Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maglic ja po każdych lodach mam dobre cukry
Ostatnio jadłam jakieś z pudełka z biedronki,mąż mi nałożył całkiem sporą porcję i było ok. No ale bezpieczniej jest na patyczku bo potem Cię nie nawołują z zamrażarki
Z., Scintilla, maglic, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorem,
Faktycznie, teraz sie znika z forum na trzy godziny i cztery strony do nadrobieniaA bedzie ich coraz więcej, im mniej aktywne fizycznie będziemy
Zakładam, ze kolejny poród nie wczesniej niż na 1100 stronie.
Ode mnie koleżanki juz wyszły. Tą, która miała CC w naszym szpitalu męczyłam o szczegóły, co robi anestezjolog, kto jest przy operacji, na jakiej wysokości jest zielona zasłona, czy słuchać jak mówią lekarze. Wypytałam absolutnie wszystko, chyba mogłabym opisać każdą minute ze szczegółami. I wiecie co, to mnie na maxa uspokoiło. Jak jej ugniatali brzuch juz po wyjęciu dzidziusia, aby odkleić i urodzić łożysko, to powiedziała, ze czuje to szarpanie, ale znieczulenie działało, wiec dali jej głupiego Jasia. Dziecko po operacji jej pokazali nad zasłonka, a tak koło 13.00 przywieźli na sale aby dluzej popatrzyła, podali jej bliżej twarzy. Przy pionizacji jak wstała, to sie z niej jak z wiadra wylała krew, ale to było tylko wstanie i trzy kroki, 12h po porodzie. Na drugi dzien koło 6.00 prysznic i przejście na ogólna sale.
Obie koleżanki na noc oddawały dzieci na oddział noworodkowy. Dzieci dopajano sztucznym mlekiem, bo one rozkręcały laktację. I powiedziały żeby sie tym nie stresować, bo to za krótko aby sie dziecko przyzwyczaiło do smoczka (obie były w szpitalu tydzien), bo w domu dzieci miały juz tylko pierś. Uff, mogę juz rodzicAle mam sie oszczędzać. Przypomniały mi nasza koleżankę, która miesiac przed pierwszym porodem pojechała w gory pospacerować i to jej poród wywołało.
No i dostałam prezenty dla siebie (książki nie o dzieciach) oraz dla Olgi (własnej roboty tort z pieluch i ubranek oraz cudny różowy kocyk).
I dowiedziałam sie, ze usta mi sie powiększyły
Dobrej nocy !!!Z., Scintilla, karolinka85, maglic, karolina0522, Alorrene13, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Lol jakby jeszcze te rozciaganie.bylo przyjemne i jakby jeszcze moj men chcial w nim uczestniczyc
ale ani jedno anu drugie
maz odmowil wspolpracy, a cwiczenia wywoluja dyskomfort podobny do tego podczas parcia glowki tylko oczywiscie stopniowany i mniejszy
Z ta kapusta to nie wiem... Wydaje mi sie ze to efekt chlodnego okladu bardziej niz zasluga kapusty jako takiej...
Zaraz umre ba zgage
Mlody mi sie podniosl bo zelzal ucisk na pecherz a wrocilo zioniecie ogniem.
Ps. Zlapal mnie dzis masakryczny skurcz lydki. Probowalam walczyc z nim tak jak na SR ucza oddechu podczas skurczy porodowych. Ni huhu nie dziala, nie da sie oddychac gleboko w takim paralizujacym bolu. Chyba ten porod to jednak bedzie trudna rzecz
-
Nieukowa - jak nie masz sąsiadów pod podłoga, to na skurcz łydki działa uderzanie pieta o podłogę, przy siedzeniu na łożku lub krześle. Dawno temu łapały mnie takie skurcze w nocy, waliłam pieta o podłogę bo tylko to pomagało
Oczywiście najlepiej o jakiś dywan lub koc aby piety nie uszkodzić.
Co do kapusty, to mówi to każda kolezanka, abym miała juz przy wyjściu ze szpitalaMuszę to zapisać o ciepłych okładach przed i kapuście po karmieniu.
-
własnie skończyłam wstepnie pakowanie torby brakuje kilku rzeczy jak koszulka myslałam że mam ale ta o której myslałam jest zaciasna i za krótka
wiec musze cos kupic albo pójde co ciucholandu ,podkłady , krem do twarzy musze pójśćdo rozmana czy maja jakieś puste pudełeczka albo jakieś turystyczne kremy , balsam do ust no i woda
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:32
Sista lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Maglic, cukier po godzinie 76 aż oczy ze zdumienia przecierałam
a Młody też lapczywie skonsumował bo aż czkawki dostał
Co prawda mała porcja. Ale lody to lody!
Sista, Scintilla, Rozalia, maglic, nenette lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Sytuacja opanowana. Amelka wyciagnela glowke z kanalu rodnego ufff. Distalam kroplowki na zbicie cisnienia i spadlo do 127/77 w momencie przyjecia mialam 165/110. Zobaczymy jutro. Mala nie lubi ktg wariuje po nim strasznie.
Dziekuje za kciukiciekawe kiedy wyjde do domu, grillowac chyba bede w szpitalu
Muniek, Viola, Z., Sista, Nieukowa, Scintilla, karolinka85, Aka81, Rozalia, Inesicia, maglic, sss, Alorrene13, karolina0522, MIKOLAY, gosi_a, nenette, Ania1704, dorcia8919, Lilianka27 lubią tę wiadomość
-
A dziś belly mnie tak przywitało:
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Dwa tygodnie i mogę rodzić. Szok jak ten czas leci
Tylko czuję że moje dziecie to raczej przed 20.05 wyjść nie będzie chciało. Zlosnik pewnie jeszcze matke pomęczyno ale zobaczymy, może mnie zaskoczy
Miłego dnia brzuchatki
EP!C, Sista, Scintilla, karolinka85, Rozalia, Inesicia, maglic, Alorrene13, karolina0522, BrumBrumek, gosi_a, nenette, Ania1704, Joasia:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witajcie Dziewczyny,
Kasika - co tam grill, najważniejsze aby Amelka jeszcze troche wytrzymałaJak sie urodzi to i tak smażonego mięsa nie pojedź
Kciuki nadal zaciśnięte !!!
A ja odpukać, zgagi nie mam. Miałam czasami, jak sie objadlam, w pierwszym trymestrze, teraz nic.
Aneta - witajSkąd jesteś, kiedy masz termin, czy wiesz, kto kryje sie w brzuszku?
U nas piękny i słoneczny dzien, zatem pięknego wszystkim zycze
karolinka85, Alorrene13, nenette, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość