Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ale slodziaka masz <3

Sista trzymam kciuki za powtorke badan ;)

Zyrcia oby Leon wkoncu wyszedl.. ;) ma czas do 24 :)

Allorenne13 moze powtorz to badanie moczu..bo czasami zle pobrana probka i takie cyrki wychodza.. Mi wyszly raz 24-26 leukocyty a w powtorce 1-3 ;)

A tak poza tym to milego dnia wszystkim.. ;)
    U mnie noce kiepskie..i chyba bedzie jeszcze gorzej.. :( nie moge sie dobrze ulozyc..tylko z boku na bok :( oby jeszcze 2tygodnie wytrzymac ;) najchetniej do poczatku czerwca..a bedzie ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 07:04

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny wy się znacie na wynikach... Co oznacza duza ilosc leukocytow w moczu? :(
    Aloreene - najważniejsze, to powtórz badanie. Tutaj często przy drugim badaniu leukocyty sie obniżały, bo coraz łatwiej o błędne pobranie moczu. Ale jeśli sie potwierdzi, to tak jak pisze Agata, to moze świadczyć o infekcji układu moczowego. Powodzenia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U mnie noc niespokojna, raz z powodu nawału myśli, dwa kopniaków i szturchańców Olgi. Wracając do diagnozy lekarza, to do kolejnego badania dieta wątrobowa (czyli najlepiej tylko gotowane na parze i kompoty) i Sylimarol . No i spokój, to akurat osiągnę robiąc kącik dla Olgi i pakując torbę do szpitala. Dzisiaj wraca M. wiec od jutra rana - akcja Olga puka do drzwi :) Postanowiłam byc dobrej myśli i juz. Od rana Olga niemrawa, ale co sie dziwić, jak szalała cała noc. Ja po nocnych baletach tez spałam do południa, tatuś tez do skowronków w takich przypadkach nie należy.
    Zyrcia - teraz kolej na kilka Dziewczynek, Leon poczeka juz ten tydzien aby nie byc Byczkiem ;)
    Zapach ciszy - dziękuje za dopisanie do listy :)

Miłego dnia Dziewczynki, weekend pora zacząć :)

karolinka85, Z., maglic, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.

mi sie zapowiada intensywny dzień a biodra po nocy coraz mocniej bolą.
    Moj M za 2 miesiące powinien być w domu także odliczam,dziś sie moze usłyszymy po 2 tygodniach...

Miłego dnia :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie przejżałam listę :) Gucio piękne to imie Gustaw moze przy drugim chłopaku tak dam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 nie masz podanej dokładnej wartości?
    Mi ostatnio też się pokazały. Norma do 5 a ja mam 8. Gin nic na to nie powiedziała. Można żuravit na to pobrać.

• maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :*

U mnie noc dobra - raz tylko na sikańca i do łóżka :D
    Sista i o to chodzi - pozytywne myślenie - Olga ma się dobrze i to jest najważniejsze :) a my dla tych naszych skarbów wszystko przeżyjemy. Po porodzie dołączysz do mnie i dziewczyn cukrowych :D Będziemy jeść co Nam się zamarzy :D i fasolki armatnie i kebaby i zapiekany :D

Gosiu,Z., Rozalia, Scintilla - jaki Wy jecie chleb? Bo ja od tylu tygodni tego pumpernikla tylko i szczerze powiedziawszy mam juz go serdecznie dosyć, nie dojadam go i upycham się warzywami - może dlatego schudłam ? Czekam tylko na kartofle, albo makaron, no a na śniadanie muszę coś jeść, ni będę wstawałam od rana i kartofle gotowała :D :( coś mi świta o chlebie z biedry wieloziarnistym, czy to były bułki? :> Zjadłabym bułkę taką pyszną, nie podnoszącą cukru..

Allorene- ale to w osadzie czy w moczu właściwym?:) ja w osadzie miałam luźno pokrywają pole wdzenia, a w tym właściwym były 3 plusy no i w erytrocytach plus. Także powtórz badanie i się nie martw :*
    BrumBrumek, Scintilla - napiszcie co tam u Was :*
    mam nadzieję, że antybiotyk działa i bakterie giną :D,
    a Scintilla piję dużo wody i Afi ma już milion :*

Ja wpadłam w jakiś trans - napalona jestem na poród maksymalnie :D dzisiaj myje wszystko :D

/ Aaaa właśnie w Rosmanie nie ma tych zraszaczów? Trzeba iść do Obi i kupić taki do kwiatów? :D kurde bo ja się nie znam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:22

ukdytv73la1h903i.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, mimo tego ze dostaje rozkurczowe tabl. Brzuch się spina dość boleśnie, jeszcze pare dni antybiotyku a ja nie mam za bardzo żył, siniaki mi sie okropne zrobiły, chyba dlatego ze mam malo plytek.. Mam nadzieje ze jeszcze wyjde ze szpitala bo chciałaby wysprzątać dokladnie mieszkanie i umyć okna :)
    Kobietka gratulacje !!!! Teraz to się dopiero posypiemy :)
    Muniek Twój synek jest prześliczny!!
    Scintilla, trzymam kciuki za Ciebie :)

maglic, Scintilla lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, ja Ci chyba za bardzo nie pomogę bo moje cukry tez najgorsze były rano więc wtedy jem pieczywo chrupkie i też zawalam je warzywami sałatą, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem. Na drugie śniadanie czekam bo wtedy 'dojem'. A po południu i wieczorem już tak pieczywo nie robi różnicy i jem to - http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120040910

Z kolei Rozalia zauważyłam, że na rozruch metabolizmu wrzuca jogurt (?) i potem pewnie już organizm jak coś miał wrzucone na ruszt to na śniadanie nie reaguje takim wyrzutem cukru :D

Ale ogólnie nie dużo Ci zostało więc możesz popróbować jeszcze z jakimś pieczywem innym :)

Widzę, że żaden maluch dzisiejszej nocy się nie wyrwał albo jeszcze o tym nie wiemy :D Też już jestem zajarana na poród, ciekawi mnie jak moje dziecko wygląda. Synek Muńka taki przesłodki, i nawet niemal dziubek do zdjęcia zrobił :D
    Wczoraj aby trochę wspomóc schodzenie synka w dół wybrałam się z mężem na 3 km spacer :) Dziś wysiaduję piłkę (nie, nie od tenisa :D) a wieczorem relaks ze znajomymi chociaż miewam już myśli "o Boże a co jak w miejscu publicznym odejdą mi wody" :D
    W weekend mam męża w domu to planuje też wykorzystać ;D

Miłego dnia :*

PS. Sista trzymam kciuki za Twoje wyniki!
    Alorrene może po prostu źle pobrany mocz? Jak nie wielkie przekroczenie to nie przejmuj się, gin na pewno Ci powie więcej. Jak się stresujesz a masz do niego numer to może dopytaj?

PS2. Zraszacze nieduże, zgrabne w miarę pamiętam, że były w ikea ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:26

Rozalia, Sista, maglic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny wy się znacie na wynikach... Co oznacza duza ilosc leukocytow w moczu? :(
    U mnie oznaczało to na szczęście tylko tyle, że mocz był źle pobrany. W badaniu które robiłam następnego dnia leukocytów już nie było.
    Pół nocy dziś przeryczałam bo wczoraj wysprzątaliśmy mieszkanie, a na sam koniec dnia na naszej kanapie "pojawiła się" plama z oleju, której nie mogę doczyścić. No niech by to... Zawsze kanapa przykryta kocem, a 2 dni temu wzięłam koc do prania i nie chciało mi się go wczoraj położyć z powrotem i bach. Teraz na samym środku kanapy jest plama a mnie chyba zaraz trafi.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada miód na moje serce. Ja nie do końca jestem przekonana ale mój Mąż od początku tak do niego mówi, a za nim cała rodzinka i znajomi. Nie mam swojego typu, więc przystałam. Nie chcę mu robić przykrości.
    Poza tym umówili się z kumplem że on swojego nazwie Jan Gustaw, a my swojego Gustaw Jan. Początkowo myślałam że to żart dopóki nie dostałam mmsa od jego przyjaciela ze zdjęciem aktu urodzenia :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja też pogoniłam w cholerę pumpernikla. Teraz jem na śniadanie chleb żytni jedną kromkę i jeszcze nie byłam poza 120 :-) jadłam też chleb na zakwasie z lidla i też było ok :-) po bułce na śniadanie miałam kiedyś 140 więc odpuściłam ale np. na kolację bułka była ok :-)

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Jadę na ostatnie usg i wyznaczenie terminu cc, trzymajcie kciuki.......

Z., Rozalia, gosi_a, maglic, Sista, nick nieaktualny, Suna, Inesicia, EP!C, nick nieaktualny, Nieukowa, Alorrene13, karolinka85, agawera, dorcia8919, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł laseczki, chociaż ja to już jak pień :P Moja noc w porządku, tylko dwa siki i nic nie bolało. Chciałam jeszcze pospać ale synek ma inne plany i naparza mnie po zebrach :)
    Maglic ja jadam chleb dopiero na drugie śniadanie i kupuje w piekarni grzybki (nie wiem czy u Ciebie są są) chleb dyniowy albo bez mąki, oba są bardzo syte. No i tak jak Z.napisała na rozruch o 7:00 wciagam jogurt owocowy i jest ok. Generalnie moje cukry były najlepsze na czczo i rano, im bliżej wieczoru tym gorzej.
    Słońce za oknem to może ruszę dupeczkę na spacer, ale czuję że dziś kolejny dzień lenia ;
    Oo a ja mam taki zraszacz z ikei, ładny niebieski więc do szpitala dla Was jak znalazł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:41

maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko dawaj znac trzymamy kciuki

karolina0522 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dzisiaj na próbę idzie Twój chlebek :D / do Ikei mam dwie godziny drogi :( więc po zraszacz się nie wybiorę, chyba że na ryzykanta :D
    Gosiu- pumpernikiel to czyste zło :( dzisiaj mówię zmęczę go - wyszedł tym czym wszedł. Nie mogę już znieść tego smaku, ale wierna mu byłam tyle czasu :D
    Rozalia- niestety u mnie nie ma tej piekarni, a bym wypróbowała :D

Ja na początku miałam problemy tylko z cukrem na czczo - no i typowe wpadki. Ale teraz jest coraz gorzej, albo lepiej - strasznie oszalały te cukry - i według mnie to one są odpowiedzialne za moje zawroty głowy. Raz wybije mi na kolacje, raz na obiad, a najlepsze jest to że on sam z siebie skacze :/ dlatego boję się, że to nie minie. Ale gin określił łożysko na dojrzewające dopiero, więc nie mam co się łudzić, że mi odpuści -prędzej pewnie urodze :D

Brumbrumek - cieszę się, że antybiotyki działają :* niedługo już będziecie w domku :)

A ja zjadłam pół grahamki na śniadanie - wiem, wiem będzie 140 :D no ale coś zjeść muszę :D lecę z psem i myć okna :D może aż tyle nie urośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:50

Z., Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, mam dokładnie taki sam, też niebieski :D
    A teraz widzę, że kolorki się trochę zmieniły: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20289972/
    Chociaż ja nie biorę do szpitala. Ewentualnie przywiezie mi mąż :)

Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja nie biorę bo cc, ale boję się że jeśli poszłam w ślady mamy to urodzę zanim do szpitala dojadę :P Moja mama miała porody po maks 30 min i w kartach śmiesznie to wygląda: I faza 15 min. II faza 10 min. III faza 5 min :)
    Maglic raz jedyny pokusiłam się na grahamkę i cukier prawie 160 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:55

Sista, Z., maglic, agawera, dorcia8919, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Z. ja nie biorę bo cc, ale boję się że jeśli poszłam w ślady mamy to urodzę zanim do szpitala dojadę :P Moja mama miała porody po maks 30 min i w kartach śmiesznie to wygląda: I faza 15 min. II faza 10 min. III faza 5 min :)

Wow, to ja też poproszę taki ekspres :D
    Chociaż moja mama też rodziła w miarę szybko więc liczę, że i mi pójdzie elegancko ;) Staram się mieć pozytywne nastawienie :)

Rozalia lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAK :D to u mnie będzie ze 170 :D ja kiedyś miałam 140 po całej, teraz zjadłam pół i się łudzę :D zmierzę na testa :D

/ też chce taki poród :( a ja pewnie będę rodziła dwa dni :(

/ Aaaa Z. mój też weekend w domu - będzie miał Bożenke na głowie do niedzieli :D zobaczymy co z tego wyjdzie:D
    miałam iść z psem i coś mi nie idzie :/ wygońcie mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:14

Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ