X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.nadrobie pozniej.dzis pierwsza noc bedzie juz na nowym.czuje sie jak na placu budowy bo oprócz lodówki ,łóżka ,kartonów i łazienki nie mam nic.za 2 tyg beda gdzies szafy i kuchnia...narazie pozostaje mi pojedyncza indukcja takze wystawnych obiadów nie bedzie.

Czy ktos moze mi podpowiedzieć jak dodaje sie zdjecia ?

Jesli chodzi o skarbówkę to ja niestety tez 1000 ponad do zapłaty :/ takze nie fajnie no ale co mus to mus...

Miłego popołudnia .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą

karolina0522 wrote:
    Hej,
    A ja dziś usłyszałam od mojego partnera, że od kiedy jestem w ciąży jestem okropna, mam okropny charakter, nie jestem człowiekiem, a ciąża to mi mózg rozmiekczyla, tak więc dziewczyny pozdrawiam was potwór bez uczuć ;-)

karolina0522, Alorrene13, Scintilla, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Zrób mu w tyłek zastrzyk z progesteronu i załóż kostium do walk sumo.Ciekawe, czy zostanie sobą
    W sumie j....bie mnie to już ;-)
    Nie zamierzam się wkurzać

karolinka85 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    w połowie maja ide z Weroniką do otolaryngologa sprawdzić czy ma alergie od kilku dni ma zapchany nos i tak srednio co 2-3 tygodnie wiec moze jest uczulona na to co ja czyli grzyby , pleśnie roztocza i takie tam i wtedy spytam się jak to wygląda u nich w przychodni
    no i dziś ide na sr i tam tez się spytam jak to jest

czyli wychodzi na to że narazie tylko mi rece niespuchły i nadal moge nosić obraczkę
    Moje też jeszcze nie spuchły i zarówno obrączkę jak i pierścionek mogę spokojnie nosić ;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj tez czasami tak mowi...ja jestem strasznie zamotana w tej ciazy ciagle czegos zapominam cos wylewam, tluke szklanki, placze bez powodu a M do mnie czasami z nerwow ze powinnma isc do psychiatry

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś sprawdze jakie sa zasady odwiedzin w bródnowskim i dam znac. Wiesz jak bedzie akurat malo kobiet kiedy ty urodzisz, to mozesz dostac ta jedynke, albo lezec z kims na wiekszej sali we dwie. Zobaczymy jak bedzie ;)
    Mikolay fajnie ze sytuacja z szyjka sie poprawia, super tak trzymac !
    Karolinka Ty Potworku no jak ty tak mozesz no no no ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:45

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada to witamy w słonecznym trójmieście jak dobrze pamiętam
    Do zdjęć używam strony pinypic

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym roku to chyba większość z nas będzie miało zwrot a wszystko dzięki naszym maluszkom

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozdrawiam i ściskam brzuszki, ja tylko na szybko z wiadomościami dla Aś bo pisze z komórki.

Aś okulista się nazywa Habela, koleżanka dostała światek że absolutne wskazanie do cesarki bo wada -11, duży astygmatyzm i nieprawidłowości w badaniu dna oka

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pytanie jakich majtek najlepiej używać po cc to odpowiem, że najwygodniej było mi w lekko wyższych niż rana. Bawełniane bez żadnych koronek ;) Mam też paczkę 5 sztuk takich jednorazowych i siatkowych wielorazowych.
    Co do podkładów to mam dwie paczki babyono. Nie wiem czy teraz tez tak będzie, ale przy Bartku krwawienie było skąpe i kilku dniowe. Używałam zwykłych cienkich podpasek a pózniej codziennych wkładek.
    Acha miejsce cięcia jest pod brzuszkiem, tak na lini gdzie zaczyna sie owłosienie " Bożeny " No nie umiem bardziej obrazowo ;)
    Mikolay to super, że jesteście nadal w dwupaku i w domu :)

Pozostałym gratuluje pozytywnych wizyt. Za "szyjkowe " kciuki zaciśniete... Już nie długo i będziecie o czasie tulić swoje skarby.

nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    to ten sam model co i my. kurczę, muszę więc przysiąść i nauczyć się ją obsługiwać, żeby jak przyjdzie co do czego nie zwariować ;)

ja już trochę ogarnęłam, ale gdybyś doszła do tego jak wyłączyć dźwięk w nadajniku który jest przy łóżeczku byłabym wdzięczna za info :) potrafię włączyć samą wibracje w odbiorniku który ja będę mieć przy łóżku , ale w nadajniku nie umiem, mam nadzieję że jakoś się da to zrobić

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    W sumie j....bie mnie to już ;-)
    Nie zamierzam się wkurzać

Zdrowe podejście ;)

Pytałam o cc na madalinskiego i na patologii to nic się konkretnego nie dowiedziałam.
    Leżałam z dziewczyną co rodziła 2,5 roku temu i powiedziała, że zakończyli ciążę 1 tydzień przed terminem.
    Na 100 % mój lekarz w przychodni robi kwalifikację więc pewnie musisz wcześniej zadzwonić i się umówić.
    Mało się wywiedziałam, ale położne jakby nabrały wody w ustach ;(

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka :-( Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś chce rodzić na madalinskiego to:

pokoje są 2 osobowe, każdy pokój ma łazienkę i kącik maluszka - lampa do nagrzewania nad przewijakiem, umywalka ala wanienka i waga.
    Położna przychodzi codziennie ok 20-ej i odpowiada na pytania.

Mają plan porodu gdzie jest zaznaczane czy chcemy: lewatywę, golono strzyżono, znieczulenie darmowe, nacięcie krocza, gagety typu drabinkę, piłkę, jakiś taborecik....

pokoje 1 osobowe kosztują ok 400 zł i jest fotel rozkładany dla tatusia

jest wersja delux - pokój narodzin za 1000 zł doba + pomoc położnej.

b4ipuen.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:27

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oczywiście kciuki bardzo mocno zaciśniete.
    Jedyne pocieszenie, że jesteśmy juz w 34 tyg a od piątku zaczynamy 35 i córeczki są w miarę bezpieczne. Bedzie dobrze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:14

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny jadę do szpitala, dostałam skierownie. Ciśnienie u gina 150/130 i od razu marsz na oddział Mała leży główką w kanale rodnym i wymyśliła że chce wyjść Stąd to ciśnienie, organizm daje o tym znać. No nic jak coś czeka mnie na dniach cesarka :-( Trzymajcie za nas kciuki, szyjka małej trzyma i to ja wnerwia i gmera tam na dole. Co za dziecko.....

Trzyma kciuki !!!!!
    unormują ciśnienie i posiedzicie w dwupaku

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - tort jest moj (juz w lodowce). Urodziny obchodzę cały kwiecień, a dziś przychodzą dwie przyjaciółki. Nie mogły wczesniej, bo były na wydłużonych wyjazdach świątecznych :)
    Dada - No ja mam do zapłaty 1200zl, jutro tez zaniosę PIT, byłam dzisiaj i kolejka nie była długa.
    Kasika - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Moze okaże sie, ze cisnienie w szpitalu spadnie. Ja na wizycie prawie zawsze mam 160/90, ale wtedy podaje to, które miałam na spokojnie w domu. Powodzenia !!!
    Co do odwiedzin u nas w szpitalu, to tylko na korytarzu i to jest plus. W pokojach tylko pacjentki i personel, można wietrzyć krocze, biusty i mieć generalnie wszystko na wierzchu :) A jak ktoś ma na korytarzu siedzieć, to tez długo nie bedzie, kolejny plus :)
    Ja ogarnęłam wszystko co miałam w planie na dziś. Umówiłam sie z kolezanka okulistka na badanie, a pózniej do mojej dotychczasowej okulistki udało mi sie wcisnąć na "moj stan" na 6 maja :)
    Czekając na przyjaciółki, grzeje sie w słoniu :)

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9jmb6d.jpg

Joasia:), karolinka85, Scintilla, Sista, nenette, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ