X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Agata tak też zrobię, wyluzuję i poczekam ;) Zazdroszczę omletu :)
    Kurcze to chyba szczesliwamama obgryza paznokcie przed cc a nie Karolinka, coś mi się namieszało :)

no my jutro ostatnia wizyta u ginekolog ,zobacze ile grubas wazy,i w srode CC :D wiem,ze bedzie bolalo,ale lepiej bol znoscic jak juz mozna patrzec i dotykac malenstwo :):):)

Joasia:), Sista, karolinka85, Z., Rozalia, dorcia8919, Nieukowa, A1984, Katha81, karolina0522 lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiękniejszy czas jest wtedy jak już dziecko ładnie je, ma swoje pory do karmienia, jak hormony się ustabilizuja. Ja mialam depresję ale lekarz mi powiedział ze miała znaczenie moja tarczyca, przy niedoczynnosci częściej ma się depresje

szczesliwamama lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama pogubiłam się... W środę masz cc? co tak szybko? nie mogę się odnaleźć we wcześniejszych postach

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Tym razem bez usg. Gin pobrał wymaz na gbs, sprawidził szyjkę i stwierdził, że jest szczelnie zamknięta i przez najbliższy tydzień nic nie będzie się działo. Kazał umówić się na usg z oceną masy Małej (umówiłam się na 20.05) i kolejna wizyta 25.05. A ja liczyłam, że w tym momencie będziemy już rozpakowane. No cóż zobaczymy kto miał rację, ja czy gin ;)

Z., Ania1704, agawera, Sista, karolinka85, szczesliwamama, Rozalia, dorcia8919, Joasia:), gosi_a, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25.05.2015, fajna data na urodziny :) tak samo 15.05.2015 jak będzie mieć szczesliwamama ;)
    Ciekawe jak u mnie to wypadnie :)

Joasia, głowa do góry, jutro będzie dzień lepszych fluidów ;)

Inesicia, Sista, szczesliwamama, dorcia8919, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    25.05.2015, fajna data na urodziny :) tak samo 15.05.2015 jak będzie mieć szczesliwamama ;)
    Ciekawe jak u mnie to wypadnie :)

Joasia, głowa do góry, jutro będzie dzień lepszych fluidów ;)

fajna data ta 25.05 ja poluje na 25.06

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do dyskusji, ja jestem na takim etapie życia, ze dziecko jest wisienka na torcie. Mam juz 40 lat, co sie miałam wyszaleć, to wyszalalam :) Pojezdzilam po świecie i wiem, ze z dzieckiem tez sie da. Ustabilozowaną sytuację materialną i zawodową (we wtorek nawet ktoś dzwonił z propozycja pracy, ale poprosiłam o kontakt za rok). Mieszkanie, co prawda, na kredyt, ale moje. Rodzicow gotowych do pomocy, nawet w środku nocy. Moja mama w listopadzie poszła na emeryturę i najnormalniej w świecie sie nudzi...Maja jednego wnuka, drugiego w drodze, ale to w Anglii, a Olga bedzie jakies 30 km od nich :)
    Oczywiście, na poczatku moze byc hard core, i Olga moze sie wydzierać, a ja razem z nią. Moze bede miała baby blues i bede leżała całe dnie w łożku z bolącą rana po CC i Olga przy cycu. Ale wiem, ze M. ogarnie wtedy dom, a mama zajmie sie gotowaniem. I ufam, tak samo jak szybko nam zleciały te ciąże, tak szybko zleci ten najtrudniejszy czas. Nie planuje co bedzie pózniej, mam jakies tam marzenia. Ale na razie czuje sie swietnie i oby stan ten trwał :)

Dobrze, ze dzięki forum, mogę nastawić sie na każda sytuacje i nie zdziwię sie, jak po trzech miesiącach bede miała dość siebie, swojego życia i ciała :)

karolinka85, Z., szczesliwamama, Rozalia, dorcia8919, Inesicia, nadine24, Joasia:), BrumBrumek, zapah_ciszy, Nieukowa, A1984, gosi_a, Viola, karolina0522, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!
    Rozalia ja właśnie wróciłam z Marywilskiej i mam nadzieję, że zakupisz to co planowałaś. Ja kupiłam sobie zwykłe szmaciane, wciągane buty za 20 zł, numer większe bo niestety nogi puchną mi coraz bardziej :( zakupiłam sobie również stanik do karmienia za 15zł (po negocjacjach), trochę mi żal inwestować w coś drogiego bo może się nie przydać, albo będzie mi niewygodnie. Jeżeli chodzi o włosy to ja poproszę o namiar na tego polecanego fryzjera, ostatnia pani do której chodziłam nie do końca rozumie moje potrzeby więc szukam następcy. Mój M powiedział mi dziś, że moja fryzura to coś między mokrą włoszką a puszystą czeszką :) :)
    Od rana byłam trochę przerażona bo nie obudziły mnie kopniaki od mojej córki, w nocy w trakcie wycieczek też cisza. Dopiero po zjedzeniu śliwki w czekoladzie bardzo leniwie posmyrała mnie po brzuszku :)
    Maglic super wiadomość, będzieśz miała trochę czasu dla siebie przed porodem.
    Aś daj znać po konsultacji na IP.
    Kasika i Nenette co u was???
    Zyrcia nie trzymaj nas dłużej w napięciu i nieświadomości..
    Sista narobiłaś apetytu na leczo, a ja dziś widziałam w sklepie cukinię którą lubię dodawać do tej potrawy.
    Jeżeli chodzi o malowanie paznokci, to do szpitala należy mieć je zmyte, po kolorze płytki ocenia się stan pacjenta.

Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    szczesliwamama pogubiłam się... W środę masz cc? co tak szybko? nie mogę się odnaleźć we wcześniejszych postach

wybaczcie nie ta sroda,nastepna 20go maja ;) tak szybko,bo maly od poczatku byl wiekszy o 2 tyg . Normalnie mialam wyliczony na 2 czerwiec,ale ze mam cc ,moglam sobie wybrac kiedy chce,a moj 6cio letni syn jest z 20go maja,wiec stweirdzilam ze Ian tez sie urodzi 20 maja :)

agawera, Nieukowa, A1984, karolina0522 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jedno kiedy mała sie urodzi byle w czasie bezpiecznym i przed 40 tc :P

szczesliwamama, Rozalia, agawera, aghata lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na 25.05 bo fajna data albo 26.05 bo dzien mamy. Poprosze ladnie ordynatora

szczesliwamama, Z., Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]

Wysłany: 8 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja poluje na 25.05 bo fajna data albo 26.05 bo dzien mamy. Poprosze ladnie ordynatora

Ty tez CC ...?:)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też wróciłam 15 min temu do domu, może sie widzialysmy a kobiet w ciąży trochę było :)
    Też udało mi się kupić zwykłe wsuwane trampki bo wiązać nie mam siły, tunikę na krótki rękaw i oczywiście coś dla Mikołajka dwa kaftaniki, czapeczkę i zawieszkę pluszowę do wózka :) Myślałam że znajdę tańszą torbę niż w h&m ale nic mi nie wpadło w oko.
    Jeszcze szejka z maca sobie zapodałam ;)
    My dziś na obiad frytki, rybka i mizeria. Cukry mam po tym ok więc szaleje.

Ania1704, Z., karolinka85, Sista, A1984, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    Ty tez CC ...?:)

Tak druga cesarka

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam byłabym zadowolona z początku czerwca :)
    4 mam donoszoną , potem herbatka z malin i sex :D

A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja tam byłabym zadowolona z początku czerwca :)
    4 mam donoszoną , potem herbatka z malin i sex :D
    Monia to tak jak ja ;) czekam do 4czerwca..a potem droga wolna synu ;) mam nadzieje ze dotrwam bezpiecznie do tego czasu..
    W poniedzialek wizyta u gina na nfz to zobaczymy jak tam szyjka i czy bardzo nisko lezy..no i wtedy ocenimy..czy wytrzymam do tego 4czerwca.. ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej licze na przenoszenie niż wcześniejszy poród , szyjka na każdej wizycie mega długa i zamknięta. Teraz ide do gin za tydzień w piątek i sie zobaczy co sie wróży dla naszej przyszłości :D
    choć mała tak mi na szyjke naciśnie czasem, że aż mnie prąd przejdzie :P

w sumie mi sie nie spieszy na poród bo boli i sie go boje jak cholera ale z drugiej strony chce juz to mieć za sobą i mieć malutką przy sobie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że gdybym rodziła naturalnie to bym przenosiła i to na luzie do końca czerwca, więc cieszę się tym bardziej z cc ;)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my :

e59ae7853bf7f63bmed.jpg

Sista, Rozalia, Joasia:), agawera, Z., dorcia8919, karolinka85, szczesliwamama, A1984, Inesicia, Suzanna22, Aka81, Finezja, Scintilla, .aś. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e839fcf2d3660a9fmed.jpg

Sista, Rozalia, Joasia:), Z., Nieukowa, lilly78, dorcia8919, karolinka85, zapah_ciszy, A1984, Inesicia, Suzanna22, BrumBrumek, gosi_a, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ