X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cm miało być :)coś mi te zera ostatnio ucina.

zyrcia napaliłam się na ten leżaczek jak szczerbaty na suchary i pękłam i dziś go zamówiłam :)
    dokupiłam też karuzelkę za 80 zł, taką co można podpiąć pod kołyskę dla małego. Łatwo się ją demontuje i przełożyć ją można do wózka, fotelika, spacerówki czy gdzie kto chce. Mam nadzieję że się sprawdzi
    http://www.smyk.com/tiny-love-karuzela-podrozna-przyjaciele-na-lace,p1088288298,zabawki-gry-dla-dzieci-p

zyrcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huhu :D gratulacje :D
    mowie najwazniejsze ze ma opcje calkowicie lezaca jak gondola od wozka i w zasadzie ogladalam go tylko w necie i jak juz dostalam to dziwilam ze on taki duzy :D mysle ze troche nam posluzy bo lozeczko bedzie tylko na noce ;) i fajnie szeleszcza te zabawki :D

No a ja sie biore za wyrabianie cista na picke, ugniatac 20 minut to sie skupie i troche zmecze moze :D

gucio lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista -to się zdziwiła, bo tamtej dziewczynie tłumaczyli, że po ciąży cholestaza mija i wszystko wraca do normy. :(

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene - trzymam kciuki żeby to był po prostu źle pobrany mocz, dziewczyny mają rację, ja też tak miałam ze 2 razy, nauczyłam się robić siku do kubeczka pod prysznicem bezpośrednio po dokładnym umyciu, od tego czasu jest zawsze ok!

Sista - mam nadzieję że pozytywna energia nie opuszcza Ciebie ani Olgi, zajmą się Wami i wszystko będzie ok! Tyle wytrzymałyśmy że końcówka to już ma być pikuś!

BrumBrumek - trzymam kciuki by Twoje marzenie o umyciu okien już wkrótce się zrealizowało ;-)

Inesicia - Ty się kobieto plamą z oleju przejmujesz ;-) Niedługo będziesz miała na kanapie ślady kupy, ulewania, później zapewne marchewkowej ciapki. Oswajaj się ;-)

Gucio - gdyby nie to że mój mąż kręcił nosem nasz Borys byłby Gustawem, piękne imię!

Joasia, Lily - piękny brzusio! Sama seksowne brzuchatki tu mamy!

Aghata - zazdroszczę że masz to już za sobą, trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie i może więcej zdjęć Młodego poprosimy w wolnej chwili ;-)

Kasika wydaje mi się że z krostki nie zrobi się rozstęp, ja miałam ze 2 swędzące koło pępka ale zeszły, u mnie to chyba była kwestia nakładania na brzuch tony kremu i oliwki.

Dorcia jak mi rósł ząb mądrości (rósł i przestał) to pomagały mi lody wodne typu calipso, aż szkoda że mi teraz nic nie rośnie (poza brzuchem i tyłkiem)

Rozalia udanego wyjazdu, pogoda Ci się piękna szykuje!

Lilianka wzruszam się jak Cię czytam ostatnio. Będziesz wspaniałą, mądrą, pozytywną Mamą! Bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!

Trzymam kciuki za wizytujące Mamy!

A ja dziś zaliczyłam laryngologa, mój J mnie zaraził jakimś przeziębieniem, u mnie jest taki problem że ze względu na astmę (którą miałam od roku "uśpioną") wszystko mi od razu schodzi na oskrzela i bardzo szybko na płuca. Całą noc kaszlałam jak gruźlik, po specyficznym charczeniu wiedziałam już że astma wróciła :((( No i się potwierdziło u lekarza, strasznie mi szkoda Borysa mi nim trzącham cały czas jak kaszlę, brzuch się napina, raczej mu się to nie podoba a ja bym chciała żeby jeszcze co najmniej 2 tygodnie posiedział :((( 200 zł poszło na leki, co z tego jeśli większość to jakieś ciążowe specyfiki = równie dobrze mogłabym jeść mentosy... I tak biorę już tonę leków: 1 x Femibion, 2 x 2 Magnez bo skurcze, 3 x 1 No spa bo skurcze, teraz doszły tabletki na katar, spray jakiś na katar, inhalator na astmę, jakieś coś do płukania gardła, paracetamol. Smutno mi że Młodego tym faszeruję ale inaczej bym go wykaszlała w końcu...

dorcia8919, Rozalia, Viola, Sista, gucio, maglic, Joasia:), gosi_a, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki za radę spróbuję i lodów. Wszystko chętnie bo i temperatura poszła w górę, chodzę jakaś ospana i chętnie chwytam się każdej rady.

A dla Ciebie powrotu do zdrówka Kochana! :*

A1984 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Sista -to się zdziwiła, bo tamtej dziewczynie tłumaczyli, że po ciąży cholestaza mija i wszystko wraca do normy. :(

Normalna cholestaza mija po ciazy, ale ja mam chora wątrobę (od przynajmniej kilkunastu lat, ale wiem o tym od pieciu). Ja takie wyniki jak wczoraj miałam rok temu, kiedy w ciazy nie byłam. L4 i odpoczynek od pracy pomógł. Dlatego mam cicha nadzieje, ze jeśli trafie do szpitala, to dokładne badania wyklucza cholestazę. Od rana juz mnie absolutnie nic nie swędzi (moze to moja podświadomość blokuje).

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata myślę że te leki bardziej pomagają niż szkodzą, a Borysowi na pewno nic nie będzie. Głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 13:03

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    To masz bliżej do mnie, ja Gliwice. Gdzie będziesz rodzic?

o prosze :P ja do lekarki swej jezdze do Przyszowic wiec niedaleko Ciebie:P a rodzimy w Pyskowicach,a Ty?

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dzięki, spróbuję z wapnem.

Agatko może być to od kosmetyku, kupiłam Bielende na rozstępy, w tym miejscu co krostki lekkie wyszły, rozstępy zeszły a pojawiły się krostki :-( więcej tego nie używam. A miałam smarować tylko oliwką, co za diabeł mnie podkusił no. Odstawię i zobaczymy plus wapno, jem teraz dużo jabłek, może zjadłam jakieś mega popryskane i uczulonko gotowe.

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Dziś po dwóch dniach męki udałam się do stomatologa, na miejscu okazało się, że zrobił mi się stan zapalny przy ósemce czyli zębie mądrości, po urodzeniu muszę usunąć wszystkie :( Jak narazie ząb nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie :/ Dorcia mi zalecono płukanie roztworem z sody oczyszczonej 1 łyżeczka na pół szkl. przegotowanej wody. Pamiętam jak mi rosły zęby mądrości to za którymś razem musiałam pójść do stomatologa i dostałam antybiotyk.
    Rozalia, może zapytaj się swojej mamy jak Ona to robiła, że tak szybko przebiegały u niej porody, może zdradzi nam jakąś receptę ;) Bardzo zazdroszczę Ci tego baru mlecznego - czy to jest Rusałka ???
    Ja zakupiłam sobie torbę do spakowania rzeczy do szpitala, ale niestety także jest za mała :( Wydaję mi się, że zabiorę ze sobą dwie ;)
    Sista trzymam kciuki za Twoją dietę.
    Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne brzuszki :)
    Muniek- bardzo ładny jest Twój synuś, Agata co z imieniem dla Twojego kawalera???
    Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki!!

Sista, Joasia:), Rozalia, szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy już macie owleczoną pościel u maluszków. Ja kurcze nie i mam taki syf ze kurcze muszę męża zagonić do sprzątania w weekend... Pościel i ubranka poprane poprasowane ale lezą w komodzie...

Ja na obiad mam młode ziemniaczki, mizeria , kalafiorek i jajo sadzone.......

Ania1704 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sista - Kochana! W takim razie mocno trzymam kciuki żeby wątróbka zaczęła współpracować i nie dawała się we znaki :*

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Dziewczyny wy już macie owleczoną pościel u maluszków. Ja kurcze nie i mam taki syf ze kurcze muszę męża zagonić do sprzątania w weekend... Pościel i ubranka poprane poprasowane ale lezą w komodzie...

Ja na obiad mam młode ziemniaczki, mizeria , kalafiorek i jajo sadzone.......
    U mnie materac leży zafoliowany. Prześcieradło założę jak wrócę ze szpitala. Pościeli nie będzie bo nie planuję na lato kołderki. Orgaznizer i falbankę też założę dopiero jak dostanę przesyłkę od mamy czyli pewnie nie wcześniej niż za jakieś 2 tygodnie. Mam nadzieję, że do tego czasu Zosia będzie już z nami.

U mnie dziś dzień walki z plamą. Pozbędę się jej choćbym miała przy tym urodzić ;)

Sista, Z., Joasia:), Rozalia, maglic, sss, nenette, Viola lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja już ją wiele razy o to męczyłam i wychodzi na to że trzeba pracować do samego końca , a następnego dnia na porodówkę :) Ona przeważnie miała 7-8 cm rozwarcia jak już przyjeżdżała do szpitala i nie czuła żadnego strasznego bólu wcześniej. Jak sama mówi woli rodzić niż plombować zęby, życzę Wam takich rozwiązań :) Ten bar to zaścianek :)
    U mnie też wszystko zapakowane, mąż przygotuje lozeczko jak będę w szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:04

Ania1704, Z., Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png

Wysłany: 15 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Hej!!!
    Dziś po dwóch dniach męki udałam się do stomatologa, na miejscu okazało się, że zrobił mi się stan zapalny przy ósemce czyli zębie mądrości, po urodzeniu muszę usunąć wszystkie :( Jak narazie ząb nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie :/ Dorcia mi zalecono płukanie roztworem z sody oczyszczonej 1 łyżeczka na pół szkl. przegotowanej wody. Pamiętam jak mi rosły zęby mądrości to za którymś razem musiałam pójść do stomatologa i dostałam antybiotyk.
    Rozalia, może zapytaj się swojej mamy jak Ona to robiła, że tak szybko przebiegały u niej porody, może zdradzi nam jakąś receptę ;) Bardzo zazdroszczę Ci tego baru mlecznego - czy to jest Rusałka ???
    Ja zakupiłam sobie torbę do spakowania rzeczy do szpitala, ale niestety także jest za mała :( Wydaję mi się, że zabiorę ze sobą dwie ;)
    Sista trzymam kciuki za Twoją dietę.
    Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne brzuszki :)
    Muniek- bardzo ładny jest Twój synuś, Agata co z imieniem dla Twojego kawalera???
    Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki!!

oj znanm ten bol z zebami ... ja przed ciaza musialam usowac chirurgicznie dwie 8mki,z antybiotykiem,opuchnieta chodzilam tydzien,pozniej zaszlam w ciaze,zrobila sie ropa w 8 miesiacu pod okazalo sie martwa 6 ...ale nie usowalam,wyleczyla mi go kanalowo,bolalo... ale powiedziala ze nie przypisze mi antybiotyku ze mam sobie isc do gin jak chce koniecznie.Plokalam szalwia ...zostala mi jedna 8 do usuniecia ale to juz zrobie po ciazy ...chyba:P bo mam dosc swoich zebow :P a majatek jaki na nie poszedl to szkoda mowic :P

Ania1704 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie materac leży zafoliowany. Prześcieradło założę jak wrócę ze szpitala. Pościeli nie będzie bo nie planuję na lato kołderki. Orgaznizer i falbankę też założę dopiero jak dostanę przesyłkę od mamy czyli pewnie nie wcześniej niż za jakieś 2 tygodnie. Mam nadzieję, że do tego czasu Zosia będzie już z nami.

U mnie dziś dzień walki z plamą. Pozbędę się jej choćbym miała przy tym urodzić ;)

ups :P u nas wszystko gotowe do uzycia :P zamiast kolderki mam kocyk minki taki pluszowy genialny w dotyku :)

agawera lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Dzień dobry!

Jejku nie było mnie od wczoraj popołudnia, a tu tyle postów :) Ale idealna lekturka do kawy ;)

Widzę, że mamy nowego Dzidziusia na forum :) Serdecznie gratulacje :) Chłopaki widzę rządzą na maxa :) Ej Kobitki wychodzić :)

Muniek synuś piękny. A wygląda jakby już miał z miesiąc :)

Aghata wracaj do siebie!

Kochane macie jakieś sprawdzone metody na wychodzący ząb mądrości? A aptece powiedziała mi babka, że nawet smarować dziąseł nie można :/ Dała mi tylko paracetamol. A w domu szałwia do przepłukania. A znacie coś jeszcze??

człowiek pójdzie na zakupy ogarnie mieszkanie i ma juz duze zaległości no nic kawka zrobiona serek zajakam i wytam ;)

gdy na poczatku ciąży wychodził mi zab madrosci smarowałam zelem dla nie mowląt ale niewiele pomagał :(

w ciąży palić jak mozna tak narażac maleństo powinna rzucic i nie truć maleństwa teraz ma konsekwęcje swojej gupoty , nigdy tego nie zrozumiem takich kobiet czasem mnie bierze ochota na piwko ale jestem odpowiedzialna za malenstwo wiec nic z tego

Joasia:)czemu az 5 dni w szpitalu ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera u nas takie szpitalne praktyki, że przy porodzie SN wypisują w 3 dobie a po cc w 5. Mój lekarz jest za tym, bo wolą być pewni ze z kobietą i dzieckiem wszytko ok. Acha i w ostatnim dniu ściągają szwy, oczywiście gdy nie ma stanów zapalnych itp. Do domu wychodzi sie tylko z opatrunkiem na ranie. Kontrola po 10 dniach u lekarza prowadzącego ciąże.

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja tez mecze sie z wychodzaca 8 juz raz mialam czyszczone dziasla bo tez zrobil mi sie stan zapalny teraz myje kilka razy dziennie zeby szczegolnie to miejsce az krew leci ale to z zalecenia dentystki i nalkadam patyczkiem dentosept a po porodzie oczywiscie usunac musze.
    Jesli chodzi o kacik dla Julki to juz ubrany mam tylko kocykiem przykryty zeby sie nie kurzylo
    U nas dzisiaj ciag dalszy dluuugiego weekendu a wiec kanapa i odpoczywamy z synkiem bo maz oczywiscie musial/chcial isc do pracy. Zreszta jakies takie delikatne bole podbrzusza i jajnikow odczuwam.
    Na obiadek bitki w sosie suroweczka i ziemniaczkixnw4pc0znf5j74rp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli kręgosłup i już nie wiem co zrobić by było dobrze. Do tego jest mi gorąco jak diabli. Buuuu

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ