X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietko - gratulacje !!! Kolejny Chłopak do naszej Bejbi ferajny :):):) Czekamy na szczegóły porodu. Napisz jak juz będziesz miała siły i chwilkę czasu. Tymczasem szybkiego powrotu do formy oraz do domu !!! :):):) Czekamy na fotkę Twojego Szkraba :):):)

Dziewczynki - która pierwsza wychodzi? Nie wstydzimy sie :):):) Ja postaram sie moja wypuścić nie wczesniej niż w 37 tygodniu. Trzymajcie kciuki. Juz chyba przywykłam do myśli, ze we wtorek do szpitala pójdę, moze juz nawet do porodu. Przede mną zatem weekend i dyrygowanie moim M. przy tworzeniu kącika dla Olgi, pakowaniu toreb, no i dieta lekkostrawna (a tak bardzo chciałam jeszcze sushi zaliczyć, fasolkę po bretońsku i lazanki).

Pozytywne myślenie, to moja mantra na najbliższe dni...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy to bardzo złe dla ciazy ?

Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:56

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))

czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymaj się dzielnie

Sista lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to miey nadzieje ze enzymy spadna do kolejnego badania...

Ja po wizycie, maluszek pozostaje w 2 kwartylu wagi, ma 2570g, wiec porod klocka mi nie grozi :D szacuje ze bedzie 3300 na porod donoszony wazyl.
    No i standard: reka na twarzy. Chyba zrobie jakis kolaż tych jego poz filozofa...

Fajnie sobie oddycha plynem owodniowym, podobno to moze mocno falszowac obwod brzuszka i pomiar wagi, jesli sie zmierzy na pelnym wdechu :) poza tym ok, pepowina z tylu, nerki niepowiekszone, ktg wyjatkowo bez skurczy. Nastepna wizyta za 2 tyg.

Joasia:), maglic, Sista, Rozalia, Inesicia, Z., Viola, Alorrene13, A1984, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kochana trzymam mocno kciuki żeby wartości spadły. W ubiegłym tygodniu leżałam z dziewczyną w 34 tygodniu z cholestazą, niestety diety nie trzymała, ogólnie zlewka straszna.. no i do końca ją mają trzymać i w 37 tygodniu wywoływać poród :* będzie dobrze kochana. Wierzę w to mocno.

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista 3maj się dzielnie:) będzie dobrze,musi być..:))))

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem?

Myśle, ze na poczatku bedą chcieli uspokoić te enzymy wątrobowe i zrobić badania. No i monitorować Dziewczynę, tak aby miec pod kontrola. Mogę urodzic normalnie w terminie, tylko muszę byc pod stałą obserwacją. Teraz muszę powtórzyć te badania i zobaczymy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kciuki zaciśniete za lepsze wyniki.

Nieukowa gratuluje pozytywnych wieści. Nasza też do gigantów nie należy bo waga 2800 a to ten sam tydzień ciąży co Twoja. Chciałabym żeby te 3 kg przy porodzie miała. No zobaczymy ma jeszcze 2 tygodnie.

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie :)

Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:28

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista jesteśmy z Tobą, ja tez wylądowałam w szpitalu dwa miesiące temu i uważam, że zawsze to lepiej być pod opieką fachowców. Czas biegnie szybko, za kilka tygodni wszystkie będziemy już mamami na pełnym etacie :)

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie :)

Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?

Ja na początku miałam 4,9%, na dzisiejszej wizycie 5,1% stwierdziła że cukrzyca wyrównana :) także według mnie wynik dobry :)
    / a co do insuliny to kurde nie wiem. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:31

Rozalia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,my nadal w szpitalu. Synka chcą jeszcze zostawić na obserwacji więc nie protestuje bo tu ma dobrą opiekę i wiedzą co robią. Ja czuje się dobrze, troszkę ciagnie mnie w Bozenie ale nie boli więc jest git :-) walczę z laktacja,co trzy godziny pompa. Coś powoli się rozkręca więc jest nadzieja.
    Nie dam rady wszystkiego nadrobić niestety,za dużo piszecie :-) :-)
    Aghata widziałam że urodzilas,kochana serdecznie ci gratuluję,dużo zdrowia dla was.
    Jak wyjdziemy do domu to postaram się napisać więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:42

maglic, Rozalia, agawera, gosi_a, Joasia:), Suzanna22, Inesicia, Alamakota, Z., Katha81, Marcia86, Viola, CaneCorso, gucio, Nieukowa, A1984, nadine24, Alorrene13, elukkkcha245, XxMoniaXx, karolinka85, Aneta87, Evell, Sista, siamyrka, karolina0522, nenette, zapah_ciszy, zyrcia, Czarnaa94, Ania1704, Aka81, BrumBrumek, sss, Suna, dorcia8919, Lilianka27, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dzięki! Ufff to mi ulżyło że jednak się źle nie prowadzę ;)

Muniek jaki Twój synek jest śliczny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:35

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej słodziak , nie moge sie doczekac Zosi zostało mi jeszcze 6tc :D

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek jej ale słodziak :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smęcić nie będę bo humor mam dalej do dupy.

Maglic, ja bym Ci poleciła wafle ryżowe. Zamknięte mogą poleżeć nawet i miesiąc w torbie, a jakieś pyszniejsze rzeczy mąż czy podrzuci jak już urodzisz.

Rozalia, wynik ok. Jesteś na końcówce, niedługo cukry powinny się unormować.

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki słodziutki :) jaka bujna czuprynka :) !!!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek cudowny ten Twój synek !!!

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ