X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny poranek:)

A tak prezetujemy sie w 37 tygodniu :)
    b9gf54tgh235_t.jpg
    7wrs71svub46_t.jpg
    Jeżeli któraś wizytuje to kciuki zaciśniete.
    Za szpitalne kciuki podwójne.
    Sista, Alorrene Wam życze poprawy wyników badań.

Wszystkim miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:17

Sista, Rozalia, Inesicia, maglic, Z., Aka81, karolinka85, gucio, sss, EP!C, lilly78, Alorrene13, dorcia8919, Suna, gosi_a, nenette, Lilianka27, Viola, A1984, Ania1704, Aneta87, karolina0522, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady was nadrobić bo jestem tak zmęczona ze nic mi się nie chce...niby dałam małego na noc do noworodków ale te łóżka szpitalne są koszmarne no i rana ciągnie jak cholera. Mały jest taki grzeczny śpi i ciągnie cycorka już z 5 razy zrobił smolke najbardziej podoba mi się jak sir budzi i ogląda świat. Mogę wam doradzić żeby wziąć conajmniej dwie paczki dużych pospasek poporofowych a potem już tak nie leci więc można zastąpić takimi na noc, majtki poporodowe po cc to tak min 4 pary i tychc podkładowe seni 90x60 całą paczkę. U nas w szpitalu niby nie trzeba ubrań dla dziecka ale ubierają w jakąś szmate a na dole pielucha tetrowa zawiniete w stary becik i M ma dzisiaj przywieźć ubrania bo za mało wzięłam. Marzy mi się powrót do domu

Sista, Joasia:), Rozalia, maglic, Z., karolinka85, gucio, sss, EP!C, lilly78, Alorrene13, dorcia8919, szczesliwamama, AMJ, nenette, Viola, Ania1704, Aneta87, Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny wy się znacie na wynikach... Co oznacza duza ilosc leukocytow w moczu? :(
    Miałam to tydzien temu, to może oznaczać zapalenie pęcherza, wzięłam jednorazowo antybiotyk i jest ok- musiałam powtórzyć badanie. Polecam tabletki Furoxin Plus.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka życze szybkiego powrotu do domku. Niech rana przestanie boleć.
    Co dzień bedzie lepiej :)
    Pamiętaj o całusach od forumowych cioć w małe stópki synusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:52

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dziękuję za odpowiedzi. W poniedziałek może powtórzę badanie moczu.
    Wyniki wyszły takie dokładnie :

Leukocyty
    151,6 /ul
    norma: 0,0 - 20,0
    Leukocyty (w polu widz.)
    27 wpw
    Norma: 0 - 5

Czyli dużo ponad normę, nic mnie nie piecze, ostatnio częściej oddaję mocz, ale też nie znowu tak często, myślałam że to dlatego, że Młody jest niżej. Natomiast może mam jakąś infekcję intymną, ciągle tak mi się wydaje, zaleczam to jakimś żelem intymnym, raz jest lepiej, raz gorzej. Mogłam też źle pobrać mocz, bo poleciało właśnie coś jeszcze ;) generalnie i tak wizyta u gina we wtorek. Dziś znowu jedziemy na działkę i to niedługo, obym tylko tam dobrze się czuła. Wracam w niedzielę i już nigdzie nie jeżdżę do porodu. Jak wrócę to pewnie będą mnie czekać kolejne super wieści o nowych naszych bobaskach. Muniek słodziak ten Twój Samuel, i Agaty też oczywiście :D i Magdy :P Dobra zmykam, trzymajcie się , buzia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:23

Rozalia, Sista, Z., maglic, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata pocieszyłabyś jakoś kobietki przed cc, bo Twoje opisy mnie przerażają ;) Wytrzymasz te kilka dni, teraz to już z górki :)
    Maglic rusz dupsko i idź z piesem, bo Ci narobi na dywan ;) Pomyśl jak Ty się czujesz kiedy musisz siuśki trzymać, miej litość ;)

Sista, Z., maglic, Aka81, Viola lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Dziękuję za odpowiedzi. W poniedziałek może powtórzę badanie moczu.
    Wyniki wyszły takie dokładnie :

Leukocyty
    151,6 /ul
    norma: 0,0 - 20,0
    Leukocyty (w polu widz.)
    27 wpw
    Norma: 0 - 5

Czyli dużo ponad normę, nic mnie nie piecze, ostatnio częściej oddaję mocz, ale też nie znowu tak często, myślałam że to dlatego, że Młody jest niżej. Natomiast może mam jakąś infekcję intymną, ciągle tak mi się wydaje, zaleczam to jakimś żelem intymnym, raz jest lepiej, raz gorzej. Mogłam też źle pobrać mocz, bo poleciało właśnie coś jeszcze ;) generalnie i tak wizyta u gina we wtorek. Dziś znowu jedziemy na działkę i to niedługo, obym tylko tam dobrze się czuła. Wracam w niedzielę i już nigdzie nie jeżdżę do porodu. Jak wrócę to pewnie będą mnie czekać kolejne super wieści o nowych naszych bobaskach. Muniek słodziak ten Twój Samuel, i Agaty też oczywiście :D i Magdy :P Dobra zmykam, trzymajcie się , buzia :*
    Alorrene u mnie było tak samo: gin mi powiedział że mam zapalenie pęcherza,a ja mu na to że to nie mozliwe, bo przecież to zawsze boli i piecze a dzisiaj nic. On mówi że tak bywa w ciąży, że się bólu nie czuje, ja też wtedy częsciej sikałam i myślałam że to przez to, że mała na pęcherz napiera. Ważne, żebyś sprawdziła czy masz tez w moczu wyższy poziom bakterii.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko trzymam kciuki aby szybko ból po cc minął.

Karolinka kciuki zaciśniete za wizytę!

Dziewczyny a mi nad pępkiem wyskoczyły jakieś krosty :-( , macie pomysł co to może być? Nie swędzi mnie to, pępka już mało co widzę i mąż rano zauważył że mam te krosty. Chyba że to rozstępy się robią i z tych krostek zaraz pajączki się zrobią?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce taki szybki poród musze chyba pogadać z Zośką zeby użyła mamie ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ullalala - 122 :D nie jest źle, mniej o 3 i bym się w normie zmieściła :D

Kasiu - ja niestety nie pomogę, mi zrobiły się od razu 3 paski jak u tygrysa :(

Rozalia, Z., gosi_a lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jejku nie było mnie od wczoraj popołudnia, a tu tyle postów :) Ale idealna lekturka do kawy ;)

Widzę, że mamy nowego Dzidziusia na forum :) Serdecznie gratulacje :) Chłopaki widzę rządzą na maxa :) Ej Kobitki wychodzić :)

Muniek synuś piękny. A wygląda jakby już miał z miesiąc :)

Aghata wracaj do siebie!

Kochane macie jakieś sprawdzone metody na wychodzący ząb mądrości? A aptece powiedziała mi babka, że nawet smarować dziąseł nie można :/ Dała mi tylko paracetamol. A w domu szałwia do przepłukania. A znacie coś jeszcze??

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia na bolace dziasla mozna uzywac zel - masc solcoseryl albo elugel..ja stosowalam ten drugi bo mialam w domu..a jak bylam u dentysty z dziaslami to smarowala mi solcoserylem..
    Plukac mozna szalwia albo septosanem..

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam !

ja dziś wizytuje na 13,20- prosze o kciuki :)

będzie też GBS. Mam nadzieje, że wynik będzie ok .

karolina0522, Rozalia, sss, Alorrene13, Inesicia, Z., Joasia:), karolinka85, maglic, Lilianka27, nenette, Viola, A1984, agawera lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dorcia na bolace dziasla mozna uzywac zel - masc solcoseryl albo elugel..ja stosowalam ten drugi bo mialam w domu..a jak bylam u dentysty z dziaslami to smarowala mi solcoserylem..
    Plukac mozna szalwia albo septosanem..

A widzisz a mnie w aptece powiedziała, że nic nie wolno. A to jest bez recepty?

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    Ja po usg z mała ok.waga ok. 2600
    Pani dok. Stwierdziła że przy moich wymiarach dojdzie do ok.3200 to dość dużo jak stwierdziła, choć wątpię bo moja 1wsza córcia ważyła w 41 tyg.2900 ;-)
    Co do cc. To ma być nie wcześniej niż ok. tyg.od tp.czyli ok10.06 ale jeszcze mam się zgłosić.po 1.06, to ustalą, czyli nie spieszą się,.chyba,.że by samo się zaczęło....mam czekać.więc też nie znam.dnia ani godziny..... =-O
    Pozdrawiam , wieczorem was nadrobię

dorcia8919, Rozalia, Sista, Alorrene13, Inesicia, Z., Joasia:), karolinka85, szczesliwamama, Aka81, gucio, Lilianka27, nenette, Viola, A1984, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeniosłam usg ze środy na dziś. Co prawda do gorszego lekarza ale wyjeżdżamy na weekend i chcę jechać spokojnie z myślą że z młodym wszystko dobrze :) Ostatnie usg miałam prawie miesiąc temu wiec warto go chyba podejrzeć. Proszę o kciuki o 19:45 :)

dorcia8919, Z., Joasia:), karolinka85, szczesliwamama, Inesicia, maglic, Alorrene13, Lilianka27, nenette, Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia kciuki zaciśnięte! :) daleko wyjeżdżacie? Taka moja ciekawość :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:44

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia do mojego domu rodzinnego pod Olsztyn na komunię brata :) Jakies 230 km więc nie tak daleko.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisze tego ze boli po to żeby straszyć ból przestanie boleć a takiego skarga będziecie mieć na resztę życia :) leży ze.mna dziewczyna która e ciąży paliła a teraz jej dziecko co prawda urodziło się mając 10 pkt ale walczy z zapaleniem płuc i jeszcze lekarka ja dobila bo powiedziała ze to początek sepsy..niby to przez bakterie z dróg rodnych Aaale...nie chce tutaj gdybac. Szkoda mi jej bo ja leze obok z małym gadam do niego, daje cycorka on tak słodko sapnie czasem a ona nawet nie może swojej córeczki przytulić

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki żeby Jej córeczka jak najszybciej wyzdrowiała. Nasze kciuki zawsze pomagają i oby pomogły tej malutkiej.

Viola lubi tę wiadomość

‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ