Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny2 cm miało być :)coś mi te zera ostatnio ucina.
zyrcia napaliłam się na ten leżaczek jak szczerbaty na suchary i pękłam i dziś go zamówiłam
dokupiłam też karuzelkę za 80 zł, taką co można podpiąć pod kołyskę dla małego. Łatwo się ją demontuje i przełożyć ją można do wózka, fotelika, spacerówki czy gdzie kto chce. Mam nadzieję że się sprawdzi
http://www.smyk.com/tiny-love-karuzela-podrozna-przyjaciele-na-lace,p1088288298,zabawki-gry-dla-dzieci-pzyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhuhu
gratulacje
mowie najwazniejsze ze ma opcje calkowicie lezaca jak gondola od wozka i w zasadzie ogladalam go tylko w necie i jak juz dostalam to dziwilam ze on taki duzymysle ze troche nam posluzy bo lozeczko bedzie tylko na noce
i fajnie szeleszcza te zabawki
No a ja sie biore za wyrabianie cista na picke, ugniatac 20 minut to sie skupie i troche zmecze mozegucio lubi tę wiadomość
-
Alorrene - trzymam kciuki żeby to był po prostu źle pobrany mocz, dziewczyny mają rację, ja też tak miałam ze 2 razy, nauczyłam się robić siku do kubeczka pod prysznicem bezpośrednio po dokładnym umyciu, od tego czasu jest zawsze ok!
Sista - mam nadzieję że pozytywna energia nie opuszcza Ciebie ani Olgi, zajmą się Wami i wszystko będzie ok! Tyle wytrzymałyśmy że końcówka to już ma być pikuś!
BrumBrumek - trzymam kciuki by Twoje marzenie o umyciu okien już wkrótce się zrealizowało
Inesicia - Ty się kobieto plamą z oleju przejmujeszNiedługo będziesz miała na kanapie ślady kupy, ulewania, później zapewne marchewkowej ciapki. Oswajaj się
Gucio - gdyby nie to że mój mąż kręcił nosem nasz Borys byłby Gustawem, piękne imię!
Joasia, Lily - piękny brzusio! Sama seksowne brzuchatki tu mamy!
Aghata - zazdroszczę że masz to już za sobą, trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie i może więcej zdjęć Młodego poprosimy w wolnej chwili
Kasika wydaje mi się że z krostki nie zrobi się rozstęp, ja miałam ze 2 swędzące koło pępka ale zeszły, u mnie to chyba była kwestia nakładania na brzuch tony kremu i oliwki.
Dorcia jak mi rósł ząb mądrości (rósł i przestał) to pomagały mi lody wodne typu calipso, aż szkoda że mi teraz nic nie rośnie (poza brzuchem i tyłkiem)
Rozalia udanego wyjazdu, pogoda Ci się piękna szykuje!
Lilianka wzruszam się jak Cię czytam ostatnio. Będziesz wspaniałą, mądrą, pozytywną Mamą! Bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!
Trzymam kciuki za wizytujące Mamy!
A ja dziś zaliczyłam laryngologa, mój J mnie zaraził jakimś przeziębieniem, u mnie jest taki problem że ze względu na astmę (którą miałam od roku "uśpioną") wszystko mi od razu schodzi na oskrzela i bardzo szybko na płuca. Całą noc kaszlałam jak gruźlik, po specyficznym charczeniu wiedziałam już że astma wróciła(( No i się potwierdziło u lekarza, strasznie mi szkoda Borysa mi nim trzącham cały czas jak kaszlę, brzuch się napina, raczej mu się to nie podoba a ja bym chciała żeby jeszcze co najmniej 2 tygodnie posiedział
(( 200 zł poszło na leki, co z tego jeśli większość to jakieś ciążowe specyfiki = równie dobrze mogłabym jeść mentosy... I tak biorę już tonę leków: 1 x Femibion, 2 x 2 Magnez bo skurcze, 3 x 1 No spa bo skurcze, teraz doszły tabletki na katar, spray jakiś na katar, inhalator na astmę, jakieś coś do płukania gardła, paracetamol. Smutno mi że Młodego tym faszeruję ale inaczej bym go wykaszlała w końcu...
dorcia8919, Rozalia, Viola, Sista, gucio, maglic, Joasia:), gosi_a, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
maglic wrote:Sista -to się zdziwiła, bo tamtej dziewczynie tłumaczyli, że po ciąży cholestaza mija i wszystko wraca do normy.
Normalna cholestaza mija po ciazy, ale ja mam chora wątrobę (od przynajmniej kilkunastu lat, ale wiem o tym od pieciu). Ja takie wyniki jak wczoraj miałam rok temu, kiedy w ciazy nie byłam. L4 i odpoczynek od pracy pomógł. Dlatego mam cicha nadzieje, ze jeśli trafie do szpitala, to dokładne badania wyklucza cholestazę. Od rana juz mnie absolutnie nic nie swędzi (moze to moja podświadomość blokuje). -
Joasiu dzięki, spróbuję z wapnem.
Agatko może być to od kosmetyku, kupiłam Bielende na rozstępy, w tym miejscu co krostki lekkie wyszły, rozstępy zeszły a pojawiły się krostkiwięcej tego nie używam. A miałam smarować tylko oliwką, co za diabeł mnie podkusił no. Odstawię i zobaczymy plus wapno, jem teraz dużo jabłek, może zjadłam jakieś mega popryskane i uczulonko gotowe.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Dziś po dwóch dniach męki udałam się do stomatologa, na miejscu okazało się, że zrobił mi się stan zapalny przy ósemce czyli zębie mądrości, po urodzeniu muszę usunąć wszystkieJak narazie ząb nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie
Dorcia mi zalecono płukanie roztworem z sody oczyszczonej 1 łyżeczka na pół szkl. przegotowanej wody. Pamiętam jak mi rosły zęby mądrości to za którymś razem musiałam pójść do stomatologa i dostałam antybiotyk.
Rozalia, może zapytaj się swojej mamy jak Ona to robiła, że tak szybko przebiegały u niej porody, może zdradzi nam jakąś receptęBardzo zazdroszczę Ci tego baru mlecznego - czy to jest Rusałka ???
Ja zakupiłam sobie torbę do spakowania rzeczy do szpitala, ale niestety także jest za małaWydaję mi się, że zabiorę ze sobą dwie
Sista trzymam kciuki za Twoją dietę.
Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne brzuszki
Muniek- bardzo ładny jest Twój synuś, Agata co z imieniem dla Twojego kawalera???
Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki!!Sista, Joasia:), Rozalia, szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wy już macie owleczoną pościel u maluszków. Ja kurcze nie i mam taki syf ze kurcze muszę męża zagonić do sprzątania w weekend... Pościel i ubranka poprane poprasowane ale lezą w komodzie...
Ja na obiad mam młode ziemniaczki, mizeria , kalafiorek i jajo sadzone.......Ania1704 lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
sss wrote:Dziewczyny wy już macie owleczoną pościel u maluszków. Ja kurcze nie i mam taki syf ze kurcze muszę męża zagonić do sprzątania w weekend... Pościel i ubranka poprane poprasowane ale lezą w komodzie...
Ja na obiad mam młode ziemniaczki, mizeria , kalafiorek i jajo sadzone.......
U mnie dziś dzień walki z plamą. Pozbędę się jej choćbym miała przy tym urodzićSista, Z., Joasia:), Rozalia, maglic, sss, nenette, Viola lubią tę wiadomość
-
Ania ja już ją wiele razy o to męczyłam i wychodzi na to że trzeba pracować do samego końca , a następnego dnia na porodówkę
Ona przeważnie miała 7-8 cm rozwarcia jak już przyjeżdżała do szpitala i nie czuła żadnego strasznego bólu wcześniej. Jak sama mówi woli rodzić niż plombować zęby, życzę Wam takich rozwiązań
Ten bar to zaścianek
U mnie też wszystko zapakowane, mąż przygotuje lozeczko jak będę w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:04
Ania1704, Z., Inesicia lubią tę wiadomość
-
Ania1704 wrote:Hej!!!
Dziś po dwóch dniach męki udałam się do stomatologa, na miejscu okazało się, że zrobił mi się stan zapalny przy ósemce czyli zębie mądrości, po urodzeniu muszę usunąć wszystkieJak narazie ząb nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie
Dorcia mi zalecono płukanie roztworem z sody oczyszczonej 1 łyżeczka na pół szkl. przegotowanej wody. Pamiętam jak mi rosły zęby mądrości to za którymś razem musiałam pójść do stomatologa i dostałam antybiotyk.
Rozalia, może zapytaj się swojej mamy jak Ona to robiła, że tak szybko przebiegały u niej porody, może zdradzi nam jakąś receptęBardzo zazdroszczę Ci tego baru mlecznego - czy to jest Rusałka ???
Ja zakupiłam sobie torbę do spakowania rzeczy do szpitala, ale niestety także jest za małaWydaję mi się, że zabiorę ze sobą dwie
Sista trzymam kciuki za Twoją dietę.
Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne brzuszki
Muniek- bardzo ładny jest Twój synuś, Agata co z imieniem dla Twojego kawalera???
Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki!!
oj znanm ten bol z zebami ... ja przed ciaza musialam usowac chirurgicznie dwie 8mki,z antybiotykiem,opuchnieta chodzilam tydzien,pozniej zaszlam w ciaze,zrobila sie ropa w 8 miesiacu pod okazalo sie martwa 6 ...ale nie usowalam,wyleczyla mi go kanalowo,bolalo... ale powiedziala ze nie przypisze mi antybiotyku ze mam sobie isc do gin jak chce koniecznie.Plokalam szalwia ...zostala mi jedna 8 do usuniecia ale to juz zrobie po ciazy ...chyba:P bo mam dosc swoich zebowa majatek jaki na nie poszedl to szkoda mowic
Ania1704 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Inesicia wrote:U mnie materac leży zafoliowany. Prześcieradło założę jak wrócę ze szpitala. Pościeli nie będzie bo nie planuję na lato kołderki. Orgaznizer i falbankę też założę dopiero jak dostanę przesyłkę od mamy czyli pewnie nie wcześniej niż za jakieś 2 tygodnie. Mam nadzieję, że do tego czasu Zosia będzie już z nami.
U mnie dziś dzień walki z plamą. Pozbędę się jej choćbym miała przy tym urodzić
upsu nas wszystko gotowe do uzycia
zamiast kolderki mam kocyk minki taki pluszowy genialny w dotyku
agawera lubi tę wiadomość
[/url]
-
dorcia8919 wrote:Dzień dobry!
Jejku nie było mnie od wczoraj popołudnia, a tu tyle postówAle idealna lekturka do kawy
Widzę, że mamy nowego Dzidziusia na forumSerdecznie gratulacje
Chłopaki widzę rządzą na maxa
Ej Kobitki wychodzić
Muniek synuś piękny. A wygląda jakby już miał z miesiąc
Aghata wracaj do siebie!
Kochane macie jakieś sprawdzone metody na wychodzący ząb mądrości? A aptece powiedziała mi babka, że nawet smarować dziąseł nie możnaDała mi tylko paracetamol. A w domu szałwia do przepłukania. A znacie coś jeszcze??
człowiek pójdzie na zakupy ogarnie mieszkanie i ma juz duze zaległości no nic kawka zrobiona serek zajakam i wytam
gdy na poczatku ciąży wychodził mi zab madrosci smarowałam zelem dla nie mowląt ale niewiele pomagał
w ciąży palić jak mozna tak narażac maleństo powinna rzucic i nie truć maleństwa teraz ma konsekwęcje swojej gupoty , nigdy tego nie zrozumiem takich kobiet czasem mnie bierze ochota na piwko ale jestem odpowiedzialna za malenstwo wiec nic z tego
Joasia:)czemu az 5 dni w szpitalu ? -
nick nieaktualnyAgawera u nas takie szpitalne praktyki, że przy porodzie SN wypisują w 3 dobie a po cc w 5. Mój lekarz jest za tym, bo wolą być pewni ze z kobietą i dzieckiem wszytko ok. Acha i w ostatnim dniu ściągają szwy, oczywiście gdy nie ma stanów zapalnych itp. Do domu wychodzi sie tylko z opatrunkiem na ranie. Kontrola po 10 dniach u lekarza prowadzącego ciąże.
-
Hej dziewczyny
Ja tez mecze sie z wychodzaca 8 juz raz mialam czyszczone dziasla bo tez zrobil mi sie stan zapalny teraz myje kilka razy dziennie zeby szczegolnie to miejsce az krew leci ale to z zalecenia dentystki i nalkadam patyczkiem dentosept a po porodzie oczywiscie usunac musze.
Jesli chodzi o kacik dla Julki to juz ubrany mam tylko kocykiem przykryty zeby sie nie kurzylo
U nas dzisiaj ciag dalszy dluuugiego weekendu a wiec kanapa i odpoczywamy z synkiem bo maz oczywiscie musial/chcial isc do pracy. Zreszta jakies takie delikatne bole podbrzusza i jajnikow odczuwam.
Na obiadek bitki w sosie suroweczka i ziemniaczki -
nick nieaktualny