Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Caroina bosko! Tyle kciuków musiało swoje zrobić
LaRa wklejam Ci info ze strony mojego gabinetu:
"Badanie USG prenatalne wykonuje się miedzy 11 a 14 tygodniem ciąży .
Optymalnym jednak okresem do rozpoczęcia badań jest 10 tydzień ciąży.
W tym przypadku , jeśli pacjentka pobierze krew na test podwójny,lekarz wykonujący USG po 11 tygodniu będzie mógł wynik badania krwi od razu włączyć do tzw kalkulacji ryzyka i ostateczny , pełny wynik rodzice otrzymają wychodząc już z naszego ośrodka.
Jeśli pacjentka nie może jednak do nas na wizytę przyjechać dwukrotnie, wówczas istnieje możliwość pobrania krwi do badania laboratoryjnego bezpośrednio po badaniu USG .W tym przypadku jednak pacjentka otrzymuje pełen wynik po 7-10 dniach drogą pocztową. Preferujemy sposób pierwszy . Stwarza on możliwość omówienia zagadnienia i zadania ewentualnych pytań bezpośrednio podczas rozmowy z lekarzem .
W kwestii technicznej Informujemy pacjentki przyjezdne , że punkt pobrań krwi znajduje się w innym punkcie Koszalina ( 5 min samochodem lub 15 min spacerem) .
Jednocześnie w przypadku jakichkolwiek wątpliwości kiedy i gdzie się zgłosić , pełną informacją służy Państwu nasza rejestracja.
(OPTYMALNYM OKRESEM TELEFONICZNEJ REJESTRACJI NA BADANIE PRENATALNE JEST 9-10 TYDZIEŃ CIĄŻY )"
Wiem, że oba markery testu Pappa musza być z jednej próbki krwi zrobione, ale żeby usg i krew miały być tego samego dnia to nie słyszałam.Caroina lubi tę wiadomość
-
Kiki1916 wrote:Caroina super☺ tak czekałam co u Ciebie
Mam nadzieje ze w poniedziałek tez usłyszę takie informacje,tylko u mnie beta mało przyrasta
Malo tzn bo nie pamietam...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka,no właśnie mam zmiejszyć do dwóch tabletek na dobę (z 3-ech) i sie zastanawiam,czy pominiecie tej jednej i przejście na dwie bedzie ok,czy za drastycznie?
Co do tych badań,to też kiedyś słyszałam,że powinny być jednego dnia.mi lekarz powiedział,że jak nie będą na wizytę,to on potem uzupełni,ale na wizytę z usg byłoby najwygodniej.pytałam potem jeszcze położne i powiedziały mi,że lekarze różnie preferują.
Acha,u mnie wysyłają te Pappa do diagnostyki i 3 dni czekam na wynik.
Gratuluję Caroina,jednak pozytywna informacja.super!Caroina lubi tę wiadomość
-
Caroina super
Co do pappy to sa rozne opinie. Ja za to slyszalam, ze to tylko statystyki. Za to wierze w dobrze wykonane usg i co za tym idzie u dobrego specjalisty. A zadne nie daje 100% ba czesto pappa daje zle wyniki, dzidziol zdrowyCaroina lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Aaaaaa teraz spanikowałam ze wszystkie juz prenatalne macie zaplanowane, ja zmieniam lekarza ide 25.11. On jest tez specem od prenatalnych ale teraz sie zastanawiam czy przy rejestracji pani mnie dobrze zrozumiała ze chce kompleksowo jako prowadzącego i usg... no tak oczywiście budyń w mózgu i teraz panika, ale mam nadzieje ze skoro ma byc lekarzem prowadzącym to powie co jak kiedy i w razie czego wciśnieCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziewczyny u mnie niestety. Nie mam siły pisać o szczegółach.. Ale w pon rano mam zabieg
Pls bez komentarza. Jak się trochę otrzasne to was odwiedzę. I trzymam za was wszystkie kciuki.ptosze też aby któraś usunęła mnie z listy i tabelki. Dzięki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 18:09
-
Totoja, tak Pappa to statystyki, tak samo jak i usg prenatalne - to tez tylko statystyki. Ale łącznie usg i pappa daje pełniejszy obraz. 100% pewności da tylko badanie inwazyjne, bo 100% nie daje nawet badanie wolnego dna płodowego. Ale samo usg to (w uproszczeniu) 80% pewności, że dziecko jest zdrowe, a usg + pappa 95%.
Jak zwykle podaję jako źródło informacji Mamęginekolog. Mnie ona przekonuje
https://youtu.be/7-sMf8taEgM
ines. wciśnie CięA jak się denerwujesz to zadzwoń i się upewnij!
-
Hej dziewczyny, jestem dziś padnięta. Od 3 w nocy na nogach, padam na twarz.
Ciężko aż mi gratulować jak wiem że inna osoba właśnie przeżywa ciężkie chwilę.
Hops strasznie mi przykro, trzymaj się kochana. Jak poczujesz się na siłach to mam nadzieję że będziesz do nas wracać
Caroina gratulacje, ciesze się że wszystko ok.
Caroina lubi tę wiadomość