X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totoja, oby tylko lekarz zbadał Ci progesteron a nie dawał luteinę na ślepo :/ przyczyn plamien jest 121846 :/

ja idę na pierwszą wizyte ok 8-10 tc. na usg pójdę za jakieś 3 tyg zobaczyć kto tam mieszka i gdzie ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    5mm :-) niby mala roznica ale serducho piknie pikalo.

Obiecuje ze ja juz bede same dobre wiadomosci przekazywac.
    Kiedy macie wizyty?
    Totoja super!! Teraz to już musi być wszystko dobrze.!!

Ja się trochę wczoraj przestraszyłam ale nic nie pisałam bo faktycznie na naszym wątku smutno ostatnio się zrobiło a w sumie i tak nic nie wiem..siedziałam na kanapie, piłam herbatę i oglądałam film.. i nagle poczułam taki silny kilkusekundowy ból jakby mi ktoś kawałek mięsa z macicy urwał..nie wiem co to było .. trochę się martwię. Wizytę mam w przyszłym tygodniu a ponieważ nie ma krwawienia to cierpliwie poczekam. Nic kompletnie mi nie dolega i nic już nie boli.
    Pamietam swoje poronienie w lutym a dokładnie ten moment... i cały czas się zastanawiam czy to było coś podobnego. Tylko ze wtedy to był 11tc a obecnie zaczęliśmy 7tc.
    Czekam i się modlę .
    Miłego dnia dziewczyny!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, ja mam takie bóle czesto ale nie wiem na ile to normalny objaw a na ile moja endo... w ciazy z Emmą tez tak miałam ;)

Strasznie negatywny ten wątek... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo to jestem dobrej myśli .. wolę jednak myśleć pozytywnie :) zamartwianie się nic nie da a co ma być to będzie :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gops, jak będziesz na wizycie to zapytaj lekarza o te bóle. Ja też czasamimam bóle brzucha tylko nie wiem czy to macica czy bardziej jelita, bo ostatnio u mnie szaleją :)

Dziewczyny, ale macie dobrze z tym L4 :) Mi lekarz ostatnio pytał się czy pójdę na L4, ale u mnie niestety nie ma takiej możliwości :) Także zamierzam pracować do końca ciąży ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Gops, jak będziesz na wizycie to zapytaj lekarza o te bóle. Ja też czasamimam bóle brzucha tylko nie wiem czy to macica czy bardziej jelita, bo ostatnio u mnie szaleją :)

Dziewczyny, ale macie dobrze z tym L4 :) Mi lekarz ostatnio pytał się czy pójdę na L4, ale u mnie niestety nie ma takiej możliwości :) Także zamierzam pracować do końca ciąży ;)
    ja takze bede pracować jak długo się da, nie chce kolezanki zostawiac samej ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, w ciazy ciagle cos boli, kłuje, ciągnie. Dopóki nie trwa to długo, nie krwawisz to jest ok :) w końcu musisz czuć zw fasol tam rośnie ;D co ty myslisz?

Ja od rana przytulam sie z porcelaną :/ słabo

No i powtórzyłam test, są tluste krechy, chyba maksimum jakie moze wyjsć :)

Wiadomo, ze każda sie martwi, ja po 4 poronieniach wiem ze rożnie sie dzieje. Ale bez przesady, nie bede uśmiercać w myślach mojego dziecka co sekundę :/ mimo ze boli mnie brzuch, muszę nosić starszaka i wstawac w nocy... ale wiem ze bedzie dobrze. A nawet jesli nie to moje zamartwianie sie nic nie da ;) chce sie cieszyć tą ciaza mam nadzieje przez 9 miesięcy ;) i wam tez radze. Negatywne emocje w ciazy są zbędne

SusannaDean lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie L4 tez nie dotyczy :) pracuję do końca ciąży a nawet i po bo jestem na własnej działalności więc jak nie pracuję to nie mam :)

• dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się myśleć pozytywnie, fasolka na pewno tez się tego cieszy :p

7v8rdqk35ythyclv.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, ja też właśnie jestem na własnej działalności :/

w4sqpc0z3is213tz.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Hops, w ciazy ciagle cos boli, kłuje, ciągnie. Dopóki nie trwa to długo, nie krwawisz to jest ok :) w końcu musisz czuć zw fasol tam rośnie ;D co ty myslisz?

Ja od rana przytulam sie z porcelaną :/ słabo

No i powtórzyłam test, są tluste krechy, chyba maksimum jakie moze wyjsć :)

Wiadomo, ze każda sie martwi, ja po 4 poronieniach wiem ze rożnie sie dzieje. Ale bez przesady, nie bede uśmiercać w myślach mojego dziecka co sekundę :/ mimo ze boli mnie brzuch, muszę nosić starszaka i wstawac w nocy... ale wiem ze bedzie dobrze. A nawet jesli nie to moje zamartwianie sie nic nie da ;) chce sie cieszyć tą ciaza mam nadzieje przez 9 miesięcy ;) i wam tez radze. Negatywne emocje w ciazy są zbędne
    Pianistka-otóż to! Mam takie samo podejście do tematu. Wiesz ja już mam 2 dzieci plus jedno poronienie za sobą wiec wiem że ciąża wiąże się z bólami .. zmartwiło mnie to (na chwilę) ze było to takie nagłe...tym bardziej ze ja żadnych objawów ciążowych nie mam.. może lekko pełniejszy cyc i brak @.
    No i jak nigdy nie lubiłam papryki konserwowej tak mogę ja jeść na śniadanie obiad i kolację. Po nocach mi się śni ta papryka. Mama mi dała 2 tyg temu 10 słoików na zimę i został 1.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops hi hi, ja tak mam z czarnymi oliwkami :) Zawsze przepadałam za zielonymi, a teraz od trzech dni jem czarne i liście szpinaku :) Mąż się śmieje i nie wierzy, że tak w ciągu paru dni smak może się zmienić ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim wieku masz dzieci? :)
    Ja mam 1 córkę ale to moja 6-ta ciaza :)

Powiem ci ze braw objawów to fajny objaw. Z córką nie miałam żadnych objawów a ciaza rozwijała sie super. Za to teraz czuje sie fatalnie i juz zaczęłam rzygac dalej niz widzę :( za szybko.... :/ o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    W jakim wieku masz dzieci? :)
    Ja mam 1 córkę ale to moja 6-ta ciaza :)

Powiem ci ze braw objawów to fajny objaw. Z córką nie miałam żadnych objawów a ciaza rozwijała sie super. Za to teraz czuje sie fatalnie i juz zaczęłam rzygac dalej niz widzę :( za szybko.... :/ o
    Moje dzieciaki już duże :) syn prawie 16 l (urodziłam go mając 18l) a córka jutro kończy 9.
    A bierzesz coś na te wymioty?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie biorę, nawet nie wiem co mogłoby pomoc... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Moje dzieciaki już duże :) syn prawie 16 l (urodziłam go mając 18l) a córka jutro kończy 9.
    A bierzesz coś na te wymioty?
    moja córka ma 12 a syn 6 :)

hops lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • hops Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka moja znajoma dostała na silne wymioty vomex (czopki) i tabletki nausema.
    s1985 ale fajnie ze tez masz takie dzieci sporawe :)
    A tak w ogóle to idę zerknąć na tabelkę nasza ;)

• Olcc. Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    11 ide po skierowanie na badania, ale chyba bez usg, a wizyta 19 pazdziernika, wiec dzien przed Toba!:)
    Ooo to zobaczysz dzień wcześniej swojego kropusia, daj koniecznie znać :D

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Pianistka moja znajoma dostała na silne wymioty vomex (czopki) i tabletki nausema.
    s1985 ale fajnie ze tez masz takie dzieci sporawe :)
    A tak w ogóle to idę zerknąć na tabelkę nasza ;)

Spróbuje domowymi sposobami jesli bedzie męczyc. Wole unikać leków :/ tylko jesli bedzie konieczność

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można kupić Prevomit podobno dobry ( tak mi pacjentki mówią) i pomaga.

7v8rdqk35ythyclv.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ