Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
a ja w pracy:/ nie wiem co jest z tym moim spaniem ostatnio, wszystko mi przeszkadza, wszystko budzi, męża wyganiam do drugiego pokoju bo chrapie
aż mnie trzęsie jak leże i plecy mnie już bolą, a zasnąć nie mogę
Caro ściskam i tulę!
Zwm oby jak najszybciej do domu i dużo siły źyczę!Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Dzień dobry Dziewczyny
Caro-bardzo bardzo mi przykro
DUSZKA na pewno wszystko ok, moja córka nie raz mi wywinie w brzuch w nocy czy w dzień, wiadomo nie celowo, no ale jednak, maluch w środku jest dobrze chroniony. A przy dziecku czasem nie da sie uniknąć różnych rzeczy.
Mężowie czy partnerzy to powinni nas na rękach nosić a nie tęsknić za nami sprzed ciazy:P no sorrymój sie czasem śmieje, że ciężko mi teraz dogodzić zwłaszcza z jedzeniem.
Ale U Ciebie Anaitat to pewnie czynnik kulturowyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 08:02
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Grzeszna jeśli camembert jest z pasteryzowanego mleka możesz spokojnie zjeść go na surowo.
A ja się wczoraj pochwaliłam, że mi lepiej a dziś znowu zdycham;( Jeszcze doszły mnie jakieś dziwe bóle pleców takie krzyżowe a czytałam gdzieś że to nie jest dobry objaw.czy któraś z Was miała może?
Cześć dziewczyny, Paula ja też mam taki ból pleców od tygodnia tylko u mnie doszedł jeszcze ból karku. Wydaje mi się jednak, że to od ciągłej pozycji leżącej/półleżącej i innych dziwnych wygibasów.. Przed ciążą byłam bardzo aktywna i dużo trenowałam, a teraz jednak zmiana trybu o 180 st, może u Ciebie również to jest przyczyną?
Caro strasznie współczuję
-
Paula, mnie strasznie boli kręgosłup ale to raczej od noszenia 10 kg klocka
Rudajola, ja tez uważam ze mężowie nie powinni narzekać albo tęsknić za nami sprzed ciazy :o
W końcu sami sie do niej przyczynili
Nie rozumiem, ale moze to jak piszesz czynnik kulturowy.
Koniec końców, moj by bure dostał jakby mi sypnął tekstem ze mu cos nie pasuje.
Aczkolwiek nie skacze nade mną i żyjemy jak dotychczas
Matko, wstałam dzis o 5:45 i czuje sie fatalnie, a przecież od 9 miesięcy tak wstaje codziennie... mam nadzieje ze to zmęczenie przejdzie wraz z końcem I trymestruPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ale u mnie dzis ponuro za oknem, humor wisielczy. Mam wrażenie ze cos mi siada na głowę, chyba za duzo mysle .... Sama nie wiem. Nie umiem sie cieszyć z dobrego samopoczucia, przyprawia mnie to jedynie o obłęd.
Caro.........to nie tak miało byc, współczuje i tulę bardzo mocno. Wiem ze tu żadne pocieszenie nie jest w stanie pomoc. Modlę sie za Ciebie i kolejne Twoje szczescie, ktore mam nadzieje przyjdzie szybciej niz sie spodziewasz.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Hej dziewczyny z rana.
Caro tule mocno. Jakie to niesprawiedliwe
My dzis mamy urodziny teściaBędzie torcik mniaaaam
Moje małe to raczej spioszek budzi sie ok 7 ale przytule go i jeszcze z pol godzinki dospi. Zasypia ok 21-21:30. Dzis się np przebudzil w nocy tylko raz.
Chyba mleko w cycuniach sie skonczylo mimo, ze przystawiam malego. Takze chyba będziemy kończyć nasze cycowanie a szkoda mialam takie ambitne plany
-
Witajcie
Cóż za okropne wieści na koniec dnia... Caro bardzo współczuję i ściskam, nie miało to tak wyglądać
A ja sobie z rana poryczałam - w dd tvn pokazywali wcześniaki, wyłam jak bóbr
Miłego dnia
I błagam o koniec złych wiadomosci na tym wątku! -
Caro wrote:Hej Dziewczyny,
Żegnam się z Wami.. Byłam dzisiaj u lekarza na oddziale z tymi plamieniami, serduszko przestało bić. Moja Kruszynka zatrzymała się w 7t6d. Miałam zabieg, już jestem w domu.. Dostałam Relanium, bo druga strata w tak krótki odstępie jest dla mnie nie do zniesienia.. Czeka nas rozszerzona diagnostyka. Będziemy mieli też badania histopatologiczne.. Cierpię..
Trzymam za Was kciuki moje Drogie Czerwcówki. Tak bardzo mi przykro, że muszę Was opuścić. Było mi bardzo miło poznać każdą z Was.
Caro...tak mi przykro
Nie wiem co powiedzieć - pamiętaj że wspieramy, jesteśmy tu i trzymamy za Ciebie kciuki
-
Kojarzę, jak kiedyś pisaliście o detektorze tętna płodu, niestety nie odczułam tego na forum. Możecie proszę napisać jakie detektory posiadacie i czy polecacie ? Zastanawiam sie nad zakupem takiego urządzenia.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Sowa ja mam, sonoline c1. Byłam z niego baaardzo zadowolona w poprzedniej ciazy
mogę polecić
Karolina, moja mała wstaje ok 6 dzien w dzien, ale to i tak juz niezle bo do 6 miesiąca życia budziła sie miedzy 4:30 a 5:30!
Kombinowałam z różnymi drzemkami albo kldzeniem jej spac o innej porze...
w efekcie jak pojdzie spac o 22 to spi do 6, a jak pojdzie spac o 18 to spi do... 6
-
Paula ja tez mam ból pleców i w odcinku krzyżowym i w okolicy karku... nie cały czas ale często szczególnie kiedy jestem długo na nogach. Wydaje mi sie ze tam wszystko pracuje i sie przesuwa i stawy sie luzują stad te bóle w różnych miejscach.
Caro strasznie mi przykro... oby wszystko wam sie ułożyło... ściskam mocno :*
Dziewczyny co myślicie o lataniu samolotem w 1 trymestrze? Ja za dwa tygodnie lecę do Polski lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań ale słyszałam różne opinie.. -
Caro to straszne...pewnie teraz żadne pocieszenia wcale nie podnoszą na duchu...mam nadzieję, że zdiagnozują czemu tak się stało i następnym razem się uda :*
Witam się z Wami z rana...dziś zaczęłam 8 tydzień póki co dalej bez nasilonych objawów powinnam się chyba cieszyć...
U nas za oknem piękna pogoda więc rodzice zabierają mnie na spacer dookoła jeziora bo ostatnio za dużo siedzę w domu... pozdrawiam i ślę buziaki:* -
Caro tulę;* ;( Bardzo mi przykro...
My dzisiaj pospaliśmy wszyscy do godziny 9! Tylko raz wstawałam w nocy na siku i spałam jak zabita tak, że jak rano wstałam to bolał mnie pęcherz/ macica z braku siku ... Normalnie chodzę do wc 3-4 razy w ciągu nocy.
Co do kręgosłupa. Odczuwam ból nerek?/ krzyża? hmm chyba nerek bo raz po jednej,raz po drugiej stronie, a krzyże bolą chyba równomiernie.
To wszystko wynika z rozluźniania się więzadeł i stawów itp.
Pijemy kawkę, jemy serniczek i zmykamy na zakupy!
Miłego
Ps. Biedroneczko, co tak milczysz? Nie strasz nas i szybko się melduj.
Ps2. dzisiaj miałam znowu jakiś głupi sen. Śnił mi się facet co chodził i sypał pokruszonym makowcem... WTF?! :pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 10:11
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016