X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam ogromniaste kciuki aby Amelka posiedziala jeszcze ze 2tygodnie..gdyby jednak chciala az tak bardzo wyjsc to jest juz bezpieczna..i wszystko bedzie dobrze.. :)

As postaraj sie wypoczywac chociaz do 34tc.. Mnie straszyli porodem przedwczesnym w 22tc jak synek byl ulozony glowkowo..ale potem sie obrocil dupka w dol..i bylo troche bezpieczniej..a teraz znow glowkowo wiec musze uwazac bo napiera glowka na szyjke.. Te 4 tyg.lezenia w porownaniu do tego co za mna to juz pikus.. ;)

Mikolay super ze Wy w domku w dwupaku..oby tak dalej przez kolejne tygodnie ;)

Co do cisnienia to ja mialam wczoraj 170/90? Ale to przez to ze spieszylam sie na wizyte,po 2-bylo goraco..i od razu takie wysokie potem juz spadlo do 150 ale u lekarza to norma..w domu zawsze niskie..ok120/70 a dzisiejsze poludniowe 104/66

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:37

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj sjgon i tak przez kolejne 2 tyg...

Dziekuje za podpowiedz :)

Tak jest Witamy sie z Leonem juz z trojmiasta :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ... Ode mnie kciuki również mocno zaciśnięte - odzywaj się ze szpitala!

Dada - Tylko uważaj na te wszystkie kartony :) !

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jesteśmy z Tobą !!! Powodzenia !!!

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:29

• Muniek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze,również trzymam za was kciuki. Oby mała jednak troszkę poczekła.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja także trzymam kciuki, na pewno jeszcze wytrzymacie w dwupaku.

A mnie dziś chyba całkiem hormony mózg zeżarły. Wiedziałam że na 29 jestem umówiona do fryzjera, ale coś mi się ubzdurało że to w czwartek i nieważne że dziś jest 29 skoro do fryzjera idę jutro :D I tak oto przed chwilą przepraszałam mojego fryzjera i będę się upiększać dopiero po majówce :)

Mężuś właśnie skończył mi gotować fasolkę po bretońsku, czekam aż wystygnie i biorę się za pałaszowanie :)

Alorrene13, Joasia:), maglic, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ręce od strony wewnętrznej wyskoczyło mi jakieś uczulenie :( taka pokrzywka, swędzi jak cholera. Mam to od poniedziałku ale dzisiaj jakaś masakra, ledwo powstrzymuje sie od drapania. Taka czerwona chropowata plama 3cm*5 cm. Czy macie wiedzę czym mogę to posmarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:01

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wysiadam .. czuje sie fatalnie, zgaga, wszystko mnie boli , chodzę jak pingwin - masakra ......

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu mnie od pewnego czasu swędzi okropnie pod lewą piersią a dokładnie ok 2 cm pos fiszbiną od stanika i niczym nie smaruje, czasem oliwką jak już nie umiem wytrzymać ale swędzi jak diabli ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może sudokremem spróbuj :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika trzymam za Was kciuki. Może Malutka jednak jeszcze trochę poczeka, a nawet jeśli nie to jesteście już prawie w 35 tygodniu. Musi być dobrze.
    Joasiu niestety nie mam pojęcia czym możesz posmarować to uczulenie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dzięki. Męża wysłałam do apteki bo ponoć można używać fenistil. Mam ochotę odciąć rękę :(

uvsgplkmpyw1_t.jpg

Moze lepiej na IP pojechać ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:13

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moni dzięki. Męża wysłałam do apteki bo ponoć można używać fenistil. Mam ochotę odciąć rękę :(

uvsgplkmpyw1_t.jpg

Piłaś wapno ??

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wapno wypiłam, ale nie jakieś specjalne. W aptece babeczka powiedziała, że w 8 miesiącu można pić.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Amelka ma rozkaz od forumowych ciotek jeszcze nie wyłazić!! Sprowadź ją do pionu!! :D

Joasia ja bym spróbowała popić wapno i ew. coś miejscowo co polecają w aptece. Nie ma co na IP z uczuleniem lecieć :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu a może to jakaś pokrzywka, rumień albo uczulenie. W ciąży pewnie dużo tego może się do nas przyplątać. Jak bardzo swędzi to ja bym nie czekała aż przejdzie po aptecznych lekach i pojechała pokazać lekarzowi, bo po co się męczyć :/ Może na ip to zdiagnozują i pomogą.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lat mam kontaktowe zapalenie skóry oraz uczulenie na nikiel, kiedy w ciąży okazało się,że nie mogę używać zwyczajowej maści ze sterydem, pani dermatolog kazała mi, na wszelkie uczulenia, używać DEXEM - maść bezpieczną dla kobiet w ciąży.
    Pozdrawiam

Joasia:) wrote:

uvsgplkmpyw1_t.jpg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja właśnie skończyłam kolację na którą pochłonęłam talerz fasolki :)
    Joasia, ja bym wypiła trochę wapna w ciąży można sama się nim leczyłam, jeszcze coś miejscowego do smarowania, jak jutro nie przejdzie do udaj się lekarza :/
    Kasika trzymam kciuki abyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku!!!
    Pan remontu nie dawno wyszedł do domu, niestety ściany pokoju są gorsze niż myśleliśmy i trzeba położyć jeszcze jedną warstwę gładzi a to wiąże się z przedłużeniem się remontu :( Dada bardzo Ci współczuję, ja przechodzę podobne katusze ponieważ nic nie jest na swoim miejscu :(

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja zapytam co mam z tym zrobić bo od kilku dobrych dni mam nawracające bóle podbrzusza - dosłownie boli mnie miejsce gdzie robi się cc czyli bardzo nisko. Przed chwilą znów wróciło i żadna zmiana pozycji nie pomaga, najmniejszy ruch boli :/ Może to znów spojenie daje o sobie znać, ale wcześniej bolało inaczej...A jak szyjka się skraca to coś czuć? Bo u mnie przez miesiąc zmniejszyla się 1 cm, więc może dalej postępuję a wizytę mam dopiero 12 maja.

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ