Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistko, u nas zeby szly jak burza, po kilka na raz. W zasadzie praktycznie bez przebojow. Moze 1-2 kiepskie noce, jakas biegunka i troszke marudzenia w ciagu dnia. Czekamy tylko jeszcze na 5tki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:45
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy dzięki zaraz będę czytać
Pianistka u nas też tak było jak Zuzia była mniejsza ale to jednak nie jest ten rodzaj histerii. I pojawia się nawet wtedy jeśli dopiero co zaczyna robić się zmęczona i śpiąca. Ale aż takich akcji jeszcze nie było.teraz nawet nie pozwoli sie przytulić.nie chce usiąść na kolanach bo boi się że jak ją przytule to zaśnie;( -
Olcia99 wrote:Mój nie miał czegoś takiego, czasami ma humorki ale to jak każde dziecko. Może coś jej się przyśniło? Zapytaj czy czegoś się boi, może akurat coś powie albo powiedz żeby pokazała czy czegoś się boi to może pokaże
-
Hej dziewczyny
Ja dzis na spacerku z małym i tatusiem. Zaczynamy odkrywać plac zabaw i Bruno uwielbia się huśtawki :)Akurat fajne bo sa takie dla maluszków też
. Ja mam wozek wloskiej firmy CAM. Zaleta taka ze miesci mi sie do windy hihi ale serio super lekki sklada sie doslownie jedna ręką. Spacerowka sklada sie ze stelażem wiec super. W gondoli miejsce na pasy i mozna podnosic oparcie na 3 poziomy. Maly w niej spal na poczatku wlasnie z delikatnie podniesiona częścią pod glowka bo sporo ulewal a tak nie ulewal.Gondola plozy ma i na podłodze dziala jak kołyska
. Do fotelika mozna dokupic isofix. Poniewaz musze często podnosic wozek waga idealna. Jedyny minus to kola sylikonowe ale u mnie i tak slabo z chodnikami wiec.... hehe. U mnie mega sie sprawdzil
Pianistka fajnie ze plamienie sie uspokaja
Nie pamietam co pisac więcejBuziaki dla wszystkich
-
Paula_29 wrote:Olcia pytałam dlaczego nie chce spać to mówi że ma zły humor.Nie za bardzo chce jej sugerować że się czegoś boi bo ona lubi potem powtarzać .dziś dziadkowi powiedziała że boi się duchów.Ale nie sądzę że ona wie co to sa duchy
Mojej koleżanki córeczka miała podobnie ale oni akurat przeprowadzili się na nowe mieszkanie i wyprowadzili ją z sypialni więc za dużo na raz było dla niej. Mała miała nie całe 2 latka wtedy. Po jakiś 2 tygodniach wszytsko się uspokoiło i jak na razie nie wróciło. Nie było jakiś drastycznych (w oczach dziecka) zmian w ostatnim czasie? -
Paula znalazlam kjeszcze cos takiego:
Koszmary senne
Mniej więcej połowa maluchów w wieku 2 do 6 lat ma jeszcze poważniejszy powód, by bać się zasypiania - stokroć gorsze od ciemności bywają koszmary senne.
Dziecko, zwłaszcza to młodsze, dwu-, trzy- czy nawet czteroletnie, nie ma pojęcia, że to, co mu się śni, nie dzieje się naprawdę. Jakie koszmary śnią się takim maluchom? - Najróżniejsze. Mogą je gonić potwory (dinozaury , wilki itd), źli ludzie, mogą także (podobnie jak dorośli) czuć, że nie są w stanie wykonać żadnego ruchu, krzyknąć.
Materią snów, jest rzeczywistość, a więc to, co wydarzyło się w ciągu dnia, wymieszane z tym, co malec widział w telewizji, o czym słyszał itd. Dlatego (podobnie jak w przypadku zapobiegania lękowi przed zasypianiem) warto zwracać uwagę na to, czym się karmi wyobraźnię malucha: nie należy czytać mu strasznych bajek, trzeba uważać na to, co ogląda w TV itd.
Zdarza się, że maluch uwielbia jakaś bajkę w dzień, a boi się jej bohaterów w nocy. Co wtedy? - Jedyna rada: obserwować dziecko. Jeśli widzimy, że coś mu wyraźnie nie służy, warto podjąć decyzję za nie i zabronić mu oglądania. Trzeba jednak koniecznie wytłumaczyć mu, że ten zakaz nie jest karą - mówi psycholog.
Koszmary senne mogą pojawić się w związku z jakimś przykrym wydarzeniem, stresem, zmianami (także tymi dobrymi, np. przeprowadzką do większego mieszkania) w życiu. Jednak nie jest to regułą.
Prawda jest taka, że większość dzieci, nawet tych , które wiodą absolutnie spokojne i uporządkowane życie, boi się najróżniejszych rzeczy. Te lęki mogą odzwierciedlać się w ich snach.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka
Padło na Lennylamb kolory nieba lub kolory deszczu. Któraś z tych.
Co do różnicy wieku. Między moimi dziećmi jest 7 lat i mogę powiedzieć że to za dużo. Żyją w 2 różnych światach,kochają się ale nie mają wspólnych zajęć bądź zainteresowań.
Za to między mną a moim bratem jest niecały rok. Od urodzenia byliśmy zzyci jak bliźnięta i zostało nam to do dziś. Pewnie to nie reguła,ale widzę różnice pomiędzy nami a moimi dziećmi. -
Dzięki dziewczyny. Rzeczywiście mogą to być koszmary. Może coś w bajkach ostatnio widziała, choć staram się jej puszczać bajki w których nie ma nic strasznego, choć rzeczywiście dziecko może się bać czegoś co dla nas jest normalne
Olcia w zasadzie żadnych zmian u nas ostatnio nie było, chyba, że odczuwa zmiany w moim nastroju związane z ciążą. Bo jeszcze jej nie mówiliśmy z racji tego że od razu wszyscy by wiedzieli i by nie robić jej mętliku w razie gdyby coś. Chcemy poczekać do serduszka -
Hej!
Nie było mnie cały dzień. Poczytałam co naskrobałyście, ale za dużo tego, żeby się do czegoś odnieśćPoza tym o wózkach i fotelikach nic na razie nie wiem.
Ja dziś na zakupach byłam i sprawiłam sobie pierwsze ciążowe spodnieJeansy z h&m, oczywiście przypadkiem musiałam wybrać najdroższą parę. Ale leżały zdecydowanie najlepiej, więc wzięłam i zadowolona jestem. Do tego kupiłam też nowy biustonosz i okazało się, że urosłam o 2 rozmiary! Mierzyłam model, który nosiłam przed ciążą (bez poduszek miałam z nim małe luzy), a teraz w o 2 rozmiary większym buły zniknęły dopiero po wyjęciu poduszek. Masakra! Czy biust dużo jeszcze będzie rosnąć? Bo właśnie dotarłam do największej miski w Esotiqu przy moim obwodzie
Ale na pocieszenie było dziś 40% rabatu na wszystko i za koronkowy komplet - biustonosz i figi zapłaciłam 100zł
-
Hej Dziewczyny,
Z góry przepraszam, że się nie odzywałam (Pianistka widziałam, że pytałaś gdzieś o mnie) ale miałam taaaaki tydzień stresujący.. Oczywiście plamienia, naczyj nieplamienia, heh od ciemno brązowego po jasny, przez żółte do dziś wcale heh i jeszcze stres związany z wizytą. W weekend w końcu przyjechał Małż i chciałam pobyć z nim i tak oto jestem. OdżyłamOczywiście po dzisiejszej wizycie
8mm szczęścia i bijące serduszko
OM idealnie zgadza się z USG. Fruwam
Oczywiście caaaaaaały czas Was zza krzaków podglądałam, nie ma to tamto
Pianistka mam nadzieję, że te plamienia to takie tam symboliczne zdarzenia i nie będą Cię wielce niepokoić już więcej. Trzymam kciuki.
Hops cieszę się, że U Ciebie też wszystko ok, bo czytałam o tym krwiaku. Ehh no niech spada i nie denerwuje Matuli
Piszcie o tych wózkach, chętnie czytam, bo nie mam doświadczenia, chociaż podejrzewam że ten temat będziemy wałkować nie razAhh teraz odetchnęłam na jakiś czas
tutusia, Justyna911 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Pianistka pytałas o adapter pasów.Ja miałam.używałam od 4 m-ca do końca ciąży.dużo jeździłam więc dla mnie to rzecz niezastąpiona. Jak jeździsz jako kierowca nie jesteś w stanie utrzymać pasa caly czas tak by sie nie zsuwał.też miałam besafe.polecam
-
Dzień dobry wszystkim
Caro dobrze ze się odezwałaś i że wszystko ok:) wiesz, u mnie z tym krwiakiem nic nie wiadomo...bo ani nie krwawi,ani nie boli..nie wiadomo czy rośnie czy co..No ale niechby tylko spróbował..
MalaMyszko noga z gazy, oczy dookoła głowy (bo pełno niedzielnych kierowców) i uda się bez mandatu
My dzisiaj siedzimy w domu i nosow nie wystawiamy.na cmentarzu byłam wczoraj więc dzisiaj leguję..
Mimo dzisiejszego święta miłego dnia wam życzę -
Hej z rana
witam sie w 9 tygodniu
Belldandy, u nas te zeby to koszmarhisterie i wrzaski jakby jej ktoś ręce łamał ;/ cieżko to biedna znosi
Karolina, Emma tez kocha hustawkekupiliśmy nawet i zamontowaliśmy w domu
Paula, i jak ze spaniem Zuzi? A co do adapterów to ja raczej jeżdżę sporadycznie obecnie i blisko... w sumie waham sie czy mi to potrzebne
Caro, cudne wieści z wizyty!duzy kropek
niestety ja znowu plamilam rano
Hops, kolory są piękne! Podobają mi sie chyba wszystkie! Ale słyszałam opinie ze niektore z nich trzeba łamać bo nowe są strasznie sztywne. Moze rozważ kupno używanych? Wtedy chusta jest mięciutka i puchatasamemu dosc cieżko złamać nawet doświadczonej chusto-mamie. Choc z drugiej strony masz na to całą ciąże
możesz ją miętosic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:12
-
tutusia wrote:Hej!
Nie było mnie cały dzień. Poczytałam co naskrobałyście, ale za dużo tego, żeby się do czegoś odnieśćPoza tym o wózkach i fotelikach nic na razie nie wiem.
Ja dziś na zakupach byłam i sprawiłam sobie pierwsze ciążowe spodnieJeansy z h&m, oczywiście przypadkiem musiałam wybrać najdroższą parę. Ale leżały zdecydowanie najlepiej, więc wzięłam i zadowolona jestem. Do tego kupiłam też nowy biustonosz i okazało się, że urosłam o 2 rozmiary! Mierzyłam model, który nosiłam przed ciążą (bez poduszek miałam z nim małe luzy), a teraz w o 2 rozmiary większym buły zniknęły dopiero po wyjęciu poduszek. Masakra! Czy biust dużo jeszcze będzie rosnąć? Bo właśnie dotarłam do największej miski w Esotiqu przy moim obwodzie
Ale na pocieszenie było dziś 40% rabatu na wszystko i za koronkowy komplet - biustonosz i figi zapłaciłam 100zł
Tutusia, na Pilsudskiego, przy ulicy, która teraz robią, jest świetny sklep z bielizną. Panie maja rozmiary zupełnie niestandardowe a przy tym wzory nie są babcie. Podobno też obok antykwariatu jest dobry sklep z bielizną.
A ja witam wszystkie dziewczyny w najbardziej znienawidzone święto. Już sciemnilam że się strasznie czuje żeby nie iść na cmentarz.
-
Paula_29 wrote:Pianistka pytałas o adapter pasów.Ja miałam.używałam od 4 m-ca do końca ciąży.dużo jeździłam więc dla mnie to rzecz niezastąpiona. Jak jeździsz jako kierowca nie jesteś w stanie utrzymać pasa caly czas tak by sie nie zsuwał.też miałam besafe.polecam
Kupię ten adapter besafe jak polecasz -
dzastina89 wrote:Witam w 10 tygodniu. Dzisiaj w nocy 4 razy wstawałam do toalety, mam wrażenie, że nic nie robie tylko sikam
Ja w dzien chodze co 20minut, w nocy tez 4-5razy...potem bedzie gorzej jak brzuch dojdzie:pAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016