X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Z. masz jakieś wskazania do CC, że lekarz tak powiedział ?

Waga dziecka do moich gabarytów i ta promicośtam główki, że za duża, któraś tu też o tym pisała ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki:) wybaczcie ze dopiero teraz ale nie mialam internetu w szpitalu. Meludje sie ze nasz synek przyszedl na swiat w srode 20maja planowane CC .Wazyl 3440 i 55 cm wzrostu. Jest przeslodki i caly czas spi. Powiwm o CC tylko tyle i moim zdaniem ze jest to najlepsza z mozliwych metod porodu dla mnie. Juz dzis zdecydowlabym sie na kolejne dziecko i kolejna cesarke. Zadnego bolu w trakcie , po tez... Raczej dyskomforr. Ale nie bol. Rodzilam 6lat temu naturalnie i teraz CC . I zostaje " fannka cc";) nie bojcie sie dziewczyny strach ma wielkie oczy. Juz dzien po operacji chodzimy z dziewczynami na spacery po korytarzu ;)

Z., Rozalia, zapah_ciszy, nadine24, gosi_a, Nieukowa, Scintilla, MIKOLAY, angel-84, Aka81, CaneCorso, lilly78, Sista, XxMoniaXx, EP!C, sss, Joasia:), nenette, Aneta87, maglic, Inesicia, karolina0522, Marcia86, zyrcia, Alorrene13, Katha81, Viola, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama, gratulacje! Super, że wszystko dobrze :)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wielkie gratulacje! I jak fajnie że synek z tych śpiących ;) No w końcu się doczekałam pozytywnej opinii o cc, dziękuję bo to mi pomaga opanować lęki :)

szczesliwamama, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to świeci pięknie słoneczko, jest chyba z 18st więc elegancko :)
    Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia z SR i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że to już koniec... Za to babki powiedziały, że jak będzie jakiś problem, wątpliwość to walić do nich jak w dym :) Z jedną to ja bym się chciała spotkać na porodówce ;)

Porodu nie boję się kompletnie, będzie bolało i wiem to ale ja to przetrwam. Zacisnę tyłek i urodzę :) Czasami myślę- wow to już za miesiąc a czasami- ee mam jeszcze tyyyyyle czasu :) Chociaż ja coś czuję, że mała mi się wcześniej wypchnie na świat i nie dociągniemy do 40 tc. Tymczasem dotrwajmy do 37 i ja będę szczęśliwa :)

Ponieważ mam mnóstwo energii idę na basen :) Krążenie też mam do kitu, kostki sine więc chyba trzeba częściej leżeć z girami w górze.

Miłego dnia :)
    Paniom donoszonym życzę porodu, a Paniom niedonoszonym cierpliwości :)

Rozalia, Z., Nieukowa, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwamama podwójnie!! Gratulacje :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja jadę szukać maty osłonowej na balkon, bo mamy szklane szyby i niestety irytuje mnie że sąsiedzi wszystko widzą z każdej strony :) Miłego dnia brzuchatki :)

Rzeczywiście dawno nie było brzuszków, więc to my :)

243hl3o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:36

gosi_a, Z., szczesliwamama, Nieukowa, Scintilla, Joasia:), Aneta87, maglic, Marcia86, Alorrene13, Ania1704, elukkkcha245, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwamama gratulacje! :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    szczesliwamama wielkie gratulacje! I jak fajnie że synek z tych śpiących ;) No w końcu się doczekałam pozytywnej opinii o cc, dziękuję bo to mi pomaga opanować lęki :)
    Nie lekaj sie nie ma czego ;) mam tu kilka dziewczyn po cc i kazda zadowolona. Zadnych boli glowy, mlodsci etc. Chociaz nogi mi sie trzesly bezposrednio przed operacja zanim wbil mi znieczulenie. Ale jak juz wbil pelen relax , gadalismy cala operacje o debacie prezydenckiej ;) smialismy sie i wogole. Na poczatku troche spadlo mi tentno i zaczelam wymiotowac juz lezac ale podal mi odrazu lek dozylnie ktory mi pomogl i gadalismy razem znow. Z 7osob na sali ;) maz byl za sciana wszystko widzial, po operacji kroplowki i siedzial ze mna do wieczora. Malutkiego niestety nie zobaczylam odrazu bo byl zalany wodami musieli go oczyscic i w inkubatorze lezal do wieczora ale juz wieczor go dostalam;) naprawde jestem super zadowolona w niedziele juz do domu idziemy. Zycze kazdej z was tak " przyjemnego porodu" bo wszystko zaczyna siw w glowie;))))

Rozalia, Sista, sss, Joasia:), Aneta87, nenette lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dobra ja jadę szukać maty osłonowej na balkon, bo mamy szklane szyby i niestety irytuje mnie że sąsiedzi wszystko widzą z każdej strony :) Miłego dnia brzuchatki :)
    Genialne sa i tanie na allegro my zanim pojechalismy rodzic zamawialismy na balkon bo w sklepach typu obi drogie i bez szalu...

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama moje najszczersze gratulacje!!!!! Życzę Tobie i synkowi (jak ma na imię?) samych wspaniałych chwil! Pozdrówki

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27y33pc.jpg

Hej.. Urodzila ktoras?
    Szczesliwa mama gratuluje ;)

Moze ktoras napisac w skrocie? Bo z tym zasiegiem nie nadrobie :( ale zaczne teraz na biezaco..

MIKOLAY, XxMoniaXx, lilly78, Scintilla, Nieukowa, angel-84, Z., sss, Joasia:), zapah_ciszy, Aneta87, maglic, nenette, Inesicia, Truskaweczka250, Suzanna22, Marcia86, zyrcia, Alorrene13, Katha81, Aka81, Viola, gosi_a, Ania1704, patrycja_24, elukkkcha245, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:03

szczesliwamama, maglic lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek.:)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama - Ogromne Gratulacje - teraz to dopiero Twój nick nabiera podwójnej mocy :)

Karolinka - synek jest uroczy ... obyście szybko wyszli do domu - a jak po clexane - zauważyłaś jakieś większe ubytki krwi ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama gratuluje i ciesze sie ze tak pozytywnie znioslac cc...

Karolinka slodziak taki do schrupania...
    Zycze wam laktacji i spokoju...........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Szczesliwamama - Ogromne Gratulacje - teraz to dopiero Twój nick nabiera podwójnej mocy :)

Karolinka - synek jest uroczy ... obyście szybko wyszli do domu - a jak po clexane - zauważyłaś jakieś większe ubytki krwi ?
    Krwi niema az tak duzo..ale bol nie do wytrzymania.. A to dziwne..bo kazdy juz sie czuje dobrze a ja nawet usiasc niemoge na lozko a co mowic polozyc sie spac..wczoraj praktycznie wylam z bolu jak mnie skurcze dopadly.. :( moze mnie zle zszyli? Niewiem sama.. :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwamamo mega gratulacje :) czekamy na fotkę synusia :)
    Super, że cc prawie bezbolesne... budujące wieści :)

A oto i nasz brzusio w 38 tygodniu :)
    hef0m0d13r1q_t.jpg

Karolina Szymek przesłodki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:21

Scintilla, lilly78, Aneta87, maglic, zapah_ciszy, nenette, angel-84, Suzanna22, Z., sss, Alorrene13, Katha81, Aka81, Nieukowa, .aś., gosi_a, Ania1704, szczesliwamama, elukkkcha245, Finezja lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Krwi niema az tak duzo..ale bol nie do wytrzymania.. A to dziwne..bo kazdy juz sie czuje dobrze a ja nawet usiasc niemoge na lozko a co mowic polozyc sie spac..wczoraj praktycznie wylam z bolu jak mnie skurcze dopadly.. :( moze mnie zle zszyli? Niewiem sama.. :(

Współczuje :( ... ale mam nadzieję, że widok synka wynagradza Ci chociaż trochę ten dyskomfort.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ