X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie jestem jedyna z tym placzem hahaha
    Ja jajka ciągle jadlam jakis tydzien temu no ciagle mialam ochote ! Teraz mi juz przeszło ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Rodziłam ze znieczuleniem za pierwszym razem. Za drugim bez i wiele bym dała, żeby kolejnym razem mieć znieczulenie. Wiec u mnie full nature odpada

Duszka Tyle wyczekiwania, musi być dobrze:)

Tutusia Smacznego:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 ja mam teraz mdłości constans wczoraj 0 23.30 mi przeszło. Jestem tym już potwornie zmęczona , powtarzam sobie tylko że to znaczy że fasol ma się dobrze i że jeszcze góra 3 tygodnie.
    We wtorek odbieramy nowe mieszkanie i cholernie się ciesze że wszystko wcześniej z grubsza ustaliłam bo teraz ani energii ani chęci.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Od samego początku podglądam wątek ale jeszcze się nie ujawniłam ponieważ na poczatku pojawiły sie problemy.

3.10 zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciązowym, niestety w 5tc pojawiło się krwawienie i wizyta w szpitalu, na USG nie było nic widać chociaż beta juz wysoka, następnego dnia widoczny pęcherzyk w macicy, po tygodniu na USG ten sam obraz wiec nie wiadomo czy ciaza sie rozwija, kolejne bety, cały czas z przyrostem, między czasie plamienia i oczekiwanie na wizytę. 3.11 w końcu w 8t2d ujrzałam serduszko. Wszystko jak na ten moment ok wiec teraz już moge się ujawnić :) Przyjmiecie mnie do grona Czerwcowych mam? Termin według om 10.06, według owulacji 13.06, według USG 15.06. Trzymam sie tego według owulacji :)

VillemoVilo, tutusia, LaRa, Caroina, grzeszna24, EM89, renc, sylwia1985, Paula_29, Marutka, Justyna911, madzialenaa, Caro, pingui lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, ja rodziłam bez znieczulenia z wyboru, i drugi raz też będę bez :)
    przynajmniej taki jest plan :)

Tutusia, zbieraj siły :) napewno Groszek piękny popis da dla mamusi w poniedziałek! :)
    I dziękuję za takie miłe słowa :D wszyscy mówią, że Emma to moja mała kopia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:28

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka przeczytalam w Twoim pamietniku historie porodu Emmy i wyje jak bobr ;) taaak sie wzruszylam... a o porpdzoe narazie nie mysle :)

Pianistka lubi tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dzień dobry wszystkim

Od samego początku podglądam wątek ale jeszcze się nie ujawniłam ponieważ na poczatku pojawiły sie problemy.

3.10 zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciązowym, niestety w 5tc pojawiło się krwawienie i wizyta w szpitalu, na USG nie było nic widać chociaż beta juz wysoka, następnego dnia widoczny pęcherzyk w macicy, po tygodniu na USG ten sam obraz wiec nie wiadomo czy ciaza sie rozwija, kolejne bety, cały czas z przyrostem, między czasie plamienia i oczekiwanie na wizytę. 3.11 w końcu w 8t2d ujrzałam serduszko. Wszystko jak na ten moment ok wiec teraz już moge się ujawnić :) Przyjmiecie mnie do grona Czerwcowych mam? Termin według om 10.06, według owulacji 13.06, według USG 15.06. Trzymam sie tego według owulacji :)

JESTEEEEEEŚ! Ja cię tu witam gorąco! :) Cudownie! Jak się czujesz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Oczywiście ze przyjmiemy ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Pianistka przeczytalam w Twoim pamietniku historie porodu Emmy i wyje jak bobr ;) taaak sie wzruszylam... a o porpdzoe narazie nie mysle :)

Hahaha no niezle , ale opis ma cudowy wiec sie nie dziwie ze tez placzesz ;p

Asikkk lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja Witaj:) Ciesze się, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja mam troche podobną sytuacje tyle, ze bez plamien Na poprzedniej wizycie 6t5d na USG było widać pusty pęcherzyk. Tyle, że u mnie to jeszcze później niż u Ciebie. Prawdopodobnie zarodek się nie rozwinął. Dziś wybieram się na USG (lepszej jakości) i ostatecznie dowiem się co dalej.

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    StyczniowaNadzieja Witaj:) Ciesze się, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja mam troche podobną sytuacje tyle, ze bez plamien Na poprzedniej wizycie 6t5d na USG było widać pusty pęcherzyk. Tyle, że u mnie to jeszcze później niż u Ciebie. Prawdopodobnie zarodek się nie rozwinął. Dziś wybieram się na USG (lepszej jakości) i ostatecznie dowiem się co dalej.

MOOOOOOCNO KCIUKI ZACISKAM! <3
    O której idziesz?
    Musi być serducho! No musi :)

Caroina lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem wiem że czekałaś aż sie ujawnię :) Samopoczucie raczej dobre, nadal niestety jest plamienie ale mam jakąś infekcje bakteryjną i myśle ze to jest główny powód, zobaczymy czy po lekach zniknie. Mam nakaz oszczędzania się i leżenia jak najwięcej wiec się stosuje :)

Teraz już towarzyszy mi tylko pozytywne myślenie :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina oby wszystko było dobrze ;(

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Gdzie można zobaczyć Twoja historię porodu?

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowanadzieja odpoczywaj duzo !

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem wiem że czekałaś aż sie ujawnię :) Samopoczucie raczej dobre, nadal niestety jest plamienie ale mam jakąś infekcje bakteryjną i myśle ze to jest główny powód, zobaczymy czy po lekach zniknie. Mam nakaz oszczędzania się i leżenia jak najwięcej wiec się stosuje :)

Teraz już towarzyszy mi tylko pozytywne myślenie :)

Ja na szczęście wiem, że większość plamień nie kończy się niczym złym :)
    Sama ciągle plamię, dziś rano znowu
    Dobrze, że znasz przyczyne :)

Leż jak najwięcej, choć przy naszych maluchach to chyba graniczy z cudem?
    Ja leżę sporo... na macie Emmy :d a ona po mnie łazi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corina u mnie na wizycie w 6ti3d też był tylko pecherzyk!!! Bedzie dobrze!!!

Pianistka, Caroina lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Pianistka Gdzie można zobaczyć Twoja historię porodu?

prowadzę pamiętnik... od ponad roku :)
    W pamiętnikach znajdziesz mój, albo jeśli tu obok wpisu klikniesz na mój nick, będziesz mogła przejść

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe szanse. Nastawiam się na złe wieści. Jade na 15:45. Mam tam 30km drogi więc zejdzie więcej czasu

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u mnie teściowa z moim tata mają na zmianę dyżury więc odkąd wrfóciłam ze szpitala to nigdy z małym nie zostaje sama. Mały chodzi też do złobka więc jest łatwiej (aktualnie jest w domu bo chory :D )

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ