SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • duszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kolejna noc nieprzespana . Dzień szykuje się ciężki , ale trzeba go jakoś przetrwać...

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, strasznie mi przykro:( Nie wierzę...

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od wczoraj w szpitalu z wymiotami z dzieckiem wszystko ok urosło do 3.15cm

Caro tak mi przykro tule

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 07:39

grzeszna24 lubi tę wiadomość

• Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a ja w pracy:/ nie wiem co jest z tym moim spaniem ostatnio, wszystko mi przeszkadza, wszystko budzi, męża wyganiam do drugiego pokoju bo chrapie :/ aż mnie trzęsie jak leże i plecy mnie już bolą, a zasnąć nie mogę :/

Caro ściskam i tulę!

Zwm oby jak najszybciej do domu i dużo siły źyczę!

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Caro-bardzo bardzo mi przykro :(

DUSZKA na pewno wszystko ok, moja córka nie raz mi wywinie w brzuch w nocy czy w dzień, wiadomo nie celowo, no ale jednak, maluch w środku jest dobrze chroniony. A przy dziecku czasem nie da sie uniknąć różnych rzeczy.

Mężowie czy partnerzy to powinni nas na rękach nosić a nie tęsknić za nami sprzed ciazy:P no sorry :) mój sie czasem śmieje, że ciężko mi teraz dogodzić zwłaszcza z jedzeniem.

Ale U Ciebie Anaitat to pewnie czynnik kulturowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 08:02

Paula_29 lubi tę wiadomość

Wuj6p1.png[img][/img]
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Grzeszna jeśli camembert jest z pasteryzowanego mleka możesz spokojnie zjeść go na surowo.

A ja się wczoraj pochwaliłam, że mi lepiej a dziś znowu zdycham;( Jeszcze doszły mnie jakieś dziwe bóle pleców takie krzyżowe a czytałam gdzieś że to nie jest dobry objaw.czy któraś z Was miała może?

Cześć dziewczyny, Paula ja też mam taki ból pleców od tygodnia tylko u mnie doszedł jeszcze ból karku. Wydaje mi się jednak, że to od ciągłej pozycji leżącej/półleżącej i innych dziwnych wygibasów.. Przed ciążą byłam bardzo aktywna i dużo trenowałam, a teraz jednak zmiana trybu o 180 st, może u Ciebie również to jest przyczyną?

Caro strasznie współczuję :(

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro bardzo mi przykro. To takie niesprawiedliwe :-(

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mnie strasznie boli kręgosłup ale to raczej od noszenia 10 kg klocka

Rudajola, ja tez uważam ze mężowie nie powinni narzekać albo tęsknić za nami sprzed ciazy :o
    W końcu sami sie do niej przyczynili ;)
    Nie rozumiem, ale moze to jak piszesz czynnik kulturowy.
    Koniec końców, moj by bure dostał jakby mi sypnął tekstem ze mu cos nie pasuje.
    Aczkolwiek nie skacze nade mną i żyjemy jak dotychczas :)

Matko, wstałam dzis o 5:45 i czuje sie fatalnie, a przecież od 9 miesięcy tak wstaje codziennie... mam nadzieje ze to zmęczenie przejdzie wraz z końcem I trymestru

Paula_29 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ale u mnie dzis ponuro za oknem, humor wisielczy. Mam wrażenie ze cos mi siada na głowę, chyba za duzo mysle .... Sama nie wiem. Nie umiem sie cieszyć z dobrego samopoczucia, przyprawia mnie to jedynie o obłęd.

Caro.........to nie tak miało byc, współczuje i tulę bardzo mocno. Wiem ze tu żadne pocieszenie nie jest w stanie pomoc. Modlę sie za Ciebie i kolejne Twoje szczescie, ktore mam nadzieje przyjdzie szybciej niz sie spodziewasz.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z rana.

Caro tule mocno. Jakie to niesprawiedliwe :(

My dzis mamy urodziny teścia :) Będzie torcik mniaaaam ;)

Moje małe to raczej spioszek budzi sie ok 7 ale przytule go i jeszcze z pol godzinki dospi :). Zasypia ok 21-21:30. Dzis się np przebudzil w nocy tylko raz.

Chyba mleko w cycuniach sie skonczylo mimo, ze przystawiam malego. Takze chyba będziemy kończyć nasze cycowanie a szkoda mialam takie ambitne plany :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Cóż za okropne wieści na koniec dnia... Caro bardzo współczuję i ściskam, nie miało to tak wyglądać :-(

A ja sobie z rana poryczałam - w dd tvn pokazywali wcześniaki, wyłam jak bóbr ;-)

Miłego dnia :-)
    I błagam o koniec złych wiadomosci na tym wątku!

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Żegnam się z Wami.. Byłam dzisiaj u lekarza na oddziale z tymi plamieniami, serduszko przestało bić. Moja Kruszynka zatrzymała się w 7t6d. Miałam zabieg, już jestem w domu.. Dostałam Relanium, bo druga strata w tak krótki odstępie jest dla mnie nie do zniesienia.. Czeka nas rozszerzona diagnostyka. Będziemy mieli też badania histopatologiczne.. Cierpię.. :-(

Trzymam za Was kciuki moje Drogie Czerwcówki. Tak bardzo mi przykro, że muszę Was opuścić. Było mi bardzo miło poznać każdą z Was.

Caro... :( tak mi przykro :(
    Nie wiem co powiedzieć - pamiętaj że wspieramy, jesteśmy tu i trzymamy za Ciebie kciuki
    3374930a0df09725c88522c64a67dbb7.jpg

tb7382c324e9cpbx.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzę, jak kiedyś pisaliście o detektorze tętna płodu, niestety nie odczułam tego na forum. Możecie proszę napisać jakie detektory posiadacie i czy polecacie ? Zastanawiam sie nad zakupem takiego urządzenia.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caro - tak mi przykro, ściskam mocno

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa ja mam, sonoline c1. Byłam z niego baaardzo zadowolona w poprzedniej ciazy :) mogę polecić

Karolina, moja mała wstaje ok 6 dzien w dzien, ale to i tak juz niezle bo do 6 miesiąca życia budziła sie miedzy 4:30 a 5:30! :/
    Kombinowałam z różnymi drzemkami albo kldzeniem jej spac o innej porze...
    w efekcie jak pojdzie spac o 22 to spi do 6, a jak pojdzie spac o 18 to spi do... 6 :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez mam ból pleców i w odcinku krzyżowym i w okolicy karku... nie cały czas ale często szczególnie kiedy jestem długo na nogach. Wydaje mi sie ze tam wszystko pracuje i sie przesuwa i stawy sie luzują stad te bóle w różnych miejscach.

Caro strasznie mi przykro... oby wszystko wam sie ułożyło... ściskam mocno :*

Dziewczyny co myślicie o lataniu samolotem w 1 trymestrze? Ja za dwa tygodnie lecę do Polski lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań ale słyszałam różne opinie..

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja w poprzedniej ciazy zrezygnowałam z planowanego lotu, ale to przez wcześniejsze wielokrotne poronienia...
    nie wykluczam ze teraz bede latała, ale za kilka tygodni...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro to straszne...pewnie teraz żadne pocieszenia wcale nie podnoszą na duchu...mam nadzieję, że zdiagnozują czemu tak się stało i następnym razem się uda :*

Witam się z Wami z rana...dziś zaczęłam 8 tydzień póki co dalej bez nasilonych objawów powinnam się chyba cieszyć...
    U nas za oknem piękna pogoda więc rodzice zabierają mnie na spacer dookoła jeziora bo ostatnio za dużo siedzę w domu... pozdrawiam i ślę buziaki:*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro...trzymaj się kochana, wspolczujemy... niech Bóg ma Was w opiece, da siłę...

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro tulę;* ;( Bardzo mi przykro...

My dzisiaj pospaliśmy wszyscy do godziny 9! Tylko raz wstawałam w nocy na siku i spałam jak zabita tak, że jak rano wstałam to bolał mnie pęcherz/ macica z braku siku ... Normalnie chodzę do wc 3-4 razy w ciągu nocy.

Co do kręgosłupa. Odczuwam ból nerek?/ krzyża? hmm chyba nerek bo raz po jednej,raz po drugiej stronie, a krzyże bolą chyba równomiernie.

To wszystko wynika z rozluźniania się więzadeł i stawów itp.

Pijemy kawkę, jemy serniczek i zmykamy na zakupy!

Miłego

Ps. Biedroneczko, co tak milczysz? Nie strasz nas i szybko się melduj.

Ps2. dzisiaj miałam znowu jakiś głupi sen. Śnił mi się facet co chodził i sypał pokruszonym makowcem... WTF?! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 10:11

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ