Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kaśka2608 wrote:U mnie też jest ryzyko konfliktu, ja mam 0- a maz i syn 0+, no ale dostalam zastrzyk po porodzie, jakos bedzie...
Dziewczyny, a czy ktoras z Was miala moze w poprzedniej ciazy cukrzyce ciazowa?
Ja mialam w tej na 100 tez bedzie bo sam na czczo juz mnie kwalifikuje.
-
grzeszna24 wrote:A ile razy już robiłaś betę?
Ja robiłam dwa razy wg zaleceń gin, oprócz tego trzeci raz robiłam dla własnej ciekawościWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 16:48
-
Totoja wrote:Ja mialam w tej na 100 tez bedzie bo sam na czczo juz mnie kwalifikuje.2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016
-
Asikk ja na Twoim miejscu bym juz nie robila. I tak zadnej odpowiedzi Ci to juz nie da, a jesli przyrosnie slabiej niz do tej pory to bedziesz sie bezpodstawnie martwic. Juz widzialam posty z pytaniami o bete, ze cos jest nie tak bo wczesniej urosla o ponad 200%, a teraz "tylko" 150%, a przeciez oba wyniki duzo ponad norme sa.
Po prostu dodatkowe bety nie daja juz specjalnych info (chyba, ze sa jakies wskazania).
Moj gin nie zlecil mi w ogole bety i nie zrobilam ani jednej. Z ciaza wszystko dobrze, a ja mialam mniej stresu.Asikkk lubi tę wiadomość
-
Cześć Czerwcowki:) u mnie okazalo się, ze owulacja musiala byc pozniej z USG wynika ze pecherzyk jest 9 dni mniejszy. Teraz czekam na serdusio:)
tutusia wrote:Asikk ja na Twoim miejscu bym juz nie robila. I tak zadnej odpowiedzi Ci to juz nie da, a jesli przyrosnie slabiej niz do tej pory to bedziesz sie bezpodstawnie martwic. Juz widzialam posty z pytaniami o bete, ze cos jest nie tak bo wczesniej urosla o ponad 200%, a teraz "tylko" 150%, a przeciez oba wyniki duzo ponad norme sa.
Po prostu dodatkowe bety nie daja juz specjalnych info (chyba, ze sa jakies wskazania).
Moj gin nie zlecil mi w ogole bety i nie zrobilam ani jednej. Z ciaza wszystko dobrze, a ja mialam mniej stresu.
-
Asikkk wrote:Kurcze moze masz racje .kiedy na pierwsza wizyte?dzis 4t1d
Ja bylam w 4+5 i zobaczylam tylko pecherzyk, ale na to sie nastawialam. W 6+4 bylo juz bijace serduszko i gin zalozyl mi karte ciazy. Nastepna wizyta po miesiacu bedzie, bo wszystko jest ok.
Najgorzej chyba isc w 6 tygodniu, bo czlowiek ma juz nadzieje na serduszko, ale rzadko jest tak szybko i wtedy stres jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 17:36
-
kaśka2608 wrote:Juuuuuz??? Ojej mialam nadzieje ze bedzie spokoj do jakiegos 20 tygodnia chociaz. I tak w przyszlym tygodniu chcialam juz wlaczyc diete... a lekarz cos zalecil? np wczesniejszy test obciazenia glukoza, albo wyslal Cie juz do poradni? Ja mialam doniesc wynik obciazenia po porodzie do poradni i go zgubilam, wiec mnie tam ladnie opieprza jak pojde, ze nie wiedza czy zdrowa bylam (a bylo ok po porodzie). Tez nie licze, ze mnie to ominie bo od 32tc mialam insuline, coraz wieksze dawki, widac organizm sobie nie radzi... ale na czczo mialam zawsze prawidlowy cukier. Jaki Tobie wyszedl teraz?
Zaczne od tego ze poprzednio miala juz od 7tc zdiagnozowana. Wiec jak tylko zaszlam teraz to zaczelam mierzyc cukry. Po jedzeniu jest ok ale na czczo zawsze miala wyzszy. Tak ok 110 a to sie kwalifikuje do insuliny. Po porodzie mialam obciazenie 100, 109, 97 wiec super oprocz tego na czczo. Chyba taki moj urok diete juz zaczelam tydzien temu.
-
Asikkk wrote:Kurcze moze masz racje .kiedy na pierwsza wizyte?dzis 4t1d
ja idę za tydzień na pierwszą wizytę i to będzie 7+0
już serducho powinno być mam nadzieje
bety robiłam trzy, w 10 i 13 dpo, a tą trzecią w czwartek zupełnie niepotrzebnie ale dłużyło mi się do wizyty a miałam zjazd rodzinny i musiałam rodzicom powiedzieć, więc w sumie dlatego żeby się upewnić
niestety na początku, choć to nie łatwe bo każda chciałaby najlepiej zobaczyć juz fikające nóżki to trzeba się uzbroić w cierpliwość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 17:43
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
19Biedroneczka91 wrote:Jak wszystko jest w normie to możesz poczekać 2 tygodnie. Lekarz mi powiedzial, ze serduszko widać dopiero po skonczonym 6 tygodniu. Wiadomo sa wyjatki, ale wczesniejsze wizyty tylko niepotrzebnie stresuja. Wiem co mówię
Biedroneczka który tydzień u Ciebie? bo Ty miałaś pozytywnego sikacza dzień przede mną z tego co pamiętamCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Biedroneczka który tydzień u Ciebie? bo Ty miałaś pozytywnego sikacza dzień przede mną z tego co pamiętam
Hej! Można dołączyć? W sobotę odebrałam pozytywną betę. Dziś byłam u gina po luteinę, bo progesteron dość niski. Usg za tydzień. Lecę robić suwaczek, aż mnie palce świerzbią. Powodzenia dla wszystkich brzuchatek!
małaMyszka, Caro, tutusia, Asikkk, Magg_ie, grzeszna24, Aga_502, Justyna911, Paula_29, pannaaga lubią tę wiadomość
-
VillemoVilo wrote:Hej! Można dołączyć? W sobotę odebrałam pozytywną betę. Dziś byłam u gina po luteinę, bo progesteron dość niski. Usg za tydzień. Lecę robić suwaczek, aż mnie palce świerzbią. Powodzenia dla wszystkich brzuchatek!
jaki masz progesteron? pytam bo jestem obecnie na etapie strachu o proga.
19Biedroneczka91 wrote:I z USG też chyba podobnie to wygląda;) od miesiączki niby jest 7t3d ale z USG wynika 6t1d:* więc 9 dni do tyłu. Lekarz powiedział, ze pewnie dlatego test tak późno wyszedl. W ciągu tygodnia pecherzyk urósł o 10 mm więc lekarz powiedział, ze nie ma innej opcji, tylko opozniona owulacja:)
aaaa to chyba ze tak, termin na kiedy?
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]