X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.nadrobie pozniej.dzis pierwsza noc bedzie juz na nowym.czuje sie jak na placu budowy bo oprócz lodówki ,łóżka ,kartonów i łazienki nie mam nic.za 2 tyg beda gdzies szafy i kuchnia...narazie pozostaje mi pojedyncza indukcja takze wystawnych obiadów nie bedzie.

Czy ktos moze mi podpowiedzieć jak dodaje sie zdjecia ?

Jesli chodzi o skarbówkę to ja niestety tez 1000 ponad do zapłaty :/ takze nie fajnie no ale co mus to mus...

Miłego popołudnia .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą

karolina0522 wrote:
    Hej,
    A ja dziś usłyszałam od mojego partnera, że od kiedy jestem w ciąży jestem okropna, mam okropny charakter, nie jestem człowiekiem, a ciąża to mi mózg rozmiekczyla, tak więc dziewczyny pozdrawiam was potwór bez uczuć ;-)

karolina0522, Alorrene13, Scintilla, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą
    W sumie j....bie mnie to już ;-)
    Nie zamierzam się wkurzać

karolinka85 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    w połowie maja ide z Weroniką do otolaryngologa sprawdzić czy ma alergie od kilku dni ma zapchany nos i tak srednio co 2-3 tygodnie wiec moze jest uczulona na to co ja czyli grzyby , pleśnie roztocza i takie tam i wtedy spytam się jak to wygląda u nich w przychodni
    no i dziś ide na sr i tam tez się spytam jak to jest

czyli wychodzi na to że narazie tylko mi rece niespuchły i nadal moge nosić obraczkę
    Moje też jeszcze nie spuchły i zarówno obrączkę jak i pierścionek mogę spokojnie nosić ;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj tez czasami tak mowi...ja jestem strasznie zamotana w tej ciazy ciagle czegos zapominam cos wylewam, tluke szklanki, placze bez powodu a M do mnie czasami z nerwow ze powinnma isc do psychiatry

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś sprawdze jakie sa zasady odwiedzin w bródnowskim i dam znac. Wiesz jak bedzie akurat malo kobiet kiedy ty urodzisz, to mozesz dostac ta jedynke, albo lezec z kims na wiekszej sali we dwie. Zobaczymy jak bedzie ;)
    Mikolay fajnie ze sytuacja z szyjka sie poprawia, super tak trzymac !
    Karolinka Ty Potworku no jak ty tak mozesz no no no ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:45

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada to witamy w słonecznym trójmieście jak dobrze pamiętam
    Do zdjęć używam strony pinypic

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym roku to chyba większość z nas będzie miało zwrot a wszystko dzięki naszym maluszkom

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozdrawiam i ściskam brzuszki, ja tylko na szybko z wiadomościami dla Aś bo pisze z komórki.

Aś okulista się nazywa Habela, koleżanka dostała światek że absolutne wskazanie do cesarki bo wada -11, duży astygmatyzm i nieprawidłowości w badaniu dna oka

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pytanie jakich majtek najlepiej używać po cc to odpowiem, że najwygodniej było mi w lekko wyższych niż rana. Bawełniane bez żadnych koronek ;) Mam też paczkę 5 sztuk takich jednorazowych i siatkowych wielorazowych.
    Co do podkładów to mam dwie paczki babyono. Nie wiem czy teraz tez tak będzie, ale przy Bartku krwawienie było skąpe i kilku dniowe. Używałam zwykłych cienkich podpasek a pózniej codziennych wkładek.
    Acha miejsce cięcia jest pod brzuszkiem, tak na lini gdzie zaczyna sie owłosienie " Bożeny " No nie umiem bardziej obrazowo ;)
    Mikolay to super, że jesteście nadal w dwupaku i w domu :)

Pozostałym gratuluje pozytywnych wizyt. Za "szyjkowe " kciuki zaciśniete... Już nie długo i będziecie o czasie tulić swoje skarby.

nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    to ten sam model co i my. kurczę, muszę więc przysiąść i nauczyć się ją obsługiwać, żeby jak przyjdzie co do czego nie zwariować ;)

ja już trochę ogarnęłam, ale gdybyś doszła do tego jak wyłączyć dźwięk w nadajniku który jest przy łóżeczku byłabym wdzięczna za info :) potrafię włączyć samą wibracje w odbiorniku który ja będę mieć przy łóżku , ale w nadajniku nie umiem, mam nadzieję że jakoś się da to zrobić

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    W sumie j....bie mnie to już ;-)
    Nie zamierzam się wkurzać

Zdrowe podejście ;)

Pytałam o cc na madalinskiego i na patologii to nic się konkretnego nie dowiedziałam.
    Leżałam z dziewczyną co rodziła 2,5 roku temu i powiedziała, że zakończyli ciążę 1 tydzień przed terminem.
    Na 100 % mój lekarz w przychodni robi kwalifikację więc pewnie musisz wcześniej zadzwonić i się umówić.
    Mało się wywiedziałam, ale położne jakby nabrały wody w ustach ;(

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka :-( Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś chce rodzić na madalinskiego to:

pokoje są 2 osobowe, każdy pokój ma łazienkę i kącik maluszka - lampa do nagrzewania nad przewijakiem, umywalka ala wanienka i waga.
    Położna przychodzi codziennie ok 20-ej i odpowiada na pytania.

Mają plan porodu gdzie jest zaznaczane czy chcemy: lewatywę, golono strzyżono, znieczulenie darmowe, nacięcie krocza, gagety typu drabinkę, piłkę, jakiś taborecik....

pokoje 1 osobowe kosztują ok 400 zł i jest fotel rozkładany dla tatusia

jest wersja delux - pokój narodzin za 1000 zł doba + pomoc położnej.

b4ipuen.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oczywiście kciuki bardzo mocno zaciśniete.
    Jedyne pocieszenie, że jesteśmy juz w 34 tyg a od piątku zaczynamy 35 i córeczki są w miarę bezpieczne. Bedzie dobrze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:14

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka :-( Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....

Trzyma kciuki !!!!!
    unormują ciśnienie i posiedzicie w dwupaku

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - tort jest moj (juz w lodowce). Urodziny obchodzę cały kwiecień, a dziś przychodzą dwie przyjaciółki. Nie mogły wczesniej, bo były na wydłużonych wyjazdach świątecznych :)
    Dada - No ja mam do zapłaty 1200zl, jutro tez zaniosę PIT, byłam dzisiaj i kolejka nie była długa.
    Kasika - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Moze okaże sie, ze cisnienie w szpitalu spadnie. Ja na wizycie prawie zawsze mam 160/90, ale wtedy podaje to, które miałam na spokojnie w domu. Powodzenia !!!
    Co do odwiedzin u nas w szpitalu, to tylko na korytarzu i to jest plus. W pokojach tylko pacjentki i personel, można wietrzyć krocze, biusty i mieć generalnie wszystko na wierzchu :) A jak ktoś ma na korytarzu siedzieć, to tez długo nie bedzie, kolejny plus :)
    Ja ogarnęłam wszystko co miałam w planie na dziś. Umówiłam sie z kolezanka okulistka na badanie, a pózniej do mojej dotychczasowej okulistki udało mi sie wcisnąć na "moj stan" na 6 maja :)
    Czekając na przyjaciółki, grzeje sie w słoniu :)

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9jmb6d.jpg

Joasia:), karolinka85, Scintilla, Sista, nenette, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ