Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.nadrobie pozniej.dzis pierwsza noc bedzie juz na nowym.czuje sie jak na placu budowy bo oprócz lodówki ,łóżka ,kartonów i łazienki nie mam nic.za 2 tyg beda gdzies szafy i kuchnia...narazie pozostaje mi pojedyncza indukcja takze wystawnych obiadów nie bedzie.
Czy ktos moze mi podpowiedzieć jak dodaje sie zdjecia ?
Jesli chodzi o skarbówkę to ja niestety tez 1000 ponad do zapłatytakze nie fajnie no ale co mus to mus...
Miłego popołudnia .
-
nick nieaktualny
Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą
karolina0522 wrote:Hej,
A ja dziś usłyszałam od mojego partnera, że od kiedy jestem w ciąży jestem okropna, mam okropny charakter, nie jestem człowiekiem, a ciąża to mi mózg rozmiekczyla, tak więc dziewczyny pozdrawiam was potwór bez uczućkarolina0522, Alorrene13, Scintilla, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość
-
Karolaja2271 wrote:Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą
Nie zamierzam się wkurzaćkarolinka85 lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
agawera wrote:w połowie maja ide z Weroniką do otolaryngologa sprawdzić czy ma alergie od kilku dni ma zapchany nos i tak srednio co 2-3 tygodnie wiec moze jest uczulona na to co ja czyli grzyby , pleśnie roztocza i takie tam i wtedy spytam się jak to wygląda u nich w przychodni
no i dziś ide na sr i tam tez się spytam jak to jest
czyli wychodzi na to że narazie tylko mi rece niespuchły i nadal moge nosić obraczkę -
Aś sprawdze jakie sa zasady odwiedzin w bródnowskim i dam znac. Wiesz jak bedzie akurat malo kobiet kiedy ty urodzisz, to mozesz dostac ta jedynke, albo lezec z kims na wiekszej sali we dwie. Zobaczymy jak bedzie
Mikolay fajnie ze sytuacja z szyjka sie poprawia, super tak trzymac !
Karolinka Ty Potworku no jak ty tak mozesz no no nokarolina0522 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pozdrawiam i ściskam brzuszki, ja tylko na szybko z wiadomościami dla Aś bo pisze z komórki.
Aś okulista się nazywa Habela, koleżanka dostała światek że absolutne wskazanie do cesarki bo wada -11, duży astygmatyzm i nieprawidłowości w badaniu dna okaJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa pytanie jakich majtek najlepiej używać po cc to odpowiem, że najwygodniej było mi w lekko wyższych niż rana. Bawełniane bez żadnych koronek
Mam też paczkę 5 sztuk takich jednorazowych i siatkowych wielorazowych.
Co do podkładów to mam dwie paczki babyono. Nie wiem czy teraz tez tak będzie, ale przy Bartku krwawienie było skąpe i kilku dniowe. Używałam zwykłych cienkich podpasek a pózniej codziennych wkładek.
Acha miejsce cięcia jest pod brzuszkiem, tak na lini gdzie zaczyna sie owłosienie " Bożeny " No nie umiem bardziej obrazowo
Mikolay to super, że jesteście nadal w dwupaku i w domu
Pozostałym gratuluje pozytywnych wizyt. Za "szyjkowe " kciuki zaciśniete... Już nie długo i będziecie o czasie tulić swoje skarby.
nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
lilly78 wrote:to ten sam model co i my. kurczę, muszę więc przysiąść i nauczyć się ją obsługiwać, żeby jak przyjdzie co do czego nie zwariować
ja już trochę ogarnęłam, ale gdybyś doszła do tego jak wyłączyć dźwięk w nadajniku który jest przy łóżeczku byłabym wdzięczna za infopotrafię włączyć samą wibracje w odbiorniku który ja będę mieć przy łóżku , ale w nadajniku nie umiem, mam nadzieję że jakoś się da to zrobić
-
karolina0522 wrote:W sumie j....bie mnie to już
Nie zamierzam się wkurzać
Zdrowe podejście
Pytałam o cc na madalinskiego i na patologii to nic się konkretnego nie dowiedziałam.
Leżałam z dziewczyną co rodziła 2,5 roku temu i powiedziała, że zakończyli ciążę 1 tydzień przed terminem.
Na 100 % mój lekarz w przychodni robi kwalifikację więc pewnie musisz wcześniej zadzwonić i się umówić.
Mało się wywiedziałam, ale położne jakby nabrały wody w ustach ;(
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka
Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....
-
Jeśli ktoś chce rodzić na madalinskiego to:
pokoje są 2 osobowe, każdy pokój ma łazienkę i kącik maluszka - lampa do nagrzewania nad przewijakiem, umywalka ala wanienka i waga.
Położna przychodzi codziennie ok 20-ej i odpowiada na pytania.
Mają plan porodu gdzie jest zaznaczane czy chcemy: lewatywę, golono strzyżono, znieczulenie darmowe, nacięcie krocza, gagety typu drabinkę, piłkę, jakiś taborecik....
pokoje 1 osobowe kosztują ok 400 zł i jest fotel rozkładany dla tatusia
jest wersja delux - pokój narodzin za 1000 zł doba + pomoc położnej.
-
nick nieaktualny
-
kasika8303 wrote:Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka
Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....
Trzyma kciuki !!!!!
unormują ciśnienie i posiedzicie w dwupaku -
Aloreen - tort jest moj (juz w lodowce). Urodziny obchodzę cały kwiecień, a dziś przychodzą dwie przyjaciółki. Nie mogły wczesniej, bo były na wydłużonych wyjazdach świątecznych
Dada - No ja mam do zapłaty 1200zl, jutro tez zaniosę PIT, byłam dzisiaj i kolejka nie była długa.
Kasika - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Moze okaże sie, ze cisnienie w szpitalu spadnie. Ja na wizycie prawie zawsze mam 160/90, ale wtedy podaje to, które miałam na spokojnie w domu. Powodzenia !!!
Co do odwiedzin u nas w szpitalu, to tylko na korytarzu i to jest plus. W pokojach tylko pacjentki i personel, można wietrzyć krocze, biusty i mieć generalnie wszystko na wierzchuA jak ktoś ma na korytarzu siedzieć, to tez długo nie bedzie, kolejny plus
Ja ogarnęłam wszystko co miałam w planie na dziś. Umówiłam sie z kolezanka okulistka na badanie, a pózniej do mojej dotychczasowej okulistki udało mi sie wcisnąć na "moj stan" na 6 maja
Czekając na przyjaciółki, grzeje sie w słoniuScintilla, nenette lubią tę wiadomość