Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia, ja juz naszykowalam słodycze dla dzieciaków ale jak Emma pojdzie spac to wystawie przed drzwi w małych woreczkach a dzwonek odłączam
samoobsługa
Ja przy Emmie kupowałam wszystko nowe i teraz tez zapewne tak bedzieno tyle ze sporo rzeczy jednak bedzie po małej
Olcia99 lubi tę wiadomość
-
my kupowalismy nowy fotelik i dalismy ok 900 zl ale jest do 36 kg wiec dlugo bedzie przydatny wiec drugiemu maluchowi tez kupimy nowy za to wozek kupowalismy uzywany i zaluje bo juz mi sie nie podoba i chcialabym nowy dla drugiego dziecka - a nie pomyslalam ze przeciez bede chciala drugie dziecko i moglam kupic nowy - lozeczko tez kupowalismy uzywane i tez zaluje i tez z checia bym wymienila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 18:17
-
Sylwia fotelik od 0 do 36 kg? Wow!
Jaki to? Musi chyba mieć masę ustawień.
My teraz kupiliśmy 0-18 i obawiałam sie go troche czy nie za duza rozpiętość...
My teraz lozeczka nie kupujemy, chciałabym kołyskę albo kosz Mojżeszapotem jak maluch podrośnie to dopiero łóżeczko.
-
Totoja wrote:Pianistka teraz oprocz fotelikow nosidelek to sa foteliki od 0 do 18, 25 lub 36. Z tym, ze ja np swojego 3kg kurczaka nie wyobrazam sibie wozic w tym bo by sie utopil.
No właśnie o to mi chodzi!
My teraz kupiliśmy besafe izi combi x4, naprawde na wypasie jest i niby 0-18 kg. Ale wez go zobacz na necie. Wsadzilabys do niego noworodka?ja nie, mimo ze Emma maluszkiem nie była, to gabaryty gabarytami, ale pozycja...
Mimo ze fotelik z najwyższej półki to jak dla mnie brak stabilizacji bocznej i po prostu za wielki
A Emma sie do niego przesiadła mając jakies 6 miesięcy i ważąc 8,5 kg. Wiec juz siedziała i była sporą kobitką. Ale noworodka bym sie bała
MalaMyszko gratulacje! Ale to juz ludzik jest normalnie a nie fasoleczka -
My mamy fotelik do 25kg. Antek juz wazy 15 takze ten do 18 sie obawialismy.
Podobno im mniejszy przedzial tym bardziej dopasowany do dziecka, jednak nie widzialo mi sie kupowac 9-18kg bo to zaraz byloby za malo. Znowu 9-36 za duza rozpietosc, wiec ten 9-25 idealny jak dla nas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 19:19
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej dziewczyny odebrałam wyniki badań progesteronu i wyszło 75 nmol/l ale przyjmuje luteinę 200mg i tak sie zastanawiam czy to dobry wynik tzn jak bardzo luteina moze zawyżyć wyniki? Moze orientujecie sie coś?
-
Justyna911 wrote:Hej dziewczyny odebrałam wyniki badań progesteronu i wyszło 75 nmol/l ale przyjmuje luteinę 200mg i tak sie zastanawiam czy to dobry wynik tzn jak bardzo luteina moze zawyżyć wyniki? Moze orientujecie sie coś?
Naturalny prog miałam w cyklu nieciazowym 25ng/ml. Z luteina 100mg dziennie 54ng/ml.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 19:21
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej
wpadłam się przywitać i zobaczyć co u was a tu jak zwykle.. +500 (postów).
Coś tam nadrobiłam;)
MalaMyszko jaki piękny ludzik już
Pianistka jak tam twoje plamienie? Jakbyś potrzebowała kiedyś (tfu tfu) luteine to daj znaka - mogę Ci wysłać.u mnie ci luteiny pod dostatkiem
Pozdrawiam was wszystkie :*
P.s.ja nadal się oszczędzam i nie mam plamienia ani krwawienia. Tylko jakby się już jeansy nie dopinamPianistka lubi tę wiadomość
-
Hops, dziękuje Ci bardzo bardzo :*
Myśle ze to jednak nie jest potrzebne. W ciazy z Emmą brałam luteinę mimo ze nie pomagała i plamilam dalejsam lekarz powiedział mi po fakcie ze u mnie to bardziej zadziałało na moją psychikę.
Teraz jestem 100 razy bardziej spokojna. Jeszcze 3 miesiace temu lekarz mnie ostrzegał ze w kolejnej ciazy tez pewnie bede plamić... wiec grzecznie sobie egzystuje z tym
Ale serdecznie Ci dziękuje za chęć pomocy :*
Dzisiaj od rana juz czysto, rano było troche tylko
A jak Ty sie czujesz? Duzo leżysz? Zaraz juz wizyta -
Justyna911 wrote:A TSH przed ciaza miałam 1 a teraz 1,5 to normalne ze w ciazy wzrośnie trochę?
Tak, to normalne i nadal Twoj wynik jest ksiazkowy jak na ciaze:)
Bierzesz leki ?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka jakbyś jednak reflektowala
to pisz śmiało - oby nie oczywiście..moja wizyta nie tak zaraz
niestety..dopiero w piątek.. Ja się czuję super.zadnych boli,krwi itp. Czuję takie lekkie rozciąganie macicy ale to akurat na plus chyba. Dzisiaj zapodalam sobie jeszcze homeo więc scenariusz wygląda tak że idę w piątek a lekarzowi opada kopara z wrażenia
Że po dziadu śladu nie ma
Jeśli tak będzie to w nagrodę kupię małemu w weekend chustę za to że dzielny jestWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 20:05
melmarmis lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Sylwia fotelik od 0 do 36 kg? Wow!
Jaki to? Musi chyba mieć masę ustawień.
My teraz kupiliśmy 0-18 i obawiałam sie go troche czy nie za duza rozpiętość...
My teraz lozeczka nie kupujemy, chciałabym kołyskę albo kosz Mojżeszapotem jak maluch podrośnie to dopiero łóżeczko.
My kupiliśmy nowy wózek gondola i spacerowka. Gondola fajna, spacerowka taka o,szybko zuzyly się łożyska i coś tam się rozklekotalo. Potrzebowałam drugiego wózka do mamy, żeby nie wozić ubloconego jak wróciłam do pracy, kupiłam maxi cosi mura. Używana, rocznik produkcji na stelażu 2009, moje dziecko było 3 użytkownikiem spacerówki. Wózek nie do zdarcia był, tapicerka i stelaz w stanie bdb,żadnych luzow itd, sprzedalam, kolejna właścicielka zadowolona. Oczywiście miał swoje wady. Tak czy siak, wszystko zależy od Marki. I niestety kilka lat temu wszystko było robione porządniej, teraz pełno szajsu jest we wszystkich dziedzinach. -
belldandy wrote:Tak, to normalne i nadal Twoj wynik jest ksiazkowy jak na ciaze:)
Bierzesz leki ?
Nie nie biorę żadnych leków nigdy nie brałam sprawdziłam sobie tylko dla własnego sumienia czy jest ok bo tyle sie tutaj mówi o tym TSH -
hops wrote:Pianistka jakbyś jednak reflektowala
to pisz śmiało - oby nie oczywiście..moja wizyta nie tak zaraz
niestety..dopiero w piątek.. Ja się czuję super.zadnych boli,krwi itp. Czuję takie lekkie rozciąganie macicy ale to akurat na plus chyba. Dzisiaj zapodalam sobie jeszcze homeo więc scenariusz wygląda tak że idę w piątek a lekarzowi opada kopara z wrażenia
Że po dziadu śladu nie ma
Jeśli tak będzie to w nagrodę kupię małemu w weekend chustę za to że dzielny jest
To jest genialny plan!!! A lekarzowi szczena opadnie ze tak pieknie gnoja pogoniłas
A chusta? Lowli
Masz jakąś na oku?