Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka, ale przeciez napisalam dlaczego uwazam, ze warto zrobic komplet. Masz o 15% wieksza pewnosc, ze Twoje dzieciatko jest zdrowe. Samo usg nie wykrywa az 1 na 5 dzieci z zespolem downa. Wiec wg mnie finanse odgrywaja role - jesli sa to warto zrobic, a zastanawiac sie tylko jesli budzet jest napiety. Ale to moje zdanie i szanuje, ze nie kazdy sie z nim zgodzi
-
Pianistka, no i ryczę! Boże piękny ten Twój opis porodu! A jak oglądałam zdjęcia to doszło do mnie że jeszcze "chwila" i nas taki cud czeka
-
Hej dziewczyny
Ja też polecam język niemowląt tracy hogg i język dwulatka na pozniej.ja mam w jednym wydaniu.I rzeczywiście te filmiki Pawła Zawitkowskiego są genialne. U nas była na wizycie rehabiltantka która dokładnie pokazała jak nosić, trzymać dziecko prawidłowo i układać przy ulewaniu także jak ktoś ma możliwość to polecam
Na zgage polecam reni.całą ciążę miałam straszną tak, że mi przelyk paliło i cofalo się wszystko i nic innego nie pomagało
Pianistka ja też jak Zuzia się urodziła pierwsze co powiedziałam do męża, że ma strasznie duża głowę (mąż oczywiście)
Co do snu to ja wczoraj wstawałam do Zuzi 6 razy więc chyba nie zdążę się wyspać przed porodem -
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Ja też polecam język niemowląt tracy hogg i język dwulatka na pozniej.ja mam w jednym wydaniu.I rzeczywiście te filmiki Pawła Zawitkowskiego są genialne. U nas była na wizycie rehabiltantka która dokładnie pokazała jak nosić, trzymać dziecko prawidłowo i układać przy ulewaniu także jak ktoś ma możliwość to polecam
Na zgage polecam reni.całą ciążę miałam straszną tak, że mi przelyk paliło i cofalo się wszystko i nic innego nie pomagało
Pianistka ja też jak Zuzia się urodziła pierwsze co powiedziałam do męża, że ma strasznie duża głowę (mąż oczywiście)
Co do snu to ja wczoraj wstawałam do Zuzi 6 razy więc chyba nie zdążę się wyspać przed porodem
Ja te filmiki ogladalam na yt:) jak trzymac, nosic, przewijac zeby bioder nie uszkodzic itp:)Paula_29 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Tutusia ja robiłam test pappa w poprzedniej ciąży tez uważam że warto.mnie uspokoił bo o wiele większe ryzyko wyszło mi z Usg bo tam w parametrach podaje się wiek a dopiero po wprowadzeniu wyników z testu ładnie ryzyko się zmniejszyło także teraz też robię z testem.Nie pamietam tylko ile wcześniej muszę przyjść by wynik był już na Usg. Mnie lekarz mówił że z testem wyniki są bardziej wiarygodne a oni i tak wysłali test do diagnostyki więc nic z tego nie mieli
-
I jeszcze najważniejsze;)
Byłam wczoraj na wizycie.Jest maluch zgodny z terminem OM czyli 7+0
Ma 0.89 mm.Serduszko biję
Termin porodu na 21 czerwca
Wszystko okPaulina_90, tutusia, LaRa, VillemoVilo, renc, małaMyszka, grzeszna24, Pianistka, melmarmis, Caro lubią tę wiadomość
-
Paula no ja właśnie też uważam, że warto
Mi kazali przyjść po skierowanie na test Pappa 14.11, a usg mam 22.11, czyli pewnie tydzień wystarczy, ale może to też zależeć od laboratorium, najlepiej zapytaj tam gdzie będziesz robić.
No i dziecia rosnącego gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:21
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt, widzianych maluszków i serduszek
Co do Pappa to w poprzedniej ciąży miałam. Tutusia dobrze zrozumiałam, ze krew bedą pobierać w innym terminie niż usg? Pierwsze słysze o tym, zeby tak praktykowali.
Czy któraś z was tez sie czuje jak niedołężna staruszka bez energii, sił ? Nic bym nie robiła tylko jadła, leżała i spała.
Dobrze ze maluch mnie trochę goni do zabawy bo chyba bym sie zasiedziała. Wróciłam z mała ze spaceru A teraz malz podał mi pierogi ruskie z cebulka. Mniammmmm -
LaRa dobrze zrozumiałaś. Dzięki temu podczas USG otrzymam od razu pełne wyniki, bo z tego co rozumiem, to wyniki testu pappa nie są od ręki. Krew nie musi być pobrana w tym samym terminie co usg, ale też musi się mieścić w jakimś przedziale wieku ciążowego (nie wiem czy dokładnie taki sam czy większy jest dla testu pappa).
Ja też mam masakrę energetyczną. Śpię po kilkanaście godzin na dobę, wejście na 3 piętro oznacza niezłą zadyszkę i generalnie co drugi dzień nie mam najmniejszej ochoty ruszać tyłka z domu. Miałam ostatnio tydzień czy nawet 2 odrobinkę lepsze (mniej spałam), ale senność powróciła kilka dni temu.
zwm współczuję mdłości. Mnie wciąż nie dopadły, więc myślę, że tak już zostanie -
Milk@ i Paula Gratuluje:)
LaRa Ja się tak czuje tylko z apetytem gorzej:)
Dzieki dziewczyny za kciuki:)
Jestem już po wizycie i jest mały kropek – 1cm. Serduszko pika i doktorka mówi, że jest ok. Tylko termin wyszedł na 23.06. Wg USG to 7t0d. Od razu mnie zapisała na USG prenatalne w mikołajki:)
tutusia, LaRa, małaMyszka, Paulina_90, Kiki1916, grzeszna24, Marutka, VillemoVilo, Paula_29, Justyna911, 19Biedroneczka91, wania, renc, Caro lubią tę wiadomość
-
Tutusia, w takim rade ja znam inne info. Najwiarygodniejsze wyniki sa po usg i Pappa w tym samym dniu. Ale moze każdy lekarz preferuje co innego. Ja pisze jak jest u mnie. Nie powiem, jest to jeden wielki strressssss czekając na wyniki (u mnie czas oczekiwania to 3 tyg) a pózniej czytać te cyferki to masakra, szukanie w necie i doszukiwanie sie Bóg wie czego.
17.11. Dowiem sie czy mam prywatnie szukać badań prenatalnych czy moze ginka wypisźe na NFZ. -
nick nieaktualny
-
Caroina wrote:Milk@ i Paula Gratuluje:)
LaRa Ja się tak czuje tylko z apetytem gorzej:)
Dzieki dziewczyny za kciuki:)
Jestem już po wizycie i jest mały kropek – 1cm. Serduszko pika i doktorka mówi, że jest ok. Tylko termin wyszedł na 23.06. Wg USG to 7t0d. Od razu mnie zapisała na USG prenatalne w mikołajki:)
Ciągle odświeżam stronę!!!! Super!!!! Na takie info czekałam!!!! Gratulacje!!!Caroina lubi tę wiadomość
-
Caroina, super wieści, nie mogło być inaczej! Teraz już z górki
Caroina lubi tę wiadomość