Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczęśliwamama gratulacje!!! Fajnie, że się w końcu odezwałaś.
Ja dzisiaj m&m. Myślałam, że to ostatni raz, ale patrzę, że dostanę jeszcze w 38 tyg. skierowanie. Nie łudzę się już, że urodzę wcześniej.
Dziewczyny mam pytanie. Jak to jest. Jeśli na ostatnim usg dziecko ważyło koło 3200 (35+1) to znaczy, że za miesiąc może ważyć ponad 4. Kolejne usg będę miała dopiero w szpitalu przy akcji porodowej? Jeśli się okaże, że waga jest wskazaniem do cc to mnie znieczulą w całości czy od pasa w dół? Czy może dostanę od lekarza skierowanie na konsultację do szpitala? 3 czerwca mam ostatnią wizytę, a potem to już mogę się bujać...szczesliwamama lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Aś ja też się zastanawiam jak to będzie z tą wagą i wskazaniem do CC, ale właściwie sama nie wiem. Jednak opcja, że zaproponują wcześniej po USG i będziesz znała termin CC, a druga to taka, że jak przyjedziesz ze skurczami to zrobią USG i jak będzie wskazanie to cięcie... nie mam pojęcia która opcja jest bardziej realna, sama spróbuję się dowiedziec ale to w przyszłym tygodniu.
-
Alorrene, to daj znać jak się czegoś dowiesz. Ja już teoretycznie nie będę miała usg przed porodem. Chyba, że sobie pójdę za 90zł prywatnie zrobię, ale trochę szkoda mi kasy szczerze mówiąc. Generalnie panicznie się boję znieczulenia ogólnego, dlatego się zastanawiam co ewentualnie robią w takich sytuacjach.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Alorrene, to daj znać jak się czegoś dowiesz. Ja już teoretycznie nie będę miała usg przed porodem. Chyba, że sobie pójdę za 90zł prywatnie zrobię, ale trochę szkoda mi kasy szczerze mówiąc. Generalnie panicznie się boję znieczulenia ogólnego, dlatego się zastanawiam co ewentualnie robią w takich sytuacjach.
Ja mialam ogolne i nie ma sie czego bac. Tylko potem szczena i gardlo boli od rurki
[/url]
-
aghata wrote:Czy podczas karmienia mige jesc brokuly?
Brokuły są wzdymające więc Antoś mógłby to źle znieść. No i Ty jesteś po operacji więc też odradza się potraw wzdymających przez pewien czas.
Może tego brokułka przełóż jeszcze na za jakiś czas?
EDIT: Chociaż wiadomo, są dwie szkoły, jedna mówi, że można jeść wszystko i nie wpływa to na dziecko, a inna zaleca ostrożność
Ja w każdym razie bym się chwilowo jeszcze wstrzymałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:44
gucio lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
aghata, a czemu miałaś ogólne?Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
No i namówiłyście mnie na ujęcie z dołu
( JOASIA - OPATENTUJ TO
!)
... potwierdzam - efekt "push up" - i niech nam teraz nasze dzieci spróbują powiedzieć, że miały tam "mało miejsca"
http://wrzucaj.net/images/2015/05/22/WIN20150522143842_2.jpgZ., .aś., Marcia86, Nieukowa, Suzanna22, lilly78, Alorrene13, zapah_ciszy, Ania1704, sss, gosi_a, Sista, CaneCorso, Aka81, Rozalia, Joasia:), maglic, karolinka85, Aneta87, elukkkcha245, Katha81, nenette, Finezja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście kochane,zawsze można liczyć na słowa pocieszenia. Wiele to dla mnie znaczy. Dziś lekarz nas poinformował że mały za wolno przybiera więc jutro go nie wypuszcza. Codziennie będą nas informować jak wygląda sytuacja.
Nie będę już tego komentować bo brak mi słów.
Madziu ty jesteś dla mnie bohaterką!! Podziwiam że masz tyle siły,ja tego nie ogarniam niestety tak dzielnie jak ty. Dominik może być dumny z takiej mamy,a ty że masz tak dzielnego syneczka.
Szczęśliwamama gratuluję,wszystkiego dobrego.
Orchidea mam laktator na recepte,nie musiałam kupować.Sista, Alorrene13, Rozalia, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Scintilla Tobie też bardzo ładnie w tym sławnym ujęciu Brzusia od dołu
Muniek trzymamy kciuki z całej siły, postaraj się tak nie zamartwiać dla syneczka, chociaż ja mogę sobie tylko wyobrażać co czujesz <ściskam>
Ja nawet nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem podczas cc, będę się dowiadywać dopieroScintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęsliwamama gratuluję rozwiązania i super, że się odezwałaś
Karolinka- Szymek uroczy
Nieukowa, Inesicia, Joasia, Alorrene, Scintilla, Rozalia gratuluję wam udanej sesji- bardzo ładne brzuszki
Wróciłam od dentysty, mała szalała dziś jak nigdy przez moment myślałam, że zbliża się godzina "0", na szczęsie przeszło jej i w spokoju dała dokończyć wizytę
Niestety strasznie spuchły mi nogi, także pozwolę sobie na leniuchowanieScintilla, Joasia:), szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Heloł Baby, przede wszystkim gratulacje dla Szczęśliwej mamy oraz podziękowania za pozytywny opis CC...ja również czekam na cesarke i jestem cała zesra. ...a tu się okazuje ze może być całkiem spoko
Dzięki! Karolinka twoj maluszek cudny, chyba wszystkie ci zazdroscimy ze nasz juz swój skarb przy sobie
a ja sie rrozpieszczam przed porodem. Najgorsze jest to ze nie wiadomo kiedy to nastapi. Ide dzisiaj na ktg i gin zdecydujw czy kładę się do szpitala 25.05 i tniemy 26.05 czy też dopiero za tydzień tniemy. No ale na wszelki wypadek zrobilam dzisiaj już pedicure ze zwykłym lakierem bo jedni kaza zmywać przy cc a innym anestezjologom to nie przeszkadza. Jutro ide do fryzjera i będę gotowa;-)
dobrze się trzymamy wszystkie, dzidzie beda donoszone wiec tylko czekanie nam pozostaje....kciuki za wszystkie potrzebujace wsparcia &&&&&zapah_ciszy, gosi_a, Sista, Scintilla, Inesicia, Alorrene13, Z., Joasia:), maglic, szczesliwamama, Aneta87, nenette lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak to jest. Jeśli na ostatnim usg dziecko ważyło koło 3200 (35+1) to znaczy, że za miesiąc może ważyć ponad 4. Kolejne usg będę miała dopiero w szpitalu przy akcji porodowej? Jeśli się okaże, że waga jest wskazaniem do cc to mnie znieczulą w całości czy od pasa w dół? Czy może dostanę od lekarza skierowanie na konsultację do szpitala? 3 czerwca mam ostatnią wizytę, a potem to już mogę się bujać...
Nam położna mówiła, że jeśli dziecko jest za duże to się nie wstawi w kanał rodny, więc nie martw się. Zresztą bynajmniej u nas ie robią USG przed porodem tylko położne badają ręcznie i są w stanie prawie wszystko wyczuć. W ostatnich tygodniach dzieci przybierają średnio 150 g tygodniowo, więc nie martw się.
Piękne brzuszki macie dziewczynyJa jutro swój cyknę, bo jutro zaczynam 9 miesiąc. Czekam cały czas na zdjęcia z sesji brzuszkowej, mają być w przyszłym tygodniu
Już nie mogę się doczekać.
Jestem po basenie, mega wycisk nam dała i dzisiaj mam taką chcicę na słodycze, że nie umiem się opanować. Cukry na razie ok, więc mam nadzieję, że po czekoladzie będzie ok, bo jak jej nie zjem to zwariuję.Scintilla, Alorrene13, Z., zapah_ciszy, Joasia:), gucio lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidze, ze forma zdjeć spodobała się
Fajnie, bo pamiętajcie, że zdjeć z okresu ciąży nigdy zawiele. Fajnie sie je ogląda po jakimś czasie
No mój plan wykonany czyli pranie, sprzątanie, obiadek i prasowanie. Teraz jak foka zaleguje na kanapie.
Jakoś trudno mi uwierzyć, że za kilka dni będziemy tulić Julkę.
Bartek głaszcze mój brzuch i po chwili mówi" mamuś ty masz pod skóra człowieka "
Alicja na kiedy masz termin porodu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:29
Z., Viola, Scintilla, Nieukowa, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:No i namówiłyście mnie na ujęcie z dołu
( JOASIA - OPATENTUJ TO
!)
... potwierdzam - efekt "push up" - i niech nam teraz nasze dzieci spróbują powiedzieć, że miały tam "mało miejsca"
http://wrzucaj.net/images/2015/05/22/WIN20150522143842_2.jpgScintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość