X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia.fajny brzuszek :)

Ja tez jestem spelniona w zyciu... Nienwiem jak bardzo spadek hormonalny na mnie wplynie, generalnie ciaza byla u mnie oaza stabilnosci po dlugich, pelnych placzu i eepresji staraniach o maluszka... Na nic sie nie nastawiam, wiem ze dzieki wam ma peeno jakos lepiej przetrwam ten trudny czas po pprodzie :)

szczesliwamama, Rozalia, A1984, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla nas rowniez,po dwoch poronieniach to wyczekany,wyplakany moment :) <3

karolinka85, Rozalia, A1984, Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje czy sobie poradzę ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla nas też szczególna chwila, długie starania, lekarze nie dawali szans na ciąże a jednak sie udało i to naturalnie ..
    więc szczęśliwi jesteśmy bardzo :)

Rozalia, A1984, Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dla nas też szczególna chwila, długie starania, lekarze nie dawali szans na ciąże a jednak sie udało i to naturalnie ..
    więc szczęśliwi jesteśmy bardzo :)

pierwsze dzieciatko :)? jasne,ze sobie poradzisz ,niemasz wyjscia zbyt :P

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze, pierwsze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy radę ( tak myślę ) chociaż nie ukrywam, że jak zaczęłam pakować torby do szpitala to sobie uświadomiłam że rozwiązanie coraz bliżej.

Przyznam szczerze że już nie mogę się odczekać czerwca ( mam nadzieję że dotrwam bo brzuch mi się strasznie spina)i kiedy przytulę maleństwo.

Rozalia, Sista, szczesliwamama lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie spakowałam torby :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były długie starania i już rozmowy o in vitro. Daliśmy sobie na spokój z tematem do wiosny i we wrzesniu na wakacjach w Grecji zaszłam :) Wszystkie mamy większe lub mniejsze obawy ale damy radę i będziemy wspaniałymi mamami :)

XxMoniaXx, dorcia8919, Suzanna22, A1984, Joasia:), Z., karolinka85, Sista, Nieukowa, szczesliwamama, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia no to przywieźliście najpiękniejszą pamiątkę z wakacji :)

ja zaszłam w pierwszym cyklu po wczasach nad morzem :) widocznie na wakacjach łóżka były za twarde :P

Rozalia, Sista, szczesliwamama lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia łóżko ważna rzecz ;) My olaliśmy wszystkie zalecenia lekarza, lek, mąż pił piwsko, wygrzewał jajka na piasku i widać tak było nam pisane żeby synek wskoczył ;)

Sista, szczesliwamama lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przyznaję, że zamiast się bać to się cieszę. Mimo tego, że jesteśmy w Wawie sami i do jednej babci 300 a do drugiej 1000 km. Fajnie byłoby czasami podrzucić im Maluszka i gdzieś się wyrwać, ale cóż nie da rady. Po porodzie też nie będzie nikogo kto mógłby nam pomóc, a mimo tego jakoś się nie martwię. Wiem, że mamy siebie i sobie poradzimy. No i zrobimy wszystko żeby nasza córcia była szczęśliwa ;)
    Damy radę dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:35

Joasia:), lilly78, Z., karolinka85, Rozalia, Sista, szczesliwamama, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo lubię Was czytać :-)
    Ja zaszłam za pierwszym i jedynym razem na końcu dni płodnych, bo od początku byliśmy w rozjazdach) i dałabym dużo, żeby mój poród był tak ważny jak zajście....

A1984, Rozalia, Sista, szczesliwamama, Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też w tym czasie sie leczyliśmy , mąż od roku a ja od kilku miesiący :)
    widać wrzesień to był nasz miesiąc :)

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być "tak łatwy jak zajście", a nie "ważny"...mąż mnie zagadał i się pomyliłam :-)

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że w moim życiu jest idealny moment na dziecko, chociaż jeszcze 1,5 roku temu nic na to nie wskazywało - byłam skupiona na pracy, zniechęcona nieudanymi relacjami z facetami, w trakcie planowania półrocznego wyjazdu do Ameryki Południowej, dzieci mnie nie kręciły, wiedziałam zresztą że u mnie będzie z tym problem bo miałam kiepskie wyniki tarczycy i rodzinne problemy z ciążami.
    Gdyby ktoś mi wtedy powiedział że rok później będę miała męża i bardzo chciane dziecko w drodze to bym chyba padła ze śmiechu :D Serio, nigdy nie wiadomo co nas w życiu spotka - z dnia na dzień się u mnie wszystko odmieniło i czuję się dokładnie w takim miejscu w jakim powinnam być, z dokładnie takim facetem u boku jakiego zawsze chciałam. Jasne że mam czasem obawy jak to będzie, czasem mi się uruchamia taka głupia myśl że to wszystko jest takie idealne na ten moment że coś się zepsuje, bo przecież w życiu tak nie ma... ale to idiotyczne myślenie i walczę z tym. Będziemy fajnymi Mamami dziewczyny! I będziemy się tu wspierać mam nadzieję długo po porodach!

Też wróciłam z zakupów - miałam kupić skarpetki Młodemu, a obkupiłam tylko siebie, znalazłam fajną, letnią jeansową sukienkę, nowe legginsy bo już na moje patrzeć nie mogę i wsuwane trampki z powodów zapewne Wam także znanych ;-)

Powiem Wam że dziś mam mocne przeczucie że za max 3 tygodnie urodzę - czuję jakąś taką dziwną ekscytację, niespokojna jestem, Borys się strasznie wygina, no niby nic fizycznie na to nie wskazuje ale psychicznie czuje się dziwnie, jakbym od 2 dni była inną osobą.

Rozalia, Z., Sista, Nieukowa, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    A ja się przyznaję, że zamiast się bać to się cieszę. Mimo tego, że jesteśmy w Wawie sami i do jednej babci 300 a do drugiej 1000 km. Fajnie byłoby czasami podrzucić im Maluszka i gdzieś się wyrwać, ale cóż nie da rady. Po porodzie też nie będzie nikogo kto mógłby nam pomóc, a mimo tego jakoś się nie martwię. Wiem, że mamy siebie i sobie poradzimy. No i zrobimy wszystko żeby nasza córcia była szczęśliwa ;)
    Damy radę dziewczyny ;)
    czasem najlepiej z dala od wszystkich niż narzucanie sie mamy i teściowej :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to będziecie musieli zabrać synka do Grecji, niech zna swoją historię ;-)
    U nas się udało w 3 cyklu - po 2 mc wprowadziłam terror i seks wg kalendarza :D

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle powiem Wam że teraz masa par ma problemy z zajściem dlatego bardzo się cieszę że jesteśmy wśród tych szczęśliwców i mimo przeszkód się udało. Teraz tylko szczęśliwe rozwiązania przed nami i zmagania życia codziennego, ale jakie przyjemne :) Mój mąż jest zapalonym matematykiem i już oznajmił że kupi mu tablice matematyczne i liczydło, a nie zabawki :P Nawet do brzucha mówi "2+2" głupek :D

Agata już planujemy gdzie tu jechać za rok z młodym i chyba padnie na Teneryfę, więc Grecja będzie musiała poczekać :) A dzieci to mnie nie kręcą do tej pory chociaż wiem że swoje kocham ponad życie, mam nadzieję że to normalne ;)

My też nie będziemy mieć żadnej pomocy bo do każdej z babć mamy po około 250 km. Po cc może przyjedzie moja mama na kilka dni, a potem teściowa na dwa tygodnie. Myślę że po tym czasie będę już jako tako ogranięta i sobie poradzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:57

A1984, Z., Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ