Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hops Jej to nie dobrze, że coś nie tak. 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Najważniejsze, że maluszek się dobrze rozwija. Co jeszcze mówił lekarz, o co chodzi z tym krwiakiem bo nie wiem co to znaczy?
MałaMyszka Jakby u nas był jakiś dobry lekarz na NFZ to bym się nie zastanawiała i tylko tam chodziła:) ale u nas w miescie są takie szamanki i szamani, że dobrego lekarza to tylko prywatnie szukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 17:09
-
Caroina wrote:Hops Jej to nie dobrze, że coś nie tak. 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Najważniejsze, że maluszek się dobrze rozwija. Co jeszcze mówił lekarz, o co chodzi z tym krwiakiem bo nie wiem co to znaczy?
MałaMyszka Jakby u nas był jakiś dobry lekarz na NFZ to bym się nie zastanawiała i tylko tam chodziła:) ale u nas w miescie są takie szamanki i szamani, że dobrego lekarza to tylko prywatnie szukać
-
hops wrote:Wyszłam właśnie od lekarza.
Nie jest ciekawie,mamy 50/50 szans.
Mały urósł sporo od środy z 6mm do 13,6mm,serce bije ale mam sporego krwiaka obok jaja plodowego które z jednej strony jest jakby odklejone dostałam leki i następna wizyta 11.11
Biegnę do apteki.
Leć do apteki ! Weźmiesz leki i na pewno wszytko bedzie dobrze czerwcowa fasoleczka jest bardzo silna i przezwycięży wszystko ! -
MałaMyszka ja Ciebie rozumiem i wiem o co chodzi.. ja chyba po prostu nie jestem zdecydowana. U mnie nie ma chyba dobrego lekarza na NFZ, wlasnie ide do nowego w srode i zobacze jakie wrazenia. Znowu moja gin-endo jest dobra i chcialabym do niej chodzic, ale mam troche km... no i nie wiem ;( w ogole jestem na takim etapie, ze nic nie wiemŚlubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
MałaMyszka u nas w przychodni ginki sa takie "super", że z dnia na dzień można się umówić, takie mają wzięcie:D o czymś to świadczy. A posadki trzymają odkąd pamiętam. Jedna z nich już dawno powinna przejsc na emeryture. Mama mówi, że pracowała w szpitalu z moją babcia (ŚP. babcia miała by teraz ponad 100lat, była położną). Tak więc mogła by odstąpić miejsce jakiejś młodszej doktorce z zapałem, a nie wypaloną zawodowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 17:23
Magg_ie lubi tę wiadomość
-
Hops wspolczuje:( musisz sie oszczedzac i sporo lezec zeby jajo sie przykleilo, a krwiak wchlonal lub oproznil, a wtedy beda krwawienia...
Ja wizytuje we srodeMagg_ie lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hops głowa do góry , ja też miałam krwiaka w pierwszej ciąży i się wchłonął. Nawet na forum było dużo takich dziewczyn i wszystko dobrze się skończyło
A to 50/50 to lekarz Ci powiedział? Skąd on może wiedzieć że to 50/50 a nie 30/70 czy coś? A kazał Ci leżeć? Bo jak są duże krwiaki to lekarze właśnie oprócz luteiny zalecają leżenie
Co do podwójnych lekarzy ja w zeszłej ciąży chodziłam na NFZ do dobrej ginekolog ale nie ma już od 2 miesięcy do niej miejsc na te rok, więc ciężko chodzić do dobrego lekarza na NFZ . Poza tym jak mam abonament to czemu nie skorzystać i płacić za badania skoro mogę je mieć za darmo -
Dziewczyny czy u was tez taki apetyt na wszystko? Wczoraj pisalysmy o falafelku i dzisiaj naszla mnie ochota, tak go jadlam, ze prawie sie udlawilam z lakomstwa. Od rana wilczy glod pozniej mdlosci i znow glod i znow mdlosci. Masakra. Startuje z 56kg przy wzroscie 170cm. Boje sie, ze sie rozpase w tej ciazy
-
Ja mam ogromny apetyt nie moge sie powstrzymać żeby nie jeść i tez myśle ze sporo przytyje ale to nie jest ważne najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy, a schudnę sobie po porodzie
Paulina_90 lubi tę wiadomość
-
Hops idz moze jeszcze na konsultacje gdzie indziej? Moja kolezanka ostatnio tez dostala na poczatku ciazy (ok. 7-8tyg chyba) diagnoze krwiaka i zalecenie bezwzglednego lezenia, leki itp. No nie bylo kolorowo. Poszla na konsultacje do innego lekarza i ten jej powiedzial, ze wcale nie jest tak zle, moze wstawac z lozka tylko sie nie przemeczac. Teraz jest juz w 20tym tygodniu, a synek rozwija sie prawidlowo. Trzymam kciuki!
-
Cześć dziewczyny Dawno mnie tutaj nie było i ciężko było nadrobić te wszystkie strony... postanowiłam przez kilka dni nie wchodzić na forum i przestać myśleć ciągle o ciąży... tym łatwiej mi było bo w weekend miałam szkołę... ale muszę się przypomnieć żebyście o mnie nie zapomniała hehe...
Wszystkim dziewczynom które miały wizyty i dobre wieści Serdecznie gratuluję A tym które mają dziś wizyty bądź w najbliższych dniach trzymam kciuki... ja mam wizytę w czwartek będzie to 6 tydzień Chciałabym zobaczyć że wszystko jest OK ale ciągle niepotrzebnie sobie wbijam fazy że może być coś nie tak...(taki już charakter) czytam tutaj was i każdy ma jakieś objawy mdłości wymioty zachcianki aż zaczynam się martwić że u mnie nie ma prawie żadnych objawów... co kilka dni jestem tylko mocno zmęczona i mogłabym spać przez połowę dnia, oprócz tego codziennie wieczorem Pobolewa mnie okresowo brzuch Ale nie mam żadnych plam i oprócz lekkich plam śluzu ale nie jest go jakoś mega dużo tak jak piszą że w ciąży mają kobiety dużo... piersi niby bolą ale bardzo delikatnie tylko jak dotykam i to też nie jest jakiś ból żebym go nie mogła znieść... także gdyby nie to że zrobiłam test I wcale bym nie podejrzewała że jestem w ciąży... mój partner twierdzi że trochę urosły mi piersi ale ja tego nie widzę kompletnie żadnych żyłek żadnych ciemniejszych sutków nic... nie wiem czy to dobre znaki... czwartek się wszystko okaże więc proszę o trzymanie kciuków :*Magg_ie lubi tę wiadomość
-
Tutusia,ale ten lekarz, do którego poszła hops tym razem,to ponoc prowadził jej pierwszą ciążę i jest dobry.
Oszczędzaj się hops,dobrze że wiesz co jest na rzeczy,przynajmniej możesz pojać działania,żeby się może naprawiło.
Trzymam kciuki,będzie dobrze.tyle czasu się utrzymała,to jak wspomożesz fasolkę lekami to już może być tylko lepiej. -
Jestem w domu już wiec mogę napisać więcej..dzięki dziewczyny za słowa otuchy.na razie nie panikuję. Wierzę że będzie dobrze.
Krwiak może się albo wchłonąć albo oczyścić.osobiscie innej opcji nie ma być i tyle.
Nie mam już co szukać innych konsultacji. Wierzę temu lekarzowi w 100%. Jest ze mną szczery,wszystko mi pokazuje,wyjaśnia,prowadził też moją ciążę 9 lat temu. Jest od wielu lat ordynatorem na klinikach we Wrocławiu.
Powiem wam że nawet mi powiedział że jak dokończę duphaston to żebym brała luteine bo tania jak barszcz i refundowana. Jak przyszło do zapłaty za wizytę (normalnie 150) to powiedział że tylko 50 dzisiaj bo widzimy się znów niedługo. Jak dla mnie -duże zaskoczenie. Nie pomyślcie źr chodzi mi o kasę ale raczej o podejście,bo poświęcił mi naprawdę sporo czasu.
Co do krwiaka jeszcze to niestety jest spory,wielkości jaja plodowego ale mam nadzieję że będzie dobrze.
A te szansę 50/50 to dlatego że zależy co się będzie z nim dalej działo.Albo zareaguje na leki i pójdzie w pizdu albo...
Aaa i wizyty nie mam 11 tylko 4 sorry za pomyłkę, nie wiem co mnie napadlo na tego 11.
Ehhh... Będzie dobrze malutki urósł baaardzo i serduszko bijeAnaitat, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Caroina wrote:Belldandy O której masz wizytę? Ja dopiero 18:20
Chyba o 11:20, ale jytro przedzwonie dopytac bo wiesz, ide do innego lekarza na NFZ. Umawialam sie na poczatlu ciazy tylko po to zeby miec za darmo badania, ktore zreszta potem dostalam tez od swojego i w ogole wyleciała mi z glowy ta wizyta. No.ale ide sobie kropke podgladnac:p bo.u mojego wizyta 21 listopada dopieroAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016