Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muniek ale slodziaka masz
Sista trzymam kciuki za powtorke badan
Zyrcia oby Leon wkoncu wyszedl..ma czas do 24
Allorenne13 moze powtorz to badanie moczu..bo czasami zle pobrana probka i takie cyrki wychodza.. Mi wyszly raz 24-26 leukocyty a w powtorce 1-3
A tak poza tym to milego dnia wszystkim..
U mnie noce kiepskie..i chyba bedzie jeszcze gorzej..nie moge sie dobrze ulozyc..tylko z boku na bok
oby jeszcze 2tygodnie wytrzymac
najchetniej do poczatku czerwca..a bedzie ok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 07:04
Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Dziewczyny wy się znacie na wynikach... Co oznacza duza ilosc leukocytow w moczu?
-
Witajcie Dziewczynki,
U mnie noc niespokojna, raz z powodu nawału myśli, dwa kopniaków i szturchańców Olgi. Wracając do diagnozy lekarza, to do kolejnego badania dieta wątrobowa (czyli najlepiej tylko gotowane na parze i kompoty) i Sylimarol . No i spokój, to akurat osiągnę robiąc kącik dla Olgi i pakując torbę do szpitala. Dzisiaj wraca M. wiec od jutra rana - akcja Olga puka do drzwiPostanowiłam byc dobrej myśli i juz. Od rana Olga niemrawa, ale co sie dziwić, jak szalała cała noc. Ja po nocnych baletach tez spałam do południa, tatuś tez do skowronków w takich przypadkach nie należy.
Zyrcia - teraz kolej na kilka Dziewczynek, Leon poczeka juz ten tydzien aby nie byc Byczkiem
Zapach ciszy - dziękuje za dopisanie do listy
Miłego dnia Dziewczynki, weekend pora zacząćkarolinka85, Z., maglic, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane :*
U mnie noc dobra - raz tylko na sikańca i do łóżka
Sista i o to chodzi - pozytywne myślenie - Olga ma się dobrze i to jest najważniejszea my dla tych naszych skarbów wszystko przeżyjemy. Po porodzie dołączysz do mnie i dziewczyn cukrowych
Będziemy jeść co Nam się zamarzy
i fasolki armatnie i kebaby i zapiekany
Gosiu,Z., Rozalia, Scintilla - jaki Wy jecie chleb? Bo ja od tylu tygodni tego pumpernikla tylko i szczerze powiedziawszy mam juz go serdecznie dosyć, nie dojadam go i upycham się warzywami - może dlatego schudłam ? Czekam tylko na kartofle, albo makaron, no a na śniadanie muszę coś jeść, ni będę wstawałam od rana i kartofle gotowałacoś mi świta o chlebie z biedry wieloziarnistym, czy to były bułki? :> Zjadłabym bułkę taką pyszną, nie podnoszącą cukru..
Allorene- ale to w osadzie czy w moczu właściwym?ja w osadzie miałam luźno pokrywają pole wdzenia, a w tym właściwym były 3 plusy no i w erytrocytach plus. Także powtórz badanie i się nie martw :*
BrumBrumek, Scintilla - napiszcie co tam u Was :*
mam nadzieję, że antybiotyk działa i bakterie giną,
a Scintilla piję dużo wody i Afi ma już milion :*
Ja wpadłam w jakiś trans - napalona jestem na poród maksymalniedzisiaj myje wszystko
/ Aaaa właśnie w Rosmanie nie ma tych zraszaczów? Trzeba iść do Obi i kupić taki do kwiatów?kurde bo ja się nie znam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:22
-
U mnie ok, mimo tego ze dostaje rozkurczowe tabl. Brzuch się spina dość boleśnie, jeszcze pare dni antybiotyku a ja nie mam za bardzo żył, siniaki mi sie okropne zrobiły, chyba dlatego ze mam malo plytek.. Mam nadzieje ze jeszcze wyjde ze szpitala bo chciałaby wysprzątać dokladnie mieszkanie i umyć okna
Kobietka gratulacje !!!! Teraz to się dopiero posypiemy
Muniek Twój synek jest prześliczny!!
Scintilla, trzymam kciuki za Ciebiemaglic, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Maglic, ja Ci chyba za bardzo nie pomogę bo moje cukry tez najgorsze były rano więc wtedy jem pieczywo chrupkie i też zawalam je warzywami sałatą, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem. Na drugie śniadanie czekam bo wtedy 'dojem'. A po południu i wieczorem już tak pieczywo nie robi różnicy i jem to - http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120040910
Z kolei Rozalia zauważyłam, że na rozruch metabolizmu wrzuca jogurt (?) i potem pewnie już organizm jak coś miał wrzucone na ruszt to na śniadanie nie reaguje takim wyrzutem cukru
Ale ogólnie nie dużo Ci zostało więc możesz popróbować jeszcze z jakimś pieczywem innym
Widzę, że żaden maluch dzisiejszej nocy się nie wyrwał albo jeszcze o tym nie wiemyTeż już jestem zajarana na poród, ciekawi mnie jak moje dziecko wygląda. Synek Muńka taki przesłodki, i nawet niemal dziubek do zdjęcia zrobił
Wczoraj aby trochę wspomóc schodzenie synka w dół wybrałam się z mężem na 3 km spacerDziś wysiaduję piłkę (nie, nie od tenisa
) a wieczorem relaks ze znajomymi chociaż miewam już myśli "o Boże a co jak w miejscu publicznym odejdą mi wody"
W weekend mam męża w domu to planuje też wykorzystać
Miłego dnia :*
PS. Sista trzymam kciuki za Twoje wyniki!
Alorrene może po prostu źle pobrany mocz? Jak nie wielkie przekroczenie to nie przejmuj się, gin na pewno Ci powie więcej. Jak się stresujesz a masz do niego numer to może dopytaj?
PS2. Zraszacze nieduże, zgrabne w miarę pamiętam, że były w ikea
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:26
Rozalia, Sista, maglic, nenette lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Alorrene13 wrote:Dziewczyny wy się znacie na wynikach... Co oznacza duza ilosc leukocytow w moczu?
Pół nocy dziś przeryczałam bo wczoraj wysprzątaliśmy mieszkanie, a na sam koniec dnia na naszej kanapie "pojawiła się" plama z oleju, której nie mogę doczyścić. No niech by to... Zawsze kanapa przykryta kocem, a 2 dni temu wzięłam koc do prania i nie chciało mi się go wczoraj położyć z powrotem i bach. Teraz na samym środku kanapy jest plama a mnie chyba zaraz trafi. -
nick nieaktualnyDada miód na moje serce. Ja nie do końca jestem przekonana ale mój Mąż od początku tak do niego mówi, a za nim cała rodzinka i znajomi. Nie mam swojego typu, więc przystałam. Nie chcę mu robić przykrości.
Poza tym umówili się z kumplem że on swojego nazwie Jan Gustaw, a my swojego Gustaw Jan. Początkowo myślałam że to żart dopóki nie dostałam mmsa od jego przyjaciela ze zdjęciem aktu urodzenia -
Maglic ja też pogoniłam w cholerę pumpernikla. Teraz jem na śniadanie chleb żytni jedną kromkę i jeszcze nie byłam poza 120
jadłam też chleb na zakwasie z lidla i też było ok
po bułce na śniadanie miałam kiedyś 140 więc odpuściłam ale np. na kolację bułka była ok
maglic lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Jadę na ostatnie usg i wyznaczenie terminu cc, trzymajcie kciuki.......Z., Rozalia, gosi_a, maglic, Sista, gucio, Suna, Inesicia, EP!C, Joasia:), Nieukowa, Alorrene13, karolinka85, agawera, dorcia8919, nenette, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Heloł laseczki, chociaż ja to już jak pień
Moja noc w porządku, tylko dwa siki i nic nie bolało. Chciałam jeszcze pospać ale synek ma inne plany i naparza mnie po zebrach
Maglic ja jadam chleb dopiero na drugie śniadanie i kupuje w piekarni grzybki (nie wiem czy u Ciebie są są) chleb dyniowy albo bez mąki, oba są bardzo syte. No i tak jak Z.napisała na rozruch o 7:00 wciagam jogurt owocowy i jest ok. Generalnie moje cukry były najlepsze na czczo i rano, im bliżej wieczoru tym gorzej.
Słońce za oknem to może ruszę dupeczkę na spacer, ale czuję że dziś kolejny dzień lenia ;
Oo a ja mam taki zraszacz z ikei, ładny niebieski więc do szpitala dla Was jak znalazłWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:41
maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Z. dzisiaj na próbę idzie Twój chlebek
/ do Ikei mam dwie godziny drogi
więc po zraszacz się nie wybiorę, chyba że na ryzykanta
Gosiu- pumpernikiel to czyste złodzisiaj mówię zmęczę go - wyszedł tym czym wszedł. Nie mogę już znieść tego smaku, ale wierna mu byłam tyle czasu
Rozalia- niestety u mnie nie ma tej piekarni, a bym wypróbowała
Ja na początku miałam problemy tylko z cukrem na czczo - no i typowe wpadki. Ale teraz jest coraz gorzej, albo lepiej - strasznie oszalały te cukry - i według mnie to one są odpowiedzialne za moje zawroty głowy. Raz wybije mi na kolacje, raz na obiad, a najlepsze jest to że on sam z siebie skaczedlatego boję się, że to nie minie. Ale gin określił łożysko na dojrzewające dopiero, więc nie mam co się łudzić, że mi odpuści -prędzej pewnie urodze
Brumbrumek - cieszę się, że antybiotyki działają :* niedługo już będziecie w domku
A ja zjadłam pół grahamki na śniadanie - wiem, wiem będzie 140no ale coś zjeść muszę
lecę z psem i myć okna
może aż tyle nie urośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:50
Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Rozalia, mam dokładnie taki sam, też niebieski
A teraz widzę, że kolorki się trochę zmieniły: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20289972/
Chociaż ja nie biorę do szpitala. Ewentualnie przywiezie mi mążRozalia, maglic lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. ja nie biorę bo cc, ale boję się że jeśli poszłam w ślady mamy to urodzę zanim do szpitala dojadę
Moja mama miała porody po maks 30 min i w kartach śmiesznie to wygląda: I faza 15 min. II faza 10 min. III faza 5 min
Maglic raz jedyny pokusiłam się na grahamkę i cukier prawie 160Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:55
Sista, Z., maglic, agawera, dorcia8919, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Z. ja nie biorę bo cc, ale boję się że jeśli poszłam w ślady mamy to urodzę zanim do szpitala dojadę
Moja mama miała porody po maks 30 min i w kartach śmiesznie to wygląda: I faza 15 min. II faza 10 min. III faza 5 min
Wow, to ja też poproszę taki ekspres
Chociaż moja mama też rodziła w miarę szybko więc liczę, że i mi pójdzie eleganckoStaram się mieć pozytywne nastawienie
Rozalia lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
FAK
to u mnie będzie ze 170
ja kiedyś miałam 140 po całej, teraz zjadłam pół i się łudzę
zmierzę na testa
/ też chce taki poróda ja pewnie będę rodziła dwa dni
/ Aaaa Z. mój też weekend w domu - będzie miał Bożenke na głowie do niedzielizobaczymy co z tego wyjdzie:D
miałam iść z psem i coś mi nie idziewygońcie mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:14
Rozalia, Z. lubią tę wiadomość