Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam ogromniaste kciuki aby Amelka posiedziala jeszcze ze 2tygodnie..gdyby jednak chciala az tak bardzo wyjsc to jest juz bezpieczna..i wszystko bedzie dobrze.. :)

As postaraj sie wypoczywac chociaz do 34tc.. Mnie straszyli porodem przedwczesnym w 22tc jak synek byl ulozony glowkowo..ale potem sie obrocil dupka w dol..i bylo troche bezpieczniej..a teraz znow glowkowo wiec musze uwazac bo napiera glowka na szyjke.. Te 4 tyg.lezenia w porownaniu do tego co za mna to juz pikus.. ;)

Mikolay super ze Wy w domku w dwupaku..oby tak dalej przez kolejne tygodnie ;)

Co do cisnienia to ja mialam wczoraj 170/90? Ale to przez to ze spieszylam sie na wizyte,po 2-bylo goraco..i od razu takie wysokie potem juz spadlo do 150 ale u lekarza to norma..w domu zawsze niskie..ok120/70 a dzisiejsze poludniowe 104/66

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:37

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj sjgon i tak przez kolejne 2 tyg...

Dziekuje za podpowiedz :)

Tak jest Witamy sie z Leonem juz z trojmiasta :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ... Ode mnie kciuki również mocno zaciśnięte - odzywaj się ze szpitala!

Dada - Tylko uważaj na te wszystkie kartony :) !

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jesteśmy z Tobą !!! Powodzenia !!!

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:29

• Muniek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze,również trzymam za was kciuki. Oby mała jednak troszkę poczekła.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja także trzymam kciuki, na pewno jeszcze wytrzymacie w dwupaku.

A mnie dziś chyba całkiem hormony mózg zeżarły. Wiedziałam że na 29 jestem umówiona do fryzjera, ale coś mi się ubzdurało że to w czwartek i nieważne że dziś jest 29 skoro do fryzjera idę jutro :D I tak oto przed chwilą przepraszałam mojego fryzjera i będę się upiększać dopiero po majówce :)

Mężuś właśnie skończył mi gotować fasolkę po bretońsku, czekam aż wystygnie i biorę się za pałaszowanie :)

Alorrene13, nick nieaktualny, maglic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ręce od strony wewnętrznej wyskoczyło mi jakieś uczulenie :( taka pokrzywka, swędzi jak cholera. Mam to od poniedziałku ale dzisiaj jakaś masakra, ledwo powstrzymuje sie od drapania. Taka czerwona chropowata plama 3cm*5 cm. Czy macie wiedzę czym mogę to posmarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:01

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wysiadam .. czuje sie fatalnie, zgaga, wszystko mnie boli , chodzę jak pingwin - masakra ......

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu mnie od pewnego czasu swędzi okropnie pod lewą piersią a dokładnie ok 2 cm pos fiszbiną od stanika i niczym nie smaruje, czasem oliwką jak już nie umiem wytrzymać ale swędzi jak diabli ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może sudokremem spróbuj :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika trzymam za Was kciuki. Może Malutka jednak jeszcze trochę poczeka, a nawet jeśli nie to jesteście już prawie w 35 tygodniu. Musi być dobrze.
    Joasiu niestety nie mam pojęcia czym możesz posmarować to uczulenie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dzięki. Męża wysłałam do apteki bo ponoć można używać fenistil. Mam ochotę odciąć rękę :(

uvsgplkmpyw1_t.jpg

Moze lepiej na IP pojechać ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:13

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moni dzięki. Męża wysłałam do apteki bo ponoć można używać fenistil. Mam ochotę odciąć rękę :(

uvsgplkmpyw1_t.jpg

Piłaś wapno ??

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wapno wypiłam, ale nie jakieś specjalne. W aptece babeczka powiedziała, że w 8 miesiącu można pić.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Amelka ma rozkaz od forumowych ciotek jeszcze nie wyłazić!! Sprowadź ją do pionu!! :D

Joasia ja bym spróbowała popić wapno i ew. coś miejscowo co polecają w aptece. Nie ma co na IP z uczuleniem lecieć :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu a może to jakaś pokrzywka, rumień albo uczulenie. W ciąży pewnie dużo tego może się do nas przyplątać. Jak bardzo swędzi to ja bym nie czekała aż przejdzie po aptecznych lekach i pojechała pokazać lekarzowi, bo po co się męczyć :/ Może na ip to zdiagnozują i pomogą.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lat mam kontaktowe zapalenie skóry oraz uczulenie na nikiel, kiedy w ciąży okazało się,że nie mogę używać zwyczajowej maści ze sterydem, pani dermatolog kazała mi, na wszelkie uczulenia, używać DEXEM - maść bezpieczną dla kobiet w ciąży.
    Pozdrawiam

Joasia:) wrote:

uvsgplkmpyw1_t.jpg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja właśnie skończyłam kolację na którą pochłonęłam talerz fasolki :)
    Joasia, ja bym wypiła trochę wapna w ciąży można sama się nim leczyłam, jeszcze coś miejscowego do smarowania, jak jutro nie przejdzie do udaj się lekarza :/
    Kasika trzymam kciuki abyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku!!!
    Pan remontu nie dawno wyszedł do domu, niestety ściany pokoju są gorsze niż myśleliśmy i trzeba położyć jeszcze jedną warstwę gładzi a to wiąże się z przedłużeniem się remontu :( Dada bardzo Ci współczuję, ja przechodzę podobne katusze ponieważ nic nie jest na swoim miejscu :(

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja zapytam co mam z tym zrobić bo od kilku dobrych dni mam nawracające bóle podbrzusza - dosłownie boli mnie miejsce gdzie robi się cc czyli bardzo nisko. Przed chwilą znów wróciło i żadna zmiana pozycji nie pomaga, najmniejszy ruch boli :/ Może to znów spojenie daje o sobie znać, ale wcześniej bolało inaczej...A jak szyjka się skraca to coś czuć? Bo u mnie przez miesiąc zmniejszyla się 1 cm, więc może dalej postępuję a wizytę mam dopiero 12 maja.

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ