X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwamama gratulacje!!! Fajnie, że się w końcu odezwałaś.

Ja dzisiaj m&m. Myślałam, że to ostatni raz, ale patrzę, że dostanę jeszcze w 38 tyg. skierowanie. Nie łudzę się już, że urodzę wcześniej.

Dziewczyny mam pytanie. Jak to jest. Jeśli na ostatnim usg dziecko ważyło koło 3200 (35+1) to znaczy, że za miesiąc może ważyć ponad 4. Kolejne usg będę miała dopiero w szpitalu przy akcji porodowej? Jeśli się okaże, że waga jest wskazaniem do cc to mnie znieczulą w całości czy od pasa w dół? Czy może dostanę od lekarza skierowanie na konsultację do szpitala? 3 czerwca mam ostatnią wizytę, a potem to już mogę się bujać...

szczesliwamama lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Kasika no właśnie wysyłalam Ci książkę juz dwa razy i wraca mi mail.

Kurde coś mi padło jak nic. Wysłałam do nich maila

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ja też się zastanawiam jak to będzie z tą wagą i wskazaniem do CC, ale właściwie sama nie wiem. Jednak opcja, że zaproponują wcześniej po USG i będziesz znała termin CC, a druga to taka, że jak przyjedziesz ze skurczami to zrobią USG i jak będzie wskazanie to cięcie... nie mam pojęcia która opcja jest bardziej realna, sama spróbuję się dowiedziec ale to w przyszłym tygodniu.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, to daj znać jak się czegoś dowiesz. Ja już teoretycznie nie będę miała usg przed porodem. Chyba, że sobie pójdę za 90zł prywatnie zrobię, ale trochę szkoda mi kasy szczerze mówiąc. Generalnie panicznie się boję znieczulenia ogólnego, dlatego się zastanawiam co ewentualnie robią w takich sytuacjach.

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy podczas karmienia mige jesc brokuly?

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Alorrene, to daj znać jak się czegoś dowiesz. Ja już teoretycznie nie będę miała usg przed porodem. Chyba, że sobie pójdę za 90zł prywatnie zrobię, ale trochę szkoda mi kasy szczerze mówiąc. Generalnie panicznie się boję znieczulenia ogólnego, dlatego się zastanawiam co ewentualnie robią w takich sytuacjach.

Ja mialam ogolne i nie ma sie czego bac. Tylko potem szczena i gardlo boli od rurki

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Czy podczas karmienia mige jesc brokuly?

Brokuły są wzdymające więc Antoś mógłby to źle znieść. No i Ty jesteś po operacji więc też odradza się potraw wzdymających przez pewien czas.
    Może tego brokułka przełóż jeszcze na za jakiś czas?

EDIT: Chociaż wiadomo, są dwie szkoły, jedna mówi, że można jeść wszystko i nie wpływa to na dziecko, a inna zaleca ostrożność ;)
    Ja w każdym razie bym się chwilowo jeszcze wstrzymała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:44

gucio lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata, a czemu miałaś ogólne?

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze wzgledu na wskazania neurologiczne mialam pozwolenie od neurologa ale anestezjolog zadecydowal ze bedzie ogolne

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i namówiłyście mnie na ujęcie z dołu :D ( JOASIA - OPATENTUJ TO :D !)

... potwierdzam - efekt "push up" - i niech nam teraz nasze dzieci spróbują powiedzieć, że miały tam "mało miejsca" :D :D

http://wrzucaj.net/images/2015/05/22/WIN20150522143842_2.jpg

Z., .aś., Marcia86, Nieukowa, Suzanna22, lilly78, Alorrene13, zapah_ciszy, Ania1704, sss, gosi_a, Sista, CaneCorso, Aka81, Rozalia, Joasia:), maglic, karolinka85, Aneta87, elukkkcha245, Katha81, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna mówiła ze juz prawie nie robią w znieczuleniu ogólnym chyba ze są ku temu wskazania, ale nie wiem jakie... I ze do CC mierzą przy przyjęciu do szpitala przed porodem, także mnie tez czeka niepewność.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane,zawsze można liczyć na słowa pocieszenia. Wiele to dla mnie znaczy. Dziś lekarz nas poinformował że mały za wolno przybiera więc jutro go nie wypuszcza. Codziennie będą nas informować jak wygląda sytuacja.
    Nie będę już tego komentować bo brak mi słów.

Madziu ty jesteś dla mnie bohaterką!! Podziwiam że masz tyle siły,ja tego nie ogarniam niestety tak dzielnie jak ty. Dominik może być dumny z takiej mamy,a ty że masz tak dzielnego syneczka.

Szczęśliwamama gratuluję,wszystkiego dobrego.

Orchidea mam laktator na recepte,nie musiałam kupować.

Sista, Alorrene13, Rozalia, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla Tobie też bardzo ładnie w tym sławnym ujęciu Brzusia od dołu :)
    Muniek trzymamy kciuki z całej siły, postaraj się tak nie zamartwiać dla syneczka, chociaż ja mogę sobie tylko wyobrażać co czujesz <ściskam>
    Ja nawet nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem podczas cc, będę się dowiadywać dopiero :O

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek na pewno robisz wszystko co możesz dla małego - rozłąka to nic miłego ale jak synek będzie już w domu wynagrodzi Wam obecną tęsknotę!

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwamama gratuluję rozwiązania i super, że się odezwałaś :)
    Karolinka- Szymek uroczy :)
    Nieukowa, Inesicia, Joasia, Alorrene, Scintilla, Rozalia gratuluję wam udanej sesji- bardzo ładne brzuszki :)
    Wróciłam od dentysty, mała szalała dziś jak nigdy przez moment myślałam, że zbliża się godzina "0", na szczęsie przeszło jej i w spokoju dała dokończyć wizytę ;)
    Niestety strasznie spuchły mi nogi, także pozwolę sobie na leniuchowanie :)

Scintilla, Joasia:), szczesliwamama lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Baby, przede wszystkim gratulacje dla Szczęśliwej mamy oraz podziękowania za pozytywny opis CC...ja również czekam na cesarke i jestem cała zesra. ...a tu się okazuje ze może być całkiem spoko :-) Dzięki! Karolinka twoj maluszek cudny, chyba wszystkie ci zazdroscimy ze nasz juz swój skarb przy sobie :-)
    a ja sie rrozpieszczam przed porodem. Najgorsze jest to ze nie wiadomo kiedy to nastapi. Ide dzisiaj na ktg i gin zdecydujw czy kładę się do szpitala 25.05 i tniemy 26.05 czy też dopiero za tydzień tniemy. No ale na wszelki wypadek zrobilam dzisiaj już pedicure ze zwykłym lakierem bo jedni kaza zmywać przy cc a innym anestezjologom to nie przeszkadza. Jutro ide do fryzjera i będę gotowa;-)
    dobrze się trzymamy wszystkie, dzidzie beda donoszone wiec tylko czekanie nam pozostaje....kciuki za wszystkie potrzebujace wsparcia &&&&&

zapah_ciszy, gosi_a, Sista, Scintilla, Inesicia, Alorrene13, Z., Joasia:), maglic, szczesliwamama, Aneta87, nenette lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Jak to jest. Jeśli na ostatnim usg dziecko ważyło koło 3200 (35+1) to znaczy, że za miesiąc może ważyć ponad 4. Kolejne usg będę miała dopiero w szpitalu przy akcji porodowej? Jeśli się okaże, że waga jest wskazaniem do cc to mnie znieczulą w całości czy od pasa w dół? Czy może dostanę od lekarza skierowanie na konsultację do szpitala? 3 czerwca mam ostatnią wizytę, a potem to już mogę się bujać...

Nam położna mówiła, że jeśli dziecko jest za duże to się nie wstawi w kanał rodny, więc nie martw się. Zresztą bynajmniej u nas ie robią USG przed porodem tylko położne badają ręcznie i są w stanie prawie wszystko wyczuć. W ostatnich tygodniach dzieci przybierają średnio 150 g tygodniowo, więc nie martw się.

Piękne brzuszki macie dziewczyny :) Ja jutro swój cyknę, bo jutro zaczynam 9 miesiąc. Czekam cały czas na zdjęcia z sesji brzuszkowej, mają być w przyszłym tygodniu :) Już nie mogę się doczekać.
    Jestem po basenie, mega wycisk nam dała i dzisiaj mam taką chcicę na słodycze, że nie umiem się opanować. Cukry na razie ok, więc mam nadzieję, że po czekoladzie będzie ok, bo jak jej nie zjem to zwariuję.

Scintilla, Alorrene13, Z., zapah_ciszy, Joasia:), gucio lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Alicja95 Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile jade do krawcowej umówić termin szycia sukni ślubnej. Synusia zabrała jego chrzestna i raczej jutro bądź w niedziele wróci. Przynajmniej troche mnie odciąży to :)

Alorrene13, Inesicia, .aś., Joasia:), sss lubią tę wiadomość

w57v3e3km4uozs6u.png

17u93e5e806xf3xy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze forma zdjeć spodobała się :) Fajnie, bo pamiętajcie, że zdjeć z okresu ciąży nigdy zawiele. Fajnie sie je ogląda po jakimś czasie ;)

No mój plan wykonany czyli pranie, sprzątanie, obiadek i prasowanie. Teraz jak foka zaleguje na kanapie.
    Jakoś trudno mi uwierzyć, że za kilka dni będziemy tulić Julkę.
    Bartek głaszcze mój brzuch i po chwili mówi" mamuś ty masz pod skóra człowieka " ;)

Alicja na kiedy masz termin porodu :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:29

Z., Viola, Scintilla, Nieukowa, Aneta87 lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    No i namówiłyście mnie na ujęcie z dołu :D ( JOASIA - OPATENTUJ TO :D !)

... potwierdzam - efekt "push up" - i niech nam teraz nasze dzieci spróbują powiedzieć, że miały tam "mało miejsca" :D :D

http://wrzucaj.net/images/2015/05/22/WIN20150522143842_2.jpg
    Scintilla ale śliczna z Ciebie dziewczyna!!

Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ