X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, to choć tyle! Swietnie, że masz pomoc :)

Caroina, ja wierzę, że będzie dobrze :)

Caroina lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina trzymam mocno kciuki!

StyczniowaNadzieja witamy! Pamietam Cie jeszcze z rozowej strony :) fajnie sie tu spotkac :)

Juz najedzona. Troszke mi lepiej, choc bez rewelacji. Ale juz nie boje sie prowadzic. Spotkalam kolezanke z podstawowki :) umowilysmy sie wstepnie na kawe. Nasze miasto to jednak male jest. Jej obecny chlopak to przyjaciel mojego meza z podstawowki (potem im sie drogi rozeszly). Juz pomijam fakt, ze jej poprzedni chlopak to... moj byly ;) haha

A teraz siedze i patrze na "siebie 10 lat temu". A tak na serio to ta sniadaniownia jest na przeciwko mojego liceum i przed chwila byla przerwa pewnie, bo mnostwo uczniow wpadlo po drugie sniadanie. Ta mlodziez to jednak troche inaczej teraz wyglada ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Faktycznie. Nie zauważyłam, że jest coś takiego
    Zgadzam się z tym, że krwawienie nie musi oznaczać poronienie. Jak za pierwszym razem trafiłam na patologię ciazy (po poronieniu właśnie), lezałam na sali z dziewczyną, która miała krwotok taki, że była pewna, że już po wszystkim. Okazało się, że nie. Przelezała 2 tyg w szpitalu i nawet do WC nie mogła chodzić ale donosiła ciąze i urodziła zdrowego chłopczyka.
    Tak więc czasem takie straszne historie kończą się dobrze.
    Widać, że takie cuda dzieja się tam często bo jak ja trafiłam tam w nocy z krwotokiem. Tez kazały mi pielegniarki lezeć i mówiły, że będzie dobrze. Dopiero rano zrobili USG

StyczniowaNadzieja Tyle, że u mnie po badaniu stwierdziła jeszcze, że mam za mało powiekszoną macice. I faktycznie nie czuje, żeby się rozrastała. Ale dzięki, dałaś mi troche nadzieji. Dziś sie wyklaruje.
    Zdrówka dla synka

W ogóle co nie będzie dzięki dziewczyny za wsparcie. Jesteście kochane:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:48

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, ja w ciąży z Emmą raz miałam krwawienie na kształt okresu, chodziłam z podpaską... w szpitalu dowiedziałam się, że tak bywa, a nawet jak poronie to znaczy że natura wie lepiej :o
    Ale donosiłam, bez problemów :o

Po wszystkim jedyny sensowny gin jakiego znam, stwierdził, że w I trymestrze plamiłam i krwawiłam przez endometriozę. Dlatego i tym razem nie panikuję przy plamieniu :)

Trzymam za Ciebie i Hops dzisiaj mocno kciuki i wspieram myślą! Musi być dobrze! Ja tu sobie nie życzę aby nam się grono czerwcówek wykruszało! :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cudowny pamiętnik i łezka w oku sie kreci kiedy czyta sie Twoje wspomnienia i przeżycia z porodu. Cos pięknego.

Pianistka lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Spoko, co by nie było i tak będę Was tu nawiedzać;D
    I szacun, że decydujesz się na poród bez znieczulenia. U mnie trwało to krótko ale bóle krzyzowe były nie do zniesienia. Myślałam, że tam zejdę. a ze znieczuleniem luz. Nawet się śmiałam więc niebo a ziemia

Pianistka lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Pianistka Spoko, co by nie było i tak będę Was tu nawiedzać;D
    I szacun, że decydujesz się na poród bez znieczulenia. U mnie trwało to krótko ale bóle krzyzowe były nie do zniesienia. Myślałam, że tam zejdę. a ze znieczuleniem luz. Nawet się śmiałam więc niebo a ziemia

Moja koleżanka rodziła ze znieczuleniem i przy 10 cm pisała do mnie na fb :o
    Kiedy ja mam wspomnienia takie, że przy 10 cm rzygalam na ściany i wyrwałam sobie włosy zanim mąż mnie złapał za ręce :D ale ja lubię ekstremalne przeżycia :)

Od pierwszych skurczy poród trwał 17h, a już od takiej fazy z regularnymi skurczami co 4-5 min i rozwarciem 7-8 h :)
    oj no podobało mi się :d
    Ale ja lubię mocne doznania ;)

I co by się nie działo, a wierze, że w czerwcu pochwalisz się zdjęciem maluszka, to nas nie zostawiaj! :)

Sowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:00

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Jasne. To, że mnie sie moze nie udać to i tak za Was będę trzymać kciuki.
    Czytam właśnie o chęci wieszania się na kablu od KTG lub rurce od gazu:D Mega:D uwielbiam czarny humor:D Ale Ty serio po takich przeżyciach chcesz znów bez znieczulenia to przechodzić =O sadystka;)

Asikkk lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, mocno trzymam kciuki!
    Ja dziś (odpukać) czuję się wyśmienicie. Śniadanie zjadłam, obiad w pracy i myślę, co tu jeszcze wszamać w domu. Chyba sobie nawet kawę strzelę :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Pianistka Jasne. To, że mnie sie moze nie udać to i tak za Was będę trzymać kciuki.
    Czytam właśnie o chęci wieszania się na kablu od KTG lub rurce od gazu:D Mega:D uwielbiam czarny humor:D Ale Ty serio po takich przeżyciach chcesz znów bez znieczulenia to przechodzić =O sadystka;)

Powiem wiecej ;) z chęcią urodzę dziecko większe od Emmy bo lubię wyzwania ;)

Villemo, a mi sie marzy ciacho. Jakas kremówka. Albo karpatka... i do tego paszteciki i barszczyk :D ja bym chyba cały świat zjadła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:26

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze apetytu. U mnie wyjątkowo wczoraj był lepszy dzień. Mdłości były znośne więc wróciłam do żywych i nadrobiłam zaległości (pranie,sprzatanie itp). miałam nadzieje, że już będzie dobrze ale dziś znów mnie mdli okropnie

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry prawie z rana :)

Dzisiaj zaczynamy wg OM 8 tydzień :) wizytę mam we wtorek, mam nadzieję, że serduszko będzie, 10 dni temu jeszcze było za wcześnie.
    Jesteście ze mną codziennie na telefonie, podczytuję Was sumiennie, nie piszę za dużo, ponieważ nie zawsze mam się czym podzielić. Za wiele się u mnie jeszcze nie dzieję, doświadczenia też nie mam:)
    Jakoś to wszystko do mnie nie dochodzi, mdłości na szczęście jeszcze nie mam, czasami ból podbrzusza i piersi bolą. Wydaje mi się, że kropek jest młodszy ale okaże się na wizycie. Dopóki jeszcze nikt nic nie wie, jest mi z Wami raźniej, przydają się każde rady i przeżycia :)

Pianistka pamiętnik to rzeczywiście rewelacyjna sprawa! Twój jest niesamowity, gratuluję, że zaczełaś pisać :)

Miłego dzionka Wam życzę w taką trochę już prawie zimnową temperaturę na dworze!

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dzień dobry wszystkim

Od samego początku podglądam wątek ale jeszcze się nie ujawniłam ponieważ na poczatku pojawiły sie problemy.

3.10 zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciązowym, niestety w 5tc pojawiło się krwawienie i wizyta w szpitalu, na USG nie było nic widać chociaż beta juz wysoka, następnego dnia widoczny pęcherzyk w macicy, po tygodniu na USG ten sam obraz wiec nie wiadomo czy ciaza sie rozwija, kolejne bety, cały czas z przyrostem, między czasie plamienia i oczekiwanie na wizytę. 3.11 w końcu w 8t2d ujrzałam serduszko. Wszystko jak na ten moment ok wiec teraz już moge się ujawnić :) Przyjmiecie mnie do grona Czerwcowych mam? Termin według om 10.06, według owulacji 13.06, według USG 15.06. Trzymam sie tego według owulacji :)

Witam. To pod jaka data Cie wpisac??? ;-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina trzymam kciuki by wszystko bylo ok

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, myśle ze juz zobaczysz serduszko :) trzymam kciuki
    Czy mało czy duzo piszesz, to jesteś czerwcówką :) z biegiem ciazy coraz wiecej tematów sie pojawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:00

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    Dzień dobry prawie z rana :)

Dzisiaj zaczynamy wg OM 8 tydzień :) wizytę mam we wtorek, mam nadzieję, że serduszko będzie, 10 dni temu jeszcze było za wcześnie.
    Jesteście ze mną codziennie na telefonie, podczytuję Was sumiennie, nie piszę za dużo, ponieważ nie zawsze mam się czym podzielić. Za wiele się u mnie jeszcze nie dzieję, doświadczenia też nie mam:)
    Jakoś to wszystko do mnie nie dochodzi, mdłości na szczęście jeszcze nie mam, czasami ból podbrzusza i piersi bolą. Wydaje mi się, że kropek jest młodszy ale okaże się na wizycie. Dopóki jeszcze nikt nic nie wie, jest mi z Wami raźniej, przydają się każde rady i przeżycia :)

Pianistka pamiętnik to rzeczywiście rewelacyjna sprawa! Twój jest niesamowity, gratuluję, że zaczełaś pisać :)

Miłego dzionka Wam życzę w taką trochę już prawie zimnową temperaturę na dworze!
    Też mam we wtorek wizytę i nie wyjdę z gabinetu bez zobaczenia serduszka :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka we wtorek :) z czasem napewno tematów dojdzie, a narazie podczutyję i się od was dużo uczę:)

VillemoVilo haha ja też :) jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie!

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczely pojawiac sie popoludniowo wieczorne mdłości. Ale sa lekkie i znośne. Wystarczy ze zjem wtedy kromke chleba z masłem i wypije miete i jest mi lepiej. Z reszta unikalam od lat pszennego pieczywa i masła, ale teraz tak mi smakują ze nie moge sie oprzeć....

w4sqs65ge24sefoo.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:):) coz nowego slychac:)? Ha ja z radością dzis odkrylam ze 1/4 ciąży za mną:D

tutusia, Justyna911, ines. lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Witajcie dziewczyny:):) coz nowego slychac:)? Ha ja z radością dzis odkrylam ze 1/4 ciąży za mną:D

Jupi i za mna tez hehe
    Ja to mam lenia ostatnio, megaaaa lenia

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ