X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę człowiek pójdzie do środa a tu po powrocie 3 strony do czytania ;)

Z tym uczulenie, to ja bym pojechała na IP kurczę nigdy nic nie wiadomo

Liliana ja z tymi tygodniami to tez nie rozumiem jak byłam w szpitalu to w jednym piszą 29w3d a w innym 30w

Dada niezłe kartony współczuje w której części Trojmiasta zamieszkujesz ?

Mam do was pytanie jak myślicie czy zawiadamiać ZUS ze przez 3 dni 8,9,10 nie będzie mnie w miejscu zamieszkania tylko w miejscu zameldowania w Gdańsku maź będzie odgrzybiac mieszkanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:34

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic no nie takiego całego bo mi się połamał, ale rzeczywiście ładnie się goi i praktycznie bólu brak :) Ciebie też by nie bolało jakby to ciacho o złotych rękach się Tobą zajęło ;)
    A mojemu mężowi też dziś plomba wypadła i zapisał się na jutro, jakieś fatum zębowe panuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:36

maglic lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Maglic no nie takiego całego bo mi się połamał, ale rzeczywiście ładnie się goi i praktycznie bólu brak :) Ciebie też by nie bolało jakby to ciacho o złotych rękach się Tobą zajęło ;)
    A mojemu mężowi też dziś plomba wypadła i zapisał się na jutro, jakieś fatum zębowe panuje...

Uhuhuh - na serio taki przystojniak ? :> nic tylko zęby sobie łamać ? :D

no niestety mi rwała babka po 60, nie miałam na czym oka zawiesić :(

/ u mnie to te gumy do żucia - wpakuje 6 do buzi i się delektuje. I miętosze, aż niedługo mi wszystkie wyleca - więc od dziś DETOX na orbitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:40

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas coś boli jak nie na okres to się napina to pipa to kluje na dole ale ano nospy ani luteinyjjuż brać nie będę a do szpitala pojadę jak ju się zacznie albo jak dadzą mi skierowanie na cc. Akurat teraz nawet mam taki skurcz ze jakbym miała zaraz kupe wycisnąć :P

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja też miałam taka mała ppkrzywke ostatnio ale samo przeszło myślę ze na ip to jeszcze nie musisz jechać spokojnie fenistil i wapno powinny pomóc

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zgadzam się z Tobą, dlatego napisałam - każdemu według potrzeb.Z tym nie wpuszczaniem małżonka to dla mnie również przesadnie restrykcyjne, ale cała reszta - no cóż...ja bym się nie gniewała.Wiadomo, nikt jednak nie lubi , gdy mu się cokolwiek narzuca.Suma sumarum koniec języka za przewodnika - jeśli jest dowolność, a Ty nie czujesz się na siłach, można to jakoś w miarę łagodnie powiedzieć, choć to może być niezręczne, bo przecież ze złej woli nikt nie odwiedza.
    Pozdrawiam!

XxMoniaXx wrote:
    mnie sie podoba , że u mnie w szpitalu nie ma wstępu nikt do pokoju gdzie leżą pacjentki .

ani mąż - to akurat mi sie nie podoba bo mógłby pomóc wstać itp no ale...
    jest specjalny pokój odwiedzin ..

ale w sumie to nie wiem czy z tego powodu w tym pokoju mogą być tłumy ludzi znów i pełno zarazek więc i dobrze i niedobrze ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 20:40

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Uhuhuh - na serio taki przystojniak ? :> nic tylko zęby sobie łamać ? :D

no niestety mi rwała babka po 60, nie miałam na czym oka zawiesić :(

/ u mnie to te gumy do żucia - wpakuje 6 do buzi i się delektuje. I miętosze, aż niedługo mi wszystkie wyleca - więc od dziś DETOX na orbitki :)

Dobrze że mój mąż tego nie czyta ale rzeczywiście tylko go w krzaki zaciągnąć :P
    Gumy już dawno odstawiłam bo zęby od nich cierpią niestety...Lepiej sobie loda zjedz i cukier będzie ok :)

maglic lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:28

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ostatni raz w podstawowce? To chyba super mocne zeby ma..ze nic go nie boli i nie musial korzystac z uslug stomatologa ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa,
    fajny sprzęt...można rozmiar dobierać..:)
    pewnie przyjemnie jest tym ćwiczyć..:)
    Kasika, dacie radę jeszcze tydzień...dawaj nam znać
    Rozalia, mnie to boli prawie wszystko i z każdej strony...jeszcze mi brzuch twardnieje, jak aghacie....przestałam się , tak bardzo tym przejmować..niekrwawie, skurczy reg. brak, wody i nic innego nie odchodzą..więc luzuję
    weż coś rozk. jak piszą dziewczyny, na mnie nospa nie działa, ja biorę buscopan forte i pomaga, bezpieczny i bez recepty...
    Agatha a ty na kiedy nasz ter.porodu, a ile wcześniej zamierzają zrobić ci cc??
    Karolinka synkowi tak dobrze , że nie będzie chciał po38 tyg. wyjść,

pozdrawiam dziewczyny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 21:02

karolinka85, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, z tym nie pomogę bo mój też bał się dentysty dopóki Go porządnie te zęby nie rozbolały - teraz chodzi systematycznie :)

Rozalia - no no :D to faktycznie musi wyglądać dobrze, ja jak leżałam w szpitalu to był jeden Pan doktor - jedyna atrakcja na sali jak wchodził czy co, też dobrze wyglądał. Gorzej było jak Bożene musiałam mu pokazać, a ona w nieładzie :/ zawstydziłam się strasznie podczas badania, ale co mi koleżanki z sali zazdrościły to moje :D

Aaa właśnie lody :D muszę zacząć podjadać - Wy kąsacie te paczkowane śmietankowe i jest dobrze? Ja teraz mam parcie na kaszankę - i tak pomyślałam, że przecież to kasza,krew i flak... więc w 120 muszę się zmieścić... chyba :D

Z. - jak u Ciebie po sorbecie cytrynowym? Narobiłaś mi nim ochoty :D nie powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 21:07

Rozalia, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Kurczę człowiek pójdzie do środa a tu po powrocie 3 strony do czytania ;)

Z tym uczulenie, to ja bym pojechała na IP kurczę nigdy nic nie wiadomo

Liliana ja z tymi tygodniami to tez nie rozumiem jak byłam w szpitalu to w jednym piszą 29w3d a w innym 30w

Dada niezłe kartony współczuje w której części Trojmiasta zamieszkujesz ?

Mam do was pytanie jak myślicie czy zawiadamiać ZUS ze przez 3 dni 8,9,10 nie będzie mnie w miejscu zamieszkania tylko w miejscu zameldowania w Gdańsku maź będzie odgrzybiac mieszkanie

Agawera ja na zaspie.wlasnie weszlam po szkole rodzenia i okazało sie ,ze nie ma żarówek ...(bo zawsze byłam tu jak był dzien...) swiatlo na szczescie w lodowce ,sypialni i łazience mam.salon w kartonach przywitam jak bedzie rano...

Ma szkole rodzenia dzis mowila Pani ,ze warto zaopatrzyć sie w kapustę...bo uśmierza bóle i zapalenia..co o tym myślicie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gdzie takie sprzęty mozna kupic...skoro mojego M nie bedzie to moze balon pomoże ;)

karolina0522 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymajcie się tam w dwupaku, będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki!

Lilianko ja też liczę skończone tyg jak mój gin. A w szpitalu nawet jak miałam 29+6 to wpisywali 29tydzień.

Maglic mi Z. też zrobiła smaka i pochłonęłam dziś miseczkę sorbetu truskawkowego - cukier 105 po godzinie. Wcześniej jadłam 1/3 tego więc dziś zaryzykowałam ;) Niebo w gębie i radość nie z tej ziemi. Nawet Polka zaczęła fikać ;)

Z., maglic lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Agawera ja na zaspie.wlasnie weszlam po szkole rodzenia i okazało sie ,ze nie ma żarówek ...(bo zawsze byłam tu jak był dzien...) swiatlo na szczescie w lodowce ,sypialni i łazience mam.salon w kartonach przywitam jak bedzie rano...

Ma szkole rodzenia dzis mowila Pani ,ze warto zaopatrzyć sie w kapustę...bo uśmierza bóle i zapalenia..co o tym myślicie?

U mnie tez tak mówiła tylko potłuc ta kapustę i do zamrażarki
    A jak nazywa sie twoja szkoła rodzenia

ania86poz lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale piszecie czytam i czytam..
    Ja dzis na nogach od ranaa, najpierw fryzjer potem ostanie zajecia na szkole rodzenia i juz padam na twarz.

Kasika trzymam kciuki.

Nawet nie wiem co pisac tyle tu popisalyscie.

As moj maz poszedl do dentysty ja ukruszyl jedynke bo przecierz to juz widac a dziur mega w srodku to nie bardzo. I tak wyleczyl juz wiekszosc teraz ma mniej czasu ale go gnebie zeby dokoncczyl. Tez nie byl pare lat. Ostatnio namawialam i namawialam wkoncu znowu cos ukruszyl i nie mial wyjscia i poszedl. Tak wiec daj mu jakis suchy chleb i nadzieja ze mu sie ukruszy jedynka i pojdzie.

karolina0522 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Nieukowa,
    fajny sprzęt...można rozmiar dobierać..:)
    pewnie przyjemnie jest tym ćwiczyć..:)
    Kasika, dacie radę jeszcze tydzień...dawaj nam znać
    Rozalia, mnie to boli prawie wszystko i z każdej strony...jeszcze mi brzuch twardnieje, jak aghacie....przestałam się , tak bardzo tym przejmować..niekrwawie, skurczy reg. brak, wody i nic innego nie odchodzą..więc luzuję
    weż coś rozk. jak piszą dziewczyny, na mnie nospa nie działa, ja biorę buscopan forte i pomaga, bezpieczny i bez recepty...
    Agatha a ty na kiedy nasz ter.porodu, a ile wcześniej zamierzają zrobić ci cc??
    Karolinka synkowi tak dobrze , że nie będzie chciał po38 tyg. wyjść,

pozdrawiam dziewczyny...

Za dwa tyg mam wizytę u gin i wtedy zobaczymy czy będzie skierowanie czy co...jeszcze nie wiem, a będzie to 37 tyg

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kapusta się przydaje ja lecialam do sklepu dzięki niej obyło się bez antybiotyku jak miałam zapalenie piersi...trzeba stluc liście wsadzić do lodówki. Przed karmieniec ogrzewalam ciepła woda w butelce żeby pokarm szybciej leciał a po karmieniu kladlam liść zimnej srluczonej kapusty i pomogło.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ