X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista nie wyglądasz na swoje lata.. a brzuszek dodaje Ci uroku :)
    Jeżeli chodzi o pielęgnację paznokci to przed chwilą odkryłam, że mam problem z paznokciami u stóp. Nie mogę się za bardzo schylić i sparwia mi to problem :(
    Kurier dostarczył materac, w niedzielę lub poniedziałek M ma wolne więc skręcimy łóżeczko niech się wietrzy :)
    Jeżeli chodzi o płacz dziecka to nad nami mieszka młode małżeństwo z dzieckiem tak może rocznym, na początku tak strasznie płakało, że nie raz myślałam, żę dzieje mu się krzywda. Nawet zastanawiałam się, czy nie powiadmomić odpowiednich służb - ale to pewnie zboczenie zawodowe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:26

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek- ja brałam kwas foliowy na za wysokie MCV i hemoglobinę miałam niską, ale na HGB to pewnie żelazo, bo też brałam. Tylko jak napisałaś, że na płytki kwas foliowy to myślałam, że miałam płytki do kitu, a tymczasem nie spadłam jeszcze poniżej 200 tys.

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to u mnie w 31t 4d było 1997 g :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Moje Kochane !! <3
    powracam do życia !!
    Ostatnie dni/tygodnie- nie wiem ile mnie nie było, bo ja już nie ogarniam :o były tragiczne. To cud, że nie urodziłam :o ...
    Zasuwaliśmy od 8 rano do 4 w nocy... Tynkowałam, malowałam, co się dało byle szybko skończyć. Potem skręcanie mebli, rozpakowanie wszystkiego, układanie. Tragedia... No i wyczerpał mi się limit neta w telefonie, a dopiero dziś znaleźliśmy chwilę żeby podpisać umowę... Leon ma już wszystko poprane, poprasowane i ułożone w swojej osobistej komodzie ;))) Nasze mieszkanko jest piękne i cudowne :D
    Wczoraj miałam wizytę kwalifikacyjną. Będziemy rodzić w Gamecie :))) Jedyny warunek wytrzymać do czwartku, bo muszę mieć skończone 37 tygodni ;) ale po badaniu podobno mam się nie napalać na szybszą akcję chociaż mówię, było parę dni, że byłam pewna, że w nocy urodzę. Leon jest strasznie ruchliwy, sprawia mi to straszny ból. Praktycznie w pozycji siedzącej nie da się funkcjonować, teraz większość już leżę na boku, bo na wznak to już w ogóle tragedia, bo się duszę o.O
    Ale to jeszcze jest nic... Mam takie bóle w pachwinach, że toczę się jak pingwin, nie mogę się sama podnieść, nie mówiąc o wysiadaniu z auta :D
    Dziwne to jest, bo dużo nie przytyłam i ogólnie jakoś się trzymam a tu takie problemy -_-
    Nie mam jeszcze żadnych zakupów aptekowych, kompletnie o tym zapomniałam, pewno w weekend nadrobię. Nie mam spakowanej torby ! No bo nawet nie mam takiej torby ! Muszę od matki pożyczyć.
    Dziś miałam kolejną kontrolę z ZUSu !! oczywiście mnie nie było, bo nie podałam nowego adresu, wnerwiłam się i pojechałam do ZUSu, od razu do naczelnika ! Z awanturą, że chyba mogę pod koniec ciąży spacerować, robić zakupy albo cokolwiek innego! Pokazałam skierowanie do porodu, które wczoraj dostałam i o dziwo Pan kierownik mnie przeprosił, powiedział, że jak tylko te baby wrócą z kontroli to przeprowadzi z nimi rozmowę, bo sam był w szoku, że w 9 miesiącu jeszcze mnie kontrolują. Mam się nie martwić, bo pieniądze wstrzymane nie będą. Żenada... ten kraj mnie dobija -_-
    Najważniejsze, że już jesteśmy na swoim, wiadomo jeszcze trochę do urządzenia, ale jest pięknie, czysto i cicho !! Ale...
    wiedźmy nie śpią...
    siostra- nagle wpadła na pomysł, że będzie jeździć na rolkach, super przyda jej się, bo jest tłusta, ale czemu akurat tu musi jeździć i przypadkiem wpadać do nas odpocząć...
    teściowa-królowa matka- tej też ruch się przyda, ale rowerem można jeździć po całej Łodzi, niekoniecznie TU!
    Radosław 5go miał urodziny, normalnie złożyliby mu życzeń i koniec tematu, a tak- wpadniemy na herbatkę...
    JEZUUUU!! za jakie grzechy !!
    Kolejny genialny pomysł- nasz stary pokój przerobią na pokój dla Leona, no bo przecież będę go u nich zostawiać !!!! o.O WTF !!!
    Bez komentarza...
    No i tak to mniej więcej u nas wygląda- a my prezentujemy się tak:
    qz0r9w.jpg

A rezydencja Leona tak:
    2gw84f4.jpg
    jak widać jeszcze burdel, nic nie gotowe :o pościel matka mi dowiezie po weekendzie :D
    a to łóżeczko co się tak podniecałam:
    smx9gh.jpg

Mam nadzieję, że wszystkie nadal jesteście w dwupaku, bo bankowo Was nie nadrobię :o i po proszę o jakieś newsy :D
    Nawet nie wiecie jak mi brakowało tego forum <3

Rozalia, Ania1704, gosi_a, Inesicia, karolina0522, Aka81, lilly78, karolinka85, Z., Viola, A1984, Joasia:), Finezja, dorcia8919, Scintilla, Alorrene13, .aś. lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia kochana nareszcie jakieś wieści, super że u Was wszystko dobrze i pięknie się prezentujesz! Zazdroszczę takiej figury, Leoś oszczędza mamę i nie dokłada kilogramów ;) Mieszkanie i łóżeczko śliczne, ważne że już jesteście na swoim i możesz się spokojnie przygotowywać. A wpisy o wiedźmach jak zwykle poprawiły mi humor :D :D

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff też się cieszę, że powróciłam do świata :D jednak net uzależnia :D
    A z wiedźmami coś czuję, że rozpocznę walkę po porodzie i to z przymusu :D

Ale byście widziały moje kostki :D tzn ich brak :D mam takie parówy, że aż wstyd :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia , dobrze , że sie odezwałaś i że wszystko u Ciebie ok :)
    Brzusio śliczny , mieszkanko , pokoik też :)
    A wiedźmy już wiedźmami będą i się nie zmienią :P ale współczuje :)

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dobrze, że u Was wszystko ok bo już się tutaj trochę martwiłyśmy.
    Macie śliczne brzuszki. Ja dziś popatrzyłam na zdjęcie z 10 tygodnia kiedy jeszcze nic nie było widać i stwierdziłam, że dawno temu byłam jednak szczuplutka i tego nie doceniałam. No ale przecież po ciąży szybciutko zrzucę te zbędne kg ;)

XxMoniaXx, zyrcia, Z., Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Zyrcia dobrze, że u Was wszystko ok bo już się tutaj trochę martwiłyśmy.
    Macie śliczne brzuszki. Ja dziś popatrzyłam na zdjęcie z 10 tygodnia kiedy jeszcze nic nie było widać i stwierdziłam, że dawno temu byłam jednak szczuplutka i tego nie doceniałam. No ale przecież po ciąży szybciutko zrzucę te zbędne kg ;)
    hehehe stwierdziłam ostatnio to samo na swój temat :D

Inesicia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super!
    A jaki poród wkoncu będziesz miała

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Aha no i ten gbs pobrał mi tylko z pochwy...

I musze go gdzies oddać do badania gdańskie dziewczyny gdzie sie to oddaje i ile sie płaci?
    Nie wiem gdzie na zaspie mieszkasz ale przy etc jest synveco, tam można oddać. Przy szpitalu na zaspie jest Bruss. Ceny njie znam bo jeszcze nie badalam ale dziewczyny pisały ze 20 - 30 zł.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Zyrcia super!
    A jaki poród wkoncu będziesz miała
    Szykuję się na SN i mam nadzieję, że wyjdzie, bo chcę szybko zacząć robić Chodakowską :D:D:D ale przed porodem szybką robią usg, jak dziecko podchodzi pod 4kg proponują cc. Mogę się zgodzić ale nie muszę. Dostałam do wypełnienia plan porodu :) sale tylko jedno i dwu osobowe ;) Mogę przynieść płytę ze swoją muzyką, mogę korzystać ze sprzętu, ustawiać intensywność światła no i co najważniejsze tam jest CZYSTO :D

karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Marcia zaraz sprawdze czy jutro otwarte.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie ochotę to dziś do godz. 24:00 można nabyć z bezpłatną dostawą mydła marsylskie o których kiedyś pisałyście: http://www.marsylskie.pl/

Viola lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Dzieki Marcia zaraz sprawdze czy jutro otwarte.
    Bruss otwarty , a synevo nie spojrzalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:44

Pay lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Szykuję się na SN i mam nadzieję, że wyjdzie, bo chcę szybko zacząć robić Chodakowską :D:D:D ale przed porodem szybką robią usg, jak dziecko podchodzi pod 4kg proponują cc. Mogę się zgodzić ale nie muszę. Dostałam do wypełnienia plan porodu :) sale tylko jedno i dwu osobowe ;) Mogę przynieść płytę ze swoją muzyką, mogę korzystać ze sprzętu, ustawiać intensywność światła no i co najważniejsze tam jest CZYSTO :D

zyrciu kochana, to masz termin porodu, czy czekasz ,aż samo się zacznie??
    ja mam cc , ale terminu jeszcze nie dali :(
    15.05 mam ostatnie usg. to powiedza.
    tp. na 16.06, wiec cc nie wcześniej niż 10.06:(

541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam kiełbasę z chlebem jakoś mi się zachcialo. Byłam dzisiaj u taty i cioci w odwiedzinach i dostałam bujaczek tiny love i pampersy 2 80szt cieszę się jak głupia. Tylko M mnie wkur...ale nie będę tutaj pisać. Ostatnio ciągle mam przez niego nerwa.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Ja swojego wyjątkowo chętnie bym dziś udusiła.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, coś wisi w powietrzu!! ja też mam nerwa....

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    zyrciu kochana, to masz termin porodu, czy czekasz ,aż samo się zacznie??
    ja mam cc , ale terminu jeszcze nie dali :(
    15.05 mam ostatnie usg. to powiedza.
    tp. na 16.06, wiec cc nie wcześniej niż 10.06:(
    Mam czekać aż coś się zacznie, jak do 3.06 nic to co 2 dni ktg, od 18go maja raz w tygodniu i jak będzie równo 41tc to się zgłaszam na wywołanie. więc najpóźniej za miesiąc Leoś będzie z nami :) tylko znając życie wtedy mi zrobią cc, bo będzie klocem -_- mało tego może Was zaskoczę, ale chciałabym spróbować bez znieczulenia... tak mi się pozmieniało, a że dali mi po polsku wytłumaczone na czym polega zewnątrzoponowe to się zestresowałam, bo przeciwwskazaniem są deformacje kręgosłupa, a mój jest w stanie tragicznym szczególnie w odcinku lędźwiowym i szyjnym. Pewnie taką udaję odważną a potem będę drzeć papę żeby mi podali no ale wmawiam sobie taki plan :D
    A i już zastrzegłam w planie porodu, że może przy nim być tylko mój mąż nawet jeśli straci przytomność :D żeby czasami moja matka, albo co gorsze wiedźma żadna mi się wtedy na oczy nie pokazywała :D

Sista, karolina0522, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ