Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien Dobry
Swieci piękne słońce, wiec zapowiada sie cudny dzień. Mam na dziś tyle planów, ze chciałabym zrealizować chociaż kilkaTymczasem leze na kanapie i oglądam tv. Mam plan na zakup truskawek i zrobienie dżemu, miałabym akurat na czas połogu, bo taki dżemik na zelfixie chyba mozna jak sie karmi? Muszę tez zejść do piwnicy, bo mam tam na pewno jakies kompoty z poprzednich sezonów.
Za szpitalne Brzuchatki trzymam kciuki !!!
Zaczynam sie martwić o Suzane i Szczesliwamame - Kochane dajcie znać co u Was.
Miłego dnia Dziewczynki !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:11
Z., Rozalia, maglic, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witam laseczki....
Ja dopiero po sniadaniu. Noc spoko. Tylko to cisnienie mnie wnerwia na prawej rece za duze a na lewej ksiazkowe wr...... Te elektroniczne cisnieniomierze sa beznadziejne w szpitalu mi wychodzolo ksiazkowe a tak samo lykalam leki....
Cos mnie muli maly siedzi na zoladku.
Madziu podziwiam cie , masz tyle w sobie spokoju i wiary .... Trzymam kciuki za Dominisia.
U mnie brzydko , mokro .. Jeszcze mieszkam w starym domu i niestety mury mojego salonu ciagna wode, jak jest wilghotno to tez mi wychodza plamy mokre....co wysusze to znowu naszczescie plesn nie wychodzi ....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyCześć kobietki
Witamy sie w 38 tygodniuZa 10 dni będę tulić córcię
U nas nocka fatalna. Nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji. Do zestawu ciążowych dolegliwości doszedł ból kości ogonowej.
Plany na dziś, bez wygórowanych ambicjina 11 testy Kuby, potem obiadek i lekkie ogarnięcie mieszkania. W zależności od samopoczucia poprasuję, bo już trochę sie nazbierało.
Kochane szpitalne kobietki trzymam kciuki za Was, Wasze maluchy.
Agata skąd te zapalenie oskrzeli u Ciebie? Może zaraziłaś sie w szpitalu ?
Za wizytujące również kciuki zaciśniete.
Już nie wiele nam zostałoDamy rade
sss, Z., gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej Brzuchatki i Mamusie
My witamy się dalej w dwupaku i chyba nic nie zapowiada szybkiego rozwiązania także dziewczyny trochę się ociągamy w porównaniu z majówkamiAlbo te nasze dzieci takie układne i czekają na swój termin
U mnie póki co relaks z kawką, później pewnie też jakieś lekkie ogarnięcie mieszkania, obiad a w między czasie chyba będę musiała gdzieś wcisnąć w grafik czas na leżenie z nogami do góry bo mam od wczoraj spuchnięte stopy
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i niezmiennie za wszystkie które kciuków potrzebują:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:57
Joasia:), Rozalia, Nieukowa, maglic, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Czesc dziewczyny, ktg super a oni i tak mnie chcs trzymac do poniedzialku (
) na co sie nie zgodzilam i czekam na wypis ns zadanie
w domu tez mige lezec i jesc tylko magnez..no bez jaj, no ale kase maja za to ze trzymaja "na obserwacji"..
Rozalia lubi tę wiadomość
-
HEj WAm
miłego dniajakoś mi sie dziś nic nie chce
mamusie w szpitalach - trzymajcie sie zdrowo !
mamusie , które tulą dzidzie - super laktacji i samych uśmiechów i radości z macierzyństwa
mamusie w ciążach donoszonych - koniec tego dobrego - rodzić !!!!!!!
mamusie , które muszą czekać jeszcze - niech nam ten czas leci szybciejZ., Joasia:), Rozalia, maglic, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Madziu oby oby, bo dość mam już problemow w ciąży. A jak tam Majeczka się czuje?
już pewnie mała pannica z niej
A dziekujeMaja zdrowa,jak na razie nie choruje,ma juz 8 zabkow i wazy ponad 9 kg
caly czas karmie ja piersia. Przewaznie gotuje dla niej obiadki i chetnie je ale zdarzy sie ze dostanie tez sloiczek bobvity albo gerbera. Jeszcze nie raczkuje ani tez nie wstaje. Lekarka powiedziala ze do roku ma czas. Za to siada sama z pozycji lezacej,wlacza sobie muzyke i tanczy
smiesznie to wyglada albo jedziemy na ulicy a ona we wozku sie buja na boki
Najbardziej interesuja ja kable,laczki,wtyczki,plyty cd-czyli to co zakazane.
Wszedzie sie doturla albo dopelza-z pokoju do kuchni,potem spowrotem,potem z pokoju do innego pokoju
Nocki srednio przespanenieraz dam jej mm na noc ale i tak sie budzi.Mysle ze to nie glod tylko chec przytulenia sie. No ale nie jest tak zle
Ciesze sie ze u Ciebie juz koncowka i niedlugo zobaczysz i przytulisz swoja coreczkeBuziaki
-
nick nieaktualnyWitajcie w ten słoneczny dzień
Ja na 12- tą mam wizytę u stomatologa, połączę to ze spacerem bo pogoda idealnaNa szczęsie nie muszę dziś gotować obiadu bo zostało mi od wczoraj, nie mam jakiś specjalnych planów na dziś i nawet dobrze, bo nie bardzo mam siłę i chęci na robienie czego kolwiek
może jak wrócę to przesadzę kwiaty na balokonie.
Moje noce w miarę ok, trochę mi ciężko wstawać kilka razy do łazienki, mam lekkie bóle krzyża ale do przeżycia.
Gosia dziękuję za e-mail z książką
Za wszystkie brzuchatki i mamusie w szpitalach trzymam kciuki abyście jak najszybciej wróciły do domów ze swoimi maleństwami, Agawera za Ciebie również
W dalszym ciągu czekamy na info z porodówek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:09
Rozalia, maglic, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej ...
Rozcięłam sobie dziś kciuka krojąc chleb i tak już mnie to zniechęciło do wszystkiego !Nie chce mi się zwyczajnie iść do sklepu ani na spacer więc ... Zostanę w domu, posprzątam sobie mieszkanie, bo jutro mam gościówki na baby shower, a jak Mężul wróci z pracy to poproszę go o zakupy lub pojadę z nim ooo ! Tymbardziej, że niewiadomo co z tą pogodą. Jest chłodno, ale na szczęście wyszło dziś Słońce, to już mały sukces, oby jutro było cieplej bo chciałyśmy z dziewczynami posiedzieć na dworze.
Apropos nosidełek nie chcę wydawać 400-500 zł a wiem, że mąż nie będzie chciał używanego więc ... znalazłam coś takiego:
http://www.womar.com.pl/section1.php?page=produkty&zm2=nosidelkaeco
Tańsze (199zł) i ergonomiczne. Nieukowa co sądzisz? W zasadzie to można stosować od 4-5 miesiąca, więc może sobie jeszcze później kupię
Agata no widzisz to telewizja się przydaa tak serio, współczuję, że musisz być w szpitalu do poniedziałku, z drugiej strony poznasz tą placówkę i będziesz wiedziała, gdzie Ty właściwie urodzisz
Zdrówka życzę kochana :*
Miłego Dnia Mamusie ! Czekamy na wieści o nowych Noworodasach
Scintilla, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
No własnie co się dzieje z dziewczynami na porodówkach? Każda z nas miała mieć parę albo trójkąt
A wychodzi na to że nikt nie ma kontaktu do dziewczyn...
Sista truskawki do silny alergen więc w trakcie karmienia trzeba z nimi ostrożnie. Nie wiem tylko jak to się ma do dżemu, zapytałabym położnąJa generalnie mam uczulenie i jak tylko zjem, to skóra robi mi sie sucha i swędzi, no ale czasami sobie pozwalam.
A ja Wam życzę lekkich porodów ale niech dzieciaki jeszcze siedzą w brzuszkach, po co je tak szybko wyganiać. Tam im jest najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:34
-
Rozalia, ja bym wolała wcześniej żeby wyszedł bo jak dotrwam do terminu albo przenoszę to mam wskazanie do CC, którego się boję bo dzieć będzie za duży dla mnie na próbę porodu SN.
Ale będzie co ma byćNajważniejsze aby zdrowy się urodził więc jakoś te CC najwyżej będę musiała przeżyć choć jeśli miałabym wybierać to wolałabym aby się zaczęło wcześniej
Widziałam lajka Suzanny więc może zaraz się dowiemy co u niejDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Z. aaaa
Jakby nie było to życzę żeby poszło gładko
Alorenne ja się boję ogólnie, ale jak to położne wczoraj mi mówiły - tak już jest od wieków że ciąża kończy się porodem i co by się nie działo da pani radęGeneralnie super się z nimi gadało i mocno mnie uspokoiły. Kazały się nastawić że boli, ale bywają gorsze rzeczy a tu rodzi się nowe życie
Z., Ania1704, Alorrene13, Nieukowa, maglic, gosi_a, Scintilla, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość
-
Allorene ja mam chuste z womaru. Niby ok, ale wprowadzaja w blad, bo pisza ze skosno-krzyzowa a to jeat inny rodzaj splotu diagonalnego i chusta jest kolorowa tylko z 1 strony. Podobno nie umniejsza to jej nosnosci, ale na pewno estetyce tak. I jakby sztywniejsza jest niz natibaby mojej kumpeli (ale moze to kwestia zlamania).
Nosidlo eco wyglada fajnie, jak masz mozliwosc obejrzec to zobacz czy nie jest sztywne- dla malych niemowlat musi byc miekkie i umozliwic zaokraglenie pleckow w litere c.
Uff. No porod SN to wyzwanie bedzie...U mnie krocze rozciagniete na 9,2cm. Nie wiem jak mozna dojsc do 10cm, ja zaczynam wymiekac i kazdy mm jest walkamoze mi se uda do 9,5 ale teraz ewidentnie zaczynam sie zastanawiac, jak w ogole te dzieciaki wychodza przy SN... Przynajmniej wiadomo, dlaczego porod boli. Wbijanie na pal to chyba calkiem dobra analogia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:50
Alorrene13, Rozalia, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Witam, nadrabiałam wpisy z ostatnich paru dni kiedy mnie nie było
oczywiscie jak to na telefonie polubiłam chyba milion rzeczy , których wcale nie mialam zamiaru polubić więc z góry przepraszam jesli polubiłam cos co bylo nie na miejscu
Nie urodziłam ,nie rodzę chociaż bardzo bym chciała bo od wczoraj czuje sie tragicznie , kłucie w pochwie przy kazdym ruchu małej jest tak przeszywające że az łzy do oczu mi się cisną, po za tym mój brzuch wygląda jak przejscie dla pieszych a pępek boli jak cholera + blizna po kolczyku w pępku spuchła wybrzuszyła się i nie daje spokoju . Młoda ruchliwa ale jak widac niezdecydowana na wyjscie. Od wczoraj piję herbate z lisci malin i próbuje namówić mojego T na jakieś małe wypedzanie młodej ale po tym wszystkim on ma stresa i nie chce.
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny!!
Kasika mnie tez lekarze mówili że młoda nisko i że zaraz pewnie urodze + rozwarcie na 4 cm + czop odszedł a porodu nie widać i nie słychac.
wszystkim które chcą rodzić życze rozpoczecia akcji + sobie najbardziejNo i oczywiście cały czas powtarzam : NUDZI MI SIĘ I WSZYSTKO GOTOWE !!!
Z., Alorrene13, Ania1704, Rozalia, Sista, maglic, Nieukowa, gosi_a, Scintilla, Aka81, sss, Joasia:), Inesicia, gucio, Marcia86, Katha81, Viola, Finezja lubią tę wiadomość
-
Mój M. nosi teraz telefon cały czas przy tyłku
Nawet jak ma jakieś konferencje to powiedział, że mam dzwonić i się dobijać i pisać
Ostatnią wizytę mam 1.06 czyli 3 dni przed terminem... i jeśli do tego czasu nie zacznie się samo to gin powiedział, że rozwiązujemy ciąże przez CC bo nie ma co ryzykować. Dlatego gdzieś tam w głowie mam nadzieję, że do tej wizyty nie dotrwam
Kubula mi wpycha nogi w prawe żebro i się rozciąga. Biedny już praktycznie miejsca nie ma na wygibasySuzanna22, Ania1704, Rozalia, maglic, Scintilla lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witam się i ja - wstałam po 9 ej czyli znowu zapałam na pomiar glukozy ;(
Wizytowałam się wczoraj, ale było opóźnienie jak zwyklei dotarłam do domku ok 22.
Dominik to super gość i niedługo będzie w domku :)Wiesz kochana mam koleżankę z ovu, która też urodziła w 29 tc i ten mistrzu ma już rok, a terroryzm ma pewnie na 1,5 roku mały cwaniaczek robaczek
Wczoraj lekarz się miło zdziwił, że widz mnie w komplecie
Plan działania: 37 tc zdejmowany szew, a od 35 tc ktg - tylko czy dotrwam ?
Szyjka zamknięta na ok 1,9 mm czyli szew trzyma, mała waży 2400 g, a ja schudłam 2 kg
Agata, nie spotkamy się na oddziale
Teoretycznie wiedziałam, że szyjka się skróciwalczę z zatwardzeniem, wczoraj po wizycie chciałam kupić czopki glicerynowe, które "wyjadłam" na ostatnią nocną środowo-czartkową akcję.
Wiem, że przy szwie nie można się napinać, ale "twardziel" przybrał nieanatomiczny kształt, że nie szło inaczej
Już wyjaśniam dlaczego tak szczegółowo opisuję swoje ostatnie poczynania - wczoraj nie udało mi się kupić czopków i już miałam strach w oczach, że się będę męczyć.
W domu przypomniałam sobie, że mam ciekłą parafinę, którą się podaje doustnie na ten sam problem. I gnam do męża - jak można na górze go i na "dół" tyż można.
Strach w jego oczach nieoceniony: " nie chcę, bo Cię popsuję..."
Moja ulga w cierpieniu była ważniejsza, pięknie przespałam noc i 0 napinania w kibelku, które może spowodować skracanie szyjki.
Pomysł miałam gienijalny - jestem z siebie dumna
Nieukowa, Scintilla, sss, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
MIKOLAY, SUZANNA- polubiłam nie za dolegliwości, tylko ze to że jesteście i że wizyty udane
Zauważyłam, że coś dawno brzuszków nie było.
TO ja zapodam swój z okazji końca 37 tygodnia ciążyDziś na sportowo bo zaraz wybijam do lasku z kumpelą na spacer
Z., Rozalia, zapah_ciszy, gosi_a, Scintilla, Aka81, lilly78, sss, Joasia:), nenette, Aneta87, maglic, Inesicia, Alorrene13, Katha81, Finezja lubią tę wiadomość