X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    A widzisz a mnie w aptece powiedziała, że nic nie wolno. A to jest bez recepty?
    Tak ;) mi to polecila dentystka ktora jest bardzo dobra i sama jest w ciazy na tym etapie co ja :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to udanej imprezy i spokojnej podróży :)Fajnie mieć takie młodsze rodzeństwo :P
    My na przyszły weekend jedziemy nad morze (niecałe 400km) i już się doczekać nie mogę :)

Aghata przykre fakt, ale na samą myśl o paleniu w ciąży aż mnie trzepie. Kurde nie wyobrażam sobie tego jak można być tak głupim i nieodpowiedzialnym. Ale dla dziecka powodzenia i zdrówka!

Karolinka dziękuję! Zakupię na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:54

karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czy imię wybrane :) bo przez pomyłkę w poprzednim wpisie wpisałam imię synka Munika ;) sory

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny doradzicie co zrobić? Chcę kupić laktator medela swing, szukałam używanego i ceny są w granicach 300 zł. Czytałam jednak że silnik laktatora ma żywotność 280h a kupując używany nie wiem czy ktoś np. rzeczywiście używał miesiąc i jeszcze mi posłuży. Widziałam że można kupić nowy w smyku za 430 zł bo mają teraz promocję i biję się z myślami co zrobić, bo najgorsze jak wydam tyle kasy i użyję go kilka razy na rozbujanie laktacji a potem będzie się kurzył. Myślałam też o avencie nowym i on kosztuje 320 zł ale medela ma lepsze opinie... Doradzcie bo zwariuje ;)

Rozalia nie wiem czy już dokonałaś wyboru czy nie bo nie nadrobiłam Was jeszcze, ale laktator medela ma moja szwagierka i bardzo chwaliła, ja bym brała nowy, masz gwarancje i gdyby co naprawią za free (szwagierka raz korzystała bo zalała silniczek mlekiem), a 130 zl różnicy między nowym a używanym to chyba już nie jest taka duża kwota.

W aptece gemmii jest za 435 z groszami i masz do tego nakładkę ze smoczkiem czyli odpada Ci zakup butelki ( kosztuje ok 70 zl).

http://www.aptekagemini.pl/medela-odciagacz-pokarmu-swing.html

Rozalia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to chyba jakieś uczulenie, coraz więcej mam tych krostek na brzuchu, a nic nie swedzą. Mam dość już tej ciąży :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Agatko trzymam kciuki aby szybko ból po cc minął.

Karolinka kciuki zaciśniete za wizytę!

Dziewczyny a mi nad pępkiem wyskoczyły jakieś krosty :-( , macie pomysł co to może być? Nie swędzi mnie to, pępka już mało co widzę i mąż rano zauważył że mam te krosty. Chyba że to rozstępy się robią i z tych krostek zaraz pajączki się zrobią?

ja tez mam,przy poprzedniej ciazy tez mialam,kila drapalam,i blizny male zostaly ;/

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika na moje uczulenie na ręce ( niedawno miałam i fotkę Wam wrzucałam) pomogło wapno i fenistil. Można stosować w ciąży.

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko - a Twój Synuś w rożku, czy woli miec wolne rączki i nóżki? I jak tam waga i karmienie, tylko Twoja piers? Jejku, ale Ci zazdroszczę, ze masz swoje Szczescie juz obok. Moja musi jeszcze wytrzymać ze trzy tygodnie, a jednocześnie tak bardzo sie o nią boje. Jakie prognozy na wyjście do domu? Standardowo wychodzi sie w piątej dobie po Cc? Pisałaś, aby wziąć 20 podkładów poporodowych (tych łódek w kształcie podpasek), az tak bardzo leci? Jestes mega dzielna, tak trzymać. Zdrowy synuś, to serce i skrzydła człowiekowi rosną :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zebrać sie z kanapy nie potrafię, bo Olga tak pięknie mnie pod zebrami kopie i puka, ze sama radość. Uwielbiam to :):):):)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia Tobie również udanego wyjazdu :)
    Finezja dzięki za opinię ale zdecydowałam że kupię nowy, ale jednak trochę tańszy. Mam swoje dwa typy i zamówię pod koniec maja :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:56

Joasia:), sss, szczesliwamama, Alorrene13, Inesicia, Z., dorcia8919, gucio, Sista, Aka81, Lilianka27, Viola, maglic, Suna, Rozalia, A1984, agawera, gosi_a, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny brzusio :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Agatko - a Twój Synuś w rożku, czy woli miec wolne rączki i nóżki? I jak tam waga i karmienie, tylko Twoja piers? Jejku, ale Ci zazdroszczę, ze masz swoje Szczescie juz obok. Moja musi jeszcze wytrzymać ze trzy tygodnie, a jednocześnie tak bardzo sie o nią boje. Jakie prognozy na wyjście do domu? Standardowo wychodzi sie w piątej dobie po Cc? Pisałaś, aby wziąć 20 podkładów poporodowych (tych łódek w kształcie podpasek), az tak bardzo leci? Jestes mega dzielna, tak trzymać. Zdrowy synuś, to serce i skrzydła człowiekowi rosną :):):)

On tak bardzo się jeszcze nie domaga jedzenia lubi moje piersi sobie pociumkac a tam wiadomo pierwsza zdrowa siara...ale muszę dokarmiac mimo.ze.on nie chce bo ma świszczący płacz ze za mało pije i wzięłam dzisiaj butelkę...to wziął.dwa luki i nie chciał. Cały czas by spał. A do domu wracamy w niedZielę. Co do podlasek to ja w sumie trochę zuzylam przy wodach plodowych teraz leci mu druga paczka.

szczesliwamama, gucio, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]

Wysłany: 15 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie ciesze na wtorkowa cesarke :D niemoge uwiezyc ,ze juz za 4 dni maly bedzie z nami :)

Alorrene13, Joasia:), Z., dorcia8919, Sista, Katha81, nenette, Rozalia, Zgredek, A1984, sss, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    On tak bardzo się jeszcze nie domaga jedzenia lubi moje piersi sobie pociumkac a tam wiadomo pierwsza zdrowa siara...ale muszę dokarmiac mimo.ze.on nie chce bo ma świszczący płacz ze za mało pije i wzięłam dzisiaj butelkę...to wziął.dwa luki i nie chciał. Cały czas by spał. A do domu wracamy w niedZielę. Co do podlasek to ja w sumie trochę zuzylam przy wodach plodowych teraz leci mu druga paczka.

jej dlugo musicie byc,lacznie ile dni w szpitalu?

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy, ze musisz dokarmiać? Czy musieliście dowieść swoje butelki i mleko do szpitala czy dają w szpitalu po prostu? Lilly fajny brzucholek :) Aghata trzymaj się, pozdrawiamy ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama my po cc wyjdziemy w 5 dobie ( oczywiście jeżeli bedzie wszytko ok )
    Agaty to 2 doba dopiero ( chyba sie nie mylę ? )

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    Ja tam sie ciesze na wtorkowa cesarke :D niemoge uwiezyc ,ze juz za 4 dni maly bedzie z nami :)

i kolejne szczęście będzie na świecie jupiii :)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej GRATULACJE tym ktore juz sie ciesza maluszkami :D
    Dziewczyny siedze od rana i sie zastanawiam jak to jest z ta szyjka macicy w ciazy i wujek google nie umie mi odpowiedziec ;) Wiec tak moja szyjka byla zamknieta zawsze od poczatku na 48mm a od 3 tyg sie skraca po trochu czyli 38mm 36mm i teraz 32mm zgupialam troszku jakie to ma wogole znaczenie i dlaczego sie skraca???
    Ale piekny brzuchol ja u siebie nie widze brzucha nie wiem czemu wszyscy mowia ze niedlugo pekne a ja podziwiam nawet na ulicy brzuszki innych ciezarnych :P

szczesliwamama lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To we wtorek będziemy witały kolejnego mężczyznę :)

szczesliwamama, Sista lubią tę wiadomość

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ