Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietko - gratulacje !!! Kolejny Chłopak do naszej Bejbi ferajny
Czekamy na szczegóły porodu. Napisz jak juz będziesz miała siły i chwilkę czasu. Tymczasem szybkiego powrotu do formy oraz do domu !!!
Czekamy na fotkę Twojego Szkraba
Dziewczynki - która pierwsza wychodzi? Nie wstydzimy sieJa postaram sie moja wypuścić nie wczesniej niż w 37 tygodniu. Trzymajcie kciuki. Juz chyba przywykłam do myśli, ze we wtorek do szpitala pójdę, moze juz nawet do porodu. Przede mną zatem weekend i dyrygowanie moim M. przy tworzeniu kącika dla Olgi, pakowaniu toreb, no i dieta lekkostrawna (a tak bardzo chciałam jeszcze sushi zaliczyć, fasolkę po bretońsku i lazanki).
Pozytywne myślenie, to moja mantra na najbliższe dni... -
agawera wrote:czy to bardzo złe dla ciazy ?
Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))
-
Sista wrote:Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))
czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem? -
nick nieaktualny
-
Sista to miey nadzieje ze enzymy spadna do kolejnego badania...
Ja po wizycie, maluszek pozostaje w 2 kwartylu wagi, ma 2570g, wiec porod klocka mi nie groziszacuje ze bedzie 3300 na porod donoszony wazyl.
No i standard: reka na twarzy. Chyba zrobie jakis kolaż tych jego poz filozofa...
Fajnie sobie oddycha plynem owodniowym, podobno to moze mocno falszowac obwod brzuszka i pomiar wagi, jesli sie zmierzy na pelnym wdechupoza tym ok, pepowina z tylu, nerki niepowiekszone, ktg wyjatkowo bez skurczy. Nastepna wizyta za 2 tyg.
Joasia:), maglic, Sista, Rozalia, Inesicia, Z., Viola, Alorrene13, A1984, nenette lubią tę wiadomość
-
Sista kochana trzymam mocno kciuki żeby wartości spadły. W ubiegłym tygodniu leżałam z dziewczyną w 34 tygodniu z cholestazą, niestety diety nie trzymała, ogólnie zlewka straszna.. no i do końca ją mają trzymać i w 37 tygodniu wywoływać poród :* będzie dobrze kochana. Wierzę w to mocno.
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agawera wrote:czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem?
Myśle, ze na poczatku bedą chcieli uspokoić te enzymy wątrobowe i zrobić badania. No i monitorować Dziewczynę, tak aby miec pod kontrola. Mogę urodzic normalnie w terminie, tylko muszę byc pod stałą obserwacją. Teraz muszę powtórzyć te badania i zobaczymy. -
nick nieaktualnySista kciuki zaciśniete za lepsze wyniki.
Nieukowa gratuluje pozytywnych wieści. Nasza też do gigantów nie należy bo waga 2800 a to ten sam tydzień ciąży co Twoja. Chciałabym żeby te 3 kg przy porodzie miała. No zobaczymy ma jeszcze 2 tygodnie.Sista lubi tę wiadomość
-
Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie
Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:28
Sista lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie
Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?
Ja na początku miałam 4,9%, na dzisiejszej wizycie 5,1% stwierdziła że cukrzyca wyrównanatakże według mnie wynik dobry
/ a co do insuliny to kurde nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:31
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,my nadal w szpitalu. Synka chcą jeszcze zostawić na obserwacji więc nie protestuje bo tu ma dobrą opiekę i wiedzą co robią. Ja czuje się dobrze, troszkę ciagnie mnie w Bozenie ale nie boli więc jest git
walczę z laktacja,co trzy godziny pompa. Coś powoli się rozkręca więc jest nadzieja.
Nie dam rady wszystkiego nadrobić niestety,za dużo piszecie
Aghata widziałam że urodzilas,kochana serdecznie ci gratuluję,dużo zdrowia dla was.
Jak wyjdziemy do domu to postaram się napisać więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:42
maglic, Rozalia, agawera, gosi_a, Joasia:), Suzanna22, Inesicia, Alamakota, Z., Katha81, Marcia86, Viola, CaneCorso, gucio, Nieukowa, A1984, nadine24, Alorrene13, elukkkcha245, XxMoniaXx, karolinka85, Aneta87, Evell, Sista, siamyrka, karolina0522, nenette, zapah_ciszy, zyrcia, Czarnaa94, Ania1704, Aka81, BrumBrumek, sss, Suna, dorcia8919, Lilianka27, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, smęcić nie będę bo humor mam dalej do dupy.
Maglic, ja bym Ci poleciła wafle ryżowe. Zamknięte mogą poleżeć nawet i miesiąc w torbie, a jakieś pyszniejsze rzeczy mąż czy podrzuci jak już urodzisz.
Rozalia, wynik ok. Jesteś na końcówce, niedługo cukry powinny się unormować.maglic lubi tę wiadomość