X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie .

Niestety nie do końca tak sobie to wyobrażałam .maluch ułożył sie tak ze mozna było sprawdzić przepływ w komorach i lekarz stwierdził niedomykalność zastawki trójdzielnej. Użył słowa "niespotykane " i nie do końca powiedział czy mam sie martwić czy nie . Mówił ze z jednej strony to jest za wcześnie zeby cos stwierdzić z drugiej wystawił skierowanie na echo 20 tyg i badania . Cała reszta była w porządku . Ale jakoś nie potrafię sie uspokoić płakałam w poczekalni tak ze mąż musiał mńie zapisać na te inne wizyty. Mamy czekać na wyniki pappy . Doktor powiedział ze właśnie wrócił z Londynu gdzie zrobił certyfikat wiec to podgląda mimo ze to wcześnie , żałuje ze to zrobił. Inaczej nie ryczała bym w poduszkę . Poczytałam troche i dużo osob pisze ze to miało i sie zamknęło , albo nie ale to mała wada. Ale moze to tez wskazywać na zespol downa . Inaczej sobie to wyobrażałam . Nt 1,6 , serce 157 , przepływy w normie , kość nosowa jest .

• Freska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek a kiedy masz wyniki testu Papp-a?
    Wszystkie pozostałe parametry są dobre, więc bądź dobrej myśli. Jest bardzo wcześnie i wiele może się zmienić. Lepiej zawsze dmuchać na zimne i dobrze, że wystawił Ci skierowanie na dodatkowe badania.

.kropka. lubi tę wiadomość

p19u9jcg3k1skenj.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!
    My już po wizycie, dzięki za kciuki :)
    Maluszek ma 6.5 cm, ładną kość nosową, przezierność mierzona 2 razy- między 1.7 a 1.9mm :) Rączki i nóżki po 2 sztuki i wszystko spoko z organami wew!!!
    Ależ jesteśmy szczęśliwi!!!
    Lekarz nawet nie próbował podejrzeć płci, ja nie nalegałam bo to co najważniejsze widzieliśmy <3
    A jak się odbijał z nóżek i podskakiwał- bezcenny widok :*

Buziaki

Zoja, .kropka., LaRa, Marutka, małaMyszka, 100noga lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Ja juz po wizycie .

Niestety nie do końca tak sobie to wyobrażałam .maluch ułożył sie tak ze mozna było sprawdzić przepływ w komorach i lekarz stwierdził niedomykalność zastawki trójdzielnej. Użył słowa "niespotykane " i nie do końca powiedział czy mam sie martwić czy nie . Mówił ze z jednej strony to jest za wcześnie zeby cos stwierdzić z drugiej wystawił skierowanie na echo 20 tyg i badania . Cała reszta była w porządku . Ale jakoś nie potrafię sie uspokoić płakałam w poczekalni tak ze mąż musiał mńie zapisać na te inne wizyty. Mamy czekać na wyniki pappy . Doktor powiedział ze właśnie wrócił z Londynu gdzie zrobił certyfikat wiec to podgląda mimo ze to wcześnie , żałuje ze to zrobił. Inaczej nie ryczała bym w poduszkę . Poczytałam troche i dużo osob pisze ze to miało i sie zamknęło , albo nie ale to mała wada. Ale moze to tez wskazywać na zespol downa . Inaczej sobie to wyobrażałam . Nt 1,6 , serce 157 , przepływy w normie , kość nosowa jest .

to faktycznie wieści niezbyt przyjemne. Trzymaj się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze to się nie denerwuj, stres Tobie i dziecku jest teraz najmniej potrzebny.. wiem, że to takie gadanie, bo sama pewnie też bym chodziła pewnie po ścianach.

Przed zdecydowaniem się na badania prenatalne przeczytałam sporo historii gdzie wychodziły różne niepokojące rzeczy, dziewczyny miały zafundowane kilka tygodni stresu a później okazywało się, że wszystko jest ok (to był mój główny argument na nie, ale mój gin mnie jakoś przekonał do zrobienia tych badań)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek,
    współczuję trochę zbyt "nadgorliwego" lekarza...i tych emocji, które wywołał. Jeśli w 13 tyg nie ocenia się dokładnej budowy serca to nie wiem po co to robił... ehhh :/
    Trzymam kciuki, żeby Pappa Cię uspokoiła, a to co dojrzał p. doktor szybko okazało się wnioskiem na wyrost...
    Niestety nasze nerwy- choć zrozumiałe, nie służą Maluszkom. Tylko spokojem możemy im teraz pomóc...

Ściskam mocno!

km5sdf9h28k60y12.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Ja juz po wizycie .

Ehhh no tak to juz jest, niestety jeśli znajduje sie jakąś nieprawidłowość. Kochana trzymaj się...

Niektóre z nas niestety będą otrzymywać takie niepokojące znaki ale mam nadzieję, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki.

My czekamy do 15.12 na wynik biopsji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 13:43

Miuczek lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na prenatalnych też lekarz oceniał serce... dokładnie sprawdzał wszystkie komory i zastawki czy co tam, zaglądał też do głowy. dokładnie mi nawet nie mówił co robi... mąż oglądał a się zna to mi później wytłumaczył co dokładnie lekarz sprawdzał. także to chyba nie do końca 'nadgorliwość'

ale skoro sam powiedział, że nie ma sensu się martwić na zapas to nie ma :* wiem, że cięzko pewnie też bym ryczała non stop, ale musisz postarać się nie denerwować dla maluszka :* dziewczyny dobrze mówią, że mnóstwo takich historii było które jednak skończyły się dobrze. głowa do góry i chociaż łatwo się mówi bądź silna.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freska wrote:
    Miuczek a kiedy masz wyniki testu Papp-a?
    Wszystkie pozostałe parametry są dobre, więc bądź dobrej myśli. Jest bardzo wcześnie i wiele może się zmienić. Lepiej zawsze dmuchać na zimne i dobrze, że wystawił Ci skierowanie na dodatkowe badania.

Za 7 -10 dni.

• Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie . Juz tez sie uspokoiłam poczytałam i pogadałam z rodzina. Bedzie dobrze tak sobie mysle

ines., Merida86, .kropka., Marutka, 100noga lubią tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Dziewczyny dzięki za wsparcie . Juz tez sie uspokoiłam poczytałam i pogadałam z rodzina. Bedzie dobrze tak sobie mysle

no pewnie, że będzie! ja tak sobie myśle, że dość już było złych historii tutaj i naprawde czas na same dobre wieści.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Kochana napewno będzie dobrze , maluszek jest dzielny i wszystko z nim w porzadku:)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek, ja tez na prenatalnych miałam badane serduszko. a byłam wtedy 12+3tc. i to się chyba raczej robi jeśli są to badania bardziej niż podstawowe, czyli sama kość nosowa i przezierność karku.

nie martw się, pozostałe parametry są dobre, więc może nie zdążyło się maluszkowi jeszcze wszystko zrosnąć w serduszku. każde rozwija się w swoim tempie. mam nadzieję, że wyniki pappa Cię uspokoją i na kolejnym usg, będzie już w porządku.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wiem, ze latwo sie mowi ale teraz tylko spokoj nas uratuje. Czasem taka nadgorliwosc przysparza tylko nerwow. Sama to przeszlam z lekarka, ktora robila specjalizacje i na usg naszym na mnie cwiczyla. Tak, ze wyszlo ze Leon jest bardzo chory. Dzieki bogu trafilam na super lekarzy, ktorzy dla mojego spokoju dwa tygodnie mnie kontrolowali pod tym katem. Co sie pozniej okazalo to ta lekarka sprawdzala cos czego nie robi sie normalnie bez wskazan, i ze prawdopodobnie miala zle cos ustawione. Ale przezylam to strasznie. Mam nadzieje, ze u was tak samo sie skonczy-tylko na strachu

.kropka., Miuczek lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Miuczek wiem, ze latwo sie mowi ale teraz tylko spokoj nas uratuje. Czasem taka nadgorliwosc przysparza tylko nerwow. Sama to przeszlam z lekarka, ktora robila specjalizacje i na usg naszym na mnie cwiczyla. Tak, ze wyszlo ze Leon jest bardzo chory. Dzieki bogu trafilam na super lekarzy, ktorzy dla mojego spokoju dwa tygodnie mnie kontrolowali pod tym katem. Co sie pozniej okazalo to ta lekarka sprawdzala cos czego nie robi sie normalnie bez wskazan, i ze prawdopodobnie miala zle cos ustawione. Ale przezylam to strasznie. Mam nadzieje, ze u was tak samo sie skonczy-tylko na strachu
    O matko, nie chcę sobie nawet wyobrażać tego niepotrzebnego stresu który musiałaś przeżywać. Wychodzi na to, że zawsze lepiej się skonsultować z innym lekarzem.

p19u9jcg3k1skenj.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , chętnie dołączę się do wątku czerwcówek :) Ja mam termin na 15 czerwca. Penetralne mam dopiero 7 grudnia , na szczęscie od odtatniej wizyty czas w miarę szybko leci.

ines. lubi tę wiadomość

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa wrote:
    Hej dziewczyny , chętnie dołączę się do wątku czerwcówek :) Ja mam termin na 15 czerwca. Penetralne mam dopiero 7 grudnia , na szczęscie od odtatniej wizyty czas w miarę szybko leci.

Cześć :)

mnie dziś cały dzień męczy zgaga, macie jakieś sprawdzone sposoby?

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Ja juz po wizycie .

Mojej kolezanki chlopiec mial to samo.zastawka Zamknela sie zanim sie urodzil:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:23

.kropka., Miuczek lubią tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia....mi na badaniach prenatalnych lekarz powiedział, ze miedniczki nerkowe znacznie powiększone, ze mam to pilnować bo jak cos to po porodzie operacja, o matko co ja przeżyłam, ile sie internetow naczytałam. Uspokoiła mnie moja ginka, ze dziecko w danym dniu mogło wypić wiecej wód i jeszcze ich nie oddać, wiec tym samym miedniczki były powiększone. Na połówkowych juz było ok, wiec spokojnie trzeba do tego podchodzić.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miauczek, będzie ok Kochana!!! Nie martw się na zapas. Najważniejsze informacje usłyszałaś, może lekarz za bardzo się skupił na serduszku. Mi dr powiedział na samym początku, że dzidziuś jest malutki i parametry można określić tylko poglądowo. Odpowiedni czas na pomiary i badania to 21-22 tc, czyli połówkowe.

Ja załatwiłam L4 rp na lutke i wizytę... miałam nadzieję na poznanie płci przed świętami, ale gin idzie na urlop i moja wizyta dopiero 27 grudnia na 13!!!!

Jakoś dam radę heheeheh

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko akurat na sylwka bedzie kogo swietowac :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ