Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazlam tetno detektorem! Szukalam za nisko jak.sie okazalo,a wykrylam 5cm nad blizna po cc. 149 uderzen na minute i mi ucieklo, wiec nie wiem do ilu by doszlo! Ulga straszna!
Szybko miacica rosnie. Wedlug tego co pisza powinna siegac do polowy kosci lonowej, a pod koniec 1 trymestru.2cm nad spojeniem lonowym, a u mnie już dawno wyzej. Widac artykuly swoje, cialo.swoje:) druga ciaza tez ma pewnie na to.wplyw.
Takze Pianistko moze sprobuj wyzej poszukac bo ja tez sie nie spodziewalam i szukalam na lini majtek:pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:29
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja dziś tle co poskładałam pranie z suszarki i pochowałam do szafek i odkurzyłam. Jak nie mam mdłości to boli mnie żołądek. Strasznie to jest męczące. Pierwszą ciążę przechodziłam super a teraz masakra.
Co do mężów, to mój jakoś w zeszłym tygodniu coś napomknął że ostatnio chyba mniej w domu robię, nie chciałbyście być w jego skórze chybaOd tej pory grzeczny i wyrozumiały się zrobił od razu
Facetom to trzeba prosto z mostu, oni się nie potrafią domyśleć że można źle się czuć, słabo czy cokolwiek. Jak wygarnęłam mojemu jak się teraz czuje to potem mi mówi że rozmawiał nawet z kolegą i jego żona 3 ciążę też ciężko przechodziła i że on już rozumie tylko mam mu mówić
Ja nie mam nawet siły na obiad dziś, mąż pojedzie po wrapa z grillowanym kurczakiem to może chociaż troche mięsa skubnę.Szaron, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!!!
Podczytywalam Was jakis czas ( cos kolo tygodnia pewnie bo od tego czasu wiem ze jestem w ciazy) i pomyslalam ze sie przedstawie. Z terminem u mnie to narazie skomplikowane, bo z okresu powinnam miec termin na maj ale ze wzgledu ze okres byl strasznie nieregularny i czasem zdarzaly sie jakies plamienia, nie ma co w to wierzyc. Termin z usg jest na 24 czerwca. Dzis jestesmy w 8 tyg. Mam juz coreczke 17 miesiecy. Drugie bedzie wyzwanie, bo nie mieszkam w Polsce i nie ma rodziny w okolo wiec jestesmy glownie zdani na siebie. Mamy cidownych przyjaciol takze oni nam czasem pomagajatutusia, Marutka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ucielo mi pol wiadomoaci....
Nosze teraz chlopca. Z imion bedzie Patryk i barfzo bym chciala na drugie Timothy ale o to narazie sie spieramy. A skad wiem ze chlopiec? Czuje po kosciach. Po za tym regularnie odwiedzam doktora chinskiej medyceyny i on ma sposob na wykrycie plci przez tetno. I tak jak w pierwszej poteiwrdzil dziewczynke tak teraz powiedzial ze bedzie chlopak. Wierze mu w 100%
Widzialam ze sporo z Was nie mieszka w polsce. Moze chcecie sie pochwalic skad piszecie? I sad orginalnie jestescie?
Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko ze chce dolaczyc
Pozdrawiam i zycze milej soboty -
mala latynoska wrote:Ucielo mi pol wiadomoaci....
Nosze teraz chlopca. Z imion bedzie Patryk i barfzo bym chciala na drugie Timothy ale o to narazie sie spieramy. A skad wiem ze chlopiec? Czuje po kosciach. Po za tym regularnie odwiedzam doktora chinskiej medyceyny i on ma sposob na wykrycie plci przez tetno. I tak jak w pierwszej poteiwrdzil dziewczynke tak teraz powiedzial ze bedzie chlopak. Wierze mu w 100%
Widzialam ze sporo z Was nie mieszka w polsce. Moze chcecie sie pochwalic skad piszecie? I sad orginalnie jestescie?
Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko ze chce dolaczyc
Pozdrawiam i zycze milej soboty
Taa dla mnie to bójda na resorach i kolejny zabonon, ze po.wysokim tetnie poznasz dziewczynke, a po niskim chlopca. u mnie sie to nie sprawdzilo.... a ze trafic mozna 50/50 to.akurat Ci sie udalo.
Od potwierdzenia plci jest USG, a nie wrozenie z brzucha, smaku, wymiotow, moczu czy tetna.
Po tetnie w dawnych czasach wrozono plec, kiedy usg nie bylo powszechne.
- niektorym sie zgadza, niektorym nie. wiec moze w istocie tak kiedys sie robilo, ale jak patrzec ile osob sie 'przejechalo' na tej metodzie to bardziej zgadywanie niz rozpoznawanie
Witaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:07
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Znalazlam tetno detektorem! Szukalam za nisko jak.sie okazalo,a wykrylam 5cm nad blizna po cc. 149 uderzen na minute i mi ucieklo, wiec nie wiem do ilu by doszlo! Ulga straszna!
Szybko miacica rosnie. Wedlug tego co pisza powinna siegac do polowy kosci lonowej, a pod koniec 1 trymestru.2cm nad spojeniem lonowym, a u mnie już dawno wyzej. Widac artykuly swoje, cialo.swoje:) druga ciaza tez ma pewnie na to.wplyw.
Takze Pianistko moze sprobuj wyzej poszukac bo ja tez sie nie spodziewalam i szukalam na lini majtek:p
mala latynoska witaj
Co do tętna to na yt jest sporo filmików że już nawet w 9 tygodniu można znaleźć tętno. Też jednak szukam sobie detektora, może akurat uda mi się wygrać coś na ebayu
Podchodzę do tego że jak się uda coś wyszukać to będę mieć a jak nie to trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:11
-
Olcia99 wrote:mala latynoska witaj
Co do tętna to na yt jest sporo filmików że już nawet w 9 tygodniu można znaleźć tętno. Też jednak szukam sobie detektora, może akurat uda mi się wygrać coś na ebayu
Podchodzę do tego że jak się uda coś wyszukać to będę mieć a jak nie to trudno.
Ja kupilam w poprzedniej ciazy uzywany na olx za 60zl.
Dla mnie super sprawa. Jak sie martwie, to sprawdzam.sobie, a nie jade na ip od razu:) latwiej czekac 4 tygodnie na wizyte.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mala latynoska - witamy
rozgosc sie
I moze z chlopieca wyprawka sie jeszcze wstrzymajtak jak belldandy pisze skutecznosc wszystkich zgadywanek zawsze bedzie 50%
ja bylam chlopcem do samego porodu - tata jak dzwonil na porodowke i uslyszal, ze ma zdrowa corke to kazal pielegniarce (poloznej?) isc jeszcze raz sprawdzic, bo on chlopca ma
ah te czasy przed usg i porodami rodzinnymi...
Ja dzis leze caly dzien w lozku. Mieszkanie moze zaraz sie w koncu rozgrzeje do co najmniej 20st., wiec sa postepysamopoczucie slabe.. wiecie czy mozna cos brac na zatokowy bol glowy? Przed ciaza bralam ibuprom zatoki, ale teraz ibupromu nie wolno. A jak jest ze zwyklym paracetamolem (apap). Zupelnie bezpieczny, bezpieczny jak nospa, czy raczej do brania w ostatecznosci? Wie ktos cos? Maz tez chory, ale na szczescie mniej niz ja, wiec sie opiekuje mna. Musi mi odbic, bo jak na poczatku roku mialam grype i 39st. goraczki przez tydzien, to go nie bylo i nikt mi nawet herbaty nie zrobil. Tylko rodzice zakupy i obiadki donosili, ale wiadomo, ze siedziec ze mna caly dzien nie mogli.
A co do detektorow tetna to ja widzialam na olx uzywane - sprawdzcie tam. Ja nie kupuje raczej. Nie mam plamien, ani strat wczesniejszych, wiec pewnie jego posiadanie by mnie tylko bardziej stresowalo jakbym tetna nie mogla znalezc. Ale jakby sie cos dzialo to pewnie tez bym kupila. -
belldandy wrote:Ja kupilam w poprzedniej ciazy uzywany na olx za 60zl.
Dla mnie super sprawa. Jak sie martwie, to sprawdzam.sobie, a nie jade na ip od razu:) latwiej czekac 4 tygodnie na wizyte.
Ja sobie wymyśliłam że do 15 funtów kupie używany (nowe po 25 chodzą), na ebayu troche ich jest, a właśnie żeby uspokoić samą siebie to jest fajne.
U Ciebie i tak dobrze że wizyta co 4 tyg, ja jak wszystko będzie ok to 2 usg i narazie
W pierwej ciąży która była prowadzona w pl to dla mnie był zbyteczny bo wizyty miałam co 3 tyg ale wiadomo każdy ma inaczej. Pewnie gdybym nie poroniła w lutym to też nie brałabym ale teraz bardzo się boje, bo na dobrą sprawdzę to ja nie wiem czy z dzieckiem wszystko ok, tyle co mi pobrali krew i mocz ale wyniki dostane pod koniec grudnia na spotkaniu z położną. -
belldandy wrote:Taa dla mnie to bójda na resorach i kolejny zabonon, ze po.wysokim tetnie poznasz dziewczynke, a po niskim chlopca. u mnie sie to nie sprawdzilo.... a ze trafic mozna 50/50 to.akurat Ci sie udalo.
Od potwierdzenia plci jest USG, a nie wrozenie z brzucha, smaku, wymiotow, moczu czy tetna.
Po tetnie w dawnych czasach wrozono plec, kiedy usg nie bylo powszechne.
- niektorym sie zgadza, niektorym nie. wiec moze w istocie tak kiedys sie robilo, ale jak patrzec ile osob sie 'przejechalo' na tej metodzie to bardziej zgadywanie niz rozpoznawanie
Witaj!
To nie tak jak myslisz. Wiem ze mozna tego nie rozumiec tym bardziej jak ktos nigdy nie korzystal z tego typu medycyny. On nie sprawdzal czy tetno niskie czy wysokie. Oni wyrozniaja 3 rozne tetna na kazdej rece i kazdy jest od czegoa innego. Nie chcesz wierzyc twoja sprawa. Ja wiem ze ona ma racje -
Oj dziewczyny... oczywiscie ze nie zaczne kupywac wyprawki dla chlopca bo to przezada. Nawet w poprzedniej ciazy do koca kupowalam uniwersalne tak dla pewnosci. Nie wazna dla mnie jest plec. Ale tez wiem ze czuje sie inaczej i wygladam inaczej. Znam tez swoje cialo
-
Tak jak napisalam kazdy moze wierzyc w co chce. Ja tez nie wierzylam w chinska medycyne do czasu kiedy bylam tak zdesperowana zeby zajsc w ciaze ze postanowilam sprobowac. W polsce lekarze przez 10 lat mnie leczyli. I mowili ze nigdy nie zajde naturalnie a moj chinski doktor postawil do pionu w rok i urodzialm zdowa coreczke a i z drugim noe bylo juz wiekszego problemu. Wiem ze on wie co robi i wie co mowi Ale oczywiscie na wszystko trzeba patrzyc z przymrozeniem oka
-
Latynoska to bardziej zarty sa
zreszta tak to jest z ta alternatywna medycyna, ze malo osob w nia wierzy. Ja wierze czesciowo, ale akurat nie w przewidywanie plci dziecka. Za to wierze Twojemu przeczuciu, ja jestem przekonana, ze bede miala dziewczynke - silne przeczucie. Ale uwierze po usg
Moja szwagierka przy drugiej ciazy celowala w dziewczynke, ciaze przechodzila zupelnie inaczej niz pierwsza (inne objawy, inaczej tyla, inny brzuch) i urodzila drugiego chlopcatakze ja w planowanie plci tez nie wierze (nie wierzylam jeszcze przed jej przypadkiem).
-
Każda ciaza jest inna, mozna miec inne objawy, a plec jest taka sama.
Pozyjemy zobaczymy.
Skora tak ufasz w 100%swojemu lekarzowi to czemu do konca kupowalas uniwersalne rzeczy? Jednak byla nutka niepewnosci...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Może i ja bym kupiła ten detektor,idę patrzeć na olx co ciekawego w okolicy. I w końcu adapter do pasów muszę kupić. Miałam już umówiony jeden ale sprzedająca przestała się odzywać.
U nas też dziś śnieg spadł, ale się topi bo temp na plus.
Ciekawe czy posypie na święta
-
u nas z rana mróz przeokrutny ale śniegu brak
jakoś nie tęsknię do śniegu, wręcz nie lubię zimy.
hmm zaczynam się zastanawiać czy kupić ten detektor. Może warto, zwłaszcza, że strasznie sobie wkręcam, na ostatnią wizytę weszłam taka trzęsąca się, że aż lekarz zdziwiony czemu taka zdenerwowana byłam. Teraz na szczęście podejrzę maluszka już za 2 tyg na prenatalnych ale czekanie 4 tyg do wizyty to dla mnie koszmar.