Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietko - gratulacje !!! Kolejny Chłopak do naszej Bejbi ferajny :):):) Czekamy na szczegóły porodu. Napisz jak juz będziesz miała siły i chwilkę czasu. Tymczasem szybkiego powrotu do formy oraz do domu !!! :):):) Czekamy na fotkę Twojego Szkraba :):):)

Dziewczynki - która pierwsza wychodzi? Nie wstydzimy sie :):):) Ja postaram sie moja wypuścić nie wczesniej niż w 37 tygodniu. Trzymajcie kciuki. Juz chyba przywykłam do myśli, ze we wtorek do szpitala pójdę, moze juz nawet do porodu. Przede mną zatem weekend i dyrygowanie moim M. przy tworzeniu kącika dla Olgi, pakowaniu toreb, no i dieta lekkostrawna (a tak bardzo chciałam jeszcze sushi zaliczyć, fasolkę po bretońsku i lazanki).

Pozytywne myślenie, to moja mantra na najbliższe dni...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy to bardzo złe dla ciazy ?

Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:56

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Agawera - tak, moze spowodować przedwczesny porod, krwotok wewnętrzny lub niedotlenienie i obumarcie plodu. Dlatego tak ważne dla mnie jest teraz, ze Olga wali mi nogami ile wlezie (grzeczna Dziewczynka:))

czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymaj się dzielnie

Sista lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to miey nadzieje ze enzymy spadna do kolejnego badania...

Ja po wizycie, maluszek pozostaje w 2 kwartylu wagi, ma 2570g, wiec porod klocka mi nie grozi :D szacuje ze bedzie 3300 na porod donoszony wazyl.
    No i standard: reka na twarzy. Chyba zrobie jakis kolaż tych jego poz filozofa...

Fajnie sobie oddycha plynem owodniowym, podobno to moze mocno falszowac obwod brzuszka i pomiar wagi, jesli sie zmierzy na pelnym wdechu :) poza tym ok, pepowina z tylu, nerki niepowiekszone, ktg wyjatkowo bez skurczy. Nastepna wizyta za 2 tyg.

nick nieaktualny, maglic, Sista, Rozalia, Inesicia, Z., Viola, Alorrene13, A1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kochana trzymam mocno kciuki żeby wartości spadły. W ubiegłym tygodniu leżałam z dziewczyną w 34 tygodniu z cholestazą, niestety diety nie trzymała, ogólnie zlewka straszna.. no i do końca ją mają trzymać i w 37 tygodniu wywoływać poród :* będzie dobrze kochana. Wierzę w to mocno.

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista 3maj się dzielnie:) będzie dobrze,musi być..:))))

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy to znaczy ze moga ci wywołac poród albo zakaczyc cieciem?

Myśle, ze na poczatku bedą chcieli uspokoić te enzymy wątrobowe i zrobić badania. No i monitorować Dziewczynę, tak aby miec pod kontrola. Mogę urodzic normalnie w terminie, tylko muszę byc pod stałą obserwacją. Teraz muszę powtórzyć te badania i zobaczymy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kciuki zaciśniete za lepsze wyniki.

Nieukowa gratuluje pozytywnych wieści. Nasza też do gigantów nie należy bo waga 2800 a to ten sam tydzień ciąży co Twoja. Chciałabym żeby te 3 kg przy porodzie miała. No zobaczymy ma jeszcze 2 tygodnie.

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie :)

Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:28

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista jesteśmy z Tobą, ja tez wylądowałam w szpitalu dwa miesiące temu i uważam, że zawsze to lepiej być pod opieką fachowców. Czas biegnie szybko, za kilka tygodni wszystkie będziemy już mamami na pełnym etacie :)

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Sista mocno trzymam kciuki! Na pewno małej nic nie będzie, podleczą Cię i wyjdziecie donoszone , w sensie Olga wyjdzie :)

Dziewczyny mam w systemie wyniki hemoglobiny glikowanej i tu pytanie głównie do cukrowych mamusiek, bo mam napisane że w normie ale jestem ciekawa Waszej opinii. Wartość jaka mi wyszła to 5,15% a norma wg tego laboratorium jest do 5,90%. To chyba nie jest tak źle żebym musiała insulinę przyjmować?

Ja na początku miałam 4,9%, na dzisiejszej wizycie 5,1% stwierdziła że cukrzyca wyrównana :) także według mnie wynik dobry :)
    / a co do insuliny to kurde nie wiem. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:31

Rozalia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,my nadal w szpitalu. Synka chcą jeszcze zostawić na obserwacji więc nie protestuje bo tu ma dobrą opiekę i wiedzą co robią. Ja czuje się dobrze, troszkę ciagnie mnie w Bozenie ale nie boli więc jest git :-) walczę z laktacja,co trzy godziny pompa. Coś powoli się rozkręca więc jest nadzieja.
    Nie dam rady wszystkiego nadrobić niestety,za dużo piszecie :-) :-)
    Aghata widziałam że urodzilas,kochana serdecznie ci gratuluję,dużo zdrowia dla was.
    Jak wyjdziemy do domu to postaram się napisać więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:42

maglic, Rozalia, agawera, gosi_a, nick nieaktualny, Suzanna22, Inesicia, nick nieaktualny, Z., Katha81, Marcia86, Viola, CaneCorso, nick nieaktualny, Nieukowa, A1984, nadine24, Alorrene13, elukkkcha245, XxMoniaXx, karolinka85, Aneta87, nick nieaktualny, Sista, siamyrka, karolina0522, nick nieaktualny, zapah_ciszy, nick nieaktualny, Czarnaa94, nick nieaktualny, nick nieaktualny, BrumBrumek, sss, Suna, dorcia8919, nick nieaktualny, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dzięki! Ufff to mi ulżyło że jednak się źle nie prowadzę ;)

Muniek jaki Twój synek jest śliczny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:35

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej słodziak , nie moge sie doczekac Zosi zostało mi jeszcze 6tc :D

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek jej ale słodziak :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smęcić nie będę bo humor mam dalej do dupy.

Maglic, ja bym Ci poleciła wafle ryżowe. Zamknięte mogą poleżeć nawet i miesiąc w torbie, a jakieś pyszniejsze rzeczy mąż czy podrzuci jak już urodzisz.

Rozalia, wynik ok. Jesteś na końcówce, niedługo cukry powinny się unormować.

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki słodziutki :) jaka bujna czuprynka :) !!!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek cudowny ten Twój synek !!!

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ