X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, nie spotkałam się nigdy z taką opinią :o

Biedroneczko, to świętujemy razem :D ja też miałam iść na wizytę w urodziny, ale idę wcześniej korzystając z wolnego dnia męża

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę kwas foliowy, magnez, witD+K, omega-3. w witaminach przeznaczonych dla kobiet w ciąży (chyba to była Pregna-Plus) był jeszcze podany jod. i pisali, że nic więcej nie trzeba.

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy łykałam od półtora roku, zanim zaczelismy sie starać bo czytalam ze tak trzeba. Ale zanim bylam w ciąży to bylo mi obojętnie czy to suplement diety. Ale teraz sie zastanawiam czy nie powinnam brac czegos lepszego. Jeszcze dodatkowo pije kawe MamaCooffe, ona tez ma kwas foliowy.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jodu mam aż nadto :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • renc Koleżanka

Wysłany: 21 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri ja biorę tylko Folik, a wizyta dopiero w środę to zobaczymy czy lekarka przepisze coś innego lub dodatkowego.

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, taki zwykły kwas foliowy suplement jest ok, zawiera to co trzeba :)
    i bardzo dobrze, że brałaś wcześniej, tak należy. Tak naprawdę zaczynając brać dopiero od tego 5-6 tc to już jest pozamiatane...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    a co polecacie dodatkowo oprócz kwasu foliowego na początku ciąży ?
    Ja biorę Feminovit+DHA. Lekarz polecil mi mama DHA, ale jest dwa razy drozsza a ma ten sam sklad. No i kwasu foliowego juz nie biore bo w tych witaminach jest go sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:00

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pyzy z mięsem ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja już po wizycie. Moja kruszyna ma centymetr :) wygląda na to,że na chwilę obecną wszystko w porządku.jak to zażartował lekarz "macica się ogarnęła" :) oby plamienia już nie wróciły.termin z usg wylicza mi na 9.06,ale powiedział,że jeszcze uściślimy na kolejnej wizycie.

Co do jedzenia,to chodzą za mną krokiety ale takie domowe.
    Sushi jadłam raz,brat robił i nawet mi smakowało,z tym że jadłam z wędzonym łososiem,bo za surową rybą nie przepadam :)

tutusia, VillemoVilo, małaMyszka, Olcc. lubią tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam wizyte 27.10 :D :D

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

• sandri_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie bralam Feminovit DHA, ale jak poczytalam ze taki zestaw witamin teraz moze tylko zaszkodzić to zrezygnowalam.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy kwas foliowy teraz, i duzo witamin w diecie....

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, podrzuć może link do jakiegoś dobrego artykułu na ten temat bo przyznam, średnio mnie to przekonuje :D

Milka, gratulacje! :D już kawał ludka! <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 21 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Wystarczy kwas foliowy teraz, i duzo witamin w diecie....
    Ja jestem teraz jakby w ciąży zagrozonej, Marysia niby byla zdrowa, ale z jakiegos powodu zmarla, moze czegos brakowalo w moim organizmie. W tamtej ciazy mialam anemie i wieczne infekcje intymne, teraz biore te witaminy i na razie wyniki sa ok. Mysle, ze witaminy nie zaszkodza, a nie liczylabym ze w tym co jemy jest duzo witamin, chyba ze ktos ma szanse jesc owoce i warzywa z wlasnej uprawy...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 21 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Sandri, nie spotkałam się nigdy z taką opinią :o

Biedroneczko, to świętujemy razem :D ja też miałam iść na wizytę w urodziny, ale idę wcześniej korzystając z wolnego dnia męża
    Dwie kreseczki zobaczylam w imieniny męża, a teraz zapowiada sie ze w swoje urodziny dostane pierwsze zdjecie i uslysze serduszko:):)

Pianistka, Marutka lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ciekawe forum na którym wypowiadaja sie kobiety ze lekarze zalecili im tylko kwas foliowy bo inne witaminy moga tylko zaszkodzic. Ze względu na to ze nadmiar szkodzi. Mojej bratowej tez bardzo dobry lekarz tak powiedzial. To nie wiem czy brac czy nie ???

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja jestem teraz jakby w ciąży zagrozonej, Marysia niby byla zdrowa, ale z jakiegos powodu zmarla, moze czegos brakowalo w moim organizmie. W tamtej ciazy mialam anemie i wieczne infekcje intymne, teraz biore te witaminy i na razie wyniki sa ok. Mysle, ze witaminy nie zaszkodza, a nie liczylabym ze w tym co jemy jest duzo witamin, chyba ze ktos ma szanse jesc owoce i warzywa z wlasnej uprawy...

no własnie myślę podobnie. O ile ktoś ma super zbilansowaną dietę, je warzywa i owoce eko, to może sobie odpuścić sztuczne witaminy... Ja niestety odżywiam się karygodnie, jem na szybko co mi w ręce wpadnie i nie patrzę czy spożyłam 100% zapotrzebowania na witaminę C. więc wolę wziąć supla, przynajmniej wiem, że cokolwiek do tego organizmu trafi...

sandri_1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 21 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Jest ciekawe forum na którym wypowiadaja sie kobiety ze lekarze zalecili im tylko kwas foliowy bo inne witaminy moga tylko zaszkodzic. Ze względu na to ze nadmiar szkodzi. Mojej bratowej tez bardzo dobry lekarz tak powiedzial. To nie wiem czy brac czy nie ???
    Gadalam wlasnie z kolezanka farmaceutka. Jedyna witamina ktora moze byc szkodliwa to wit A. Ale jej w tych witaminach nie ma. A tak to zestaw nie zaszkodzi. A wiadomo organizm bedzie silniejszy, a tej sily i my i dzidzius potrzebujemy:)a jesli czytalas na kafeterii to tym w ogole sie nie sugeruj:) ja jak po smierci malutkiej szukalam informacji jak szybko po porodzie bezpiecznie mozna zajsc w ciaze to znalazłam pytanie czy mozna zajsc w ciaze bedac.... W 20 tygodniu ciazy. Na co kilka madrych odpisywalo, ze chyba mozna ale to raczej niebezpieczne itd:):) nie wiem no ja ufam mojemu lekarzowi. Przezywal strate wraz ze mna, teraz mial lzy w oczach jak powiedzialam mu o ciazy. Wiem ze chce dla mnie dobrze:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:

nadmiar ;) oczywiście, nadmiar jest szkodliwy. hiperwitaminoza jest tak samo słaba jak awitaminoza.
    Ale tu się pojawia to o czym wspomniałam... masz zbilansowaną dietę - super, masz witaminy.. Jesz źle - masz niedobór witamin..

Biedroneczko, a Ty rodziłaś sn czy cc? przepraszam, że weszłam na ten ciężki temat ale jeśli cc to faktycznie szybko zdecydowałaś się na ciążę...
    I brak słów co do takich pytań w necie. ja się potem zastanawiam czy to piszą gimnazjaliści dla żartów?

sandri_1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gosiak86 Debiutantka

Wysłany: 21 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ja już po wizycie moja fasolka ma 17 mm i słyszałam jak bije jej serduszko !! <3

Oby wszystko było w porządku i 4 czerwca rozwiązanie :)

OPs. mam pytanko zauwayłam u siebie gęsty lepki białawo żółtawy śluz?? i troche mnie tanm piecze ;/ wiecie może czy w ciąży można brać iladian direct plus?????

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

tutusia, VillemoVilo, wania, renc, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

Gosiak86
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ