Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
duszka wrote:Ines od wczoraj źle się czuję . Jest mi niedobrze i boli mnie brzuch .
Belldandy masz rację
Na podobnym etapie ciąży jesteśmy;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej dziewczyny, ja dziś jestem padnięta, bardzo źle spałam. Do tego od rana jakiś szatan w moje dziecko wstąpił, zbuntował się i nie chciał zjeść śniadania, siedzi u siebie w pokoju i wyje, rzucał zabawkami, chyba wstał lewą nogą.
Co do objawów to u mnie różne, piersi bolą mnie zazwyczaj wieczorami najbardziej ale całe dnie są tkliwe. Z jedzeniem często mnie mdli ale zauważyłam że najczęściej jak jestem głodna czy jak wstaje rano, muszę chyba jeść częściej i ogólnie wieczorami mam takie napady że pochłonę wszystko. Dziś też jak się wyciągałam na łóżku to mnie strasznie mocno zakuło w jednym jajniku, nie wiem co to było. To że jest mi zimno to już norma, w domu 25 stopni a ja w welurowych dresach i swetrze. -
duszka wrote:Pianistka właśnie od wczoraj się zaczęły i mecza!
Jeszcze nie byłam na cmentarzu i nie wiem czy się wybiorę bo nie bardzo się czuję
Nie pamiętam czy już o tym pisałaś, ale jestem po protu ciekawa;) Planowaliście taką dużą różnicę miedzy dziećmi czy po prostu były problemy?
Jeśli nie chcesz, nie pisz. Nie chciałam urazić czy coś...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny, ale bym chciała już święta! Śnieg( najlepiej gdyby był tylko w święta;p) " all i want for christmas is you", Kevina, mandarynki i ten klimacik rodzinny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 15:06
Caro, Ezia90, VillemoVilo lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:Macie juz plany na święta?
My w tym roku sami... mieli przyjechać moi rodzice ale mama nie dostała urlopu...
także w tym roku święta we 3 (4)w tamtym roku bylismy sami we dwoje i było miło
A do śniegu wcale mnie nie ciągnie, tu gdzie mieszkam ostatni raz był śnieg chyba 4 lata temu. A tak zeszłej zimy padał śnieg z deszczem ale to chyba trwało z 15 minut i zraz się roztopił. -
O TAK! Uwielbiam świąteczny klimat. Śnieg jak najbardziej! już nie mogę się doczekać porządnej zimy. Ostatnio tego śniegu prawie nie ma. Pianistka, a u Was jakie teraz temperatury?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 15:45
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Olcia, u mnie tez śniegu nie ma
odziwo
A które to beda twoje święta w uk?
A kolacje przygotuje, ale max 2-3 potrawy i tyle, nie jak w moim domu rodzinnym 12bo kto to potem zje? No i skończymy pewnie w dresie przed tv
Dopiero drugie w uk, mój mąż mieszka za to już 10 lat. W zeszłym roku byli u nas teściowie, a w tym nie dostali urlopów, moi rodzice to sam,o a żebyśmy my się wybrali to koszt koło 1000 funtów za samolot, dojazd na i z lotniska, a gdzie jeszcze jakieś chociaż drobnostki dla rodziny (nie mówię tu o rodzicach tylko ciotki, wujkowie, kuzynostwo, dzieci). Tym bardziej że jestem teraz w ciąży to wole odłożyć te pieniądze na dziecko i kupić wyprawkę a młodemu więcej prezentów. Mikołaj w tym roku będzie bardzo hojny dla niego, już większość prezentów wiem co dostanie, część kupiona nawet
A żeby w Norwegii nie było śniegu to dziwnie, myślałam że tam zimno jest i pełno śniegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 15:46
-
My Wigilie na przemian. Jednego roku u nas z moimi rodzicami i bratem, następnego u teściowej. U nas śmiejemy się z bratem liczac 12 dań: kapusta, barszcz, karp, sernik, kompot z suszu, kawa,...no to się uzbierało
U teściowej pełny stół, 12 podstawowych potraw musi być.
-
Olcia, wszystko zależy od regionu.
Bliżej Oslo jest w sumie tak jak w Polsce. W lecie po 25-30 stopni a w zimie -20 i snieg. Natomiast na północy to wiadomo, cały tok jest dosc zimno.
Ja mieszkam nad samym morzem a od lądu ten region jest odcięty górami. Przez to nie mamy ani zimy ani lata. W zimie jakies -5 st to juz mrózale cos za cos... w lecie jak jest powyżej 15 to tez szaleństwo
Caroina, obecne ok 2-5 st i taj bedzie teraz do marca
Nasze to 5te święta w Norwegii a drugie takie na spokojnie w domu. Wczesniej bylismy u rodziców raz a dwa razy spędzaliśmy z przyjaciółmi. W tym roku pewnie tez na pierwszy i drugi dzien świat z kimś sie umówimy ale wigilia solo
Ja nie mam pomysłu co małej kupic pod choinkę. Na bieżąco kupuje jej chyba wszystko co sie da i na ten moment nie mam pomysłumoze jakies klocki fajne? Bo jeszcze nie ma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 15:57
-
Pianistka to rzeczywiście coś za coś.
To tu lata są ładne, w lipcu i w tym i w zeszłym roku było naprawdę gorąco. Teraz jest między 10-15 stopni więc źle nie jest. Ciesze się bo nawet deszcze nie padają za bardzo w tym roku jeszcze. Pewnie niedługo zaczną ale i tak lubie że nie musze uberać kurtki zimowej, kozaków, szalika, wystarczy mi cieplejsza ekoskórka, adidasy, botki czy kalosze i mogę wychodzić
Nie wiem czemu ale jak zdecydowałam się w końcu na przeprowadzkę to moje koleżanki, rodzina że w Anglii pada non stop, że zimno, wieje. Ja jak na razie wole klimat angielski niż polski -
My nie zaszelejemy z prezentami dla dziecka. Dostanie cos pewnie, ale bez szastania kasa jak to robia niektorzy:) Teraz robimy mu lozko domek, ktory powinien byc gotowy na swieta plus kupimy cos niedrogiego, moze odkrywczy domek dummela jako prezent mikolajkowo- swiateczny lub autka. Na bierzaco.cos dostaje, zabawek ma milion, a i tak bawi sie kilkoma ulubionymi autkami.
Zreszta jest jeszcze za maly i nie bardzo rozumie, ze mikolaj przynosi zabawki itp.
No wlasnie, mikolaj, swieta, a w styczniu 2latka... za duzo byloby tych zabawek biorac pod uwage, ze dziadkowie i chrzestni tez zawsze jakas zabawke przynoszą i gdzie to potem trzymac w dwoch pokojach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 16:09
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
No tak
zaraz urodzinki
u Emmy tez
roczek
za szybko te maluchy rosna
U nas o tyle, ze wszystko co Emma ma kupujemy sami, nie mamy blisko żadnej rodziny itd. Ale taka prawda, zabawek ma tony a woli bawić sie gumową podkładką pod garnek -.-
Olcia, ja tez wole nasz klimat. Co prawda troche cieżko przyzwyczaic sie do tego ze w zimie mamy widno od 10 do 14-15 ale to do przejściaNo i potrafi padać 3 miesiace dzien w dzien. I jeszcze jedna rzecz. W listopadzie i grudniu czasem przez 2 miesiace jest 5-6 godzin nasłonecznienia ;/ deprecha murowana
-
Pianistka wrote:Olcia, wszystko zależy od regionu.
Bliżej Oslo jest w sumie tak jak w Polsce. W lecie po 25-30 stopni a w zimie -20 i snieg. Natomiast na północy to wiadomo, cały tok jest dosc zimno.
Ja mieszkam nad samym morzem a od lądu ten region jest odcięty górami. Przez to nie mamy ani zimy ani lata. W zimie jakies -5 st to juz mrózale cos za cos... w lecie jak jest powyżej 15 to tez szaleństwo
Caroina, obecne ok 2-5 st i taj bedzie teraz do marca
Nasze to 5te święta w Norwegii a drugie takie na spokojnie w domu. Wczesniej bylismy u rodziców raz a dwa razy spędzaliśmy z przyjaciółmi. W tym roku pewnie tez na pierwszy i drugi dzien świat z kimś sie umówimy ale wigilia solo
Ja nie mam pomysłu co małej kupic pod choinkę. Na bieżąco kupuje jej chyba wszystko co sie da i na ten moment nie mam pomysłumoze jakies klocki fajne? Bo jeszcze nie ma...
Mój na roczek dostał klocki duplo i do dziś się bawi. Dostał też rowerek 3 kołowy ale to było na krótko i drug raz nie kupiłabym mu. A tak to podostawał jakieś zabawki edukacyjne, jedynie klockami do dziś się bawi. Jak miał troszkę ponad roczek dostał konia na biegunach na święta i uwielbiał go.
Z zabawkami u nas jest też ciężko żeby to pomieścić wszystko, synek ma łóżeczko piętrowe ale niskie, takie że pod spodem ma miejsce na zabawki, a i tak ma jeszcze sporą część u nas w salonie bo nie mieszczą się u niego. Sporo zabawek kupujemy od tak po prostu, teraz dopiero widzę ile tego się uzbierało. Dlatego też o prezentach na święta myślę z takim wyprzedzeniem bo wymyślić co mu kupić to nie lada wyzwanie.