X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie jestem jedyna z tym placzem hahaha
    Ja jajka ciągle jadlam jakis tydzien temu no ciagle mialam ochote ! Teraz mi juz przeszło ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Rodziłam ze znieczuleniem za pierwszym razem. Za drugim bez i wiele bym dała, żeby kolejnym razem mieć znieczulenie. Wiec u mnie full nature odpada

Duszka Tyle wyczekiwania, musi być dobrze:)

Tutusia Smacznego:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 ja mam teraz mdłości constans wczoraj 0 23.30 mi przeszło. Jestem tym już potwornie zmęczona , powtarzam sobie tylko że to znaczy że fasol ma się dobrze i że jeszcze góra 3 tygodnie.
    We wtorek odbieramy nowe mieszkanie i cholernie się ciesze że wszystko wcześniej z grubsza ustaliłam bo teraz ani energii ani chęci.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Od samego początku podglądam wątek ale jeszcze się nie ujawniłam ponieważ na poczatku pojawiły sie problemy.

3.10 zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciązowym, niestety w 5tc pojawiło się krwawienie i wizyta w szpitalu, na USG nie było nic widać chociaż beta juz wysoka, następnego dnia widoczny pęcherzyk w macicy, po tygodniu na USG ten sam obraz wiec nie wiadomo czy ciaza sie rozwija, kolejne bety, cały czas z przyrostem, między czasie plamienia i oczekiwanie na wizytę. 3.11 w końcu w 8t2d ujrzałam serduszko. Wszystko jak na ten moment ok wiec teraz już moge się ujawnić :) Przyjmiecie mnie do grona Czerwcowych mam? Termin według om 10.06, według owulacji 13.06, według USG 15.06. Trzymam sie tego według owulacji :)

VillemoVilo, tutusia, LaRa, Caroina, grzeszna24, EM89, renc, sylwia1985, Paula_29, Marutka, Justyna911, madzialenaa, Caro, pingui lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, ja rodziłam bez znieczulenia z wyboru, i drugi raz też będę bez :)
    przynajmniej taki jest plan :)

Tutusia, zbieraj siły :) napewno Groszek piękny popis da dla mamusi w poniedziałek! :)
    I dziękuję za takie miłe słowa :D wszyscy mówią, że Emma to moja mała kopia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:28

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka przeczytalam w Twoim pamietniku historie porodu Emmy i wyje jak bobr ;) taaak sie wzruszylam... a o porpdzoe narazie nie mysle :)

Pianistka lubi tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dzień dobry wszystkim

Od samego początku podglądam wątek ale jeszcze się nie ujawniłam ponieważ na poczatku pojawiły sie problemy.

3.10 zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciązowym, niestety w 5tc pojawiło się krwawienie i wizyta w szpitalu, na USG nie było nic widać chociaż beta juz wysoka, następnego dnia widoczny pęcherzyk w macicy, po tygodniu na USG ten sam obraz wiec nie wiadomo czy ciaza sie rozwija, kolejne bety, cały czas z przyrostem, między czasie plamienia i oczekiwanie na wizytę. 3.11 w końcu w 8t2d ujrzałam serduszko. Wszystko jak na ten moment ok wiec teraz już moge się ujawnić :) Przyjmiecie mnie do grona Czerwcowych mam? Termin według om 10.06, według owulacji 13.06, według USG 15.06. Trzymam sie tego według owulacji :)

JESTEEEEEEŚ! Ja cię tu witam gorąco! :) Cudownie! Jak się czujesz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Oczywiście ze przyjmiemy ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Pianistka przeczytalam w Twoim pamietniku historie porodu Emmy i wyje jak bobr ;) taaak sie wzruszylam... a o porpdzoe narazie nie mysle :)

Hahaha no niezle , ale opis ma cudowy wiec sie nie dziwie ze tez placzesz ;p

Asikkk lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja Witaj:) Ciesze się, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja mam troche podobną sytuacje tyle, ze bez plamien Na poprzedniej wizycie 6t5d na USG było widać pusty pęcherzyk. Tyle, że u mnie to jeszcze później niż u Ciebie. Prawdopodobnie zarodek się nie rozwinął. Dziś wybieram się na USG (lepszej jakości) i ostatecznie dowiem się co dalej.

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    StyczniowaNadzieja Witaj:) Ciesze się, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja mam troche podobną sytuacje tyle, ze bez plamien Na poprzedniej wizycie 6t5d na USG było widać pusty pęcherzyk. Tyle, że u mnie to jeszcze później niż u Ciebie. Prawdopodobnie zarodek się nie rozwinął. Dziś wybieram się na USG (lepszej jakości) i ostatecznie dowiem się co dalej.

MOOOOOOCNO KCIUKI ZACISKAM! <3
    O której idziesz?
    Musi być serducho! No musi :)

Caroina lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem wiem że czekałaś aż sie ujawnię :) Samopoczucie raczej dobre, nadal niestety jest plamienie ale mam jakąś infekcje bakteryjną i myśle ze to jest główny powód, zobaczymy czy po lekach zniknie. Mam nakaz oszczędzania się i leżenia jak najwięcej wiec się stosuje :)

Teraz już towarzyszy mi tylko pozytywne myślenie :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina oby wszystko było dobrze ;(

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Gdzie można zobaczyć Twoja historię porodu?

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowanadzieja odpoczywaj duzo !

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem wiem że czekałaś aż sie ujawnię :) Samopoczucie raczej dobre, nadal niestety jest plamienie ale mam jakąś infekcje bakteryjną i myśle ze to jest główny powód, zobaczymy czy po lekach zniknie. Mam nakaz oszczędzania się i leżenia jak najwięcej wiec się stosuje :)

Teraz już towarzyszy mi tylko pozytywne myślenie :)

Ja na szczęście wiem, że większość plamień nie kończy się niczym złym :)
    Sama ciągle plamię, dziś rano znowu
    Dobrze, że znasz przyczyne :)

Leż jak najwięcej, choć przy naszych maluchach to chyba graniczy z cudem?
    Ja leżę sporo... na macie Emmy :d a ona po mnie łazi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corina u mnie na wizycie w 6ti3d też był tylko pecherzyk!!! Bedzie dobrze!!!

Pianistka, Caroina lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Pianistka Gdzie można zobaczyć Twoja historię porodu?

prowadzę pamiętnik... od ponad roku :)
    W pamiętnikach znajdziesz mój, albo jeśli tu obok wpisu klikniesz na mój nick, będziesz mogła przejść

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe szanse. Nastawiam się na złe wieści. Jade na 15:45. Mam tam 30km drogi więc zejdzie więcej czasu

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u mnie teściowa z moim tata mają na zmianę dyżury więc odkąd wrfóciłam ze szpitala to nigdy z małym nie zostaje sama. Mały chodzi też do złobka więc jest łatwiej (aktualnie jest w domu bo chory :D )

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ