X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    sista ślicznie wyglądasz???
    kurcze super figurka!!! ile kochana masz lat,że niby pytałaś się ,czy masz jeszcze szanse na potomstwo???
    no laska z ciebie

Karolinko - dziękuję, komplementy od Was, sa najlepsze na świecie :):):) W ubiegłym miesiącu skończyłam 40 lat :):):) To moja pierwsza ciaza :):):)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Karolinko - dziękuję, komplementy od Was, sa najlepsze na świecie :):):) W ubiegłym miesiącu skończyłam 40 lat :):):) To moja pierwsza ciaza :):):)

właśnie doczytałam wcześniejszy post...:)
    zazdroszczę figurki, ale ty jesteś wysoka, tak mi się wydaję :) więc zgrabnie wygladasz z brzuniem..:)

Sista lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hehe, mnie zimny pot oblewa jak slysze placz synka sasiadki- maly ma miesiac z hakiem i kolki go mecza tak ze slysze 2 domy dalej:(

A ja wogole nie słyszę dziecka sąsiadów z gory, bo Ona wogole nie płacze. Tylko jej trzyletnia siostra biega po mieszkaniu. Ufam, ze limit grzecznych dzieci na klatkę nie został wyczerpany ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wazy 2250 gram i ma 40 cm.
    Mam powiększone kielichy nerkowe...:/drugiej nerki nie chciał pokazać ale w moczu pecherz wiec lekarz mowil ,ze nie mam sie tym stresowac.glowa wieksza o2 tyg

Sista, karolinka85, gosi_a, Joasia:), Z., dorcia8919, Rozalia, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista super wygladasz.. ;) i w zyciu bym Ci nie dala tyle lat.. Trzeba odjac -10 i wtedy bedzie sie zgadzac :)

Sista lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Leon wazy 2250 gram i ma 40 cm.
    Mam powiększone kielichy nerkowe...:/drugiej nerki nie chciał pokazać ale w moczu pecherz wiec lekarz mowil ,ze nie mam sie tym stresowac.glowa wieksza o2 tyg

Dada - rozumiem, ze Twoje kielichy nerkowe masz powiększone, nie Leon? U mojej Olgi gin zauważył większe nereczki, ale powiedział, ze pewnie jeszcze nie zrobiła siku i to nic groźnego. No i masz dużego Chopaka, gratulacje !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie :)
    Zorientowałam się, że mam za mało pieluch flanelowych i mam pytanie. Gdzie kupowałyście dobre jakościowo pieluchy? Bo ja na allegro to na rękach bym nosiła za informacje od kogo :) Tego co zawsze rp77 jakoś tak?

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

gosi_a lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki GBS na szczęście nic nie wychodowano ale mam za to faecalisa :( do tego jeszcze napisane że wzrost obfity, no super po prostu :( Coś kojarzę że któraś z Was miała tą bakterię, jakim antybiotykiem było to leczone?? Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic nie swędzi i nie piecze..

No i jeszcze okazuje się że płytki cały czas spadają mam już 127tys. :( poniżej 100 tys. nie dają w moim szpitalu znieczulenia. Wyczytałam w necie że na płytki ma wpływ kwas foliowy i wit. B12, poczytałam ulotkę mojego preparatu wit. (dostałam od koleżanki która pracuje w aptece) i okazuje się że nie ma ani tego ani tego, a wcześniej kiedy brałam inne witaminy płytki jakoś trzymały się na granicy normy. No kurde no, a miałam dziś taki dobry humor :(

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie :)
    Zorientowałam się, że mam za mało pieluch flanelowych i mam pytanie. Gdzie kupowałyście dobre jakościowo pieluchy? Bo ja na allegro to na rękach bym nosiła za informacje od kogo :) Tego co zawsze rp77 jakoś tak?

r_p77 , nie najgorsze jakościowo, po wypraniu też spoko :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki GBS na szczęście nic nie wychodowano ale mam za to faecalisa :( do tego jeszcze napisane że wzrost obfity, no super po prostu :( Coś kojarzę że któraś z Was miała tą bakterię, jakim antybiotykiem było to leczone?? Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic nie swędzi i nie piecze..

to jakiś grupy paciorów - kałowy. Dostałam na to amotax.

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ja sie dzisiaj nie udzielam bo na wszystko mam wrr... Oby jutrzejszy dzień był mnej hormonalny.
    Czytam Was za to z ogromną przyjemnością :)

Miłego wieczorku :)

Ja mam tak samo, małża mam ochotę udusić, nic dziś mi się nie udaję.....

Właśnie dzwoni do mnie debil z castoramy jaki ma kupić blat... bIały ??

Fus jeden !! Blat do szafek na działkę i jak wcześnie sprawdzałam na stronie internetowej to najtańszy był biały. I on tylko zapamiętał, że biały !!!!!

Wcześniej wysłałam trola do apteki bo mi się magnez skończył - mówię łagodnie kup magnefar max i przynosi mi dumnie magnefar (słabszy).

A i jeszcze miał odebrać paski do glukometru i glukometr - chciałam konkretny model, bo kupiłam wcześniej i zepsuł mi się nakuwacz (a w międzyczasie dokupiłam igiełki do niego). To teraz mogę wywalić igły, bo trol nie powiedział dokładnie babie z apteki i mam performę, a wcześniej miałam performę nano !!!!!! Oczywiście inny rodzaj nakuwacza !!!!

Joasia:) lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja jestem wściekła, że muszę siedzieć w domu !!!!!!!!!!!!!!!
    JESTEM ZALEŻNA OD TROLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

b4ipuen.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dada - rozumiem, ze Twoje kielichy nerkowe masz powiększone, nie Leon? U mojej Olgi gin zauważył większe nereczki, ale powiedział, ze pewnie jeszcze nie zrobiła siku i to nic groźnego. No i masz dużego Chopaka, gratulacje !!!

No wlasnie u Leona...:/
    Ja to przerabiałam tez ale jakies 3 miesiace temu..niby nie mam sie co stresowac ale wiecie jak jest .

A ile Wasze dzieciaczki ważyły na ostatnim usg pochwalcie sie:)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i ten gbs pobrał mi tylko z pochwy...

I musze go gdzies oddać do badania gdańskie dziewczyny gdzie sie to oddaje i ile sie płaci?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    r_p77 , nie najgorsze jakościowo, po wypraniu też spoko :)
    Też mam pieluchy od tego sprzedawcy i jakościowo są ok:)

gosi_a lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc :)

Brumbrumek, ja na niskie płytki brałam dodatkowo kwas foliowy 2x1. Nazywał się jakoś Acidum folicum. Po 3 tygodniach odstawiłam, bo wyniki lux. Ale wiadomo wszystko po konsultacji z lekarzem.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mąż wybył na piwko nad Wisłą z kolegami, a ja mam swój wieczór. Muszę paznokcie doprowadzić do stanu wyjściowego i ogolić nogi :) Jutro zostaję sama bo mąż jedzie do mamy, a dla mnie to już ciężka droga jechać na jedną noc 250 km.

Sista ja też w życiu bym nie powiedziała że masz tyle lat, wyglądasz jak moja rówieśniczka a ja w sierpniu kończę 27 :) Też chcę tak wyglądać za 13 lat ;)

Pieluchy flanelowe mam od tego sprzedawcy i jestem zadowolona. Po praniu nic się nie stało.
    http://allegro.pl/kerstin-pieluchy-flanela-70x80-kolorowe-producent-i5144079738.html

Dada mój miał 1770g ale to było 20 kwietnia, więc mam nadzieję że przybrał sporo od tego czasu :)

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziękuję dziewczyny za pomoc :)

Brumbrumek, ja na niskie płytki brałam dodatkowo kwas foliowy 2x1. Nazywał się jakoś Acidum folicum. Po 3 tygodniach odstawiłam, bo wyniki lux. Ale wiadomo wszystko po konsultacji z lekarzem.

A pamiętasz ile miałaś tych płytek??

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek ja caly czas biore kwas foliowy 5mg na recepte a plytku mam nie powalajace..dolna granica normy ok.160..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ