wieczorem SR i jeszcze odwiedziny u mamy, więc znowu będzie 10 stron czytaniaAle i tak Was uwielbiam
Alorrene13, karolinka85, Scintilla, nenette, Z., maglic, dorcia8919, Muniek, Sista, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość
-
Cześć Wszystkim
Kasika dobrze, że już sytuacja opanowana ! I niech tak pozostanie do samego porodu, który niech nastąpi kiedy Ty sobie tego życzysz
Ja podobnie jak Nieukowa zamierzam dziś w końcu iśc na porządny spacerek, bo od dwóch dni byłam mniej aktywna, ale za to porządki w szufladach zrobione. Album dla synka rozpoczęty z notatkami wspomnieniowymiitp.
Mam już efekty sesji pierwsze, ale czekam aż dostanę od fotografki wszystko, wtedy coś wrzucę. W sobotę jedziemy chyba zakupić w końcu ten fotelik, wanienkę i pozostałe gadżety. Zamówiłam sobie jeszcze taką torbę na pieluszki wiązaną na łóżeczko bo mało miejsca mam, oby była fajna
Cóż ... pranie, spacer, zakupy, działamy !
Pierwszy raz od dawna chyba majówka będzie w Wawie ... ale cóż .... za rok myślę, że już gdzieś wybędziemy
Sista super prezent od koleżanek dostałaś
Skurczy nie mam, dłonie drętwieją, dentystów sama się boję więc nie doradzam
MIŁEGO DZIONKA ! Już bliżej niż dalej, jeszcze chwilka , pamiętajcie
P.S: Dziewczyny brałyście/bierzecie zestaw witamin dla ciężarnych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:47
Scintilla, Z., Sista lubią tę wiadomość
-
Rozalia od dzisiaj sa tusze
lakiery od 6maja
Allorene13 ja biore prenatal duo (classic+kwasy dha)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:01
Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Dla Ciebie Agawera to pewnie pożyteczne. Mi położna zasugerowała, że skoro dziecko duże i wyniki krwi dobre to żebym może już przestała brać witaminy. Stąd moje pytanie...Moją Ginę jeszcze zapytam
Najśmieszniejsze jest to ze jak na początku nie brałam żadnych witamin to wyniki miałam dobre a jak zaczęłam brać to żelazo zaczęło spadać w mocz co wizyta złaAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneta87 witam
kasika8303 trzymam kciuki żeby ciśnienie unormowało się.
Alorrene13 ja nie biorę żadnych witamin ani suplementów przez całą ciążę. Na ostatniej wizycie lekarz przypisał mi żelazo bo poleciała morfologia (tardyferon 1x1)
Wrócę do tematu położnej, która ma przyjść do domu po narodzinach. U nas wygląda to tak: w szpitalu podajesz placówkę/przychodnię do której chcesz zapisać malucha. Oni wysyłają tam stosowne dokumenty. Mąż z dowodem osobistym ma iść do przychodni po narodzinach i wypełnia deklarację wyboru pediatry, pielęgniarki środowiskowej i położnej dla małego. Do dwóch dni położna musi się pojawić w domu. Żeby nie przegapić niczego, już teraz wybraliśmy się do przychodni i zapisaliśmy sobie namiary na położnej. Jesteśmy umówieni z nią, że zadzwonimy jak będziemy wiedzieli kiedy wychodzimy ze szpitala.Scintilla, Alorrene13, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, już niewiadomo co lepsze, brać czy nie
Scintilla jakiś czas temu pisała że majówki się trzymają, ale myśle, że my się jeszcze bardziej przytrzymamy hehe. Mamy jednego Dzidziusia Dominika, a u Majówek to że 3 bobasy w marcu i w kwietniu sporo... Myślę że my się zaczniemy najwcześniej w połowie maja wysypywaćLecę na spacer i zakupki, papa
Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasika super wieści, trzymajcie się grzecznie w dwupaku dziewczyny
Alorrene a gdzie kupujesz torbę na pieluszki na łóżeczko? Też szukam czegoś takiego
Słodkie mamy czy my możemy skusić się na grilla w postaci np kiełbaski? Drób wychodzi mi już bokiemScintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry mamuśki!
My już odbyłyśmy swój pierwszy spacer dzisiaj - oczywiście chodziło o to aby odwiedzić Rossmann( ach te kobiety - szczególnie 2w1
)
Całkowicie zapomniałam, że dzisiaj rozpoczyna się majówka co jest jednoznaczne z tym, że wszędzie kolejki - w mięsnym, piekarni, nawet w kiosku
No i w efekcie wróciłam do domu z brzuchem twardym jak skała... na szczęście po wiśniowej herbatce ulżyło
Słońce piękne ... ale wiatr zdradziecki
Kasika cieszę się, że ciśnienie się ustabilizowało - mam nadzieję, że szybciutko wyjdziesz ze szpitala jeszcze w 2paku
Co do witamin - ja łykam 2xMagne B6, Kwas Foliowy 5mg, i raz dziennie łychę tranu
Co do cukrów i jedzenia - staram się już jeść normalnie, tylko nadal regularnie ... wszyscy mi grozili urodzeniem słoniątka a tu nagle się okazuje, że młoda mieści się w dolnych granicach siatki centylowej - nie omieszkam więc w weekend jak będzie ładna pogoda pokazać jej co to znaczy kawałek kaszanki i kiełbaski .... ( muszę tylko zapomnieć, że kiedyś taki zestaw był połączony z Heinekenem .... oj tęskno mi do tego)
Trzymam kciuki za wizyty ... Witam Nową Czerwcóweczkęnenette, maglic, Z., dorcia8919, Rozalia, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Jestem i ja, słońce za oknem i zaraz idę do lumpa pobuszować
Pamiętacie może czy to dziś jest promocja na lakiery w rossmanie?
Wczoraj doszła wielka paka z gemini i uwaga, coś im się pomyliło i przysłali inne smoczki niż chciałam. Tzn model się zgadza ale są różowe w owieczki - idealne dla chłopcaMąż się śmiał że teraz taka moda ma gender i inne więc idziemy z duchem czasu
Zamówiłam też w końcu resztę wyprawki dla małego typu pościel, przescieradła itp. i jedną koszulę dla siebie, zobaczę jaka będzie jakościowo. Zostanie mi tylko laktator uffff...miłego dzionka
Też czekam na tą promocje i o ile dobrze kojarzę to kosmetyki do ust i lakiery są od 6-ego majaRozalia lubi tę wiadomość
-
A to my w 33tc
Zdjecie bez bociankabo na zdjeciu z nim wyszlam jak "sumo"
heh
Ewentualnie bocianek oddzielnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:02
Scintilla, maglic, zapah_ciszy, Z., nenette, Ania1704, Nieukowa, agawera, dorcia8919, A1984, Marcia86, Muniek, Rozalia, Alorrene13, Sista, lilly78, Aka81, Viola, Joasia:), Dada, gosi_a, Lilianka27, karolina0522, sss lubią tę wiadomość
-
Gosia_a, konkretna ta Twoja dziewuszka
Ale fajnie, że te dzieci już takie duże. Sama jestem ciekawa ile mój rozrabiaka waży
Może dziś się dowiem.
Alorrene, a co to za torba? podzielisz się linkiem?
A witaminki jakieś tam biorę ale nawet nie pamiętam nazwy i to ostatnio jak mi się przypomni...
Nenette, ja niestety nie mam gdzie odwalić grilla, ale pewnie bym spróbowała jedną kiełbaskę i sprawdziła ten cukier. Bo to też chyba zależy od wielkości porcji. Wiadomo, że jak się zje wieeeeelki obiad to cukier poleci.
Za to zastanawiam się nad zrobieniem w piekarniku sobie szaszłyków z kurakiem i z warzywkami, zawsze to jakaś namiastka ;P
Scintilla, ja też zatęskniłam ostatnio za jakimś działkowym piwkiem na słoneczku. Ale pewnie nie prędko będę miała okazję bo potem karmienie a potem kto wie czy nie drugi bobas?Ostatecznie można spróbować jakiegoś bezalkoholowego
Karolinka85, zgrabna z Ciebie mamuśka
U mnie spacerek zaliczony do sklepu aby uzupełnić zapasy w lodówce przed majówką a teraz przydałoby się ogarnąć mieszkanie i może jakieś pranie zrobić co by potem w majówkę się tylko wspólnie z małżem lenić
Scintilla, maglic, karolinka85, Rozalia, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyNa samym początku gratuluję dziewczyną nowo rozpoczętych tygodni ciąży
Jesteśmy coraz bliżej
Kasika super, że sytuacja opanowana- widać, że Twoja córka to dziewczynka z charakterem
Ja dziś nie miałam w nocy zgagi ale wczoraj wypiłam 4 kubki mięty, bardzo się cieszę i będę pić tak codziennieNie było zgagi ale za to złapał mnie skurcz w łydkę, ja codziennie łykam asparginian extra x 2, magne b6 x 2, Szelazo i tran! przez kilka ostatnich dni dołożyłam mama dha bo dostałam kilka sztuk od położnej
Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamuśki :*
Kasika - cieszę się, że sytuacja opanowana
Gosiu - ja to chyba masochistka taka słodyczowaale póki parcia nie mam tragicznego, to się nie kusze na nic
póki co metoda na nosa działa, czyli wystarcza mi WĄCHANIE
Nenette - ja ostatnio na obiad jadłam kiełbaskę z grilla z zapiekanym serem żółtym w środku, schabem pieczonym i kartoflami i cukier 97. Więc próbujja tam zjem kaszankę jedną testową, a jak będzie cukier w normie to dojem ze 4
Scintilla - oo tak, zimniutkie piwko do spalonej kiełbachy i kaszany to jest to
Allorene - ja biorę Femibion Natal 2 - mam jeszcze 3/4 opakowania więc je dojem, ale też słyszałam opinię że przez te witaminki dzieci są 'potężne'
Mój Gabryś w 34 tygodniu ważył 2700, myślę że w 36 miał już ze 3 kg. To znaczy, że urodzę klocka 4 kilogramowego? :> chyba od dziś zacznę pocieszać Bożenę - w końcu musi dać rade Go wypchnąć.
Aaaa, ja dzisiaj wizyta u okulisty więc proszę trzymać kciuki, już sama nie wiem za co - jeśli będę miała wskazania do cesarki to ok, jak nie to też się ucieszeSama już nie wiem czego chcę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:16
Scintilla, dorcia8919, karolinka85, Rozalia, nenette, Alorrene13, Z., gosi_a lubią tę wiadomość