X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    sista ślicznie wyglądasz???
    kurcze super figurka!!! ile kochana masz lat,że niby pytałaś się ,czy masz jeszcze szanse na potomstwo???
    no laska z ciebie

Karolinko - dziękuję, komplementy od Was, sa najlepsze na świecie :):):) W ubiegłym miesiącu skończyłam 40 lat :):):) To moja pierwsza ciaza :):):)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Karolinko - dziękuję, komplementy od Was, sa najlepsze na świecie :):):) W ubiegłym miesiącu skończyłam 40 lat :):):) To moja pierwsza ciaza :):):)

właśnie doczytałam wcześniejszy post...:)
    zazdroszczę figurki, ale ty jesteś wysoka, tak mi się wydaję :) więc zgrabnie wygladasz z brzuniem..:)

Sista lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hehe, mnie zimny pot oblewa jak slysze placz synka sasiadki- maly ma miesiac z hakiem i kolki go mecza tak ze slysze 2 domy dalej:(

A ja wogole nie słyszę dziecka sąsiadów z gory, bo Ona wogole nie płacze. Tylko jej trzyletnia siostra biega po mieszkaniu. Ufam, ze limit grzecznych dzieci na klatkę nie został wyczerpany ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wazy 2250 gram i ma 40 cm.
    Mam powiększone kielichy nerkowe...:/drugiej nerki nie chciał pokazać ale w moczu pecherz wiec lekarz mowil ,ze nie mam sie tym stresowac.glowa wieksza o2 tyg

Sista, karolinka85, gosi_a, Joasia:), Z., dorcia8919, Rozalia, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista super wygladasz.. ;) i w zyciu bym Ci nie dala tyle lat.. Trzeba odjac -10 i wtedy bedzie sie zgadzac :)

Sista lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Leon wazy 2250 gram i ma 40 cm.
    Mam powiększone kielichy nerkowe...:/drugiej nerki nie chciał pokazać ale w moczu pecherz wiec lekarz mowil ,ze nie mam sie tym stresowac.glowa wieksza o2 tyg

Dada - rozumiem, ze Twoje kielichy nerkowe masz powiększone, nie Leon? U mojej Olgi gin zauważył większe nereczki, ale powiedział, ze pewnie jeszcze nie zrobiła siku i to nic groźnego. No i masz dużego Chopaka, gratulacje !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie :)
    Zorientowałam się, że mam za mało pieluch flanelowych i mam pytanie. Gdzie kupowałyście dobre jakościowo pieluchy? Bo ja na allegro to na rękach bym nosiła za informacje od kogo :) Tego co zawsze rp77 jakoś tak?

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

gosi_a lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki GBS na szczęście nic nie wychodowano ale mam za to faecalisa :( do tego jeszcze napisane że wzrost obfity, no super po prostu :( Coś kojarzę że któraś z Was miała tą bakterię, jakim antybiotykiem było to leczone?? Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic nie swędzi i nie piecze..

No i jeszcze okazuje się że płytki cały czas spadają mam już 127tys. :( poniżej 100 tys. nie dają w moim szpitalu znieczulenia. Wyczytałam w necie że na płytki ma wpływ kwas foliowy i wit. B12, poczytałam ulotkę mojego preparatu wit. (dostałam od koleżanki która pracuje w aptece) i okazuje się że nie ma ani tego ani tego, a wcześniej kiedy brałam inne witaminy płytki jakoś trzymały się na granicy normy. No kurde no, a miałam dziś taki dobry humor :(

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie :)
    Zorientowałam się, że mam za mało pieluch flanelowych i mam pytanie. Gdzie kupowałyście dobre jakościowo pieluchy? Bo ja na allegro to na rękach bym nosiła za informacje od kogo :) Tego co zawsze rp77 jakoś tak?

r_p77 , nie najgorsze jakościowo, po wypraniu też spoko :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki GBS na szczęście nic nie wychodowano ale mam za to faecalisa :( do tego jeszcze napisane że wzrost obfity, no super po prostu :( Coś kojarzę że któraś z Was miała tą bakterię, jakim antybiotykiem było to leczone?? Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic nie swędzi i nie piecze..

to jakiś grupy paciorów - kałowy. Dostałam na to amotax.

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ja sie dzisiaj nie udzielam bo na wszystko mam wrr... Oby jutrzejszy dzień był mnej hormonalny.
    Czytam Was za to z ogromną przyjemnością :)

Miłego wieczorku :)

Ja mam tak samo, małża mam ochotę udusić, nic dziś mi się nie udaję.....

Właśnie dzwoni do mnie debil z castoramy jaki ma kupić blat... bIały ??

Fus jeden !! Blat do szafek na działkę i jak wcześnie sprawdzałam na stronie internetowej to najtańszy był biały. I on tylko zapamiętał, że biały !!!!!

Wcześniej wysłałam trola do apteki bo mi się magnez skończył - mówię łagodnie kup magnefar max i przynosi mi dumnie magnefar (słabszy).

A i jeszcze miał odebrać paski do glukometru i glukometr - chciałam konkretny model, bo kupiłam wcześniej i zepsuł mi się nakuwacz (a w międzyczasie dokupiłam igiełki do niego). To teraz mogę wywalić igły, bo trol nie powiedział dokładnie babie z apteki i mam performę, a wcześniej miałam performę nano !!!!!! Oczywiście inny rodzaj nakuwacza !!!!

Joasia:) lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja jestem wściekła, że muszę siedzieć w domu !!!!!!!!!!!!!!!
    JESTEM ZALEŻNA OD TROLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

b4ipuen.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dada - rozumiem, ze Twoje kielichy nerkowe masz powiększone, nie Leon? U mojej Olgi gin zauważył większe nereczki, ale powiedział, ze pewnie jeszcze nie zrobiła siku i to nic groźnego. No i masz dużego Chopaka, gratulacje !!!

No wlasnie u Leona...:/
    Ja to przerabiałam tez ale jakies 3 miesiace temu..niby nie mam sie co stresowac ale wiecie jak jest .

A ile Wasze dzieciaczki ważyły na ostatnim usg pochwalcie sie:)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i ten gbs pobrał mi tylko z pochwy...

I musze go gdzies oddać do badania gdańskie dziewczyny gdzie sie to oddaje i ile sie płaci?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    r_p77 , nie najgorsze jakościowo, po wypraniu też spoko :)
    Też mam pieluchy od tego sprzedawcy i jakościowo są ok:)

gosi_a lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc :)

Brumbrumek, ja na niskie płytki brałam dodatkowo kwas foliowy 2x1. Nazywał się jakoś Acidum folicum. Po 3 tygodniach odstawiłam, bo wyniki lux. Ale wiadomo wszystko po konsultacji z lekarzem.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mąż wybył na piwko nad Wisłą z kolegami, a ja mam swój wieczór. Muszę paznokcie doprowadzić do stanu wyjściowego i ogolić nogi :) Jutro zostaję sama bo mąż jedzie do mamy, a dla mnie to już ciężka droga jechać na jedną noc 250 km.

Sista ja też w życiu bym nie powiedziała że masz tyle lat, wyglądasz jak moja rówieśniczka a ja w sierpniu kończę 27 :) Też chcę tak wyglądać za 13 lat ;)

Pieluchy flanelowe mam od tego sprzedawcy i jestem zadowolona. Po praniu nic się nie stało.
    http://allegro.pl/kerstin-pieluchy-flanela-70x80-kolorowe-producent-i5144079738.html

Dada mój miał 1770g ale to było 20 kwietnia, więc mam nadzieję że przybrał sporo od tego czasu :)

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziękuję dziewczyny za pomoc :)

Brumbrumek, ja na niskie płytki brałam dodatkowo kwas foliowy 2x1. Nazywał się jakoś Acidum folicum. Po 3 tygodniach odstawiłam, bo wyniki lux. Ale wiadomo wszystko po konsultacji z lekarzem.

A pamiętasz ile miałaś tych płytek??

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek ja caly czas biore kwas foliowy 5mg na recepte a plytku mam nie powalajace..dolna granica normy ok.160..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ