X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sumie taka idealna też nie jestem :) Ostatnio się stresowałam, bo uświadomiłam sobie coś, o czym wcześniej nawet nie pomyślałam. Mój brat (mam tylko jednego) ma wadę genetyczną. Ma zespół Klinefeltera, czyli chromosomy XXY. Powiedziałam o tym lekarzowi, to stwierdził, że może mnie skierować na badania inwazyjne. Pewnie się zdecyduję. Ale ogólnie staram się nie przejmować, co ma być to będzie :) A będzie dobrze, bo musi :)

Zyrcia, do Dudarewicza jeszcze nie... W sumie ostatnio zmieniłam lekarza (dr Hincz) i on też robi te wszystkie pomiary i USG prenatalne. Ma ten certyfikat, który go do tego uprawnia. Pójdę do Hincza na to USG genetyczne, a pewnie i tak będę też robić badania inwazyjne, jak napisałam wyżej, więc chyba niepotrzebnie bym szła do Dudka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:30

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Ja też w sumie taka idealna też nie jestem :) Ostatnio się stresowałam, bo uświadomiłam sobie coś, o czym wcześniej nawet nie pomyślałam. Mój brat (mam tylko jednego) ma wadę genetyczną. Ma zespół Klinefeltera, czyli chromosomy XXY. Powiedziałam o tym lekarzowi, to stwierdził, że może mnie skierować na badania inwazyjne. Pewnie się zdecyduję. Ale ogólnie staram się nie przejmować, co ma być to będzie :) A będzie dobrze, bo musi :)
    to tym bardziej do Dudarewicza leć, zdam relację w piątek wieczorem ;) a Ty kiedy idziesz na genetyczne ?

• A1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie polecić kogoś w Wwie kto robi USG genetyczne? Czy test Pappa robi się w tym samym terminie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, odpisałam wyżej, przez edycję poprzedniego posta :)
    Do Hincza na genetyczne idę 24.11.

zyrcia lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środę :) Jak to dobrze dla pracujących że ten tydzień jest krótszy! Ja nadal czuję się dobrze i niech tak pozostanie, byle by dzidzia się ładnie rozwijała. Ciuszków jeszcze nie kupuję, ale na pewno by mnie korciło gdybym wkroczyła do takiego sklepu. Myślę że za miesiąc zacznie ;) aaa brzuch mam naprawdę spory, zwłaszcza wieczorem. Muszę chyba też fotki zacząć robić :D Miłego Dnia ! ;)

A1984, Eowena lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch rano jest całkiem normalny natomiast wieczorem - jak w zaawansowanej ciąży :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już widać troszkę brzuszek.

Rano jest niewiele większy, a wieczorem jest nabrzmiały jak balon :p

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie mamy podobnie :) Muszę uważać co zakładam do pracy, bo jeszcze nie powiedziałam o ciąży ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ale już jest lista Lauda wysłała do zyrci i kilka stron wcześniej jest aktualna lista.

potem doczytałam hi hi

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ea895dd043.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena no cześć :D

Zazdraszczam płaskiego brzucha, mi przez moje brzuszysko nic nie widać jeszcze :D
    Mąż mój podsumował, że nie widzi zmian w mojej fizjonomii, bo cycki może i urosły, ale co z tego skoro nie pozwalam się mu do nich zbliżać od 2 miesięcy, a sadło na brzuchu skutecznie maskuje jego dziecko ;/
    Stwierdził, że gdybym mu nie bekała ciągle w twarz to by nie wiedział że jestem w ciąży...
    Kocham szczerość :P

Co do ciuszków: nie jestem przesądna, wiem że dużo się może zdarzyć, ale kurcze no ile można! Jeden śliniaczek wiosny nie czyni :P

A na netach chyba nie będę nic kupować, bo ja lubię wszystko dotknąć, obejrzeć i zastanowić się zanim kupię, szczególnie jeśli ma to nosić moje dziecko ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiękniejsze moim zdaniem są ciuszki w Tesco F&F. Jakościowo super i śliczne. A po świetach pewnie będą ładne promocje :D już się nie mogę doczekać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v0ed8qxlvrth_t.jpg
    wszystko z F&F i powiedzcie, że to nie pod chłopaka jest :D

http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A
    dostałam też ten kombinezon :D jest super, ale moim zdaniem Tesco ma lepszą jakość, chociaż HM cuda :D podjrzewam, że Leon lub Lilka będą tylko tam się stylizować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:44

asiaaaaaa, A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam ciuszki C&a i H&M mieszkam w Niemczech i są też sklepy tanie a jakość ciuszkow super naj lepsze moim zdaniem sa pluszowe takie :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy wszystkie robicie badania genetyczne? myślałam że robi się je jeżeli są ku temu jakieś konkretne wskazania np.ktoś chory w rodzinie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

byłam dziś na usg w szpitalu. Takie ekspresowe bo zmieniłam gina i babka chciała zobaczyć co tam. I wszystko ok. Dzidzia żywa. Serduszko bijące.
    Ciągle wygląda na tydzień starszą. Data porodu wg usg to 06.06.15r.

Jeśli chodzi o brzuch to u mnie już widać. Rano mniej a wieczorem bardzooo.

Będę umawiać się na usg genetyczne w związku z tym czy jest któraś z Was z Lublina i wie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:53

kiniusia00, Nieukowa lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki mam pol strychu rzeczy w kazdym rozmiarze po mojej corci, a jak bedzie chlopak to juz siostra mi nadawala jakiesmrzeczy, kolezanka ma dla mnie po swoim synu...dziewczyny, ja rozumiem ze taka przyjemnoscia sa zakupy, ale nie dajcie sie tylko zwariowac. Po co kupowac spiochy za 20-30 zl ja to dzieciatko zalozy to na siebie moze z 5 razy. Zaraz jest wszystko za male. Ale np. kocyki, reczniczki z kapturkiem, posciel to ok, mozna zaszalec. Ja tez dobrze ze dostqlam dla Zuzi lozeczko, bo spala w nim moze z 10 razy. Mowilam sobie ze nie bede jej usypiac wozku,mzrobie tak,ze poloze w lozecaku i bedzie sama zasypiala...mhmmm...w dzien tylko wozek a w nocy spala ze mna bo karmilam cycem i bylo mi wygodniej wystawic piers i isc dalej spac.

Ale pyszne pierozki, a teraz mam ten okropny smak jakbym zjadla żabe.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Dziewczyny Wy wszystkie robicie badania genetyczne? myślałam że robi się je jeżeli są ku temu jakieś konkretne wskazania np.ktoś chory w rodzinie?

Ja w pierwszej ciąży nie robiłam, ale miałam wtedy 27lat. Teraz 33 i zdecydowaliśmy z mężem że zrobimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:54

• simon86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat i zastanawiam się co z tymi badaniami! gin nic mi nawet nie wspominał, więc może go wypytam przy najbliższej wizycie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież to jest jedno z najważniejszych badań w ciąży moim zdaniem... Nawet na kalendarzu belly jest zaznaczone. U mnie żadnych wad genetycznych nie było oprócz mojej ciężkiej wady zgryzu, ale chcę to zrobić dla świętego spokoju. Nie zbiednieje, a lekarz u nas podobno świetny. Mam milion koleżanek dentystek i wszystkie kazały mi robić więc czemu nie. Dziecku nie zaszkodzi, a ja będę spokojniejsza ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa, ja ciuszków przez internet też bym nie kupiła, bo wole zobaczyć i dotknąć, pisałam raczej o innych gadżetach przydatnych dl maluszków no i kocyki, bardzo podobają mi się kocyki i inne z EFFII, super, miałam okazję zobaczyć u koleżanki i dotknąć więc nie mam obawy przed kupnem w internecie. ;)

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ