Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia. Ide do tej mamyginekolog na usg pod koniec grudnia i to chyba wszystko przez Ciebie ;-) akurat obok mnie przyjmuje. I skoro taka dobra w rozpoznawaniu plci to jej zaufam.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops tule :-( i wspieram

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops trzymaj sie dzielnie :*

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, ;( wspieram kochana, trzymaj sie!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Tutusia. Ide do tej mamyginekolog na usg pod koniec grudnia i to chyba wszystko przez Ciebie ;-) akurat obok mnie przyjmuje. I skoro taka dobra w rozpoznawaniu plci to jej zaufam.

Ups.. nie wiem czy mam się czuć winna czy "zasłużona" ;) Gdybym była z Warszawy to pewnie bym chciała ją jako prowadząca ciążę. A tak to się wspieram jej wiedzą medyczną, jeśli potrzebuję jakiś informacji, o których ona się wypowiadała. Na pewno jest to lepsze źródło niż strony internetowe niewiadomego autorstwa i fora internetowe (bez urazy dla naszego wątku).

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops strasznie mi smutno :( trzymaj się...

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina gratulacje;) wiedziałam że będzie ok

Hops bardzo mi przykro;( nie wiem co napisać;(

Ja na usg genetyczne chodzę do tego lekarza http://www.dobreusg.pl/o_nas/marcin_wiechec.html
    Uważany jest za jednego z najlepszych specjalistów od Usg i też wykonuje pappa wcześniej.tłumaczył dlaczego ale ja szczerze mówiąc nie pamiętam. A może po prostu obie praktyki są właściwe;)

Caroina lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops tak strasznie mi przykro :(

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, normalnie nie wierzę ;(

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops-ciężko mi uwierzyć :( byłam przekonana ze wszystko bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 19:20

Wuj6p1.png[img][/img]
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Totoja, tak Pappa to statystyki, tak samo jak i usg prenatalne - to tez tylko statystyki. Ale łącznie usg i pappa daje pełniejszy obraz. 100% pewności da tylko badanie inwazyjne, bo 100% nie daje nawet badanie wolnego dna płodowego. Ale samo usg to (w uproszczeniu) 80% pewności, że dziecko jest zdrowe, a usg + pappa 95%.
    Jak zwykle podaję jako źródło informacji Mamęginekolog. Mnie ona przekonuje :)
    https://youtu.be/7-sMf8taEgM

ines. wciśnie Cię :) A jak się denerwujesz to zadzwoń i się upewnij!

Po obejrzeniu tego filmiku chyba też zdecyduję się na pappa :)

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Hops... życzę dużo wytrwałości :(

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam jeszcze komentarze pod wpisem na fb, gdzie był ten filmik wrzucony i chyba najważniejsze do podjęcia decyzji o robieniu/nierobieniu testu jest to co wydarzy się przy nieprawidłowym wyniku. Jeśli ktoś nie zdecyduje się na badania inwazyjne lub testy wolnego dna płodowego (nieinwazyjne ale drogie) to faktycznie z tego testu można zrezygnować, bo złe wyniki spowodują strach do końca ciąży i brak możliwości reakcji, a wciąż sporo dzieci urodzi się zdrowych.
    Ja w razie nieprawidłowych wyników zrobię testy wolnego dna płodowego, mimo ceny, więc pappa jest dla mnie dodatkowym uspokojeniem, że wszystko będzie dobrze lub motywatorem do dalszego działania i odpowiedniego przygotowania się do wszystkiego. Bo wydawanie 3000zł na badanie (maternity genome), jeśli nie będzie do niego wskazań mi się nie uśmiecha.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nadrobić Was to mega wyzwanie!!
    Hops ciężko mi uwierzyć, nie mam słów, trzymaj się i szybko wracaj do formy!!!

Ktoś pisał o zgadze? Miło mi że nie jestem sama bo ja mam mega i już nie wiem co jeść bo mam po wszystkim. Jak już nie mogę wytrzymać to piję miętę- od razu ulga.

Dzisiaj miałam ciekawą przygodę. Stoję sobie opatulona 10 kurtkami w pracy i przyszedł Pan, który ostatnio widział mnie rok temu i od razu wyskoczył z tekstem że "ooo widzę że jest Pani więcej, jest Pani w ciąży prawda??". Kurczę zamurowało mnie i powiedziałam tylko żeby nie mówił głośno bo jeszcze nikt nie wie. Ale szok pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Gość ma 10 zmysłów chyba :P

A i co do pamiętnika Pianistki to znam od dawna, jest cudowny, poród czytałam 2 razy i ryczałam jak bóbr. Ale napisałaś to tak pięknie że aż się człowiekowi chce to zrobić i jakoś nie czuje kompletnie strachu przed porodem dzięki Tobie :*

Pianistka lubi tę wiadomość

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops przykro mi :(

Ja napewno robię test pappa. W poprzeniej ciąży lekarz mnie bardzo wystraszył bo na Usg wyszła zbyt duza przeziernosc karkowa - test pappa wykluczył wady genetyczne.
    Badanie będę miała na NFZ w okolicach 6 grudnia.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melmarmis może mojego chrzestnego spotkałaś? :-D On wyczuwa każdą ciążę, swojej synowej powiedział zanim ona zdążyła zrobić test :-P Jakoś na przełomie sierpnia i września też powiedział że wydaje mu sie ze żona mojego kuzyna jest w ciąży, nie minęły dwa tygodnie i powiedziała ze jest w 3mies. Nie mam pojęcia jak on to robi ale robi :-D

Pianistka, melmarmis lubią tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja :D maz sie dzis po pracy zapytał czy urządziłam nam imitacje wczasów pod palemką :D tak nagrzałam
    Ja mam tak samo :(

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślałam ze mnie ominie ten kalafior ciążowy ale dzisiaj wchodząc do domu zostawiłam klucze w drzwiach po zewnętrznej stronie... nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzyło... całe szczęście nikt nie zabrał i jak mój maz wchodził do domu to znalazł w drzwiach :D

Paulina_90, melmarmis lubią tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Ups.. nie wiem czy mam się czuć winna czy "zasłużona" ;) Gdybym była z Warszawy to pewnie bym chciała ją jako prowadząca ciążę. A tak to się wspieram jej wiedzą medyczną, jeśli potrzebuję jakiś informacji, o których ona się wypowiadała. Na pewno jest to lepsze źródło niż strony internetowe niewiadomego autorstwa i fora internetowe (bez urazy dla naszego wątku).

Sie okaze po usg :-) tak forum jest fajne do wymiany doswiadczen itp ale tu nikomu doagnozy nie postawimy.

Pianistka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melmarmis jak miło :) naprawdę, porod to cudowne doświadczenie. Ja myśle ze pozytywne nastawienie to 90% sukcesu!

A co do pana... to jest niesamowite ale są tacy ludzie ;o w poprzedniej ciazy moja znajoma, kobitka lat 60+ zanim zrobiłam test (a podejrzewałam ciąże) powiedziała, ze jestem w ciazy:o
    Szok! Ale podobno jest jakiś błysk w oku, specyficzny...

No i teraz przed pozytywnym testem dodałam jakies zdj z Emmą na nasze forum lutowek, a jedna z dziewczyn zapowiedziała mi pozytyw bo widzi to na twarzy :o i faktycznie, przecież jestem tu z wami :)

Dziwne to...

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ