X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam kciuki za Wasze zdrowie!
    kasika8303 wrote:
    Sytuacja opanowana. Amelka wyciagnela glowke z kanalu rodnego ufff. Distalam kroplowki na zbicie cisnienia i spadlo do 127/77 w momencie przyjecia mialam 165/110. Zobaczymy jutro. Mala nie lubi ktg wariuje po nim strasznie.
    Dziekuje za kciuki :-) ciekawe kiedy wyjde do domu, grillowac chyba bede w szpitalu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie obawy, bo i moje dziecię wydaje się być przekorne.
    A na zgagę polecam migdały

Z. wrote:
    A dziś belly mnie tak przywitało:

Jesteś w 36 tygodniu ciąży
    (35 tyg. i 0 dni) 
    Miesiąc: 9 
    Trymestr: 3

:) Dwa tygodnie i mogę rodzić. Szok jak ten czas leci :)
    Tylko czuję że moje dziecie to raczej przed 20.05 wyjść nie będzie chciało. Zlosnik pewnie jeszcze matke pomęczy :D no ale zobaczymy, może mnie zaskoczy :)

Miłego dnia brzuchatki :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika to super ze u Was lepiej ;) no i ladna wagi Amelki ;)

Sloneczko swieci za oknem.. ;) Noc nam minela jako tako..choc nie obylo sie od wizyt w wc i glupich snow..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika super, że sytuacja opanowana :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my...za oknem sloneczko ale doczasu bo potem ma padac. Ja tez mam takie glupie sny ze czasami zastanawiam sie skad sie biora takie rzeczy w mojej glowie. Oczywiscie kibelek w nocy dwa razy i jakos tak dziwnie mialam uczucie jakby mi brzuch na dol ciqgnelo chyba maly ske tak ulozyl, nie ma juz bidulek miejsca i musi kombinowac jak tu sie wygodnie ulozyc.

Kasika fajnie ze mala posiedzi jeszcze w brzuszku ciotki trzymaja kciuki i bedzie wszystko ok.

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tradycyjnie juz w czwartek, skończyłyśmy z Olga kolejny juz, 32 tydzien :):):)

Rozalia, karolinka85, Z., maglic, karolina0522, nenette, Scintilla, Ania1704, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Lol jakby jeszcze te rozciaganie.bylo przyjemne i jakby jeszcze moj men chcial w nim uczestniczyc :D ale ani jedno anu drugie :) maz odmowil wspolpracy, a cwiczenia wywoluja dyskomfort podobny do tego podczas parcia glowki tylko oczywiscie stopniowany i mniejszy :)

Z ta kapusta to nie wiem... Wydaje mi sie ze to efekt chlodnego okladu bardziej niz zasluga kapusty jako takiej...

Zaraz umre ba zgage
    Mlody mi sie podniosl bo zelzal ucisk na pecherz a wrocilo zioniecie ogniem.

Ps. Zlapal mnie dzis masakryczny skurcz lydki. Probowalam walczyc z nim tak jak na SR ucza oddechu podczas skurczy porodowych. Ni huhu nie dziala, nie da sie oddychac gleboko w takim paralizujacym bolu. Chyba ten porod to jednak bedzie trudna rzecz :/
    Nieukowa zacznij zażywać potas, skurcze miną jak ręką odjął!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 33 tygodniu :)

Z. może mała zrobi Ci prezent na Dzień Matki ? :)

karolinka85, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aneta, napisz coś o sobie.
    Dziewczyny śniło mi się, że rodzę, nie mam rozwarcia i muszą mnie ciąć :-( A położną była moja koleżanka z pracy

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso ja lykam konskie dawki magnezu z potasem i dzis rano zlapal mnie skurcz lydki...takze ten potas u mnie wlasnie przestal dzialac.

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam.
    Nawet o dziwo pospalam i zauwazylam ze jak mam intensywny dzien to spie jak dziecko.

Kasika ciesze sie ze juz ok. Z cisnieniem nie ma zartow.
    A moj gin powiedzial ze jak dziecko wazy w 36 tygodniu 2500 gr to za miesiac bedzie kilo wiecej i ze t zazwyczaj sie sprawdza. Trzeba sobie dodac kilo do wagi z tego tygodnia.

Co do kapusty wszyscy mowia ze dziala , a sok z niej ma wlasciwowsic sciagajace dlatego jest taka skuteczna.

U mnie sloneczko zobaczymy jak dlugo.

Pozdrawiam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Sytuacja opanowana. Amelka wyciagnela glowke z kanalu rodnego ufff. Distalam kroplowki na zbicie cisnienia i spadlo do 127/77 w momencie przyjecia mialam 165/110. Zobaczymy jutro. Mala nie lubi ktg wariuje po nim strasznie.
    Dziekuje za kciuki :-) ciekawe kiedy wyjde do domu, grillowac chyba bede w szpitalu :-(

Czułam w kościach, że na strachu się skończy ;)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    CaneCorso ja lykam konskie dawki magnezu z potasem i dzis rano zlapal mnie skurcz lydki...takze ten potas u mnie wlasnie przestal dzialac.

Jaki jest magnez w składzie - niestety magnez magnezowi nie równy ;(
    ja mam magnefar max z wit b6 tykam 3x1 + aspargin 3x1 (magnez z potasem.
    Takie mam zalecenia na skurcze od lekarza z IP i mój gin się pod tym podpisuje ;)

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana , Weronika odprawiona do szkoły dziś idą do kina
    Liczę ze dziś pogoda sie rozkręcić bo chciałam powierzyć pranie , czy ja mam takie prażenie czy wy tez ze u mnie to pranie sie ciagle produkuje

Scintilla lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie poryczalam bo nie moge w tych pierdol..... Kartonach znaleźć musli...
    Hormony nie rozpieszczają ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja, słońce za oknem i zaraz idę do lumpa pobuszować :) Pamiętacie może czy to dziś jest promocja na lakiery w rossmanie?
    Wczoraj doszła wielka paka z gemini i uwaga, coś im się pomyliło i przysłali inne smoczki niż chciałam. Tzn model się zgadza ale są różowe w owieczki - idealne dla chłopca ;) Mąż się śmiał że teraz taka moda ma gender i inne więc idziemy z duchem czasu ;)
    Zamówiłam też w końcu resztę wyprawki dla małego typu pościel, przescieradła itp. i jedną koszulę dla siebie, zobaczę jaka będzie jakościowo. Zostanie mi tylko laktator uffff...miłego dzionka :)

Nieukowa, Alorrene13, gosi_a, karolinka85, nenette, Scintilla, Dada, Z., maglic, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam skurczy od dobrego miesiąca... aż mi się nie skończył MagneB6. Stwierdziłam że teraz to już pewnie nie będzie mi potrzebne... opuściłam 2 dawki i jest taki efekt. Tak więc dziś robię nalot na aptekę i łykam aż do porodu a może i dłużej :)

Ładna pogoda wróciła! Czas skosić trawę, zrobić jakiś spacer a po południu wizyta u gina. Ciekawe ile Radzynek waży :D

Alorrene13, Scintilla, maglic, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel wpisu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:21

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada to masz fajnie pod względem ze możesz pic mleko mi sie marzy zjeść zupę mleczna cokolwiek mlecznego przez cała ciąże nie toleruje mleka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore Aspargin 2x2

preg.png[/url]
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ