Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Rano 6.30 Zuzia obudziła się z płaczem że nie chce spać.Cały ranek placzliwa i marudna.Udało mi się ją uśpić teraz po długim placzu i to jeszcze na kolanach.próbowałam Ją jeszcze podpytać ale dziś mi powiedziała że niczego się nie boi więc już sama nie wiem.w ogóle jakaś dziwna jest.Może to jakiś skok rozwojowy
A ja chodzę jak zombi taka jestem śpiąca jakbym tydzień nie spała -
sandri_1 wrote:A u mnie znowu plamienie
A pare dni byl spokój. Mam zle przeczucia
Dobrze ze jutro wizyta.
Tak jak wspominalam srednio.co 2dni.mam taki jednorazowy sluz w ciagu dnia, a potem cisza. Wszystko.rozwija sie dobrze, gin nie kazal.sie martwic.
U Ciebie były jakies problemy?
Dla mnie to nie plamienie, a brudzenie, albo.po prostu podbarwiony sluz. Plamienie, to gdyby wkladka byla brudna. U Ciebie to na prawdę znikoma ilosc. Wszystko w srodku sie rozciaga, moze jakies naczynko.peklo czy cos:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 10:56
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:Sandri a na jaki kolor plamisz?
U mnie rano taki brunatno pomarańczowy
Czyli postęp bo juz nie rozowe:) bedzie dobrze!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bylam tydzień temu u gina we wtorek jak zaczelam plamić. W sumie to nie stwierdzil jeszcze bicia serduszka i tylko stwierdzil ze jajo nie jest puste bo cos tam w nim jest. Ale ze za szybko zeby cokolwiek rokować.
MASAKRA, czemu nie moze byc dobrze?
Tak dlugo staralismy sie o tą ciążę
-
Belldandy, kto jak kto, ale ja wierze ze bedzie dobrze
daleko mi do paniki
Paula, a właśnie to nie jakiś bunt czy cos? To wszystko jeszcze przed nami...
Emma tez dopiero usnela na drzemkę, wczesniej zasnela ale płakała co dosłownie minutę... i dopiero jak sie uspokoiła to usnela jeszcze raz ;/ tez nie wiem co jej... ale te dwie górne 1 juz normalnie widać tylko przykryte skórą tak
Sandri, nic sie nie martw, niektore kobiety duzo plamią w 1 trymestrze. Je e ciazy z Emmą plamilam do 11 tc. Czyli za moment to sie skończy -
madzialenaa wrote:Cześć dziewczyny, ja dziś samopoczucie takie oo, 3 dzień już nie boli mnie dosłownie nic w podbrzuszu,nawet jak napinam...nie ciągnie, nie kłuje...nie wiem czy to dobrze, martwię się trochę
plamień ani nic nie ma
A co Ty myslalas? Ze bedziesz odczuwac ciągle bole zwiazane z rozciagajaca sie macica? Zobaczysz, ze jeszcze zaboli i bedziesz sie martwic, ze kluje:) jest dobrze. Zachowaj spokoj i sie ciesz:))Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
madziątko wrote:Tutusia, na Pilsudskiego, przy ulicy, która teraz robią, jest świetny sklep z bielizną. Panie maja rozmiary zupełnie niestandardowe a przy tym wzory nie są babcie. Podobno też obok antykwariatu jest dobry sklep z bielizną.
A ja witam wszystkie dziewczyny w najbardziej znienawidzone święto. Już sciemnilam że się strasznie czuje żeby nie iść na cmentarz.
Hej, dzieki! Sklep na Pilsudskiego znam, zapomnialam o nim, a faktycznie moze mnie poratowac jak wypadne z rozmiarowki Esotiq. Ten obok antykwariatu tez kojarze, ale tam juz ceny beda wyzsze raczej bo to zagraniczne marki, a jak mi teraz tak szybko sie biust zmienia to 150-200zl to duzo jak za jeden biustonosz. Ale tam na Pilsudskiego moze sie uda. Albo juz przestana rosnac w tym tempie i wiekszy dopiero karmnik bede potrzebowac
Hej reszcie! Milego dnia mimo okolicznosci zycze. Bez plamien i innych zmartwien! -
tutusia wrote:Hej, dzieki! Sklep na Pilsudskiego znam, zapomnialam o nim, a faktycznie moze mnie poratowac jak wypadne z rozmiarowki Esotiq. Ten obok antykwariatu tez kojarze, ale tam juz ceny beda wyzsze raczej bo to zagraniczne marki, a jak mi teraz tak szybko sie biust zmienia to 150-200zl to duzo jak za jeden biustonosz. Ale tam na Pilsudskiego moze sie uda. Albo juz przestana rosnac w tym tempie i wiekszy dopiero karmnik bede potrzebowac
Hej reszcie! Milego dnia mimo okolicznosci zycze. Bez plamien i innych zmartwien!
Mi gdzieś ok 32-33 tc biust przestał rosnąć i gdy wtedy kupiłam staniki to już od razu do karmienia i w nich chodziłam do końca ciąży -
hej hej, uf mniej więcej nadrobiłam.
chociaż tematy na które dyskutowałyście wcześniej typu wózki, foteliki rozmiary ciuszków są dla mnie strasznie odległe. nie wiem, może to ja jestem jakaś dziwna, ale heloł to dopiero połowa I trymestru.... będzie jeszcze czas na kompletowanie wyprawki moim zdaniem.
w każdym razie, wczoraj zadrżałam rano, dziwne plamienie żółto brązowe ze śluzem zauważyłam, ale na szczęście to jednorazowy wybryk, od tamtej pory czysto.
z objawów właściwie totalne zero, czasem lekkie zawroty głowy, mdłości zniknęły całkowicie. brzuch zwiększył swój obwód o 3 cmzdziwiona jestem, że tak szybko mimo, że na wadze -0,5 kg. w sumie to nie mogę się już doczekać 12 tygodnia, żeby zacząć się coś ruszać. narazie z ostrożności daje sobie na wstrzymanie.
a tak w ogóle to mój małż ma blokade i nici zmam nadzieje, że się odblokuje bo nie wyobrażąm sobie abstynencji całą ciążę
mówi, że nie może bo sobie wyobraża fasolke (tą z aplikacji happybaby) i koniec
no masakra
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines, żółto brązowy śluz to jeszcze nie plamienie
nic nie swędzi? Tak moze byc przy infekcji. A jesli nie, to nic sie nie martw. Chyba większość ciężarnych miewa takie brudzenia
A luźne rozmowy przynajmniej dla mnie nie są równoznaczne z kolekcjonowaniem wyprawki
Moim zdaniem ciaza to tylko krotki etap, przejściowy, i lepiej zacząć sie przygotowywać do macierzyństwa troche wczesniej niz godzine przed porodem
Tutusia, ale to rośnie skokowo, nie tak ze ciagle
I pod biustem tez bardzo sie zmienia. Ale to wraz ze wzrostem dziecka, bo spycha wszystkie organy do góry wiec zebra sie rozszerzająale to jeszcze chwile
Dzisiaj moja znajoma, która gdy byłam w ciazy z Emmą wyśmiewała mnie ze jestem na zwolnieniu, oszczędzam sie, dodała zdj ba fb... całą swoją ciąże dodawała zdj z siłowni, z wspinaczek górskich, maratonu biegowego... a dzis zdjęcie 2 kg wcześniaka z masą rurek w buzibrak słów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 11:29